Googles första AI NotebookLM och Apple släpper betaversionen av iOS 17

Hej allihopa! 🙋Vi har följande uppdateringar för dig idag! 📣

Google lanserar First AI NotebookLM

Google har introducerat en ny AI-driven bärbar dator som heter NotebookLM (tidigare känd som Project Tailwind) för informationssökande; precis, det kommer att vara till hjälp för lärare, elever, författare, etc. att få sammanfattningar, svar och idéer.

Den viktigaste skillnaden mellan NotebookLM och traditionella AI-chatbotar är att generisk chatbot presenterar en stor mängd information som inte kan vara relaterad, medan NotebookLM begränsar sin informationsbas till det dokument som den matas för att ge information eller svara på frågor.

Det kommer fortfarande att konsultera sin mer omfattande kunskap om det behövs, men konceptet med NotebookLM är att det initialt kommer att gå till materialet den har matat med för att få tag på relevant information.

Kort sagt, det kommer att fungera som din personliga AI som tillhandahåller relevant information baserat på uppladdade dokument. För närvarande är det tillåtet att endast arbeta med Google Dokument.

I sin inledande fas är det tillåtet i USA och med Google Docs. Om du är intresserad kan du skriva upp dig på väntelistan här.

Apple släpper betaversionen av iOS 17, iPadOS 17 och macOS Sonoma

Äpple tillkännagav betaversionerna av iOS 17, iPadOS 17 och macOS Sonoma. Dessa nya utgåvor inkluderar funktioner som helsidesskärmdumpar, tvåspråkig Siri (virtuell assistent) och förbättrad SMS-sortering för kunder med dubbla SIM-kort. Betafasen kan ha buggar; du kan vänta på den slutliga versionen.

Tvåspråkiga frågor till Siri får användare att ställa frågor genom att blanda engelska och andra indiska språk. Den här nya uppdateringen är användbar för indiska användare som gör det möjligt för användare att snabbt flytta mellan engelska och ett annat språk medan de pratar med familj och vänner.

Precis som Android lägger Apple också till en helsidesskärmdumpsfunktion till iOS 17.

Apple förbättrar indiska användare över plattformar med följande uppdateringar.

  • Förbättrad dubbel-SIM-funktion inkluderar meddelandesortering, separata ringsignaler och val av SIM när du ringer okända nummer.
  • Stöd för upp till 10 indiska språk.
  • Användare kan logga in på Apple-ID med sitt telefonnummer istället för en e-postadress.
  • Ny Punjabi ordbok
  • Samtalshistorik upp till 2000 samtal.
  • Meddelandefiltrering på iPad

eBay, ett globalt handelsföretag som länkar samman miljontals säljare och köpare över hela världen, tillkännagav förvärvet av Certilogo för ett ej avslöjat belopp. Certilogo tillhandahåller AI-drivna digitala ID:n och autentisering för kläder och modevaror.

Enligt eBays pressmeddelande kommer Certilogo och eBays samarbete att göra det möjligt för konsumenter och varumärken att interagera och skapa nya möjligheter att aktivera och öka deltagandet i ekonomin. Certilogo använder digital teknik för att hantera klädes livscykel, validera äkthet och tillhandahålla trovärdig information.

eBay förbättrar sin autentisering och bedrägeriupptäckt genom att köpa AI-drivna företag 3 PM Shield, som är ett bedrägeriupptäckande företag, och Sneaker Con Digital, som validerar äktheten hos high-end sneakers.

För fler uppdateringar, kolla in kategorin Senaste teknik.