Google Pixel 8 Pro vs Galaxy S23 Ultra: Vilken ska du köpa?

Viktiga takeaways

 • Google Pixel 8 Pro och Samsung Galaxy S23 Ultra är toppklassiga Android-flaggskeppstelefoner, där Pixel är billigare från $999 jämfört med Galaxys $1 199.
 • Galaxy S23 Ultra är större och tyngre än Pixel 8 Pro, vilket gör den mindre lämplig för de med mindre händer. Båda telefonerna har IP68-klassning, aluminiumramar och Gorilla Glass Victus 2-skydd.
 • Pixel 8 Pro har en något mindre men ljusare skärm jämfört med Galaxy S23 Ultra. Galaxy har en mer förfinad kameraupplevelse med bättre videokvalitet, medan Pixel erbjuder användbara mjukvarufunktioner och exakt färgåtergivning. Galaxy har också en kraftfullare processor, men Pixels Tensor-chip är specialiserat för AI-uppgifter.

Om du funderar på att köpa en Android-flaggskeppstelefon i toppklass, är Google Pixel 8 Pro och Samsung Galaxy S23 Ultra två av de bästa alternativen som finns på marknaden just nu. Den förra börjar på $999 medan den senare börjar på $1 199.

Det finns mycket att älska med båda enheterna, så att fatta ett köpbeslut kan vara svårt. Vi hjälper dig att jämföra dem och avgöra vilket som är det bästa valet för dig.

Design och hållbarhet

Bildkredit: Google

 • Google Pixel 8 Pro: 162,6 x 76,5 x 8,8 mm; 213 gram
 • Samsung Galaxy S23 Ultra: 163,4 x 78,1 x 8,9 mm; 234 gram

Galaxy S23 Ultra är högre, bredare, tyngre och har nästan samma tjocklek som Pixel 8 Pro. Så, om du är någon med mindre händer, kan den förstnämnda vara lite besvärlig att hålla och bära, särskilt med sin boxare design i motsats till Pixels mer rundade hörn.

Båda enheterna har en IP68-klassning för vatten- och dammbeständighet, använder en aluminiumram och kommer med Gorilla Glass Victus 2-skydd på fram- och baksidan.

Medan S23 Ultra har sin ikoniska penna som kan hjälpa dig att ta anteckningar, signera dokument och till och med utlösa kameraslutaren för att ta bilder på avstånd, introducerar baksidan av Pixel 8 Pro en ny infraröd temperatursensor som kan hjälpa dig att mäta temperatur på närliggande föremål som drycker, metaller, tyg, keramik och mer.

Pixel 8 Pro kommer i tre färger: Bay, Porcelain och Obsidian. Galaxy S23 Ultra kommer i fyra färger: Grön, Phantom Black, Lavendel och Cream.

Om du köper från den officiella Samsung-webbplatsen kan du också välja mellan ytterligare fyra exklusiva färger inklusive Lime, Graphite, Sky Blue och Red. Du kan lära dig mer om vilken Galaxy S23-färg som är bäst för dig om du behöver hjälp med att välja en.

Visa

Bildkredit: Samsung

 • Google Pixel 8 Pro: 6,7-tums Super Actua OLED-skärm; 1Hz–120Hz variabel uppdateringsfrekvens; 1344 x 2992 upplösning; 489 PPI; 2400 nits toppljusstyrka
 • Samsung Galaxy S23 Ultra: 6,8-tums Dynamic AMOLED 2x; 1Hz–120Hz variabel uppdateringsfrekvens; 1440 x 3088 upplösning; 501 PPI; 1750 nits toppljusstyrka

Pixel 8 Pro har en något mindre 6,7-tumsskärm men når en betydligt högre toppljusstyrka på 2 400 nits jämfört med 6,8-tumsskärmen på S23 Ultra som bara går upp till 1 750 nits. Båda enheterna har variabel uppdateringsfrekvens och kan ringa ner den från 120Hz till 1Hz när du tittar på något statiskt för att spara batteritid på din telefon.

Medan Pixel 8 Pro har gått över till en helt platt skärm, har Galaxy S23 Ultra fortfarande en liten kurva i kanterna. Du kan själv bestämma vilken stil du gillar bäst. Båda enheterna är utmärkta för mediekonsumtion, men eftersom S23 Ultra har något tunnare ramar och en boxig design kan vissa människor uppleva att den ger en mer filmisk tittarupplevelse.

Kamerakvalitet

 • Google Pixel 8 Pro: 50MP f/1.68 primär, OIS, Laser AF, 4K-video vid 60fps; 48MP f/1,95 ultrabred (125,5-graders FoV), makrofotografering; 48 MP f/2.8 telefoto, OIS, 5x optisk zoom; Fram: 10.5MP f/2.2, 4K-video vid 60fps
 • Samsung Galaxy S23 Ultra: 200MP f/1.7 primär, OIS, Laser AF, 8K-video vid 30fps; 12MP f/2.2 ultrabred (120-graders FoV), makrofotografering; 10MP f/2.4 3x optisk zoomsensor med OIS; 10 MP f/4.9 telefoto, OIS, 10x optisk zoom och 100x digital zoom; Fram: 12MP f/2.2, 4K-video vid 60fps

Pixel 8 Pro har en helt ny uppsättning kamerahårdvara den här gången, och det är bra på pappret, men kom ihåg att det tar tid att optimera för ny kamerahårdvara. För dig betyder det att även om foton från Pixel 8 Pro fortfarande ser fantastiska ut, så är kameraupplevelsen som helhet – åtminstone för närvarande – inte lika raffinerad som på S23 Ultra.

På grund av detta har S23 Ultra bättre videokvalitet, mjukare linsövergångar och renare bilder i svagt ljus. Och om du är nyfiken har vi också förklarat varför 200MP-kameran på S23 Ultra inte är en gimmick och faktiskt kan vara användbar om du lär dig hur du använder den på rätt sätt.

Tänk också på att när du använder de nya generativa AI-kamerafunktionerna på Pixel som Best Take och Magic Editor, sker bearbetningen av dessa funktioner inte på enheten. Istället görs det på Googles servrar, vilket gör processen långsam och trög. Faktum är att du inte kan använda dessa AI-funktioner om inte dina foton säkerhetskopieras i Google Foton först.

Medan Pixel är bättre på exakt färgåtergivning, särskilt tack vare Real Tone, går Galaxy för ett mer Instagrammable utseende och är också bättre på kantdetektering för mer professionella porträtt. Galaxy har också ett längre zoomområde på upp till 10x optisk zoom än Pixel som sitter på 5x.

Processor

Bildkredit: Samsung

 • Google Pixel 8 Pro: Google Tensor G3; 4nm tillverkning; Mali-G715 GPU
 • Samsung Galaxy S23 Ultra: Snapdragon 8 Gen 2; 4nm fab; Adreno 740

Båda enheterna kan köra alla moderna Android-appar och spel, men om prestanda är din prioritet är du bättre med det skräddarsydda Snapdragon 8 Gen 2-chippet på Galaxy S23 Ultra än Tensor G3 på Pixel 8 Pro.

Den förra är kraftfullare, effektivare och bättre på värmehantering. Om du spelar många grafikintensiva spel och gör mycket multitasking och videoredigering på din telefon, kommer du att dra nytta av all den extra kraften och effektiviteten.

Å andra sidan är Googles Tensor mer specialiserad för att utföra uppgifter som kräver AI och maskininlärningsförmåga. Det betyder att Pixel kommer att bli bättre på saker som bildigenkänning, taligenkänning, bildmanipulation, liveöversättning och mer.

Tensor är anledningen till Pixel-funktioner som Magic Eraser, Magic Editor, Best Take, Photo Unblur, Video Unblur, Audio Magic Eraser, Call Screen, Hold for Me, Guided Frame och mer. I grund och botten är Snapdragon byggd för uthållighet medan Tensor är byggd för att vara mer användbar i vardagen.

RAM och lagring

 • Google Pixel 8 Pro: 12 GB RAM; 128GB/256GB/512GB/1TB UFS 3.1-lagring
 • Samsung Galaxy S23 Ultra: 8/12GB LPDDR5X RAM; 256GB/512GB/1TB UFS 4.0-lagring

Båda enheterna erbjuder upp till 1 TB lagringsutrymme, men Galaxy S23 Ultra börjar med 256 GB baslagring medan Pixel 8 Pro börjar med 128 GB. 128 GB är vanligtvis tillräckligt med lagringsutrymme, men eftersom du köper ett flaggskepp är du förmodligen den typen av användare som tänker göra mer på din telefon än den genomsnittliga personen.

I så fall är 256GB ett måste. För sammanhanget kostar 256 GB-varianten av Pixel 8 Pro $ 1 059 – bara $ 60 mer än basvarianten. Galaxy använder dock en nyare UFS 4.0-lagringsstandard som är dubbelt så snabb och effektiv än UFS 3.1-standarden på Pixel. Pixel kommer med 12 GB RAM medan S23 Ultra kommer med 8/12 GB RAM beroende på vilken variant du köper.

Batteri och laddning

 • Google Pixel 8 Pro: 5050mAh batteri; 30W trådbunden och 23W trådlös laddning; omvänd trådlös laddning
 • Samsung Galaxy S23 Ultra: 5000mAh batteri; 45W trådbunden och 15W trådlös laddning; 4,5W omvänd trådlös laddning

Även om Pixel 8 Pro har en något större cell, får du mycket längre batteritid på Galaxy S23 Ultra tack vare dess effektivare processor och bättre mjukvaruoptimering.

Båda enheterna stöder omvänd trådlös laddning för att driva dina tillbehör, men Galaxy har snabbare trådbunden laddning medan Pixel har snabbare trådlös laddning.

Pixel 8 Pro är fantastisk, men den behöver arbete

Det mesta av det som gör Pixel 8 Pro till en bra telefon är dess användbara mjukvarufunktioner – saker som inte visas på ett specifikationsblad. Glöm inte heller att Google nu utlovar sju år av stora Android-uppgraderingar, säkerhetskorrigeringar och funktionsnedsättningar i jämförelse med fyra år av uppgraderingar på Galaxys flaggskepp.

Med Pixel får du bättre bilder, användbara mjukvarufunktioner, en ljusare skärm, snabbare trådlös laddning och ett billigare pris. Men som många recensenter påpekade känns enheten inte riktigt optimerad för att faktiskt dra nytta av många av dess nya funktioner.

Med Galaxy får du mer kraft, längre batteritid, en mer förfinad kameraupplevelse, snabbare trådbunden laddning, fler färgalternativ och ett snabbare gränssnitt i allmänhet. Enkelt uttryckt är Galaxy lite mer pålitlig och mindre sannolikt att ge dig problem, men Pixel är fortfarande bra om du är villig att stå ut med några buggar och vänta på att Google ska optimera enheten bättre.