Google introducerar lösenord och Microsoft Pegasus för nystartade företag

Hallå! 🙋Vi har följande uppdateringar för dig idag! 📣

Google introducerar lösenord för att logga in utan lösenord

I den senaste uppdateringen tillkännagav Google de första lösenorden någonsin för att logga in på Gmail- och YouTube-konton utan att ange ett lösenord. Införandet av lösenord gör att du kan logga in på ditt Google-konto på ett säkert sätt med ditt fingeravtryck, ansikte, skärmlås eller maskinvarusäkerhetsnyckel.

Google uppger att lösenord är ett säkrare och bekvämare alternativ för att ersätta lösenord och kan logga in på Google ID-länkade konton, som Gmail och YouTube, utan lösenord. De är kompatibla med större plattformar och tillåter användare att logga in på sina konton utan lösenord.

Nyckelnycklar är en ny metod för att logga in i appar och webbplatser som är enkel att använda och ger ökad säkerhet jämfört med traditionella lösenord. Användare behöver inte förlita sig på lösenord som är lätta att komma ihåg som är utsatta för attacker.

Nyckelnycklar använder biometrisk autentisering, såsom fingeravtryck och ansiktsigenkänning, eller PIN-koder för skärmlås för att ge användare åtkomst till sina appar och webbplatser. Till skillnad från lösenord är lösenord mer motståndskraftiga mot onlineattacker som nätfiske, vilket gör dem till ett säkrare alternativ än traditionella engångskoder som skickas via SMS.

Steg för att aktivera Google Passkeys: Om du använder Gmail, klicka på profilbilden, fortsätt sedan för att hantera Google-kontot, välj säkerhet och slutligen Nyckelord. Funktionen är kompatibel med både Android och iOS.

Det kan också aktiveras på Windows-skrivbordet om en fingeravtrycksläsare ingår i tangentbordet eller externa lösenord är tillgängliga. Efter aktivering av lösenord kommer Google också att eliminera tvåstegsverifiering (2SV) under inloggningsprocessen.

Parsio 2.0

Parsio är en AI-driven dokumenttolkare som extraherar data automatiskt. Den använder maskininlärningsmetoder för att extrahera strukturerad information från olika källor, inklusive e-post, PDF-dokument, Excel, HTML, CSV och XML-filer.

Den insamlade informationen kan enkelt exporteras till Google Sheets, Quickbooks, Slack, Notion, Dropbox och över 6000 andra kompatibla program när de har analyserats. Du kan också använda dess AI-drivna OCR-parser för att extrahera korrekta data från skannade bilder och foton på ett par sekunder.

Enligt webbplatsen hjälper Parsio till att automatisera processen, spara avgörande tid och säkerställa mer precision, och därigenom effektivisera din verksamhet och öka produktiviteten. Dess e-postparserautomatisering gör att den kan extrahera och exportera korrekt data från e-postmeddelanden, signaturer och bilagor i realtid.

Parsio är betrodd av över 3000 av världens bästa organisationer för att hjälpa dem att arbeta mer effektivt, och det är erkänt av toppexperter.

Ny LinkedIn AI-funktion kan hjälpa dig att bli anställd

Enligt Linkedins senaste release testar företaget generativ AI för att generera personliga meddelanden till anställande chefer baserat på användarens profil.

I inlägget står det att Linkedin kommer att använda generativ AI-teknik för att generera ett anpassat initialt meddelande baserat på din profil, anställningschefens profil, arbetsbeskrivningen och den särskilda organisation du är intresserad av för att initiera en produktiv konversation.

LinkedIn kommer att använda generativa AI och användarprofiler för att ge AI-drivna anpassade skrivrekommendationer för premiumprenumeranter för att hjälpa dem att skapa personliga meddelanden för jobbjakt. Den nya funktionen är planerad att vara tillgänglig under de kommande månaderna.

Inlägget angav också att anpassning fortfarande är avgörande, så kontrollera och revidera utkastet för att göra det till ditt eget innan du skickar det till rekryteringschefen.

Microsoft lanserar Pegasus-program för nystartade företag som ger upp till $350 000 i krediter

Microsoft planerar att utöka sin självbetjäningsplattform, Startup Founders Hub, genom att lansera Pegasus-programmet, ett nytt inkubatorprogram.

Detta program kommer att välja nystartade företag med marknadsanpassade produkter och ge dem upp till $350 000 i Azure, GitHub och LinkedIn-krediter. Dessutom kommer utvalda startups att få rådgivarestöd och ”tillgång till den bästa Microsoft-tekniken”, enligt Microsofts blogg.

Pegasus är ett tvåårigt initiativ som välkomnar startups som verkar inom Microsofts Founders Hub och med kundnära produkter byggda på Microsoft Cloud.

Enligt general managern för Microsoft for Startups är det en förutsättning att uppnå tidig produktmarknadsanpassning, vilket inkluderar intäktsdragkraft, en etablerad säljkår och en beprövad go-to-market-metod.

Enligt releasen kommer Pegasus-organisationer också att tilldelas en personlig molnlösningsarkitekt för att hjälpa dem att nå teknisk framgång och få privilegierad tillgång till Azures AI-erbjudanden. Inom Pegasus fungerar dessa arkitekter som en enda kontaktpunkt, och effektiviserar uppstartsengagemanget med Microsoft-klienter samtidigt som de övervakar efterlevnad och säkerhetsåtgärder.

För fler uppdateringar, kolla in kategorin Senaste teknik.