gFile är en enkel Android-filhanterare med ett Gmail-inspirerat gränssnitt

Att hantera filer på din Android-enhet kan vara jobbigt om du inte har rätt verktyg. Lyckligtvis är filhanteringskategorin i Play Store fylld med några fantastiska namn – som Solid Explorer, ES File Explorer och Astro File Manager – som gör dessa uppgifter ganska lätta. Gå in i gFile, en gratis app som är designad för att göra filhanteringen ännu enklare tack vare dess nakna design. Det är helt klart att gFile inte är designad med avancerade användare i åtanke. Det är förmodligen för traditionalisterna bland oss ​​som bara snabbt behöver komma till sina filer och mappar utan att behöva ta itu med några komplexa inställningar på vägen. Men det betyder inte att gFile inte erbjuder avancerade funktioner. Läs vidare för detaljer.

Den platta designen av gFile påminner om den officiella Gmail-appen för Android. Varje mapp är färgkodad och stämplad med den första bokstaven i namnet. Den kostnadsfria versionen av gFile ger dig bara tillgång till användartillgänglig lagring. För att få root-åtkomst måste du köpa Pro-uppgraderingen i appen.

gFile visar också behörigheter för varje objekt till höger. För att ändra dessa behörigheter, tryck helt enkelt och håll nere på önskat objekt, tryck på menyn och tryck sedan på Behörigheter.

När en fil är vald, ger gFile dig grundläggande kopierings-, klistra-, markerings-, bytenamn och klippalternativ överst. Med knappen ’+’ längst upp till höger kan du skapa nya mappar. Förutom det kan du också växla mellan ljusa och mörka bakgrundsteman från skärmen Inställningar.

Samma skärm låter dig också uppgradera till Pro-varianten av gFile som, förutom den tidigare nämnda rotåtkomstfunktionen, lägger till filsökning, bildminiatyrer, möjligheten att ange standardkatalogen när appen startas och mer.

Även om jag inte skulle kalla gFile en av de bästa i branschen, är det ett fantastiskt, elegant filhanteringsalternativ för användare som bara vill ha det väsentliga.

Installera gFile från Play Butik