Gå med i dessa 10 Marketplace affiliate-program för att tjäna pengar

Vill du öka din inkomst med affiliate-marknadsföring? Planerar du att gå vidare med marknadsplatsens affiliate-program? Nåväl, här är något som kan hjälpa.

Affiliate-programmering har vunnit enorm popularitet under åren, med nya möjligheter för bloggare att varna. Det har blivit en källa till passiv inkomst för bloggare genom att marknadsföra produkterna på marknaden.

Öppna ett oändligt flöde av månadsinkomster genom att marknadsföra dessa välrenommerade marknadsplatser för dina användare, vilket utan tvekan kommer att få dem att komma tillbaka för mer och mer.

Här är några av marknadsplatsens affiliate-program som kan hjälpa bloggare att tjäna pengar.

Kreativ marknad

Creative Market är en one-stop-shop för att köpa digitala varor för personliga och kommersiella projekt.

Förutom att det är en bra marknadsplats, driver den ett ganska generöst affiliateprogram som betalar dig 15 % i provision från varje försäljning du hänvisar till. När du registrerar dig kommer du att ha ditt unika referens-ID genererat, som du kan dela på din blogg/webbplats och börja tjäna pengar på din trafik direkt.

Creative Market hävdar att de bästa affiliates kan tjäna över $30 000 per år från sin plattform.

Etsy

Etsy är det bästa stället när du handlar för tillfällen, en stor marknadsplats för att hitta unika och kreativa föremål.

Om du har en webbplats eller en blogg kan du bli en affiliate för Etsy och dela deras produktlänkar för provision på varje kvalificerad försäljning.

Med tanke på antalet produkter de har totalt, skulle du aldrig få slut på saker att marknadsföra. Därmed bevisar det att det finns alldeles för mycket intjäningspotential som affiliate för Etsy.

Envato

Envato gör det enkelt att få kreativa projekt gjorda på en marknadsplats med många digitala tillgångar.

Innan du registrerar dig som affiliate för Envato har du möjlighet att välja vilken du vill marknadsföra, och enligt det kan du gå med i deras respektive affiliate-program.

Beroende på vilket program du registrerar dig för kan du tjäna ett betydande antal provisioner för varje försäljning.

Om din publik består av blivande eller etablerade kreativa individer som grafiska designers, utvecklare och videoproffs, är Envato den perfekta marknadsplatsen att rekommendera.

Wix

Anses som den enklaste plattformen för att skapa en professionell webbplats, Wix gör det superenkelt att få ett företag online.

När du blir en affiliate för den här plattformen får du alla reklamverktyg för att göra de stora provisionerna. Du kan tjäna över 100 USD för varje konvertering.

Det finns ingen gräns för hur många kunder du kan hänvisa till Wix och antalet provisioner du tjänar per månad. Och eftersom det inte finns något tak, är deras intuitiva instrumentpanel viktig för att hålla reda på dina hänvisningar och prestanda över tid.

Fiverr

Hjälp din publik att hitta kvalitetsfrilansare genom att marknadsföra Fiverr, en marknadsplats för att få tjänster utförda till överkomliga priser.

Det skulle vara ett privilegium för alla affiliate-marknadsförare att rekommendera Fiverr till sin publik, inte bara för att det är en vacker plattform utan också för att den ger generöst utdelning.

Den har olika provisionssatser för varje kategori av tjänster. Till exempel, kategorin illustration/design ger dig $25/åtgärd, medan Webbplatsbyggnad och CMS betalar dig $40/åtgärd.

Förutom tjänster kan du också marknadsföra deras kursplattform, affiliateplattform och nya frilansverktygsplattform för rejäla provisioner.

Det är gratis att gå med i deras affiliateprogram, och du har alla marknadsföringsverktyg och material för att komma igång direkt.

Upwork

Upwork är en av de största talangmarknadsplatserna som används av stora namnföretag, inklusive Microsoft, Airbnb, GoDaddy, etc.

Den har ett internationellt affiliateprogram som alla kan gå med för att tjäna lukrativa provisioner. Utbetalningarna är 70 % av den första utgiften av dina hänvisningar, upp till ett maximum av 150 USD.

Från och med nu har Upwork tre sätt på vilka vem som helst kan hitta den talang som krävs. Den enklaste av dem är Talent Marketplace, där man kan lägga upp ett jobb och anställa genom inkommande ansökningar.

En annan är Project Catalog, där proffsen har listat sina tjänster med förskottsavgifter. Den sista är Talent Scout, som är avsedd för projekt som varar en månad eller längre. Här ber du Upworks experter att hitta rätt talang till dig.

Sammantaget är det en av de bästa platserna för företag att hitta matchande talanger, vilket också innebär utmärkta provisioner för sina affiliates.

Udemy

Udemy är ett stort hem för onlineutbildning för över 200 000 videokurser, med nya som läggs till när vi pratar om det.

Och eftersom denna form av lärande får stora siffror, med de flesta studenter till yrkesverksamma som anmäler sig till åtminstone en kurs för att öka kompetensen, är affiliateinkomstmöjligheterna oändliga.

Udemy betalar minst 10 % affiliate-kommission och erbjuder utgivarspecifikt innehåll och rabatter för att visa upp ditt varumärke.

Viktigt är att deras affiliate-program har vissa minimikrav, inklusive:

  • 500 unika månadsbesökare under de senaste tre månaderna
  • 500 följare på sociala medier
  • Relaterat innehåll och varumärkesanpassning

Följaktligen är det bättre att titta på deras affiliate-sektion innan du ansöker.

Amazon Associates

Amazon är den största e-handelsplattformen på planeten och ett av de bästa sätten att tjäna pengar på ditt webbprojekt.

Tanken är att identifiera matchande produkter och marknadsföra dem med olika strategier som passar ditt varumärke bäst. Alla som följer en webbplats, applikation eller sociala medier kan ansöka om att gå med i Amazon Associates-programmet.

Detta är tillgängligt i länder med Amazon-närvaro och har en mycket låg inträdesbarriär. Faktum är att alla kan börja direkt, och granskningen av ansökningar startar endast om du driver minst tre försäljningar under de första 180 dagarna.

Efteråt finns det ett urvalskriterier baserat på marknadsföringskanalen, inklusive:

  • Originalinnehåll
  • Minst 10 inlägg
  • Minst 500 följare osv.

Dessutom bör ditt innehåll inte falla under kategorin ”Olämpliga webbplatser”, enligt Amazon Associates policy.

Detta program har olika provisionsnivåer från en till 20 %, baserat på produkten.

eBay

eBay betjänar 190 marknader runt om i världen och hjälper dig att hänvisa produkter i nästan alla möjliga kategorier.

Deras affiliate partnerprogram fungerar för de flesta utgivare, inklusive:

  • Bloggare
  • Influenser på sociala medier
  • E-postmarknadsförare
  • Verktyg & mobilapplikationer m.m.

Och som med de flesta sådana program har du tillgång till marknadsföringsmaterial som banners, grafik och några verktyg för att skapa och hantera affiliate-länkarna.

Affiliates intäkter sträcker sig från 1 till 4 % av kvalificerade remisser och har maxgränser, som nämns i deras prislista.

Walmart

Walmart är en e-handelsplattform med ett affiliateprogram som du kan dra nytta av.

Detta börjar med en ansökan som besvaras inom 24 timmar. Walmart affiliates får sina veckovisa nyhetsbrev, banners och länkar och dataflöden för att optimera sina kampanjer.

Provisionerna är upp till max 4 % för kvalificerande köp. Dessutom exkluderar utbetalningarna returer, frakt- och hanteringskostnader och moms.

Även om provisionerna kan verka lite låga, kan deras kundbas kompensera för det med den stora försäljningsvolymen.

Slutsats 👈

Är du redo att börja tjäna pengar? Tja, dessa topmarknadspartnerprogram kan vara ett utmärkt ställe att börja ifrån. Gör en djupdykning i dem och börja tjäna en passiv inkomst. 🤑

Du kanske också är intresserad av att läsa om högbetalda värdprogram för affiliate att gå med för bloggare.