Funktionsfyllda öronsnäckor släpptes av dålig ANC

Viktiga takeaways

  • EarFun Free Pro 3-öronsnäckorna erbjuder ett brett utbud av funktioner och specifikationer till ett överkomligt pris, inklusive bra ljudkvalitet, anpassningsbar EQ och anslutning till flera enheter.
  • Den omfattande funktionslistan för EarFun Free Pro 3 imponerar, men ANC-prestandan saknas, vilket är en nackdel med ett annars solidt paket.
  • Med en bekväm passform, bra batteritid och den senaste Bluetooth-standarden ger EarFun Free Pro 3-örsnäckorna utmärkt värde för sitt pris.

EarFun Free Pro 3 är en fantastisk uppsättning öronsnäckor för 80 spänn, med anständig ljudkvalitet, en bekväm passform med massor av alternativ för silikonspetsar, anpassningsbar EQ, Qualcomms Snapdragon-ljud, anslutning till flera enheter och mycket mer. Det är ett konstigt att EarFun kan driva dessa öronsnäckor till det här priset, med tanke på utbudet av funktioner och specifikationer som visas.

Men det finns en hake. Den omfattande listan över funktioner kan inte undgå den dåliga ANC-prestandan, trots den övergripande kvaliteten på EarFun Free Pro 3-paketet.

EarFun Free Pro 3

EarFun Free Pro 3 är en förvånansvärt funktionsrik uppsättning trådlösa budgetörsnäckor som erbjuder en bekväm och säker passform, mycket bra batteritid, den senaste Bluetooth-standarden och ljudcodecs, anpassningsbart ljud via EQ och extrafunktioner som trådlös laddning och en IPX5-klassificering. Ljudkvaliteten väcker musik till liv med kraftfull bas och tydlig diskant, även om brusreduceringen är ganska dålig. Sammantaget ger de utmärkt värde, med tanke på de omfattande funktionerna och anständigt ljud till detta låga pris.

Batteritid Upp till 33 timmar

Laddningsväska medföljer? Ja

Mikrofoner Sex

Märke EarFun

Codecs som stöds SBC, AAC, LC3, aptX Adaptive

Bluetooth 5.3

IP-klassning IPX5

Driverstorlek 7 mm

Mått och vikt (fodral) 67mm x 50mm x 31mm

Färger Brunsvart, Silvervit, Marinblå

Laddningsport USB-C

Brusreduceringshybrid

Öronsnäckan vikt 5,3 g

Laddningsväska vikt 41,5g

Bluetooth-profiler A2DP, AVRCP, HFP, HSP

Fördelar

  • Bra ljudkvalitet
  • Anständig batteritid, bra utbud av anslutningsmöjligheter
  • Bekväm passform, extra öronspets och vingspetsalternativ
  • Companion app är användbar, anpassad EQ fungerar bra
  • Bra värde

Nackdelar

  • ANC behöver verk
  • Ljudet behöver justeras för att vara som bäst

Anständig stil, bekant komfort

Gavin Phillips / MakeUseOf

EarFuns Free Pro 3 är en bekväm uppsättning öronsnäckor. De använder EarFuns beprövade pillerformade öronsnäcka med en liten vingspets i gummi för att hålla den på plats. De förinställda silikonspetsarna passar mig bra vid detta tillfälle, och öronspetsarna hjälper till att hålla Free Pro 3-knopparna inlåsta men orsakar ingen irritation under längre lyssningssessioner. De väger 5,3 g per öronsnäcka och är inte särskilt tunga, och eftersom de förblir välplacerade märker du inte riktigt att du har dem på dig.

I lådan finns ytterligare fyra öronproppar, en uppsättning memory foam-spetsar och två olika vingspetsalternativ. Det är en fantastisk visning och visar att EarFun överväger alla alternativ när det kommer till användarkomfort.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Free Pro 3 är en helsvart och grå mattplastdesign, som du kan förvänta dig. Det ger EarFun Free Pro 3 några extra stilpoäng, eftersom baksidan av knopparna ser bra ut och EarFun-logotypen skimrar i ljuset när du vrider på öronsnäckorna i handen. På samma sätt är det större pillerformade Free Pro 3-fodralet i matt plast, underbart smidigt i handen och har EarFun-logotypen på omslaget. Det finns också en USB-C-port på baksidan för laddning. Jag gillar fodralet eftersom det har bra handkänsla, men jag är inte säker på att det skulle överleva många resor till golvet utan att plocka upp repor eller en oavsiktlig snubbla i fickan med en uppsättning nycklar. Ändå är det anständigt nog till det här priset.

Flerdagars batteritid och flera Bluetooth-codecs

Gavin Phillips / MakeUseOf

Batteritiden är en av Free Pro 3:s stora pluspoäng. Hörsnäckorna ger upp till 7,5 timmars uppspelning på en laddning, med ytterligare 25,5 timmar i laddningsväskan. Det finns också ett snabbladdningsalternativ som ger två timmars uppspelning på en snabb tiominutersladdning. Nästan varje uppsättning öronsnäckor har en snabbladdningsfunktion nu, men det är fantastiskt att se det på mer budgetfokuserade knoppar.

Under testningen var batteritiden för EarFun Free Pro 3 tillräckligt korrekt. Den sjunker när du använder lägen ANC och ultralåg latens, som du kan förvänta dig när öronsnäckorna måste göra mer bearbetning. Men totalt sett är jag nöjd med batteritiden som Free Pro 3 levererar.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Nu är det intressant med anslutning. Free Pro 3-budsarna använder Bluetooth 5.3, den senaste versionen av standarden, och kommer med stöd för SBC, AAC, LC3 och aptX Adaptive codecs. Inkluderandet av LC3 är användbart, eftersom det är en lågenergicodec som kan överföra bättre ljud än standard SBC-codec, medan Qualcomms aptX Adaptive också borde ge lite extra ljudkvalitet. Växla mellan dem där du kan, eftersom det gör skillnad, även om dessa alternativ tyvärr är begränsade för iOS-användare.

Omfattande utbud av funktioner: Mikrofoner, Snapdragon-ljud, IPX5-klassificering och mer

Gavin Phillips / MakeUseOf

Tillsammans med den fantastiska batteritiden och anständiga utbudet av Bluetooth-codecs, har EarFun packat Free Pro 3-knapparna med andra funktioner – av vilka många du skulle vilja se på en dyrare uppsättning öronsnäckor. Till exempel har de en sex-mikrofon-array med Qualcomms cVc, vilket innebär att din röst är exceptionellt tydlig under ett samtal. Det gör också ett bra jobb med att blockera externa ljud också.

Hörsnäckorna stöder även Snapdragon Sound, som, när de paras ihop med en enhet med liknande funktionalitet, kan leverera rumsligt ljud, förlustfritt ljud och högupplöst ljudströmning. Tyvärr är Snapdragon Sound-stödet begränsat, men det är ännu en funktion som EarFun har lyckats klämma in i dessa budgetknoppar.

Det finns också anslutning till flera enheter som fungerar bra ur lådan, IPX5-svett- och dammbeständighet och trådlös laddning – det är ett helt paket.

Free Pro 3 har pekkontroller, men dessa är något temperamentsfulla, lider av klassiska pekkontrollproblem som att registrera flera tryck som en, inte registrera alls, och så vidare. Du kan anpassa eller inaktivera pekkontrollerna i EarFun Audio-appen – mer om detta senare – men jag bestämde mig tidigt för att inte använda pekkontrollerna.

Roligt ljud, ynklig ANC

Gavin Phillips / MakeUseOf

Ljudkvaliteten på en uppsättning budgetörsnäckor kommer aldrig direkt att konkurrera med de mycket dyrare alternativen. Emellertid ger EarFun Free Pro 3:s 7 mm ullkomposit-drivrutiner och övergripande stämning ett studsande, roligt ljud som ger din musik liv. Observera att 7 mm-drivrutinerna är en okej storlek för en uppsättning öronsnäckor, men kommer också att begränsa den övergripande ljudbilden.

Det är en brett V-formad stämning, med förhöjd bas och diskant på bekostnad av en del av mellanregistret. Ändå, om du vet vad du får och vad du kan förvänta dig är det en bra lyssningsupplevelse. Det är lite nytta att jämföra EarFun Free Pro 3 med mer balanserade hörsnäckor på grund av det, men de kommer att passa de flesta. Det är inte den bredaste ljudbilden du någonsin kommer att stöta på, men den är tillräckligt bred för att åtminstone ge lite utrymme för mellantonerna.

Jag har lyssnat på enorma mängder Jungle nyligen, vilket innebär en intressant utmaning för Free Pro 3 (genren, inte den elektroniska gruppen, även om de också är fantastiska.). De fuktiga, tunga baslinjerna fungerar bra, men den hårdare övre delen kan få Jungle-låtarna att låta tunna. Samtidigt som CASISDEAD testade Free Pro 3 släppte han sitt efterlängtade album, Famous Last Words. Återigen, det är ett intressant förslag för hörsnäckorna. Förutom att det är ett av de bästa albumen 2023, har det ett omfattande utbud av musikstilar med en tung 80-talssynth-våg. EarFun Free Pro 3 gör faktiskt många av spåren på det här albumet rättvisa, vilket ger liv åt retroljudande reverb och djupa baslinjer.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Men att vända sig till Crosby, Stills, Nash och Young, och kvaliteten på deras slingrande, kaskadande melodier och harmonier låter helt enkelt inte likadant. Visst, de är fortfarande bra eftersom CSNY var fantastiskt, men bristen på djup och övergripande kvalitet märks här mer än någon annanstans.

ANC

Tyvärr är ANC på EarFun Free Pro 3 dålig. Trots att jag annonserades med möjligheten att blockera upp till 43dB brus, kände jag att hörsnäckorna inte hade någon chans att blockera den nivån av bakgrundsljud.

En uppdatering som drevs ut av EarFun förbättrade situationen något (och introducerade öronprofiler), men ANC är bara inte tillräckligt stark. Om det beror på ett bearbetningsproblem eller på annat sätt är jag inte säker på, men det är förvånande, eftersom jag har funnit att ANC på tidigare EarFun-modeller som Air S och Air Pro 3 är anständigt.

Se till att använda EarFuns Handy Companion-app för att anpassa EQ

Om du köper ett par EarFun Free Pro 3, se till att du också laddar ner EarFun Audio-appen. Jag har alltid gillat EarFuns medföljande app; det är inte flashigt, men det ger dig tillräckligt med ytterligare alternativ för att utöva viss kontroll över dina öronsnäckor.

I det här fallet kommer du att hitta EarFun Audio-appens anpassade EQ-alternativ användbara, med möjligheten att justera upp till tio olika frekvenser. Det är långt ifrån de ultrabegränsade EQ-apparna som bara ger dig fyra eller fem alternativ, och det betyder att även om Free Pro 3-standardinställningen kanske inte passar alla, kan du göra betydande justeringar.

EarFun Free Pro 3 är billiga och till stor del bra

EarFun Free Pro 3 säljs för $80, och jag måste säga att det är ett anständigt paket med öronsnäckor.

Visst, ANC kanske inte är upp till nollan, men ljudet är anständigt, och det finns många anpassningsalternativ i EarFun Audio-kompanjonsappen. Jag är nöjd med batteritiden, speciellt till det här priset, och de är bekväma under långa perioder. Släng in den tydliga samtalskvaliteten och IPX5-betyget, och det ger ett riktigt bra värdeförslag, särskilt om det inte är aktuellt att spendera mer än $100.

EarFun Free Pro 3

EarFun Free Pro 3 är en förvånansvärt funktionsrik uppsättning trådlösa budgetörsnäckor som erbjuder en bekväm och säker passform, mycket bra batteritid, den senaste Bluetooth-standarden och ljudcodecs, anpassningsbart ljud via EQ och extrafunktioner som trådlös laddning och en IPX5-klassificering. Ljudkvaliteten väcker musik till liv med kraftfull bas och tydlig diskant, även om brusreduceringen är ganska dålig. Sammantaget ger de utmärkt värde, med tanke på de omfattande funktionerna och anständigt ljud till detta låga pris.