Fungerar inte Disney+? 10 Disney+-problem och hur man åtgärdar dem

Disney+ är en av de mest populära videostreamingtjänsterna som finns, men det fungerar inte alltid som det ska. Det finns inget mer frustrerande än att inte kunna använda ditt Disney+-konto på grund av vanliga buggar och problem.

Nedan kommer vi att beskriva alla steg du kan ta för att lösa eventuella problem som du upplever med att streama Disney+ över någon av dina enheter.

Snabba tips för att åtgärda Disney+-problem

De flesta problem du kan möta när du försöker streama Disney+ kommer från själva appen, din enhet eller din internetanslutning.

Som ett resultat är det ofta bäst att börja felsöka enhetsproblem när du får ett streamingproblem. Överväg följande felsökningssteg för att snabbt komma tillbaka till streaming:

  • Starta om din TV, streamingenhet, dator eller telefon.
  • Stäng och öppna Disney+-appen igen.
  • Starta om din router.
  • Sök efter internetproblem eller förbättra din långsamma eller instabila Wi-Fi-anslutning.
  • Uppdatera Disney+-appen.
  • Logga ut och tillbaka in på ditt Disney+-konto.
  • Avinstallera och installera om Disney+-appen.
  • Sök efter uppdateringar för din TV eller streamingenhet.
  • Använda sig av Downdetectors Disney+-sida för att se om Disney+ är nere.

Om inget av dessa steg löser ditt problem, fortsätt att läsa efter specifika Disney+-felkoder och hur du åtgärdar dem.

Felmeddelandet ”Kan inte ansluta”.

Ett vanligt Disney+-problem är att se felet ”kan inte ansluta”. Det betyder att din enhet eller webbläsare inte kunde ansluta till servern.

Detta händer vanligtvis för att Disney+ är överbelastat med för många användare som försöker komma åt det samtidigt. Andra gånger beror det på att du öppnade appen för snabbt innan din enhet kunde upprätta en internetanslutning.

Det här problemet löser sig vanligtvis inom några minuter. Försök att stänga appen, vänta en minut eller två och försök sedan igen för att ansluta till Disney+ igen.

Disney+-appen kraschar fel

Fortsätter din Disney+-app att krascha? Det första steget är att starta om Disney+-appen och streamingenheten.

Om problemet kvarstår, leta efter uppdateringar för Disney+ eller uppdatera din enhet. Slutligen, om du fortfarande inte har tur, avinstallera och installera om Disney+-appen. Om du fortfarande inte kan få appen att fungera efter att ha gjort allt detta, är det bästa du kan gå till Disney+ Hjälpcenter eller ring teknisk support.

Felkod 39

Två av de vanligaste Disney+ felkoderna är felkod 39 och felkod 83.

Felkod 39 indikerar att videon du försöker titta på inte kan ses just nu. Detta kan vara ett regionalt tillgänglighetsproblem. Beroende på var du bor kan visst innehåll vara otillgängligt eller komma och gå beroende på tid på året.

Felkod 39 drabbar ofta de som streamar Disney+ med Xbox-appen. Som ett första steg, försök att starta om din Xbox. Det hjälper också att starta streamen på en annan enhet och sedan ”fortsätt titta” på din Xbox.

Felkod 83

Felkod 83 är ett annat vanligt problem. Det här felet inträffar när du använder mobildata för att streama istället för Wi-Fi eller när iPhone- eller Android-användare är anslutna till en hotspot. Detta kan resultera i otillräcklig internetanslutning för att stödja strömmande innehåll på Disney+.

Den bästa lösningen för felkod 83 är att ansluta till Wi-Fi när du kan.

Andra mindre vanliga Disney+-felkoder

Vissa prenumeranter kan stöta på flera andra felkoder, och de flesta är relaterade till problem med streamingrättigheter. Det betyder att innehållet du försöker titta på inte längre är tillgängligt, inte har roterats eller inte är tillgängligt där du bor.

Några av dessa inkluderar felkod 11, felkod 15, felkod 29, felkod 35, felkod 36, felkod 41 och felkod 44. Dessa fel kan också ibland uppstå på grund av internetproblem. Om du är säker på att innehållet ska vara synligt i din region, starta om appen och försök igen.

Felkod 22 är en bra sak, eftersom det betyder att Disney+ föräldrakontroller fungerar och blockerar åldersbegränsat innehåll. Om du blir trött av att höra barnen klaga kan du stänga av det i inställningarna, men då kan de komma åt vilken program eller film som helst.

Felkod 31 talar om för dig att appen har problem med att verifiera din plats. Detta beror på att din enhets platsinställningar är inaktiverade eller att du försöker använda ett VPN för att titta på innehåll. Ibland händer detta på ett hotell eller om du använder allmänt Wi-Fi. De flesta VPN fungerar, men vissa gör det inte, så du vill prova de bästa VPN:erna med en gratis provperiod.

Felkod 43 betyder att du tidigare lagt en film eller ett program på din bevakningslista, men det är inte längre tillgängligt att streama. Du måste antingen vänta på att den ska komma tillbaka eller ta bort den från din bevakningslista.

Felkod 86 låter hemskt: ”Vi är ledsna; det här kontot har blockerats.” Det kan dock vara allt från ett betalningsproblem, ett lösenordsproblem eller, potentiellt, kontot har blivit hackat eller äventyrat. Kontakta Disneys support för att få det löst.

Fördröjnings- och buffringsproblem

Fördröjning och buffring av videor kan förstöra din njutning, så du kommer förmodligen att vilja fixa det här, särskilt om du vet att ditt internet är bra. För det första, om din video släpar eller buffrar, bör du ta ett internethastighetstest med hjälp av Ooklas Speedtest-webbsida eller ett lämpligt alternativ.

Beroende på hastighetstestresultaten kan du dra slutsatsen att det är ett problem med Disney+, särskilt om din anslutning är bra på andra webbplatser. I det här fallet bör du rensa webbläsarens cacheminne om du är på webben och sedan försöka igen. Om problemet kvarstår kan du välja att minska inställningen för streamingkvalitet för ditt konto. Detta kan göras via fliken Appinställningar.

Profilikon saknas

Du har gått på Disney+ och försökt ändra din profilikon till din nya Disney-favoritkaraktär, men den finns inte där. Du vet att den finns i appen, men den dyker inte upp någonstans.

När du stöter på detta betyder det vanligtvis att en annan profil på ditt konto redan använder den ikonen. Tyvärr tillåter Disney+ bara en profil att använda en ikon åt gången, så du måste hasha ut den med den som använder den. Självklart, om du är kontoinnehavaren kan du alltid spela kraftdraget och kräva att den andra personen byter profilikoner åt dig.

Disney+ är ”inte tillgängligt i din region”

Disney+ är populärt över hela världen, men det är inte tillgängligt i alla regioner. I skrivande stund väntar länder som Syrien, Uganda, Bangladesh och andra fortfarande på att tjänsten ska bli tillgänglig. Så om du befinner dig i ett land där tjänsten är tillgänglig i din region kan felmeddelandet ”inte tillgängligt i din region” vara irriterande.

Vanligtvis beror detta Disney+-problem på att du använder ett VPN som är inställt på en server i ett av de länder där tjänsten inte är tillgänglig. Om du stöter på det här problemet, ändra din VPN-server till ett land där den är tillgänglig, och den borde försvinna. Om det inte gör det, eller om du inte använder ett VPN men befinner dig i ett land där tjänsten är tillgänglig, bör du kontakta Disney+ support.

Disney+ problem med blank skärm

Ett antal användare online har rapporterat att de stöter på ett problem med svart skärm när de försöker använda Disney+. Detta kan vara irriterande, men vanligtvis finns det en bra anledning till det. Förutsatt att du inte har några internetproblem är detta vanligtvis resultatet av ett innehållsfilter, proxyaccelerator eller popup-blockerare som stör.

Inaktivera något sådant och försök sedan med tjänsten igen. Dubbelkolla att det inte är ditt internet, och om problemet kvarstår kanske du vill kontakta supporten.

Gå tillbaka till streaming med Disney+

Det här är de vanligaste problemen eller felkoderna som människor upplever på Disney+. Om du fortfarande behöver hjälp, bläddra i Disney+ Hjälpcenter, som innehåller användbara artiklar och sätt att kontakta supportteamet.

Alternativt, om du fortfarande inte kan åtgärda problemet och är trött på Disney+, kan det vara dags att leta efter en alternativ streamingtjänst.