Förvandla din kundtjänst med Salesforce: Prisvärt och effektivt

Om du har att göra med en stressad kundservice, försäljning och marknadsföring kan du kolla in hur Salesforce Service Cloud löser dessa problem nedan!

Salesforce har länge varit känt för att erbjuda enastående programvara-som-en-tjänst (SaaS) affärsappar som CRM, ERP, orderhanteringsprogram, etc.

Nu, för att göra ditt företags kundservice och frontlinjeverksamhet mer effektiv och prisvärd, har den utvecklat och publicerat Salesforce Service Cloud-appen för små, medelstora, nystartade och stora företag.

Om du är osäker på vilken modern kundtjänst CRM som är lämplig för ditt företag, fortsätt läsa till slutet för att utforska Salesforce från grunden. Beslutsfattandet blir en tårta.

Varför behöver ditt företag en bättre kundservice?

Du måste sätta upp effektiva, proaktiva och kundcentrerade kundserviceverksamheter för att skydda varumärkets image, förbättra varumärkesimagen och öka affärsintäkterna. Nedan hittar du de viktigaste skälen till att äga ett enastående kundserviceteam:

 • Du kan enkelt behålla dina kunder genom att erbjuda proaktiv, artig och professionell kundservice. Det är lätt att behålla en kund under en längre period och tjäna intäkter än att skaffa nya kunder.
 • Din organisation kan innehålla alla allvarliga kundupplevelser genom att visa empati och proaktivitet för att hjälpa till innan kunden kan vända sig till någon konsumentskyddsdomstol.
 • Om ditt kundtjänstteam är uppmärksamt och omtänksamt kommer kunderna enkelt att investera mer i ditt varumärke genom att köpa nya produkter eller tjänster. De flesta kunder vill inte ha besväret med att byta varumärke för att undvika marknadsundersökningar och huvudvärk. Ditt kundserviceteam kan använda denna kundpsykologi för att behålla dem.
 • En kundtjänstverksamhet kan generera användbar information om offentliga konsumtionstrender, prissättningsförväntningar och önskemål om funktionsförbättringar. Produktforsknings- och utvecklingsteamet kan dra nytta av sådana insikter för att göra ditt företags produkter och tjänster mer användbara.
 • En representant som arbetar som kundtjänstagent kan identifiera ytterligare tjänster eller produktbehov hos kunden under en liveinteraktion och föreslå att användaren köper tillägg från företaget.

För att tillfredsställa alla skäl som nämnts hittills behöver du inte leta längre än den snabbväxande, intuitiva kurvan med låg inlärning och prisvärda CRM Salesforce Service Cloud.

Vad är Salesforce Service Cloud?

Salesforce Service Cloud är nästa generations verktyg för hantering av kundrelationer som kallas moln-CRM.

Det är en fullservice, webbaserad, kostnadseffektiv CRM-lösning som hanterar kundbiljetter, dokumenthantering, fildelning, leadshantering, lead-to-customer-arbetsflöde, AI-assistans till agenter och mycket mer.

Service Cloud fungerar som den enda och centraliserade källan till sanning för många verksamheter i ditt företag, som försäljning, merförsäljning, spårning av leads, avtalsförhandling, produktmarknadsföring, företagskommunikation, utveckling av affärsappar och många fler.

Det är en verkligt problemfri CRM-lösning med många inbyggda affärsanvändningsfall så att dina anställda inte behöver byta mellan appar och slösa bort produktiva timmar.

Istället kan du distribuera dem till fler kundkontaktpunkter för att omvandla potentiella kunder, potentiella kunder och åskådare till kunder och tjäna mer pengar för dina affärsböcker.

Appen är tillgänglig som en webbapp, så du kan använda den på vilken dator som helst som Windows PC, MacBook, iMac, etc. Dessutom finns det inbyggda mobilappar för Android- och iOS-enheter, så att dina företagsledare kan driva kundtjänstverksamhet från en smartphone eller surfplatta.

För att inte nämna, de flesta av de faktiska kundtjänstuppgifterna som frontlinjeagenten gör på en stationär CRM är också tillgängliga på Salesforce Service Cloud-mobilappen.

Varför Salesforce Service Cloud?

Nedan hittar du hur du kan uppnå bästa kundservice samt försäljning och marknadsföring genom att använda Salesforce Service Cloud-appen i en diversifierad eller specialiserad affärsenhet:

#1. Ett modernt CRM-verktyg med inbyggd automation

Som en erfaren handledare för kundtjänstdrift har jag upplevt att agenter klagar mycket på användargränssnittet för de mest föråldrade verktygen för hantering av kundrelationer.

Funktionerna i en konventionell CRM är inte alltid som namnet antyder. Därför måste agenter gå igenom minst fyra veckors utbildning innan du kan skicka dem till operationsgolvet för att ta emot samtal, chatta eller behandla e-postmeddelanden.

Tvärtom är Service Cloud CRM en modern och minimalistisk app. De flesta UI-element är bekanta för agenter som redan har använt webbappar som Microsoft 365 eller Google Workspace.

Det moderna och röriga utseendet hjälper agenterna att fokusera på biljetter och e-postmeddelanden snarare än att navigera på CRM.

Dessutom kommer den med robotprocessautomation och makron för att automatisera olika vardagliga och repetitiva uppgifter.

#2. Lättanvända arbetsflöden

Salesforce Flow Library består av många arbetsflöden som du enkelt kan importera, anpassa och använda för att spara tid på planering och för att testa ett affärsarbetsflöde.

Helautomatiska arbetsflöden som du kan få i Salesforce är:

 • Servicemallar
 • Handeln flyter
 • Mallar för finansiella tjänster
 • Livsvetenskap och sjukvård
 • Offentlig sektor och styrning
 • Media och kommunikation
 • Tillverkningsflöden

#3. AI-baserade funktioner

Den inbyggda AI-assistenten hjälper agenter och arbetsledare att leverera den bästa kundservicen genom att få förslag i arbetsflöden och undvika kritiska fel.

#4. Effektivitet i tjänster

Agenter och företagsledare i frontlinjen kan nu hantera kunderna mer när Service Cloud-appen är extremt användarvänlig, har sin egen AI och erbjuder avancerade sökalternativ.

#5. Kostnadseffektiv och prisvärd

De avancerade Service Cloud-prenumerationerna är kostnadseffektiva eftersom de löser komplexa problem som daterade CRM:er inte kan. Däremot är grundprenumerationen mycket prisvärd för små och nystartade företag.

#6. Salesforce Einstein

Einstein är en omfattande CRM AI som passar alla affärsmodeller. Det kan hjälpa dig att bearbeta en biljett till slutförande, föreslå kunskapsbasresurser, uppdatera ärenden och göra mer än bara dessa.

Det är en modelleringsfärdig, datafärdig och produktionsklar AI som sätter upp projekt och sätter igång kund- eller marknadsföringsprocessen på några minuter. Dessutom kan AI också effektivt hantera processer som IT-tjänster, försäljning, kundservice och marknadsföring.

#7. Gå dit kunderna bor

Daterade CRM:er kunde endast engagera användare via telefon. Men med Service Cloud från Salesforce kan dina kundtjänst- och marknadsföringsagenter kommunicera med dina kunder i deras mobilapp, via SMS, via WhatsApp, på Messenger och för att inte tala om alla populära sociala mediekanaler.

Dessutom låter CRM dig skapa grundläggande målsidor för felsökningssteg som dina agenter kan skicka till dina kunder via djuplänkar.

#8. Snabbare ärendeavslut

Agenter kan avsluta liknande ärenden snabbare genom att använda makron. Det här är just de makron som du ser på Google Sheets eller Microsoft Excel. Du kan låta dina agenter eller arbetsledare skapa makron när de behöver.

#9. Salesforce Lightning

Dess Lightning-funktion erbjuder en intelligent bedömning av leads så att marknadsförings- och försäljningsagenter inte slösar tid på misslyckade lead-to-customer-konverteringar. Dessutom kan din Salesforce-utvecklingsingenjör skapa användbara appar med några få klick med hjälp av appbyggaren på Lightning.

Funktioner i Salesforce Service Cloud

Här är de populära funktionerna i Salesforce Service Cloud:

#1. Ärendehantering

Modulen ärendehantering hjälper dig att skapa nya kundemissionsbiljetter och organisera ärenden efter nummer, ämne, status, datum/tid öppnad, ärendeägare, etc.

Ett ärende består av datapunkter som ärendedetaljer, kontaktuppgifter, föräldrakontakt/kontoärenden, ärendeflöde, ärendedetaljer, kommunikationsloggar, intern kommunikation och mer.

#2. Självbetjäningsportaler

Den här funktionen ger kunderna möjlighet att göra många saker, som att boka en biljett, betala räkningar, överföra tillgångar, lösa appproblem och mer.

När användare fastnar tar det intelligenta självbetjänings-APIet användaren automatiskt till en livesupportagent.

Allt detta sker via en app: Salesforce Service Cloud!

#3. Programvara för fältservicehantering

Den här funktionen gör det möjligt för ditt frontlinjeserviceteam att bli mer flexibelt och därmed lönsamt genom att använda dessa funktioner:

 • Expert schemaläggning
 • Teknisk support på plats genom att ansluta till baksidan
 • Ökad fixtid och fixhastighet med Einstein AI
 • Hantera arbetsorder
 • Hantera frontlinjetjänster med mobila CRM:er

#4. Digital kanal

Du kan skapa AI-drivna chatbots för digital kanalinteraktion, posta kommentarer på sociala medier, svara på Twitter-meddelanden och så vidare.

#5. Visuellt stöd

Du kan erbjuda säker support ansikte mot ansikte via videochatt och minska kostnaderna för tekniska besök. Denna modul innehåller bild, dokument, videokommentarer, livepekare, etc.

#6. Kundtjänstanalys

Istället för att skapa callcenterrapporter manuellt kan du använda Einstein AI för att få rapporter om genomsnittlig samtalshanteringstid, e-postsvarstid, kundnöjdhetspoäng, uppnådd servicenivå och mer.

Einstein AI kan också svara på dina komplexa affärsfrågor som följande:

 • Vad hände för fel?
 • Vad gick fallet fel?
 • Vad kunde ha hänt?
 • Vad ska man göra nu?

#7. Omni-Channel Routing

Den här funktionen använder AI och tidigare kontakthistorik för att koppla användarna till rätt agenter som framgångsrikt hanterade liknande fall tidigare snabbare än andra agenter.

Agenter kan också använda den här modulen för att diskutera med högre nivåer eller överföra kunder till arbetsledare eller nivå två-specialister.

#8. Telefonintegration

Du kan integrera ditt callcentertelefonisystem med Salesforce Service Cloud-appen. Appen kommer att övervaka och hjälpa agenter att logga samtalen felfritt.

Agenter kan ta emot samtal direkt på Service Cloud-appen och behöver inte använda några daterade telefonenheter.

Salesforce Service Cloud-erbjudanden

Nedan hittar du en mängd lösningar som Service Cloud erbjuder för alla kund-, marknadsförings- och försäljningsteam:

Hantera kontaktcenter

Hantera callcenter effektivt med en 360° vy över driftgolvet. Service Cloud förvandlar ett callcenter till ett kundengagemangcenter.

Självbetjäningsportaler

Skapa robotar för felsökning, produktjämförelse, produktändringar och kunskapsbasportaler för webbläsare och mobila enheter. Således kommer de flesta teknikkunniga kunder automatiskt att hitta vad de behöver genom dessa självbetjäningsportaler.

Smartare tjänster

Gör kunderna nöjda och lojala genom att utforska och lösa nya problem innan dessa problem hotar ditt företags rykte i offentliga forum, sociala domäner och media.

Starta tjänsteportaler

Lansera nya kundtjänstportaler för nya produkter snabbare än dina konkurrenter.

Gör agenter glada

Service Cloud CRM gör felsökningsverktyg, instruktioner, e-postmeddelanden och callcenterskript praktiska så att anställda gör färre misstag och gör kunderna gladare.

Felsökning och tjänster i appen

Du kan också tillhandahålla tjänster i appen till miljontals kunder med hjälp av Snap-ins-funktionen i Service Cloud. Detta mobilbaserade program integrerar effektivt de flesta Service Cloud-funktioner via ett applikationsprogrammeringsgränssnitt (API).

Det fungerar på plattformar som iOS, Android, webbläsare etc. Agenter kan ansluta till användare från avlägsna platser via videosamtal, ljudsamtal och livechatt. De kan också felsöka direkt på enheten säkert med kunder.

Salesforce Service Cloud Prissättning

Salesforce CRM Service Cloud är tillgängligt i fyra prisnivåer, som nämns nedan:

 • Essentials, allt-i-ett-appen för support och försäljning, kostar 25 USD/användare/månad med årlig fakturering
 • Professionell eller komplett CRM för alla lagstorlekar kommer att kosta dig 75 USD/användare/månad och kommer att faktureras årligen
 • Enterprise eller det anpassningsbara CRM som erbjuder omfattande tjänster kostar 150 USD/användare/månad/faktureras årligen
 • Obegränsad, för begränsningsfri CRM-kraft måste du betala $300/användare/månad och betala årligen

Du kan ytterligare göra Service Cloud CRM mer kraftfullt och kapabelt att hantera komplexa problem genom att skaffa dessa tillägg:

 • Field Service Lightning för 50 USD/användare/månad/faktureras årligen, lämplig för mobil CRM-verksamhet i stads- eller landsbygdsområden.
 • Digital Engagement gör att du kan nå din kund var som helst, som mobilappar, sociala medier, YouTube och webbplatser, för 75 USD/användare/månad med årlig fakturering.
 • Service Cloud Einstein är en AI-baserad kundtjänstassistent och analysspecialist tillgänglig för $50/användare/månad med ett årligt faktureringsåtagande.

Slutord

Hittills har du gått igenom den ultimata täckningen på affärs-CRM-apparna Salesforce Service Cloud. Du borde ha upptäckt alla dess viktigaste funktioner som är i linje med de funktioner som måste ha för alla framgångsrika och kundcentrerade kundserviceverksamheter.

Prova Salesforce Service Cloud-programvaran på webben från Salesforces demoportal. Du får obegränsad tillgång till Salesforce Service Cloud Essentials-appen i 14 dagar utan att skicka in några kreditkortsuppgifter.

Ta en runda med programvaran genom att lägga till ett litet projekt, skapa några kundcase och sälja produkter eller tjänster till riktiga kunder för att ta reda på hur robust detta moln-CRM är.