(FIXAT) Affinity Designer svarar inte på Windows 10

Spread the love

Adobes appar fungerar på en prenumerationsmodell. Det är inte billigare än att köpa apparna i förväg eftersom ett abonnemang är en löpande kostnad som du betalar så länge du använder apparna. Vid något tillfälle blev prenumerationen dyrare än vad en engångslicens skulle ha kostat om Adobe fortsatt att erbjuda dem. Om du inte använder Adobe-appar varje dag men ändå använder dem tillräckligt ofta kommer prenumerationen att verka dyr.

I ljuset av Adobes prenumerationsmodell för alla dess appar har användare letat efter alternativ och Affinity erbjuder en av de bästa. Affinity har en app för att konkurrera med Adobes Illustrator som heter Affinity Designer. Det är en utmärkt app som kostar $25 för en enda skrivbordslicens. För närvarande är appen halv-off och den kommer med en 90-dagars gratis provperiod.

Affinity Designer svarar inte

Affinity Designer är en stabil app och den kan fungera med stora filer, inklusive de som skapats i Adobe Illustrator. Du behöver inte logga in på en tjänst för att använda den, och den kör inte ytterligare/onödiga tjänster i bakgrunden när den körs. Detta gör den ganska lätt men den är inte immun mot problem.

  Så här kontrollerar du när din Windows 10-version löper ut

Om Affinity Designer inte öppnas, öppnas men omedelbart slutar svara eller slutar svara så fort du börjar redigera en fil, prova korrigeringarna nedan.

Avinstallera och installera om Affinity Designer

Problem med Affinity Designer kan ha att göra med att appen inte installeras eller uppgraderas korrekt. Detta kan hända om installationen eller uppgraderingen avbröts av en användare eller av en annan systemprocess. Testa att avinstallera och installera om appen.

Öppna Kontrollpanelen.
Gå till Program>Avinstallera ett program.
Välj Affinity Designer och klicka på knappen Avinstallera högst upp.
Tillåt appen att avinstallera.
Ladda ner och installera Affinity Designer.

  Hur man kringgår Windows 11-krav

Obs! Om du har tappat bort din produktnyckel för Affinity Designer, logga in på ditt konto på Affinity-webbplatsen. Klicka på din profil uppe till höger och välj Mitt konto>Nedladdningar och produktnycklar.

Gå tillbaka till äldre version

Affinity uppdaterar sina appar då och då men alla uppdateringar fungerar inte lika bra som den äldre versionen. Om du har uppgraderat Affinity Designer och den nya versionen orsakar problem är det enkelt att gå tillbaka.

Öppna Kontrollpanelen.
Gå till Program>Avinstallera ett program.
Välj Affinity Designer och klicka på Avinstallera.
När appen har avinstallerats, besök Affinity Designer nedladdningssida.
Ladda ner versionen som kördes utan problem på ditt system.
Kör filen och installera den äldre versionen av Affinity Designer.

Kontrollera filen för problem

Affinity Designer kan hantera filer skapade i Adobe Illustrator, men det kan finnas undantag. Kontrollera om Affinity Designer körs utan problem när du öppnar eller öppnar andra filer. Om den bara har problem med en viss fil kan det hända att felet inte ligger hos Affinity Designer. Kontrollera filen för komponenter, t.ex. typsnitt eller penslar eller objekt, som kan orsaka problem och försök ta bort dem med en annan app.

  Hur man aktiverar gpedit.msc på Windows 10 Home Edition

Slutsats

Affinity erbjuder några av de bästa alternativen till Adobes produkter. De är alla appar för engångsköp, deras prislappar är rimliga och mycket billigare än någon Adobe-produkt någonsin varit. De erbjuder inte alla funktioner som Adobe gör. Affinitys appar är definitivt lättare när det gäller funktioner men för tillfällig till frekvent användning är de ett utmärkt alternativ.