Fixa Uverse-kod 0 Det gick inte att ladda resurs

Spread the love

U-verse är en leverantör av tre tjänster som inkluderar TV, internet och telefon från AT&T. Inte bara det, utan det är en av de mest använda mobiltelefonbärarna i de flesta delar av världen. Dessa tjänster ger användarna felfria anslutningar och upplevelser. Det har dock funnits tillfällen då AT&T-användare har klagat på att min u verse tv ger felkod 0. Det har snarare blivit ett vanligt problem bland U-vers kunder där de inte kan ladda resursen. Om du är någon som hanterar samma problem så har vi en perfekt guide som hjälper dig att guida en hel del om uverse-kod, vad som orsakar det och metoder för att fixa det. Så låt oss börja med att veta om felkoden direkt.

Hur man fixar Uverse-kod 0 Det gick inte att ladda resurs

U-vers felkod 0 påträffas av AT&T TV-användare. Felkoden visas på TV-skärmen tillsammans med frånvaron av täckning. Felet innebär att TV:n inte kan få någon mottagning, vilket kan orsakas av flera orsaker.

Vad är orsaken till att det inte gick att ladda resursfel?

AT&T:s oförmåga att ladda resursfel kan orsakas av många orsaker, vare sig det är tekniskt eller problem med anslutningen. För mer information, låt oss kortfattat titta på dessa orsaker:

  • AT&T-avbrott kan vara en av anledningarna till att orsaka felkod 0. Detta kan hända från slutet av tjänsteleverantören.

  • Svag anslutning är ett annat problem som leder till ett misslyckat belastningsresursproblem.

  • Gateway-frånkoppling är nästa orsak till att felet misslyckades med att ladda resurs.

  • Slitna kablar eller ledningar som inte är korrekt anslutna kan också leda till uversekod.

  • En skadad eller korrupt installationsbox är den sista men en av de vanligaste orsakerna som leder till felkod 0.

AT&T är verkligen en fantastisk tjänsteleverantör men det kan vara tröttsamt att möta ett laddningsresursfel om du ser det om och om igen på din TV-skärm. Du kan välja följande metoder som inte bara är enkla utan ganska effektiva för att utesluta problemet, så låt oss börja med dem:

Metod 1: Verifiera AT&T-avbrott

Det första du ska göra i händelse av att resursfelet misslyckades med att ta emot är att kontrollera om det finns ett avbrottsproblem på den officiella sidan för AT&T. Det kan vara möjligt att få problem från AT&T-sidan och det är viktigt att kontrollera dem. Om det finns en, måste du vänta på att tjänsteleverantörerna åtgärdar problemet. Du kan följa stegen nedan för att kontrollera om det finns ett nätverksavbrott från AT&T-änden:

1. Öppna tjänstemannen MyATT webbsida.

2. Fyll i dina inloggningsuppgifter och klicka på Logga in.

3. Välj nu Fix it Now! alternativet finns under avsnittet Hjälp med min tjänst.

4. Den kontrollerar automatiskt eventuella fel relaterade till gatewayen.

5. Om ett problem upptäcks kontrollerar du instruktionerna på skärmen för att åtgärda problemet med Uverse-kod 0.

6. När du är klar, avsluta webbplatsen och starta om TV:n för att kontrollera om min u vers TV ger felkod 0 är löst.

Metod 2: Felsök nätverksanslutning

Det är också möjligt att anslutningen av kablarna som är anslutna till set-up boxen eller din TV är lös eller trasig. I det här fallet är det viktigt att kontrollera anslutningen och lösa problemet, om det finns, genom att fixa kablarna och ansluta dem ordentligt till lådan. Du kan lösa anslutningsproblemet med hjälp av följande steg:

1. Stäng av TV:n och ta ut strömkablarna.

2. Ta också ut kablarna från uppställningsboxen.

Foto av Patrick Campanale på Unsplash

3. Vänta nu i en minut eller två.

4. Anslut sedan kablarna igen till TV:n och installationsboxen.

5. Slå nu på TV:n och boxen för att kontrollera om problemet med uversekod har lösts.

Metod 3: Återställ gateway

Nästa möjliga metod att välja om du fortfarande står inför U-vers felkod 0 är att återställa gatewayen en gång. Detta innebär att koppla ur gatewayen från TV-skärmen och koppla bort strömkablarna också. Att återställa gatewayen har visat sig vara effektivt för många AT&T-användare. Du kan också utföra det på din TV genom att ta hjälp av följande steg:

1. Leta upp knappen Återställ bakom ditt Gateway Portal-system.

2. Håll den intryckt i cirka 5-6 sekunder och släpp den sedan.

3. Koppla också bort strömkablarna från systemet.

Foto av Clint Patterson på Unsplash

4. När portalen har återställts, anslut kablarna och kontrollera om Uverse-kod 0-felet misslyckades med att ladda resurs har lösts.

Metod 4: Kontakta AT&T kundtjänst

Nästa och definitivt den sista metoden att välja om du fortfarande står inför problem som att inte kunna ladda resursproblem är att kontakta kundtjänsten för AT&T-tjänsteleverantören. Du kan ange att min u vers-tv ger dem felkod 0 och berätta för dem om de korrigeringar du hittills har försökt. Kontrollera stegen nedan för mer om hur du kontaktar AT&T:s kundtjänst:

1. Öppna AT&T kundtjänst sida.

2. Välj nu alternativet U-vers TV under TV-kolumnen.

3. Välj fliken Fix my U-verse TV.

4. Klicka på Logga in för att få personlig hjälp.

5. När du har loggat in med dina referenser kan du ta problemet med Uverse-kodfelkod 0 vidare med kundtjänst och förvänta dig en åtgärd snart.

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Hur kan jag fixa Uverse no signal problem?

Ans. Den bästa möjliga lösningen att välja i händelse av ett problem med Uverse ingen signal är att starta om mottagaren. Detta hjälper dig att få tillbaka signalen, du kan också prova att starta om den trådlösa gatewayen genom att koppla ur den från strömkällan.

Q2. Stänger AT&T av U-vers TV?

Ans. Nej, U-vers-TV används fortfarande populärt av AT&T-användare och försvinner inte än.

Q3. Varför försvinner signalen på min U-vers TV?

Ans. Om du inte upplever någon signal på din U-vers TV kan det bero på lösa anslutningar som kan störa signalerna och ibland kan leda till att skärmen på TV:n fryser.

Q4. Hur kan jag återställa mottagaren på min U-vers TV?

Ans. Du kan återställa mottagaren på din U-verse TV genom att dra ur nätsladden från eluttaget och sedan koppla in den igen efter att du har stängt av mottagaren. Du kan slå på mottagaren efter att återställningen har gjorts.

F5. Kan jag få alternativ i U-vers TV-planer?

Ans. Ja, AT&T erbjuder en mängd olika planer för sina U-vers TV-användare. De kan variera från $7 per månad till $35 som inkluderar olika planer och olika tjänster som ingår.

***

Vi hoppas att den här artikeln var till stor hjälp för AT&T U-vers TV-användare att lösa problemet med felkod 0. Felkod 0 är vanligt och uppstår vanligtvis på grund av hårdvaruproblem som enkelt kan åtgärdas med metoderna ovan. Låt oss veta vilken av metoderna som hjälpte dig mest med att lösa uverse-kodproblem. För frågor och förslag, lämna en kommentar nedan, så återkommer vi till dig så snart som möjligt

  10 bästa gratis resurser för att lära dig Git – versionskontrollsystem