Fixa Roblox Error Code 524

Roblox är en berömd plattform som är värd för tusentals onlinespel där du kan designa spel och njuta av att spela spel som designats av andra användare. Du kan möta Roblox-fel 524 när du försöker ansluta dig till en privat server / VIP-server som gäst. Detta händer mest när Roblox-servrarna är nere eller på grund av en otillräcklig internetanslutning. Om du också står inför samma fel, hjälper den här guiden dig att fixa Roblox felkod 524 med några effektiva felsökningsmetoder.

Så här fixar du Roblox Error Code 524 på Windows 10

Fortsätt läsa den här guiden för att lösa Roblox felkod 524 på Windows PC.

Vad orsakar Roblox Error Code 524?

Här är några vanliga orsaker som bidrar till Roblox felkod 524 på din Windows 10-dator. Analysera dem djupare för att ta reda på den exakta orsaken som utlöste problemet.

  • Korrupta Windows-filer och komponenter
  • Korrupta cachefiler på din dator
  • Roblox-appen körs inte med administratörsrättigheter
  • Loggfilerna på din PC är korrupta, skadade eller inkompatibla med systemprocesserna
  • Roblox-servrar är nere eller stängs av för underhåll
  • Internetanslutningen är inte stabil och bandbredden är inte tillräcklig
  • Roblox-appen är inte uppdaterad till sin senaste version
  • Eventuella felkonfigurerade installationsfiler orsakar problemet. Detta kan bara åtgärdas när du installerar om appen

Här är några vanliga felsökningsmetoder som hjälper dig att fixa felkoden 524 på din Windows 10-dator. Följ dem i samma ordning för att uppnå perfekta resultat.

Grundläggande felsökningsmetoder

Innan du provar de avancerade metoderna för att fixa felkoden i Roblox, kan du prova några grundläggande felsökningshack som hjälper dig att lösa problemet inom enkla hack.

1. Slå på och av Windows PC

Nästa metod för att fixa Roblox-felkoden är att rensa felen på datorn för att slå på din Windows-dator.

1. Tryck på Windows-tangenten, klicka på strömikonen och klicka på alternativet Stäng av.

2. Koppla ur strömkabeln från eluttaget och anslut den igen efter 60 sekunder.

3. Tryck på strömbrytaren och logga in på ditt användarkonto.

2. Felsök nätverksanslutning

Nästa metod för att fixa felkod 524 i Roblox mobil är att fixa nätverksanslutningsproblem på din dator. Felet i internetanslutningen kan åtgärdas genom att återställa Wi-Fi-routern. Läs vår guide för att felsöka problem med nätverksanslutning på Windows 10.

3. Kontrollera Roblox Server Status

Du kan kontrollera statusen för Roblox-servern och kontrollera om den fungerar eller under underhåll för att hitta orsaken till felkod 524 när du startar Roblox. Kontrollera Roblox-serverstatus på länken som ges här på din standardwebbläsare. Om servern är under underhåll måste du vänta tills Roblox-servern fungerar.

4. Logga in på nytt till Roblox-appen

Du kan prova att logga ut från ditt Roblox-konto och logga in på kontot igen för att åtgärda felet.

1. Öppna webbläsaren Google Chrome i sökfältet.

2. Öppna Roblox kontoinloggningssida, klicka på ikonen Kontoinställningar och klicka på alternativet Logga ut.

3. Ange användarkontouppgifterna och klicka på knappen Logga in för att logga in på ditt konto igen.

5. Rensa webbläsarens cacheminne

Den cachade informationen i din webbläsare kan hindra användningen av Roblox i appen. Du kan följa instruktionerna på länken för att rensa cacheminnet i webbläsaren för att åtgärda problemet.

6. Inaktivera webbläsartillägg

Om du har många webbtillägg som annonsblockerare i webbläsaren kan du få felkod 524 när du startar Roblox. Du kan prova att inaktivera dem i webbläsaren för att åtgärda felet.

1. Tryck på Windows-tangenten, sök efter Google Chrome-appen och tryck på Enter.

2. Klicka på de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet. Klicka på alternativet Fler verktyg och klicka på alternativet Tillägg i menyn intill.

3. Stäng av webbtilläggen för att inaktivera dem.

7. Uppdatera grafikdrivrutinen

Eftersom Roblox är ett grafiskt spel på din dator behöver det en uppdaterad grafikdrivrutin. Det detaljerade svaret för att fixa Roblox felkod 524 kräver också en uppdaterad grafikkortsdrivrutin. Du kan följa stegen i länken för att uppdatera grafikdrivrutinen på din PC för att åtgärda felet.

8. Återställ GPU-drivrutinuppdateringar

Ibland kan den aktuella versionen av GPU-drivrutiner orsaka det diskuterade problemet och i det här fallet måste du återställa tidigare versioner av installerade drivrutiner. Denna process kallas Återställ drivrutiner och du kan enkelt återställa dina datordrivrutiner till deras tidigare tillstånd genom att följa vår guide Hur du återställer drivrutiner i Windows 10.

9. Installera om grafikdrivrutiner

Om du fortfarande står inför det diskuterade problemet efter att du har uppdaterat dina grafiska drivrutiner, installera sedan om drivrutiner för att åtgärda eventuella inkompatibilitetsproblem. Det finns flera sätt att installera om drivrutiner på din dator. Ändå kan du enkelt installera om grafiska drivrutiner enligt anvisningarna i vår guide Hur man avinstallerar och installerar om drivrutiner på Windows 10.

Efter att ha installerat om GPU-drivrutiner, kontrollera om du kan fixa Roblox-fel 524.

10. Stäng bakgrundsappar

Om du har öppnat många appar på din PC kan du prova att stänga alla appar som körs i bakgrunden för att fixa Roblox felkod 524. Följ stegen på länken som ges här för att stänga bakgrundsapparna på din PC.

11. Stäng av antivirusprogramvaran

Vissa inkompatibla antivirusprogram installerade i din dator kommer att orsaka Roblox felkod 524. För att undvika konflikter måste du säkerställa säkerhetsinställningarna för din Windows 10-dator och kontrollera om de är stabila eller inte. För att ta reda på om antiviruspaketet är orsaken till det diskuterade problemet, inaktivera det en gång och försök ansluta till ett nätverk.

Läs vår guide om hur du inaktiverar antivirus tillfälligt på Windows 10 och följ instruktionerna för att inaktivera ditt antivirusprogram tillfälligt på din dator.

12. Lägg till Roblox till Undantag i Windows-brandväggen

Om Roblox-webbplatsen inte ges ett undantag i din Windows-brandväggsapp kan du få felkod 277 i Roblox. Du kan följa vår guide om hur du blockerar eller avblockerar program i Windows Defender-brandväggen och lägger till Roblox-webbplatsen som ett undantag till Windows-brandväggsappen.

13. Ändra proxyserverinställningar

Felkoden beror också på de geo-restriktioner som ålagts regionen eller på grund av ISP-felet kan du prova att använda en VPN-tjänst på din PC. Du kan använda länken som tillhandahålls här för att lägga till en VPN-tjänst på din PC för att fixa felkod 524 i Roblox med geo-restriktioner och ISP-fel.

Om VPN-tjänsten och proxyn är aktiverade på din dator kanske du inte kan åtgärda felet. Du kan prova att inaktivera VPN och proxy genom att använda stegen i referensfilen.

14. Spola DNS-cache

För att fixa felkod 524 på Roblox-webbplatsen kan du spola DNS- eller Domain Name System-cachen för Wi-Fi-nätverket. Med hänvisning till svaret på frågan om vad Roblox Studio är, är det nödvändigt att ha en oavbruten Internetanslutning. Du kan implementera stegen som anges i länken här för att tömma DNS-cachen för din nätverksanslutning på din PC.

Metod 1: Se till att ditt konto är minst 30 dagar gammalt

Eftersom de nya kontona ibland skapas av hackare, kastar Roblox-servrarna dig automatiskt från plattformen. I det här fallet måste du kontrollera om ditt konto är minst 30 dagar gammalt, annars kommer du att möta Inte behörig att gå med i detta spel. (Felkod: 524).

Metod 2: Starta Roblox-appen i kompatibilitetsläge

Om Roblox-appen är inkompatibel kanske den inte fungerar på din PC och du kan möta ett fel när du startar Roblox. Du kan prova att öppna Roblox-appen i kompatibilitetsläge och välja Windows 8-versionen, helst för att fixa Roblox-felkod 524.

1. Navigera till mappen Nedladdningar och högerklicka på filen RobloxPlayerLauncher.exe.

2. Klicka på alternativet Egenskaper.

3. Gå till fliken Kompatibilitet, välj alternativet Kör detta program i kompatibilitetsläge i avsnittet Kompatibilitetsläge och klicka på knapparna Använd och OK.

Metod 3: Kör Roblox-appen som administratör

Om Roblox-appen inte ges administrativa rättigheter kan du få Roblox-felkod 524. Du kan följa stegen i metoden för att köra Roblox-appen som administratör för att åtgärda felet.

1. Tryck på Windows+ E-tangenterna för att öppna Utforskaren och flytta till mappen Nedladdningar genom att följa platssökvägen.

Den här datorn > Lokal disk (C:) > Användare > Användarnamn > Nedladdningar

2. Högerklicka på filen RobloxPlayerLauncher.exe och klicka på alternativet Egenskaper.

3. Gå till fliken Kompatibilitet, välj alternativet Kör det här programmet som administratör i avsnittet Inställningar och klicka på knapparna Verkställ och OK.

Metod 4: Byt till VPN-servrar eller Ändra plats

Om du märker att Roblox-fel 524 dyker upp efter att du har bytt till en ny plats, måste du kontrollera om din plats är geografiskt begränsad eller inte. Notera att Roblox kan vara begränsad till vissa områden och platser. För att åtgärda dessa platsproblem kan du prova att använda ett VPN (Virtual Private Network).

Genom att använda ett VPN-nätverk döljer du dina geografiska detaljer och gör att du kan skicka och ta emot datapaket över offentliga nätverk. Du kan alltså använda ditt nätverk anonymt samtidigt som du döljer din nätverksidentitet. Om du är förvirrad över hur du väljer ett lämpligt VPN-nätverk, ta en titt på vår guide, Vad är ett VPN och hur det fungerar?

Metod 5: Reparera systemfiler

Om din Windows 10-dator har några korrupta eller skadade systemkonfigurationsfiler, kommer du att möta Roblox-fel 524. Detta leder också till att din dator inte fungerar, vilket leder till prestandafel. Lyckligtvis kan du reparera dessa korrupta filer genom att använda de inbyggda verktygen på din dator, nämligen System File Checker och Deployment Image Servicing and Management.

Läs vår guide om hur du reparerar systemfiler på Windows 10 och följ stegen enligt instruktionerna för att reparera alla dina korrupta filer.

Metod 6: Uppdatera Roblox-appen

Om Roblox-appen inte uppdateras på din dator kan du uppdatera appen med hjälp av Microsoft Store för att fixa Roblox-felkod 524.

1. Tryck på Windows-tangenten, skriv Microsoft Store och klicka sedan på Öppna.

2. Klicka på Bibliotek.

3. Klicka på Få uppdateringar i det övre högra hörnet.

Metod 7: Ta bort Ad-Blocker

Annonsblockerare är tillägg på din webbläsare som kan blockera olika reklamannonser online. Dessa tillägg hjälper en användare att undvika oönskade annonspopups när de surfar på internet. Men dessa tillägg kan också störa spelservern och orsaka Roblox felkod 524. Se därför till att ta bort tillägget Ad-blocker från din webbläsare för att undvika att ditt ursprung inte är tillgängligt meddelande och fel 524 problem.

1. Navigera till menyalternativen för Google Chrome.

2. Klicka här på Fler verktyg och klicka sedan på Tillägg.

3. Hitta annonsblockeraren från listan över dina tillägg och ta bort den.

Om du fortfarande får problem i ursprungswebbservern och det har blivit oåtkomligt meddelande tillsammans med felkoden 524, prova nästa metod.

Metod 8: Använd Google DNS

Domain Name System (DNS) är väsentligt viktigt för att upprätta en internetanslutning. Ibland kan DNS-adresser som tillhandahålls av din Internetleverantör vara mycket långsamma och så du möter Roblox-felkod 524 i din Windows 10-dator. Google DNS har 8.8.8.8 och 8.8.4.4 IP-adresser som är enkla och lätta att komma ihåg för att upprätta en säker DNS-anslutning mellan klienten och servern.

Här är vår enkla guide om hur du ändrar DNS-inställningar i Windows 10 som hjälper dig att ändra dina DNS-adresser på din dator. Du kan också byta till valfri Open DNS eller Google DNS på din Windows 10-dator genom att följa vår guide Hur man byter till OpenDNS eller Google DNS på Windows. Följ enligt instruktionerna och kontrollera om du kan fixa 524-felet i Roblox.

Metod 9: Rensa Roblox Cache-filer

Ofta kan det här problemet också uppstå på grund av skadade Roblox-cachefiler. Om du har installerat Roblox-skrivbordsappen bör du överväga att rensa Roblox-cachefilerna för att åtgärda det här felet.

1. Tryck på Windows + R-tangenterna samtidigt för att öppna dialogrutan Kör.

2. Skriv här %temp%Roblox och klicka på OK-knappen.

3. Välj alla filer i Roblox-datamappen genom att trycka på Ctrl + A samtidigt.

4. Tryck slutligen på Del-tangenten för att radera alla valda filer.

5. Logga ut och logga in på ditt Roblox-konto och se om felet 524 har åtgärdats.

Metod 10: Installera om Roblox-appen

Om du vill fixa Roblox felkod 524 kan du testa att installera om appen. Följ dessa steg för att installera om appen på din dator.

Steg I: Ta bort Roblox AppData-mapp

Som ett första steg måste du ta bort filerna i mappen AppData i Utforskaren i Windows.

1. Öppna sökfältet i Windows, skriv %appdata% och klicka på Öppna.

2. Högerklicka på Roblox-mappen och klicka på alternativet Ta bort.

3. Tryck på Windows-tangenten, skriv %localappdata% i fältet och klicka på Öppna.

4. Ta bort Roblox-mappen genom att följa steget som förklaras ovan och starta om din dator.

Steg II: Avinstallera Roblox-appen

Nästa steg för att fixa Roblox felkod 524 är att avinstallera den befintliga versionen av Roblox-appen på din dator med hjälp av appen Kontrollpanel.

1. Tryck på Windows-tangenten, skriv Kontrollpanelen app och klicka på Öppna.

2. Välj alternativet Kategori i rullgardinsmenyn Visa efter i det övre högra hörnet. Klicka på alternativet Avinstallera ett program i avsnittet Program.

3. Välj Roblox-appen och klicka på knappen Avinstallera längst upp i fältet.

4. Klicka på knappen Nästa i fönstren i avinstallationsguiden och klicka på knappen Slutför för att avinstallera Roblox-appen.

Steg III: Installera om Roblox-appen

Det sista steget för att fixa Roblox-fel 524 är att installera om den senaste versionen av Roblox-appen på din Windows-dator med standardwebbläsaren. Följ instruktionerna för att installera om Roblox-appen.

1. Från sökfältet i Windows, sök efter Google Chrome-appen och klicka på alternativet Öppna i den högra rutan.

2. Öppna den officiella webbplatsen för Roblox och klicka på valfritt spel.

3. Klicka på knappen Spela för att starta spelet.

4. Klicka på knappen Ladda ner och installera Roblox för att ladda ner Roblox-appen.

5. Dubbelklicka på installationsfilen RobloxPlayerLauncher.exe för att köra den nedladdade filen.

6. Du kan se nedladdningsprocessen i fönstret Installera Roblox….

7. Efter att appen har installerats kommer du att se meddelandet ROBLOX ÄR FRAMGÅNGSYNDIG INSTALLERAD!

***

Vi hoppas att den här guiden var till hjälp och att du kunde fixa Roblox felkod 524 på din dator. Låt oss veta vilken metod som fungerade bäst för dig. Dessutom, om du har några frågor/förslag angående den här artikeln får du gärna släppa dem i kommentarsektionen.