Fixa NVIDIA GeForce inte kompatibel på Windows 10

Det råder ingen tvekan om att NVIDIA har producerat det toppledande grafikkortet i branschen. I flera år har NVIDIA uppfyllt behoven och förväntningarna hos videografiska designers, redigerare, animatörer och andra GPU- och PC-spelentusiaster. Det är omöjligt att spela utan ett grafikkort, vilket är anledningen till att få NVIDIA GeForce-kompatibla Windows 10-meddelanden kan orsaka ganska panik hos många spelare. Om det är vad som händer dig, oroa dig inte. För idag ger vi dig den bästa guiden för att fixa det här problemet med drivrutiner som inte är kompatibel med Windows 10.

Så här fixar du NVIDIA GeForce som inte är kompatibel på Windows 10

Fortsätt läsa artikeln för att veta om felsökningsstegen för att lösa NVIDIA Geforce-drivrutinen som inte är kompatibel med Windows 10-problem.

Varför är NVIDIA GeForce-drivrutinen inte kompatibel?

NVIDIA, men konstruerar en av de mest avancerade chipsen, systemen och mjukvaran för framtidens AI-fabriker. Problemet med att NVIDIA GeForce inte är kompatibelt med Windows 10, rapporteras fortfarande i många fall av många Windows 10-användare. Men Nvidia GPU är inte att skylla på. Faktum är att problemet helt enkelt ligger mellan drivrutinen och ditt Windows-operativsystem.

Här är några av orsakerna till varför NVIDIA GeForce inte är kompatibel med Windows 10.

  • Din Windows 10-version kanske inte är uppdaterad.
  • En annan anledning kan vara att du kanske försöker installera en 32-bitars drivrutin på ett 64-bitars operativsystem. Arkitekturen för dessa två är väldigt olika och du behöver en annan NVIDIA-drivrutin för att fungera.

Nu när du har en förståelse för orsakerna till ditt problem, ta en titt på dess lösningar också. Vi har tillhandahållit metoderna som du behöver följa för att lösa det här problemet.

Metod 1: Starta om datorn

Nästan varje gång kan en omstart av datorn lösa nästan alla problem. Och att starta om datorn är det första vi rekommenderar innan du provar någon metod. Om du startar om datorn åtgärdar du alla tillfälliga problem eller skadade filer som kan orsaka att NVIDIA GeForce inte är kompatibel med Windows 10-meddelandet. Följ stegen för att starta om datorn.

1. Klicka på Start-menyn.

2. Klicka sedan på strömikonen.

.

3. Och slutligen, välj alternativet Starta om.

Om ditt problem fortfarande inte har försvunnit, oroa dig inte eftersom vi har listat några fler metoder för att hjälpa dig.

Metod 2: Uppdatera Windows

Som vi har sagt kan det hjälpa dig att uppdatera din Windows-version. Om du använder en föråldrad version av Windows är det möjligt att drivrutinen inte fungerar korrekt. Om du vill uppdatera din version av Windows, måste du läsa vår artikel om hur man laddar ner och installerar den senaste uppdateringen för Windows 10 för att lösa problem med NVIDIA-grafikdrivrutiner som inte är kompatibla.

Metod 3: Uppdatera NVIDIA GeForce-drivrutinen

Om du får ett meddelande som säger att NVIDIA GeForce-drivrutinen inte är kompatibel. Då kan du behöva uppdatera din NVIDIA GeForce-drivrutin. För att uppdatera din NVIDIA-grafikdrivrutin läs vår guide om 4 sätt att uppdatera grafikdrivrutiner i Windows 10.

Metod 4: Inaktivera antivirus tillfälligt (om tillämpligt)

Vissa inkompatibla antivirusprogram installerade på din dator gör att drivrutinen inte är kompatibel med Windows 10-problemet. För att undvika konflikter måste du säkerställa säkerhetsinställningarna på din Windows 10-dator och kontrollera om de är stabila eller inte. Läs vår guide om hur du inaktiverar antivirus tillfälligt på Windows 10 och följ instruktionerna för att inaktivera ditt antivirusprogram tillfälligt på din dator.

Metod 5: Uppdatera GeForce Experience

Om du inte har uppdaterat NVIDIA Geforce Experience kan du uppdatera den från appen manuellt eller ladda ner den från den officiella NVIDIA hemsida. Följ stegen nedan för att göra det:

1. Tryck på Windows-tangenten, skriv GeForce Experience och klicka på Öppna.

2. Gå till fliken DRIVERS och klicka på knappen KONTROLLERA FÖR UPPDATERINGAR.

3. Klicka nu på Ladda ner drivrutin och klicka på Anpassad installation.

4. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationsprocessen.

Obs: Se till att markera Utför en ren installation i NVIDIA-installationsfönstret.

5. Starta slutligen om datorn.

Du kan också installera om Geforce Experience för att hålla appen uppdaterad till senaste versionen genom att besöka GeForce Experience sida och klicka på Ladda ner nu. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationsprocessen för att åtgärda problem med NVIDIA-grafikdrivrutin som inte är kompatibel.

Metod 6: Installera om NVIDIA GeForce-drivrutinen

Om ingen av metoderna som nämns ovan har hjälpt dig att lösa problemet med NVIDIA-grafikdrivrutinen är inte kompatibel. Installera sedan om NVIDIA-drivrutinerna. För att installera om drivrutinen kan du läsa vår guide om hur du avinstallerar och installerar om drivrutiner på Windows 10.

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Varför kan inte NVIDIA-installationsprogrammet fortsätta?

Ans. Detta kan uppstå på grund av fel enhets-ID i INF-filen. Om du möter det här problemet när du installerar eller uppdaterar, kan du försöka ladda ner och installera den specifika drivrutinen från den officiella webbplatsen.

Q2. Varför kan jag inte installera NVIDIA-drivrutinen?

Ans. NVIDIA-drivrutiner kan ha detta problem på grund av blockeringen av antivirusprogrammet. Kontrollera ditt antivirusprogram innan du fortsätter.

Q3. Vilken är den kraftfullaste GPU?

Ans. NVIDIA tillkännagav sin GeForce RTX 3090 Ti vid CES 2022 i januari som en av de mest kraftfulla grafikprocessorerna.

Q4. Är spel på GeForce NOW gratis?

Ans. Med tillgången till mer än 100 av de största gratis-att-spela-spelen kan du spela spel på GeForce utan att betala en enda krona.

F5. Är GeForce Experience kompatibel med Windows 10?

Ans. Ja, NVIDIA GeForce Experience stöder Dell XPS 17 9710 och Precision 5760-system som kör Windows 10 64-bitars operativsystem.

***

Förhoppningsvis förstod du hur man fixar NVIDIA GeForce som inte är kompatibel med Windows 10. Ingen av oss gillar att bli avbruten när vi spelar spel, än mindre att få ett meddelande som säger att NVIDIA-grafikdrivrutinen inte är kompatibel vilket gör alla GPU-proffs nervösa. Ställ gärna dina tvivel, lägg till dina förslag och låt oss veta vilken metod som fungerade för dig i kommentarsavsnittet nedan.