Fixa Logitech G533 Mic som inte fungerar i Windows 10

Spread the love

Logitech är en av de billiga och bästa plattformarna där du kan få högkvalitativa datortillbehör. Några anmärkningsvärda produkter från Logitech inkluderar hörlurar och headset. Om du är en proffsspelare i dina spel skulle du definitivt känna till Logitech G533. Logitech G533-mikrofonen ger en högkvalitativ ljudeffekt med mer än 15 timmars batteritid. En av de mest älskvärda egenskaperna hos dessa Logitech G533-hörlurar inkluderar en lätt design och otrolig brusreduceringsteknik. Bland alla dessa fördelar har få Windows-användare klagat på att Logitech G533 Mic inte fungerar på Windows 10 PC. Om du också står inför samma problem är du på rätt plats! Den här guiden hjälper dig att fixa problem med Logitech G533-mikrofonen som inte fungerar med effektiva felsökningshack. Så fortsätt läsa!

Så här fixar du Logitech G533 Mic som inte fungerar i Windows 10

Om du står inför Logitech G533-mikrofonen som inte fungerar medan du njuter av ditt ljudinnehåll, skulle den mest troliga orsaken vara felaktiga konfigurationer av ljudinställningar. Även om det här problemet påverkar många versioner av Windows, kämpar många användare med det här problemet Windows 10. Här är några vanliga orsaker som bidrar till det diskuterade problemet på din dator.

 • Volymen kan vara avstängd eller mycket låg.
 • Ljudförbättringsfunktionerna är aktiverade på PC.
 • Andra program på din PC använder ljud.
 • Föråldrade ljuddrivrutiner i datorer.
 • Skadade kablar, kontakter och portar.
 • Tillgång för användning av mikrofon beviljas inte.
 • Föråldrat Windows operativsystem.
 • Föråldrade/inkompatibla ljuddrivrutiner.
 • Förekomst av korrupta filer på PC.
 • Få viktiga Windows Audio-tjänster är inte aktiverade.

Gå nu vidare till nästa avsnitt för att fixa Logitech G533-mikrofonproblem.

I det här avsnittet kommer du att lära dig om felsökningsmetoderna som hjälper dig att fixa Windows 10 Logitech G533 mikrofonljudproblem. Implementera metoderna enligt instruktionerna i samma ordning för att få perfekta resultat.

Preliminära kontroller

Innan du går mot de avancerade felsökningsmetoderna kommer några enkla hack att hjälpa dig att fixa Logitech G533-mikrofonljud som inte fungerar problem inom klick. Se till att din dator uppfyller alla dessa preliminära kontroller och fortfarande om du inte uppnådde någon fix, gå vidare till nästa avsnitt.

1. Starta om din dator och eventuella tillfälliga fel som är associerade med datorn kommer att lösas.

2. Se till att du använder en högkvalitativ Logitech G533-mikrofon och att den sitter ordentligt i din PC.

3. Sist men inte minst, se till att du inte befinner dig i en bullrig miljö med trafikljud eller folkmassor i bakgrunden.

Metod 1: Grundläggande felsökningsmetoder

1A. Kontrollera maskinvaruskador

Om du inte har uppnått någon åtgärd från ovanstående preliminära kontroller, är det dags att kontrollera om det finns några externa skador på de externa högtalarna, mikrofonen och andra ljudenheter som bidrar till problemet.

1. Kontrollera din Logitech G533-mikrofon för eventuella skador eller trasigt scen.

Bild av Stephanie Robertson från Pixabay

2. Koppla bort enheten från datorn och koppla bort alla externa enheter som är anslutna till den.

3. Vänta ett tag och starta om datorn.

4. Anslut sedan din Logitech G533-mikrofon till din Windows 10-dator och kontrollera om detta fungerar. Om inte, gå vidare till nästa felsökningsmetod.

IB. Kontrollera ljudutgång

När du använder mer än en ljudutgångsenhet måste du bekräfta när enheten används som utgångsenhet. För att kontrollera ljudutgången i din Windows 10-dator, följ stegen nedan.

1. Klicka på högtalarikonen i det nedre högra hörnet av skärmen.

2. Klicka nu på pilikonen för att utöka listan över ljudenheter som är anslutna till datorn.

3. Välj sedan uppspelningsenhet (du föredrar) och se till att ljudet spelas upp via den valda enheten.

Om den här metoden inte hjälper dig att fixa problemet med att Logitech G533 Mic inte fungerar, gå vidare till nästa.

1C. Kontrollera ljudinställningarna

I den här metoden måste du kontrollera om ljudinställningarna är korrekta och kompatibla med den ljudenhet du använder. Detta hjälper dig att fixa problemet med att Logitech-headsetmikrofonen inte fungerar när du följer stegen nedan.

  Hur man installerar Windows 11 22H2 Update just nu

1. Högerklicka på högtalarikonen i det nedre högra hörnet av skärmen och klicka på Öppna volymmixer.

2. Nu kommer en uppsättning volymkontroller att öppnas. Se till att alla volymnivåer inte är avstängda. Om du hittar någon röd cirkel med en linje, slå på ljudet.

3. Tryck nu på Windows + I-tangenterna samtidigt för att öppna Windows-inställningarna.

4. Klicka nu på Systeminställning.

5. Klicka sedan på Ljud från den vänstra rutan och klicka på Enhetsegenskaper under Utdata-menyn som visas.

6. Se till att rutan Inaktivera inte är markerad.

7. Upprepa steg 5-6 för inmatningsenheter enligt bilden.

Kontrollera nu om du har fixat Windows 10 Logitech G533 mikrofonljudproblem.

1D. Reparera systemfiler

För perfekta ljudkvalitetstjänster måste några viktiga filer och program fungera på din dator. Men om de är korrupta eller felkonfigurerade kommer du att möta problem med att Logitech-headsetmikrofonen inte fungerar. Lyckligtvis kan alla dessa korrupta felkonfigurerade filer repareras genom att använda de inbyggda verktygen på din Windows 10-dator, nämligen System File Checker och Deployment Image Servicing and Management. Läs vår guide om hur du reparerar systemfiler på Windows 10 och följ stegen enligt instruktionerna för att reparera alla dina korrupta filer.

Vänta tills kommandona körs och kontrollera om du har åtgärdat problemet med att Logitech G533-mikrofonljudet inte fungerar.

1E. Uppdatera Windows

Om det finns några nya Microsoft-uppdateringar som väntar på att installeras på din PC, kan några buggar och problem inte lösas på din dator. Som föreslagits av många användare, uppdatering av Windows 10-datorer hjälper dig att lösa Windows 10-ljudfel. Logitech G533-mikrofonen fungerar inte. Följ vår guide Hur du laddar ner och installerar den senaste uppdateringen för Windows 10 för att uppdatera din Windows 10-dator.

Efter att ha uppdaterat ditt Windows-operativsystem, kontrollera om du kan komma åt ljud på din Windows 10-dator.

Metod 2: Kör felsökaren för ljud

Du måste vara medveten om det faktum att din dator innehåller ett inbyggt felsökningsverktyg för att åtgärda eventuella problem och fel som uppstår automatiskt. Ljudenheterna som är anslutna till din dator och de inbyggda ljudenheterna kommer att skannas och totalt kommer problemen i samband med processen att lösas.

1. Starta Windows-inställningarna.

2. Klicka på inställningen Uppdatering och säkerhet.

3. Välj menyn Felsökning i den vänstra rutan.

4. Välj sedan Spelar upp ljud och klicka på alternativet Kör felsökaren.

5. Vänta tills felsökaren upptäcker problem och följ instruktionerna på skärmen för att tillämpa korrigeringen.

Metod 3: Stäng andra program med ljud

När ljudverktyget används av andra program på din Windows 10-dator kan du få problem med Logitech G533-mikrofonljud. För att lösa problemet rekommenderas du att stänga alla andra program eller applikationer som körs i bakgrunden en efter en eller tvinga dem att stängas av genom att använda Aktivitetshanteraren. För att göra det, följ vår guide om hur du avslutar uppgiften i Windows 10.

Metod 4: Starta om Windows Explorer-processer

Vissa användare har rapporterat att omstart av Windows Explorer-processer kommer att hjälpa till att lösa problemet med att Logitech G533 Mic inte fungerar. Följ instruktionerna nedan för att göra detsamma.

1. Tryck på tangenterna Ctrl + Skift + Esc samtidigt för att öppna Aktivitetshanteraren.

2. På fliken Processer klickar du på Utforskaren i Windows och väljer knappen Starta om.

3. Nu startar Utforskaren om och Windows 10 Logitech G533 mikrofonproblem kommer att åtgärdas nu.

Metod 5: Tillåt ljudåtkomst för ljudappar

Det finns en lista över applikationer och program på din dator som har åtkomst för att använda ljudenheter. Om din Logitech G533-mikrofonapplikation inte finns på listan kan du inte höra något ljudinnehåll som bidrar till det diskuterade felet. Se därför till att ljudinställningarna är aktiverade för ditt spel på din PC genom att följa stegen nedan.

1. Starta Windows-inställningarna genom att trycka på Windows + I-tangenterna samtidigt.

2. Klicka nu på Sekretessinställning.

3. Här, rulla ner till vänster panel och klicka på alternativet Mikrofon. Se till att Tillåt appar att komma åt ditt mikrofonalternativ är aktiverade enligt bilden.

Obs: Starta Ljudinställningar från sökmenyn och välj rätt inmatningsenhet (mikrofon (2 högupplösta ljudenheter)) som standard.

Kontrollera sedan om du har åtgärdat problemet med Logitech G533-mikrofonljudet som inte fungerar.

Metod 6: Ställ in ljudenhet som standardenhet

Om du använder en ljudenhet som Logitech G533 mikrofon eller högtalare måste du kontrollera om den är inställd som standardenhet eller inte. Låt oss anta ett fall av att ansluta en extern bildskärm (som inte har inbyggda högtalare) till din PC. Om denna bildskärm är inställd som en standardutgångsenhet kan du inte höra något ljud. Du måste ställa in din ljudenhet som standardenhet enligt instruktionerna nedan för att fixa problemet med Logitech G533 Mic som inte fungerar.

  Åtgärda Microsoft Store-fel 0x80073D12 i Windows 10

1. Högerklicka på högtalarikonen i det nedre högra hörnet av skärmen och välj alternativet Ljud.

2. Byt sedan till fliken Uppspelning och högerklicka på den ljudenhet som du vill ställa in som standard.

3. Välj nu alternativet Ange som standardenhet som markerat och klicka på Verkställ>OK för att spara ändringarna.

Metod 7: Återaktivera ljudkortet

Du kan enkelt lösa problemet med att Logitech-headsetmikrofonen inte fungerar genom att starta om ljudkortet enligt anvisningarna nedan.

1. Tryck på Windows-tangenten och skriv Enhetshanteraren och klicka sedan på Öppna.

2. Expandera sedan ljud-, video- och spelkontroller genom att dubbelklicka på den.

3. Högerklicka sedan på ditt ljudkort och välj alternativet Inaktivera enhet.

4. Bekräfta nu uppmaningen genom att klicka på Ja och starta om datorn. Upprepa sedan steg 1-2.

5. Högerklicka sedan på ditt ljudkort och välj alternativet Aktivera enhet.

6. Försök nu att spela upp valfritt ljud i din ljudapplikation och kontrollera om problemet är löst eller inte.

Metod 8: Inaktivera ljudförbättringar

Om du tycker att ditt ljud fungerar bra för andra multimediaresurser, men ljudet verkar vara av låg kvalitet eller brusigt i Logitech G533 Mic, rekommenderas du att ändra samplingshastigheten. En lågfrekvent samplingshastighet kan orsaka problem med att Logitech-headsetmikrofonen inte fungerar. Du kan välja en högre frekvens samplingsfrekvens genom att följa stegen nedan.

1. Högerklicka på högtalarikonen i det nedre högra hörnet av skärmen och välj alternativet Ljud.

2. Växla sedan till fliken Uppspelning och välj ljudenhet följt av knappen Egenskaper som visas.

3. Byt sedan till fliken Avancerat och från rullgardinsmenyn under Standardformat, se till att du väljer det högsta frekvensområdet (24-bitar, 48000 Hz).

Obs: Se till att alternativet Inaktivera ljudförbättringar är avmarkerat under Signalförbättringar som visas.

4. Klicka på Verkställ och sedan OK för att spara ändringarna.

Kontrollera om Logitech G533 Mic inte fungerar igen. Om så är fallet, justera olika nivåer av frekvensområden genom att upprepa dessa steg och bekräfta vilket område som löser problemet.

Metod 9: Starta om ljudtjänster

Få viktiga Windows-ljudtjänster hjälper dig att förhindra att Logitech G533 Mic inte fungerar. Om i fallet, om dessa tjänster är avstängda, kan du möta flera konflikter. Därför rekommenderas du att starta om några viktiga ljudtjänster enligt instruktionerna nedan.

1. Tryck på Windows-tangenten, skriv Services och klicka på Kör som administratör.

2. Scrolla nu ner och dubbelklicka på Windows Audio-tjänst.

3. Nu, i det nya popup-fönstret, välj Starttyp till Automatisk, enligt bilden.

Obs: Om tjänstens status är Stoppad klickar du på Start-knappen. Om tjänstens status är igång, klicka på Stoppa och starta den igen.

4. Klicka på Verkställ > OK för att spara ändringarna.

5. Upprepa alla dessa steg för andra Windows-tjänster som Windows Audio Endpoint Builder och Remote Procedure Call (RPC) och kontrollera om du har åtgärdat problemet.

Metod 10: Neka exklusiv åtkomst för ljudenhet

Ändå, om du kämpar med att Logitech G533-mikrofonen inte fungerar, måste du se till att inget annat program tar exklusiv kontroll över din ljudenhet. Du kan inaktivera den diskuterade funktionen genom att följa stegen nedan för att fixa problem med Logitech-headsetmikrofonen som inte fungerar.

1. Starta inställningen Ljud.

2. Välj sedan din ljudenhet och klicka på knappen Egenskaper som visas.

3. På fliken Allmänt, se till att alternativet Enhetsanvändning är inställt på Använd den här enheten (aktivera) som visas. Klicka på Verkställ>OK om du har gjort några ändringar.

4. Byt nu till fliken Avancerat och under Exklusivt läge-menyn, se till att följande alternativ är avmarkerade.

 • Tillåt appar att ta exklusiv kontroll över den här enheten.

 • Ge exklusiva lägesapplikationer prioritet.

Obs: Så snart du avmarkerar Tillåt applikationer att ta exklusiv kontroll över det här enhetsalternativet, kommer prioritetsalternativet för applikationer i exklusivt läge att automatiskt avmarkeras.

5. Klicka slutligen på Verkställ > OK för att spara ändringarna. Nu skulle du ha fixat Logitech G533 mikrofonljudproblem.

Metod 11: Uppdatera eller återställ ljuddrivrutiner

Följ de givna stegen för att uppdatera eller återställa ljuddrivrutiner för att åtgärda problemet med Logitech-headsetmikrofonen som inte fungerar.

Alternativ I: Uppdatera ljuddrivrutiner

Föråldrade och inkompatibla ljuddrivrutiner kommer alltid att leda till att Logitech G533 Mic inte fungerar. Se alltid till att du använder en uppdaterad version av ljuddrivrutiner och om din dator saknar de senaste drivrutinerna, rekommenderas du att uppdatera dem enligt anvisningarna i vår guide Hur man uppdaterar Realtek HD Audio-drivrutiner i Windows 10.

När du har uppdaterat dina ljuddrivrutiner till den senaste versionen, kontrollera om du har åtgärdat problem med Logitech G533-mikrofonljud.

Alternativ II: Återställ uppdateringar av ljuddrivrutiner

Ibland kan den aktuella versionen av ljuddrivrutiner orsaka Logitech G533-ljudkonflikter och i det här fallet måste du återställa tidigare versioner av installerade drivrutiner. Denna process kallas återställning av drivrutiner och du kan enkelt återställa dina datordrivrutiner till deras tidigare tillstånd genom att följa vår guide Hur man återställer drivrutiner i Windows 10.

Vänta tills de tidigare versionerna av drivrutiner är installerade på din Windows 10-dator. När du är klar, kontrollera om du har åtgärdat problemet.

Metod 12: Installera om ljuddrivrutiner

Inkompatibla drivrutiner måste installeras om för att lösa alla ljudrelaterade problem. Du rekommenderas att endast installera om enhetsdrivrutiner om du inte kan få någon fix genom att uppdatera dem. Steg för att installera om drivrutiner är mycket enkla och du kan göra det genom att använda ett tredjepartsprogram eller genom att implementera stegen manuellt enligt anvisningarna i vår guide Hur man avinstallerar och installerar om drivrutiner på Windows 10

När du har installerat om ljuddrivrutiner, kontrollera om du kan höra ljud när du spelar upp dem i Logitech G533-enheten.

Metod 13: Installera om Logitech Gaming Software

Om ingen av metoderna har hjälpt dig att fixa problemet med att Logitech headset-mikrofon inte fungerar, försök sedan avinstallera Logitech Gaming-programvaran och installera om den igen. Om du installerar om det här Logitech-programmet kan det hända att buggarna med dina Logitech-enheter som mikrofon åtgärdas. Eventuella vanliga fel i samband med ett program kan lösas när du avinstallerar programmet helt och hållet från din dator och installerar om det. Här är några steg för att implementera samma sak.

Steg I: Genom kontrollpanelen

1. Tryck på Windows-tangenten, skriv Kontrollpanelen och klicka på Öppna.

2. Ställ in Visa efter > Kategori och klicka sedan på Avinstallera ett program under Program-menyn som visas.

3. Verktyget Program och funktioner kommer att öppnas och söker nu efter Logitechs spelmjukvara.

4. Klicka nu på Logitechs spelmjukvara och välj alternativet Avinstallera som visas i bilden nedan.

5. Bekräfta nu uppmaningen Vill du avinstallera Logitech Gaming Software? genom att klicka på Ja. Se bilden.

6. Starta om datorn när du har slutfört alla steg som nämns ovan.

Steg II: Ta bort cachefiler

1. Klicka på Windows sökrutan och skriv %appdata%

2. Välj mappen App Data Roaming och navigera till följande sökväg.

C:UsersUSERNAMEAppDataLocalLogitechLogitech Gaming Softwareprofiles

3. Högerklicka nu och ta bort den.

4. Klicka på Windows sökrutan igen och skriv %LocalAppData%

5. Hitta mappen Logitech Gaming Software genom att använda sökmenyn och ta bort den.

Nu har du raderat Logitechs spelmjukvara från din PC. Följ nu stegen nedan för att installera om detsamma.

Steg III: Installera om Logitech Gaming Software

1. Besök tjänstemannen Programvaruwebbplats för Logitech Gaming för att installera programvaran på din dator.

2. Gå till Mina nedladdningar och dubbelklicka på LGS_9.02.65_x64_Logitech (det varierar beroende på vilken version du laddar ner) för att öppna den.

3. Klicka här på knappen Nästa tills du ser installationsprocessen på skärmen.

4. Nu, när programvaran är installerad, kan ditt system genomgå en omstartsprocess.

Nu har du framgångsrikt installerat om Logitech-programmet på ditt system. Kontrollera sedan om Logitech-headsetmikrofonen inte fungerar är fixad på Windows PC.

Metod 14: Utför systemåterställning

Om ingen av metoderna har hjälpt dig är det enda alternativet kvar att återställa din dator till dess tidigare version. För att göra det, följ vår guide om hur du använder systemåterställning i Windows 10 och implementera instruktionerna som visas i avsnittet för att utföra en systemåterställning.

När du har återställt din Windows 10-dator, kontrollera om du har fixat Logitech G533-mikrofonljudproblem på din Windows 10-dator.

***

Vi hoppas att den här guiden var till hjälp och att du kunde fixa att Logitech G533 Mic inte fungerar i din enhet. Kontakta oss gärna med dina frågor och förslag via kommentarsfältet nedan.