Fixa Instagram-inlägg som fastnat vid sändning

Spread the love

Instagram är ett av de mest populära sociala medierna idag, men det är inte utan brister. Buggar, problem med internetanslutning, väntande uppgraderingar och andra faktorer gör att den sociala nätverksplattformen ofta inte fungerar, vilket kan vara till besvär för dess fler miljarder medlemmar globalt. När Instagram Stories först gick live för mobilanvändare blev det en omedelbar smash. Så mycket att den kopierades och användes av andra appar för sociala nätverk och streaming. Användare kan lägga till bilder, videor, dela ett TV-program, textmeddelanden, länkar och andra Instagram-användares inlägg till sina berättelser. Varje objekt som delas är tillgängligt för alla i 24 timmar innan det försvinner. Du kan dock ha en Instagram-berättelse som fastnat när du laddar upp problem då och då. Instagram-berättelsen som fastnat är ett ganska vanligt problem, mestadels varje Instagram-användare skulle ha stött på det någon gång eftersom det är ett problem som kan orsakas av en mängd olika omständigheter. Dålig anslutning eller svårigheter med cachning kan göra att Instagram-inlägget fastnar när det skickas. Lyckligtvis kan du lösa det här problemet genom att följa några felsökningssteg. Vi kommer att gå igenom några korta felsökningsprocedurer i den här artikeln för att hjälpa dig att lösa Instagram-berättelsen som har fastnat vid uppladdningssvårigheter.

Hur man fixar Instagram-inlägg som fastnat vid sändning

När du inte kan ladda upp en berättelse, kommer du vanligtvis att se en försök igen-knapp som uppmuntrar dig att försöka igen. Ett annat alternativ är en tom skärm med en laddningscirkel i det nedre högra hörnet. Det kommer du att märka Instagram kommer inte att låta dig ta bort din berättelse under uppladdningsprocessen, vilket kan vara jobbigt om du vill publicera den från din kamerarulle igen.

Om du läser det här betyder det att det finns ett problem som hindrar berättelsen från att publiceras, och det enda sättet att lösa det är att prova metoderna nedan.

Vilka är anledningarna till en Instagram-berättelse som inte publiceras?

Det här är de mest typiska anledningarna till att ditt instagram-inlägg fastnade för att skicka.

  • Nätverksproblem: När din Instagram-berättelse fastnar är det första du bör göra att kontrollera det. Det är troligt att nätverksstyrkan var stark när du började ladda upp din berättelse men plötsligt tappade innan proceduren slutfördes.

  • Buggar i din Instagram-app: När du inte uppdaterar din Instagram-app börjar det dyka upp buggar. De flesta Instagram-uppdateringar är utformade för att fixa buggar i applikationen; om din Instagram Story har fastnat är det första du bör göra att uppdatera din Instagram-app.

  • Du har överskridit dina begränsningar: Instagram sätter dagliga gränser för all aktivitet, särskilt för nya konton, så om du har publicerat många berättelser på kort tid är det troligt att du har överskridit din dagliga gräns och dina berättelseuppladdningar är stannade.

  • Du lägger upp samma bild flera gånger: Alla gillar när deras foto blir viralt, men när de upptäcker att det inte har fått mycket uppmärksamhet delar de det på Instagram Stories. Instagram Robotar är otroligt sofistikerade och kan snabbt känna igen dubbletter av fotografier, därför blockeras de när människor försöker lägga upp bilden igen.

  • Tagga för många användare: Även om taggning är ett bra sätt att öka antalet visningar, bör du inte gå över Instagram-begränsningen på 10 taggar. Om du inte använder ett äldre Instagram-konto bör du inte tagga fler än tio personer.

  • Datasparläge: Om du laddar upp högupplösta foton och videor kan det hända att Instagram inte delar dina berättelser om du aktiverar datasparläget på din telefon. För att åtgärda detta, inaktivera datasparläget och aktivera det igen efter att du har laddat upp dina berättelser.

  • Innehållsformat stöds inte: Instagram gör det nu möjligt för användare att dela allt från sitt telefongalleri till sina berättelser, om videon eller fotot du försöker ladda upp inte stöds kommer processen att misslyckas och fastna. I de flesta fall får du ett meddelande om att din film eller foto inte stöds, och du måste konvertera den till ett format som stöds.

Metod 1: Starta om telefonen

Att starta om din telefon kan vara användbart för att lösa Instagram-berättelsen som har fastnat vid postningsfel. När du startar om din telefon raderas all cachad data från RAM-minnet och bakgrundsprogram (eller tjänster) stoppas – med andra ord kommer Instagram-appen att börja om från början nästa gång du använder den.

Alternativ I: På iPhone

1. Håll strömknappen och volym ned-knappen samtidigt.

2. Skjut sliden för att stänga av den.

Alternativ II: På Android

1. Tryck länge på strömknappen.

2. Klicka på Starta om.

3. Starta Instagram och se om problemet har åtgärdats.

Metod 2: Använd filformat som stöds

Om du laddar upp en bild, kom ihåg att inte alla format accepteras. Till exempel är ett av de format som Instagram-användare försöker lägga upp på Story GIF, som är känt för att skapa problem, vilket gör att Instagram-appen stannar eller fastnar. Detta gäller även för videor, se till att ditt videoformat stöds och ladda inte upp filer som är för stora.

Metod 3: Starta om Internet-anslutning

Att starta om din internetanslutning genom att stänga av och på ditt WI-FI är det enklaste alternativet för att försöka reparera problemet med Instagram-inlägg som fastnat vid sändning. Din enhets internetanslutning kan avbrytas då och då, vilket förhindrar att din Instagram-berättelse publiceras.

Alternativ I: På iPhone

1. Gå till iphone-inställningar.

2. Klicka på Wi-Fi.

3. Slå på Wi-Fi.

4. Klicka på Mobil.

5. Stäng av mobildata.

6. Svep uppåt på skärmen och svep uppåt på Instagram-appen för att stänga den.

7. Aktivera mobildata.

8. Slå på Wifi.

9. Öppna Instagram igen och uppdatera din berättelse.

Alternativ II: På Android

1. Vrid ikonerna för WiFi och mobildata till avstängt läge.

3. På Android-navigeringsfältet trycker du på multitasking-knappen.

4. Stäng Instagram-appen från appkarusellen.

5. Återaktivera WiFi och mobildata.

6. Öppna Instagram och gör ett berättelseinlägg.

Metod 4: Växla mellan Wi-Fi och mobildata

Om du har gjort procedurerna ovan och fortfarande misstänker att det är ett internetproblem är nästa steg att byta från Wi-Fi till data och vice versa.

Detta är ett rekommenderat steg att utföra om du redan har startat om din Wi-Fi-anslutning. Om du upptäckte att bytet inte fungerade är det troligt att din router inte fungerar. I den här situationen måste du antingen starta om eller återställa routern om omstarten inte fungerar.

1. Dra ned meddelandelådan från toppen av skärmen.

2. Stäng av ditt Wi-Fi. Håll din mobildata påslagen.

Metod 5: Aktivera flygplansläge

Alla dina telefonanslutningar stängs av när du sätter den i flygplansläge. När problemet med ett Instagram-inlägg som fastnar vid sändning orsakas av bristande anslutning, kan det vara till hjälp att slå på flygplansläget.

Alternativ I: På iPhone

1. Svep uppåt för att öppna kontrollcentret.

2. Tryck på flygplansläget och stäng Instagram-appen.

3. Öppna Instagram-appen igen.

4. Gå till din story på Instagram och öppna den igen.

5. Klicka på de tre prickarna.

6. Välj Släng foto.

7. Stäng av flygplansläget. Försök att publicera historien igen.

Alternativ II: På Android

1. Dra ned meddelandelådan från toppen av skärmen.

2. Slå på flygplansläge och stäng Instagram.

3. Gå till din story på Instagram och öppna den igen.

4. Klicka på de tre prickarna.

5. Välj Ta bort.

6. Stäng av flygplansläget.

7. Försök att posta berättelsen igen.

Metod 6: Rensa appdata och cache

Att rensa appdata och cache kommer att lösa många problem, inklusive Instagram-berättelsen som också har fastnat. Följ stegen nedan:

1. Öppna inställningarna på din Android-telefon.

2. Gå till avsnittet Appar.

3. Klicka på Hantera appar.

4. Sök efter Instagram och öppna den.

5. Klicka på Rensa data.

6. Klicka på Rensa alla data.

7. Klicka på OK.

8. Tryck på Rensa alla data och tryck sedan på Rensa cache.

9. Klicka på OK.

10. Kontrollera om problemet är löst genom att ladda upp din story på Instagram.

Metod 7: Uppdatera tid och datum

Du kommer att möta problem med att lägga upp en Instagram-berättelse om din telefons datum och tid inte är uppdaterade. Som standard bör ditt SIM-kortsnätverk uppdatera tid och datum. Om så inte är fallet, tryck på inställningar och välj Använd nätverksförsedd tid. Du bör kunna göra en jämförbar anmärkning beroende på din Android- eller iOS-version.

1. Gå till Inställningar.

2. Klicka på Ytterligare inställningar.

3. Slå på Använd nätverksförsedd tid.

Metod 8: Uppdatera Instagram

På grund av ett fel i appen kommer du att möta ett problem med att posta Instagram-berättelsen. Ingenting kommer att fungera om du inte uppgraderar Instagram-appen.

1. Gå till Play Butik.

2. Skriv Instagram i sökrutan.

3. Klicka på Uppdatera.

4. Starta om telefonen efter att uppdateringarna har installerats.

5. Starta Instagram och ta en titt på dina berättelser för att se om något har förändrats.

Metod 9: Installera om Instagram

Om du fortfarande har problem med att fixa problem med att posta Instagram-berättelser och du vet att din internetanslutning är OK, bör du avinstallera Instagram och installera om den.

Alternativ I: På iPhone

1. Håll och tryck på Instagram-appsymbolen.

2. Klicka på Ta bort app.

3. Klicka på Ta bort app.

4. Gå till App Store.

5. Sök efter Instagram och tryck på Hämta.

6. Ange din biometri om du uppmanas att göra det.

Alternativ II: På Android

Följ de här stegen för att installera om Instagram på Android för att åtgärda ett problem med att posta Instagram-berättelsen.

1. Håll och tryck på Instagram-ikonen.

2. Klicka på Avinstallera.

3. Bekräfta att du vill ta bort appen genom att trycka på Avinstallera.

4. Ladda ner Instagram igen. Tryck på Play Butik.

5. Sök efter Instagram och tryck på Installera.

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Vad är grejen med att mina Instagram-berättelser hoppar över?

Svar: Du hade oavsiktligt hållit berättelsen från personen i fråga. Det är möjligt att personen dubbelklickade på din avatar två gånger och hoppade över berättelsen så snabbt att den inte kvalificerade sig som en visning.

Q2. Varför tar det så lång tid för berättelser att laddas upp?

Svar: Problemet orsakas vanligtvis av en dålig internetanslutning. För att lösa problemet måste du byta nätverk. För att uttrycka det på ett annat sätt, om du är på Wi-Fi, stäng av den och använd Instagram-appen på mobildata och vice versa.

Q3. Vad är en Instagram-bottrigger?

Svar: Instagram-bots är tjänster som hjälper företag att få Instagram-följare. För att hjälpa till att förbättra räckvidden, följare och interaktion på ett företagskonto kommer dessa bots att följa andra konton, som inlägg, och skriva kommentarer på specifika listor med Instagram-profiler.

***

Vi hoppas att du tyckte att den här informationen var användbar och att du kunde lösa Instagram-inlägg som fastnade vid sändningsproblem. Låt oss veta vilken teknik som var mest fördelaktig för dig. Meddela oss genom att fylla i utrymmet nedan om du har några frågor eller kommentarer.

  Hur man automatiskt gillar inlägg på Instagram