Fixa appar som inte fungerar på Roku TV

Spread the love

Roku TV är en smart TV som är enkel att använda och prisvärd. Roku TV strömmar filmer, TV-program och annat digitalt innehåll från ett antal gratis och populära prenumerationskanaler. Roku TV kommer med inbyggd programvara som inte behöver en plug-in eller sticka. För att streama Roku TV finns det inga växlande ingångar. All streaming på Roku TV är möjlig över internet. Om du är någon som redan äger en Roku TV och kämpar med dess inbyggda appar, då har vi en perfekt guide för dig. I dagens dokument kommer vi att diskutera appar som inte fungerar på Roku TV och orsakerna bakom det. Inte bara ett utan vi kommer att upptäcka flera sätt som kan hjälpa dig att fixa problem med Roku TV-appar som inte fungerar. Så om du har problem med att Roku TV YouTube inte fungerar eller Roku TV Netflix inte fungerar och vill titta på din favoritapp utan störningar, låt oss börja med vårt dokument direkt.

Så här fixar du appar som inte fungerar på Roku TV

Här har vi visat felsökningsmetoderna för att lösa appar som inte fungerar på Roku TV-problem i detalj.

Vanliga problem med Roku-appar

Låt oss titta på några av de vanligaste problemen som har uppstått när du använder Roku-appar nedan:

  • Ett av de vanligaste problemen som har noterats med Roku-appen är dess automatiska avstängning. Det innebär också automatisk utloggning. Det här problemet löses vanligtvis genom att starta om Roku-enheten.
  • Ett annat problem med apparna som man stöter på regelbundet är frysningen av appar. Detta innebär att appen fryser halvvägs genom att streama en show. Denna frysning kan uppstå på grund av buggar, felaktiga inställningar eller till och med på grund av en väntande uppdatering.
  • En annan sak som mest ses är appens avbrott från TV:n. För att undersöka det här problemet måste du kontrollera internetanslutningen och se om den fungerar korrekt eller inte.
  En guide till de olika typerna

Varför fungerar inte appar på Roku TV?

Innan du vet om de möjliga korrigeringarna är det viktigt att känna till orsakerna som påverkar appens funktion på Roku. Så låt oss titta på några av de möjliga orsakerna som har visat sig vara verkliga bovar:

  • Kanalen eller appen behöver en uppdatering.
  • Problem när du laddar ner en app.

  • Problemet kan också uppstå om kanalutvecklaren för närvarande åtgärdar ett problem.
  • Förlorad anslutning kan vara en annan orsak till att appar inte fungerar.

  • Den sista anledningen kan vara om kanalen eller appen inte längre får stöd för Roku.

Nu när du känner till de möjliga orsakerna och problemen som uppstår med Roku-appar, är det dags att fixa dessa problem med hjälp av nedanstående metoder:

Metod 1: Starta om Roku-enheten

Den första metoden som måste försökas innebär att starta om Roku-enheten för att fixa att Roku TV YouTube inte fungerar. Att starta om Roku är en enkel men mycket effektiv metod. Denna metod är känd för att lösa vissa grundläggande problem med Roku-enheter och fixa buggar och eventuella fel. Du kan prova att starta om din Roku-enhet med hjälp av stegen nedan:

1. Starta hemmenyn på din Roku-enhet med hjälp av hemknappen på Roku-fjärrkontrollen.

2. Starta sedan alternativet Inställningar från menyn.

3. Öppna sedan System för att välja Systemuppdatering.

4. I den väljer du Systemstart.

5. Välj slutligen Starta om för att åtgärda mindre problem med enheten.

Metod 2: Uppdatera kanaler

Det är möjligt att omstart av din Roku-enhet inte ger några bra resultat. Om så är fallet måste du kontrollera om det finns några väntande uppdateringar för kanalen. Om det finns, måste du installera den uppdateringen omedelbart med hjälp av stegen nedan:

1. Navigera till hemmenyn och välj den app/kanal som inte fungerar.

2. Tryck nu på stjärnknappen på din Roku-fjärrkontroll.

3. Välj slutligen alternativet Sök efter uppdateringar.

Metod 3: Uppdatera Roku-enhet

Nästa möjliga lösning som kan hjälpa dig att fixa att Roku TV Netflix inte fungerar är att uppdatera din Roku-enhet. Om din enhet arbetar med ett föråldrat operativsystem kan det göra att din favoritkanal antingen fryser eller slutar fungera. Så du måste regelbundet söka efter möjliga uppdateringar med hjälp av stegen nedan:

1. Starta hemmenyn på din Roku-enhet med hjälp av hemknappen på fjärrkontrollen.

2. Starta nu Inställningar på din enhet.

3. Välj System i den och välj sedan Systemuppdatering.

4. Välj sedan alternativet Kontrollera nu.

Om en uppdatering är tillgänglig, vänta tills den laddas ner och starta sedan om enheten.

Metod 4: Installera om appar

Om inget av alternativen har fungerat för dig förrän nu i händelse av appar som inte fungerar på Roku TV, kan du prova att ta bort och sedan installera om problematiska appar. Det är en av de mest effektiva lösningarna för att ta itu med detta problem.

1. För att göra det, ta först bort appen genom att navigera till startskärmen och starta den problematiska appen.

2. Tryck sedan på OK-knappen på din Roku-fjärrkontroll.

3. Tryck sedan på stjärnknappen på fjärrkontrollen.

4. Välj sedan alternativet Ta bort.

5. Efter det, bekräfta genom att välja OK och starta sedan om enheten.

6. Sedan, för att installera om appen igen, gå till avsnittet Appar på hemmenyn.

7. Välj nu Strömmande kanaler och tryck på OK-knappen.

8. Välj sedan Sök kanaler och sök efter appen du vill installera.

9. Välj sedan Lägg till kanal för att installera appen.

10. Välj slutligen Gå till kanal för att starta den.

Metod 5: Återställ nätverksanslutning

Nästa metod som kan hjälpa dig med problemet med att Roku TV-appar inte fungerar är att återställa nätverksanslutningen. Det är möjligt att du har problem med att starta dina Roku-appar på grund av svag internetanslutning eller inget nätverk. Om så är fallet måste du återställa den här nätverksanslutningen med hjälp av stegen nedan:

1. Starta Inställningar för din Roku-enhet.

2. Välj sedan Nätverk i den.

3. Välj nu alternativet Kontrollera anslutning.

Om anslutningen är stark kan du koppla bort enheten och ansluta den igen till ditt nätverk.

Metod 6: Kontakta kanalutvecklaren

Om inget verkar fungera för dig måste du kolla med kanalutvecklaren. Du kan gå till kanalleverantörens webbplats för att kontrollera att utvecklaren fortfarande stöder kanalen för Roku. Detta hjälper till att eliminera eventuella tekniska problem.

Metod 7: Återställ Roku till fabriksinställningar

Ett av de sista alternativen som du kan försöka fixa appar som inte fungerar på Roku TV är att återställa Roku till fabriksinställningarna. Att återställa Roku kommer att förbättra dess prestanda och mindre problem som hindrar apparna från att fungera. För att prova den här metoden kan du kolla vår guide om hur man hård och mjuk återställer Roku.

Metod 8: Kontakta Roku Support

Om ens återställning av Roku inte fungerade för dig är den sista utvägen för dig att kontakta Roku support. Du kan ge alla detaljer till Roku Support som involverar din TV-modell, Roku OS-version och problem som du har stött på med kanalen/appen.

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Varför lanserar inte Roku vissa kanaler?

Ans. Om du inte kan starta vissa kanaler på Roku kan det bero på att Roku har brutit band med kanalleverantören. Du kan också kontrollera kanalutvecklarens webbplats och granska listan över modeller som stöds om du har en åldrande Roku-enhet för att se till att den är kompatibel med kanalen.

Q2. Hur kan jag öppna privata kanaler på Roku?

Ans. Du kan öppna en privat kanal på Roku om du känner till dess åtkomstkod. Sedan, efter att ha loggat in på ditt konto, kan du lägga till en kanal med koden från alternativet Hantera konto. Du måste också se till att din Roku-enhet är uppdaterad.

Q3. Vad kan jag göra om Roku Store slutar fungera?

Ans. Om Roku Store inte fungerar för din enhet kan du prova att starta om enheten, uppdatera enhetens fasta programvara eller försöka ansluta till ett kraftfullt nätverk.

Q4. Vad ska man göra om Roku-appar inte spelar upp ljud?

Ans. Du kan prova att kontrollera tystnads- och volyminställningarna på din TV. Du kan också se till att ljudkontakterna är anslutna i båda ändar.

F5. Hur kan jag installera kanaler på Roku som inte finns i Roku Store?

Ans. Om det finns vissa kanaler som inte finns i Roku Store kan det bero på den ej godkända tjänsten. Om så är fallet kan du försöka installera icke-certifierade kanaler på din Roku-enhet. Denna metod rekommenderas dock inte av Roku.

***

Vi hoppas att vårt dokument om appar som inte fungerar på Roku TV lyckades vägleda dig väl i olika problem som apparna kan möta, orsakerna bakom dessa problem och olika sätt att åtgärda dem. Om så är fallet, vänligen meddela oss genom att lämna dina kommentarer nedan. Du kan också skicka in dina frågor och förslag i kommentarsfältet nedan.

  17 Keytool Command Exempel att känna till som Sysadmin och utvecklare