Fix TDSSKiller kommer inte att köras i Windows 10/11

Att hålla ett system säkert från skadlig programvara och andra ökända verktyg är extremt avgörande. De kan inte bara skada systemet, utan de kan också enkelt få kontroll över systemet på ett obehörigt sätt. Även om det finns många verktyg för att stoppa skadlig programvara från att attackera ditt system, finns det andra programvaror som hjälper till att ta bort rootkits som kan dölja deras närvaro och ändå attackera ett system. Att använda TDSKiller för att undvika sådana attacker är det bästa man kan göra. Men om du har problem med detta säkerhetsverktyg och inte kan köra det ordentligt på ditt system så har vi en perfekt guide för dig. I dagens dokument kommer vi att lära oss om sätt som kan fixa om TDSSKiller inte kommer att köras i Windows 10 11. Vi kommer också att veta om vad som är TDSKiller och hur man använder TDSSKiller. Så om du har undrat över dessa frågor är det dags att veta deras svar och fixa ditt system för att använda detta fantastiska verktyg effektivt.

Så här fixar du TDSSKiller kommer inte att köras i Windows 10/11

Här har vi visat sätten att lösa TDSSKiller som inte körs på Windows 10/11-problem.

Vad är rootkit?

Innan du vet vad som är TDSSKiller är det viktigt att veta om den skyldige som verktyget används för. Den skyldige som vi pratar om är ett Rootkit.

 • Ett Rootkit är ett datorprogram som är designat för att få obehörig åtkomst till en dator medan den aktivt döljer sin närvaro.
 • Tidigare var ett Rootkit ett verktyg som möjliggjorde åtkomst till ett system på administratörsnivå.
 • Ordet Rootkit är en sammanslagning av två ord, root och kit.
 • Det hjälper en person att behålla kontrollen över en dator utan att ägaren av systemet vet om det.
 • Rootkit-kontrollern kan enkelt exekvera filer på distans och även ändra systemkonfigurationer.
 • Den kan också komma åt loggfiler och spionera på ägarens användning.
 • Denna skadliga användning av Rootkit är det som gör att använda TDSSKiller till ett måste för att undvika informationsläckage.

Vad är TDSSKiller?

 • TDSSKiller är ett säkerhetsprogram skapat av Kaspersky Labs som har utformats för att göra skanningar och ta bort rootkits.
 • Dessa rootkits är kända för att stjäla data från en dator genom API-avlyssning på låg nivå.
 • TDSSKiller är tillgängligt för Windows PC.
 • Denna anti-rootkit-mjukvara är äkta och pålitlig.
 • Det föreslås för Windows-användare att inte ta bort TDSSKiller från sina system om det inte är absolut nödvändigt.
 • TDSSKiller är en bärbar programvara och bör köras som administratör för att använda den effektivt.

Hur man använder TDSSKiller

TDSSKiller laddas ner som en fristående ZIP-fil eller körbar fil. När du har laddat ned kan du följa stegen nedan för att använda TDSSKiller:

1. Starta TDSSKiller för att öppna välkomstskärmen.

2. Klicka nu på alternativet Ändra parametrar.

3. Markera rutorna för Verifiera digitala signaturer för drivrutiner och Identifiera TDLFS-filsystem.

4. Klicka sedan på OK.

5. Klicka sedan på knappen Starta skanning och vänta tills den är klar.

6. När du är klar får du en rapport med hot eller Inga hot hittades.

7. Om några skadliga objekt upptäcks på din dator kommer TDSSKiller automatiskt att vidta åtgärder mot dem.

8. När TDSSKiller har gjort sitt jobb, starta om ditt system omedelbart.

Sätt att fixa TDSSKiller kommer inte att köras i Windows 10/11

Medan vissa användare tycker att TDSSKiller är ett bra skydd för sina datorer, har andra inte kunnat använda detta säkerhetsverktyg av någon anledning. Om du är en av dem kan du prova olika korrigeringar som har angetts nedan för att lösa problemet.

Metod 1: Utför Clean Boot

Den sista metoden som du kan välja för frågan om TDSSKiller kommer inte att köras i Windows 10 11 är att rengöra start i Windows. Att utföra en ren start felsöker dina PC-problem som kan uppstå på grund av skadade drivrutiner eller programfiler. Du kan lära dig om hur du utför Clean Boot i Windows 10 med hjälp av vår guide och sedan köra TDSSKiller på ditt system efter en nystart.

Metod 2: Kör TDSSKiller som administratör

Den första vanliga metoden för att åtgärda problemet med att TDSSKiller inte fungerar är att köra programmet som administratör på systemet. Läs mer om hur du kan köra den här programvaran som administratör från stegen nedan:

1. Tryck på Windows + E-tangenterna samtidigt för att starta File Explorer.

2. Öppna nu mappen TDSSKiller.

3. Högerklicka sedan på TDSSKiller.exe för att öppna dess meny.

4. Välj slutligen Kör som administratör från menyn.

Metod 2: Kör skanning av skadlig programvara

Nästa metod som du kan använda om TDSSKiller inte kommer att köras i Windows 10 11 är att köra en skadlig programvara. Det är mycket möjligt att verktyget inte fungerar på grund av ett problem som orsakats av skadlig programvara. Om så är fallet, föreslås det att du kör en fullständig PC-skanning och tar bort skadliga hot från ditt system. Du kan enkelt göra det med den inbyggda Windows Defender på din Windows-dator. Du kan också prova att använda ett antivirusverktyg från tredje part som redan är installerat på ditt system. Om du vill veta mer om detaljerna för att använda ett anti-malware-verktyg kan du läsa vår guide om hur du använder Malwarebytes Anti-Malware för att ta bort skadlig programvara.

Metod 3: Inaktivera antivirus från tredje part tillfälligt (om tillämpligt)

Även om antivirusverktyg från tredje part är extremt viktiga för att skydda ett system från okända hot och attacker, kan de också förbjuda användningen av TDSSKiller-programvara och hindra den från att fungera. Om så är fallet kan du inaktivera detta antivirusverktyg från tredje part på din dator under en tid och köra säkerhetsverktyget TDSSKiller effektivt. Du kan läsa allt om hur du inaktiverar antivirus tillfälligt på Windows 10 från vår guide och implementerar det på din PC.

Metod 4: Kör TDSSKiller i felsäkert läge

Om du fortfarande inte har kunnat lösa problemet med att TDSSKiller inte kommer att köras i Windows 10 11 kan du prova att köra programvaran i säkert läge. Säkert läge hjälper till att köra säkerhetsverktyget utan några problem eller hinder. Du kan lära dig att använda TDSSKiller i säkert läge med hjälp av vår grundliga guide om hur man startar till felsäkert läge i Windows 10.

Metod 5: Installera om TDSSKiller

Ett av de sista alternativen som finns kvar för dig om TDSSKiller fortfarande inte svarar på din PC är att installera om programvaran helt och hållet. Att installera om verktyget hjälper till att lösa problemet med trasiga filer i programvaran och att installera saknade filer om några. Så prova ominstallationsmetoden med hjälp av stegen nedan:

1. Starta dialogrutan Kör genom att trycka på Windows + R-tangenterna samtidigt.

2. Skriv nu appwiz.cpl i rutan och tryck på Enter för att öppna fönstret Program och funktioner.

3. I fönstret Program och funktioner, välj TDSSKiller och klicka på knappen Avinstallera.

4. Ta bort de återstående TDSSKiller-filerna också från Filutforskaren.

5. Starta nu om datorn.

6. Ladda ner TDSSKiller igen från Kaspersky support sida och starta den för att använda applikationen utan störningar.

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Vad är TDSSKiller exe?

Ans. TDSSKiller exe är TDSSKiller-filerna som finns på ditt system efter att du har laddat ner verktyget.

Q2. Är rootkit ett virus?

Ans. Ett Rootkit är i allmänhet relaterat till skadlig kod som trojaner, virus och maskar. Rootkit döljer dess existens och åtgärder från användare och andra systemprocesser precis som skadlig programvara.

Q3. Kan hackare använda rootkit?

Ans. Ja, hackare kan använda Rootkit för att hacka din dator och ändra ditt operativsystem.

Q4. Vad gör ett rootkit?

Ans. Ett Rootkit är skadlig programvara som kan komma åt din dator på ett obehörigt sätt och få tag i ditt system, dina filer och konfigurationer utan att bli upptäckt.

F5. Kan Rootkit infektera BIOS?

Ans. Ja, Rootkit är ett slags skadlig programvara som enkelt kan infektera din dators hårddisk och system-BIOS.

***

Vi hoppas att vår guide om hur man fixar TDSSKiller inte kommer att köras i Windows 10 eller 11 lyckades svara på alla dina tvivel angående TDSSKiller, hur man använder det och sätt att fixa detta säkerhetsverktyg. Om vår guide var tillräckligt användbar för dig eller om du har några frågor eller förslag kan du kontakta oss genom att lämna dina kommentarer nedan.