Fix DayZ Kan inte hitta en körande instans av Steam

Spread the love

DayZ Standalone är ett av de mest populära överlevnadsdatorspelen. Det är tillgängligt att spela på Steam. Ofta stöter spelarna på fel när de spelar spelet på deras system, inklusive DayZ som inte kan hitta en pågående instans av Steam. Att inte kunna hitta en pågående instans av Steam är ett vanligt fel i DayZ-spelet. Det finns några metoder som du kan använda för att lösa felen med DayZ, inklusive DZSA-starter och andra systemfixar.

Hur man fixar DayZ Kan inte hitta en körande instans av Steam

Det finns olika anledningar till att man inte kan hitta en körande instans av Steam; några av de framträdande orsakerna till felet nämns nedan.

  • Systemfel
  • Nätverksanslutningsfel
  • Fel på grund av skadade spelfiler
  • Fel på grund av modsinstallation
  • PlayStation- och Steam-serverfel
  • Otillräckligt diskutrymme

Följande guide kommer att ge dig metoder för att lösa DayZ-felen och förklara hur du använder DayZ fristående startprogram i ditt system.

Metod 1: Starta om spelet

En av de första metoderna du bör försöka lösa DayZ som inte kan hitta en pågående instans av Steam-fel är att starta om spelet. Det här felet kan orsakas av att systemet inte kunde köra spelet korrekt. För att undvika detta fel kan du helt enkelt starta om spelet. I de flesta fall bör omstart av spelet lösas om det inte går att hitta en pågående instans av Steam-fel. Om du fortsätter att få samma fel, gå vidare till följande metod.

  Hur man kommer åt Steam Workshop, vad det är

Metod 2: Starta om datorn

Den andra enkla fixen som du kan försöka lösa problemet är att helt enkelt starta om ditt system. Ofta, när systemfilerna inte körs ordentligt och systemupplevelsen släpar, kan du hitta fel som uppstår när du försöker köra flera program, inklusive DayZ Fristående spel.

Metod 3: Verifiera PSN- och Steam-serverstatus

Ofta orsakas felet inte av själva spelet eller spelfilerna; istället på grund av serverns fel med PlayStation och Steam. Du kan kontrollera serverstatus genom att gå till PlayStation Network Service Status och Inofficiell Steam-status.

Metod 4: Kör Steam som administratör

En av de effektiva metoderna för att lösa DayZ som inte kan hitta en pågående instans av Steam-fel är att köra Steam-emulatorn som administratör. Du kan följa stegen nedan för att utföra det.

1. Öppna Filutforskaren genom att trycka på Windows + E-tangenterna samtidigt.

2. Leta upp filen Steam.exe i den angivna sökvägen.

 C:Program Files (x86)SteamSteam.exe

3. Högerklicka på Steam.exe och klicka på Egenskaper.

4. Navigera till fliken Kompatibilitet.

5. Markera rutan för Kör det här programmet som administratör.

6. Klicka på Apply och sedan OK.

Metod 5: Kör nätverksfelsökare

Om ditt nätverk är instabilt kan det orsaka fel när du laddar DayZ på Steam. Det krävs att du har en bra och stabil nätverksanslutning för att köra DayZ på din dator. Du kan kontrollera din WiFi-router och internetleverantör för att säkerställa nätverksanslutning. Om du har problem med att ansluta till ett nätverk kan du kolla in Hur man felsöker nätverksanslutningsproblem på Windows 10 för att lösa problemen.

  Åtgärda Steam saknade filrättigheter i Windows 10

Metod 6: Spola Steam-konfiguration

Du kan försöka lösa DayZ som inte kan hitta en pågående instans av Steam-fel genom att använda Steam-spolning. Du kan följa dessa steg för att utföra den här metoden.

1. Avsluta Steam-klienten helt.

2. Tryck på Windows + R-tangenterna samtidigt för att öppna dialogrutan Kör.

3. Skriv steam://flushconfig och klicka på OK.

4. Klicka på OK i snabbmenyn för att bekräfta.

5. Starta om datorn.

6. Öppna sedan filutforskaren genom att trycka på Windows + E-tangenterna samtidigt.

7. Navigera till följande platssökväg.

C:program files (x86)Steam

8. Hitta här filen Steam eller Steam.exe och starta den genom att logga in igen.

Metod 7: Verifiera spelfilernas integritet

En av anledningarna till att DayZ-spelfelet inträffade är på grund av några skadade spelfiler. Du kan försöka fixa DayZ som inte kunde hitta en pågående instans av Steam-fel genom att verifiera spelfilens integritet med Steam. Läs vår guide om hur du verifierar spelfilernas integritet på Steam.

Metod 8: Installera DayZ Standalone Launcher

DZSA eller DayZ fristående Launcher är en inofficiell start för DayZ Fristående spel. Denna launcher installerar automatiskt mods för spelet och hjälper det att fungera smidigt. Du kan följa stegen nedan för att installera DayZ Standalone launcher och förstå hur du använder DayZ fristående launcher.

1. Besök DZSA launcher webbplats för att ladda ner DZSA-startprogrammet.

2. Öppna den nedladdade filen och följ installationsinstruktionerna.

3. Starta DZSA-startprogrammet och leta upp DayZ fristående.

4. Leta reda på önskad modifierad server och starta spelet.

Metod 9: Frigör diskutrymme

Om du har otillräckligt diskutrymme på ditt system kan du få olika fel när du kör DayZ fristående, inklusive DayZ som inte kan hitta en körande instans av Steam. Du kanske vill frigöra utrymme i ditt system för att undvika sådana fel. Du kan titta på guiden 10 sätt att frigöra hårddiskutrymme på Windows för att kolla in sätt att frigöra utrymme på din enhet.

  Åtgärda Steam Stuck vid förberedelser för lansering i Windows 10

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Varför får jag felmeddelanden när jag spelar DayZ?

Ans. Det kan finnas olika anledningar till att fel uppstår när du spelar DayZ på din dator. De möjliga orsakerna inkluderar nätverksanslutningsfel, Steam-fel och systemfilfel.

Q2. Kan jag fixa Steam-problem på min bärbara dator?

Ans. Ja, det finns många metoder som du kan använda för att fixa problem med Steam, som att köra appen som administratör.

Q3. Hur kör jag DayZ smidigt?

Ans. Du kan installera en DZSA launcher för att köra spelet smidigt på din PC. Launchern hjälper till med att installera olika mods för spelet.

***

Vi hoppas att den här guiden var till hjälp och att du kunde lösa DayZ som inte kunde hitta en pågående instans av Steam-problem på din dator. Låt oss veta vilken metod som fungerade bäst för dig. Om du har en fråga eller feedback, kommentera gärna nedan.