Face ID fungerar inte efter byte av skärm

Apples enheter är dyra. Deras garanti är dyr, och deras reparationer är dyra. Med åren har iPhone blivit mindre och mindre ”fixbar”. iFixit har konsekvent poängsatt enheten lågt på fixbarhet och Apple bryr sig verkligen inte om att åtgärda problemet. Apple föredrar att reparera sina egna enheter och kommer att försöka bestraffa användare för att de låter tredje part reparera.

Face ID fungerar inte efter byte av skärm

iPhone-skärmar är ganska tuffa och du bör alltid använda ett skärmskydd på din telefon. Skärmskydd har blivit mycket mer motståndskraftiga och ett bra skydd kommer att rädda din skärm. Som sagt, olyckor inträffar och du kan fortfarande få sönder eller spricka din skärm.

Fix att Face ID inte fungerar efter byte av skärm

Om du har fått din skärm utbytt och bytet gjordes av en tredjepartsreparationstjänst, har Face ID blockerats på din enhet. Detta är inte ett problem med reparationsarbetet som har gjorts. Detta är en ”kontroll” som Apple har placerat på skärmreparation.

Enligt iFixit, detta är inte en mjukvarukontroll. Det är hårdvarurelaterat. Det finns en tråkig process som innebär att man fixerar sensorer på enheten efter att skärmen har bytts ut. Om allt stämmer in som det ska kommer Face ID att börja fungera igen. Det enda problemet är att den här typen av process inte är lätt att följa av den genomsnittliga auktoriserade verkstaden. iFixit har många års erfarenhet och mer expertis än de flesta tekniska verkstäder och kan göra det, men för många användare kanske den kompetens som behövs för att åtgärda problemet inte är tillgänglig.

Apple har nu bekräftat att det inte längre kommer att blockera Face ID på telefoner som har fått sin skärm ersatt av en tredjepartsreparationstjänst. Denna fix kommer att vara en mjukvarufix. En iOS-uppdatering tar bort begränsningen men det är oklart när uppdateringen kommer att rullas ut. Du kan leva med det inaktiverade Face ID tills uppdateringen har rullats ut, eller så kan du försöka få den reparerad enligt den process som iFixit har specificerat. Det finns lite annat som kan göras.

Slutsats

Apple brukade sakta ner äldre iPhones med varje ny iOS-uppdatering och det var inte förrän rättsliga åtgärder vidtogs som de slutade göra det. Tillsynsmyndigheter i EU har drivit på rätten att reparera som en grundläggande konsumenträttighet. Det har inte riktigt kommit igång med lagstiftningen för iPhones, men om det gör det kan Apple behöva tänka om hur de tillverkar sina enheter. Kanske kan det passa Apple att göra en enhet som är omöjlig att reparera snarare än att ha reservdelar lätt tillgängliga för sin iPhone, men allt beror på lagstiftningen som den är föremål för, och vilka kryphål den erbjuder telefontillverkaren.