Ett kraftfullt och riktigt bärbart backup-batteri

Spread the love

Viktiga takeaways

  • Anker Solix F2000 är en perfekt bärbar strömkälla för nästan vad som helst, med sin lilla resväska, 2 048 Wh batteri och 12 portar.
  • Trots att det väger 67 pund är batteripaketet bärbart med ett infällbart handtag och hjul, vilket gör det lämpligt för tuff terräng.
  • F2000 kan laddas med växelström, en billaddare eller med upp till 1 000 W solenergi, vilket erbjuder mångsidighet i laddningsalternativ.

Säg adjö till ineffektiva, skrymmande och förorenande gasdrivna generatorer. Anker Solix F2000 inleder en tid av tyst, ren, nödkraftslagring. Låt oss ta en närmare titt på denna stora men förvånansvärt bärbara batteribackup för nästan alla situationer.

Anker SOLIX F2000

Anker Solix F2000 är en perfekt bärbar strömkälla för nästan vad som helst. Storleken på en liten resväska, 2 048Wh-batteriet har 12 portar. Den kan också mata ut på upp till 2 400 W med speciell SurgePad-utgång, vilket möjliggör induktiva belastningar på upp till 3 600 W utan att överbelasta batteriet. Även om den väger 67 pund finns det ett infällbart bärhandtag och hjul som hjälper till att göra batteripaketet bärbart och kan ta över tuff terräng. Den kan laddas med växelström, en billaddare eller med upp till 1 000 W solenergi.

Märke Anker

Mått 20,67 x 9,84 x 15,55 tum

Vikt 67,30 lbs

AC-utgångsportar 4 (max 2400W, 3600W induktiv belastning möjlig)

AC-ingång 1440W (USA); 2200W (EU/UK)

Solenergieffekt upp till 1 000 W (11-32V 10A max 300W; 32-60V 20A max 1000W)

USB-portar 5

Batterityp LiFePO4 (LFP)

Anslutning Bluetooth

Visa Ja

Expanderbar Ja

Driftstemperatur -4°F-104°F

UPS-läge Ja – 20ms omkoppling

Ljus Ja

Kapacitet 2 048Wh

Fördelar

  • Infällbart bärhandtag och hjul gör det stora batteriet bärbart
  • Solcellsladdning upp till 1 000 watt
  • Bluetooth för appanslutning
  • UPS-funktioner med 20ms switchover
  • Utbyggbar upp till 4 096 watt
  • Upp till 2 400 watt effekt

Översikt över Anker Solix F2000

Du hittar bärbara powerbanks i stort sett överallt och i alla storlekar tillgängliga. Solix F2000 är storleken på en liten resväska och är designad för att driva flera föremål under många timmar.

Brent Dirks / MakeUseOf

Batteripaketet väger 30,4 kg och är 20,7 tum (52 ​​cm) brett, 9,84 tum (25 cm) brett och 40 cm högt. Trots så höga specifikationer tar inte batteriet mycket plats. Även i mitt mycket överpackade garage med två bilar och diverse andra föremål kunde jag lätt hitta en plats för den.

På framsidan av Solix F2000 finns de olika utgångsportarna och en lättläst skärm som visar all relevant information, inklusive återstående batteriprocent, utgång/ineffekt, beräknad tid för batteriet att ta slut, beräknad tid att ladda och mer.

Direkt ovanför displayen finns en lång LED-ljusremsa med tre ljusstyrkanivåer. I en nödsituation kan du även växla ljuset till ett SOS-läge. När du är i en nödsituation kan användbarheten av en inbyggd ljuskälla aldrig underskattas. Även på den lägsta inställningen var ljuset tillräckligt starkt för att lysa upp mitt mörka garage. En annan utmärkt designfunktion är den långa platta toppen. Jag använde den flera gånger för att placera min iPhone, iPad och annan mindre elektronik vid laddning – även om jag bör notera att det inte finns någon Qi-laddningsplatta här.

  Hur man gör bara en sida landskap i Word

Batteriet har en kapacitet på 2 048 Wh. För en bättre uppfattning om vad det kan ge i verkliga termer är det tillräckligt med ström för 21 timmars användning för ett kylskåp i full storlek eller 132 laddningar av en smartphone. Så den är perfekt att använda som backup för hemmet, när du campar eller var du än behöver ström.

Och du behöver inte bestämma vilka enheter du behöver för att driva eftersom F2000 har 12 portar. Det finns 4 AC-portar, 3 USB-C-portar, 2 USB-A-portar, 2 biluttag och en TT-30 RV-port.

AC-portarna kan ge upp till 2 400W uteffekt totalt. Det borde tillåta dig att ladda allt du kan tänka dig. I mina tester kunde jag använda alla fyra AC-portarna samtidigt utan några problem alls. Anker säger att speciell SurgePad-teknik tillåter upp till 3 600 W uteffekt utan att överbelasta batteriet, även om detta bara fungerar med specifika induktiva enheter (de med en stor motor eller värmeelement).

Brent Dirks / MakeUseOf

På baksidan av batteriet finns en AC-ingång och sol-/bilingång för att juice upp från olika källor. Anker inkluderar en tillbehörsväska med AC-laddningskabel, billaddningskabel och solcellsladdningskabel med portar för upp till 5 paneler.

Längst ner finns en port för att fästa det valfria Anker 760-expansionsbatteriet. Att använda det kommer att fördubbla kapaciteten till 4 096Wh. Medan Anker erbjuder ett paket med både F2000 och expansionsbatteri, är det alltid trevligt att veta att om du i framtiden vill utöka systemet så kan det göras enkelt.

Med så stor kapacitet är F2000 inte precis smart, precis som många andra liknande batteripaket. Men den har ett hemligt vapen för att göra transporten mycket enklare.

Brent Dirks / MakeUseOf

På höger sida, under ett av bärhandtagen, finns ett infällbart handtag. När du är redo att köra är det bara att skjuta ut det och stötta batteripaketet på de mycket robusta 4,72-tumshjulen på vänster sida. Det enkla utförandet hjälper till att förvandla en stor och tung koffert med tegelstenar till något som kan tas med i stort sett var som helst.

När jag använde batteripaketet har jag i stor utsträckning använt bärhandtaget för att transportera det. Jag provade det på flera ytor – allt från ett betonggarage till en lerig och kuperad campingplats. Och jag hade aldrig problem med att fastna. Medan F2000 kommer att spendera det mesta av sin tid instoppad i mitt garage, gör det ännu bättre att kunna dra den var som helst när jag behöver det själv.

När du behöver lyfta in batteripaketet i en bil eller upp på en annan hög plats finns det två mycket rejäla bärhandtag på båda sidor. Den är fortfarande tung, men jag kunde enkelt sätta den bak på min SUV.

  2023 års Flipper Zero Brist närmar sig sitt slut

Använder Anker Solix F2000

Jag har tagit med F2000 både på en campingtur och använt den runt huset, och den har lätt levt upp till förväntningarna. När jag campade över en helg använde jag flera AC-enheter, inklusive en liten vattenkokare för att koka vatten till kaffet och en pelletsgrill för resor. Jag laddade också min smartphone och annan elektronik samtidigt. På natten drog jag in F2000 i mitt tält och använde LED-ljusremsan som nattlampa på den lägsta inställningen.

En av de oväntade fördelarna med batteripaketet är hur tyst det är när det används. Om du aldrig har använt en stor powerbank som F2000 använder de fläktar för att förhindra att de interna kretsarna överhettas. Jag har använt andra batterier av liknande storlek, och fläktarna kan ibland vara ett irritationsmoment, särskilt när de används inuti.

Brent Dirks / MakeUseOf

Men när jag använde den på natten inne i tältet och även inne i mitt hem var fläktljudet minimalt. Eftersom jag inte kunde prova F2000 under ett strömavbrott i hemmet, använde jag den tack och lov hemma genom att koppla in många apparater. Först kopplade jag in mitt kylskåp och använde sedan både en elektrisk motorsåg och en lövblås utan problem.

Två fantastiska funktioner hjälper dig också att spara ström. Energisparläget aktiveras när du trycker på en knapp nära skärmen på batteripaketet. När det är aktivt kommer den automatiskt att stänga av en utgångsport när en ansluten enhet har laddats helt.

Det finns inget behov av att aktivera Smart AC Plug-funktionen. Om AC-kontakten är påslagen och ingen enhet är ansluten under 15 minuter kommer utgången automatiskt att stängas av.

Flera laddningsalternativ, inklusive solenergi

Brent Dirks / MakeUseOf

När du behöver ladda F2000 finns det flera sätt att hålla den full. När du använder AC kan du ladda kraftstationen från 0 till 80 procent på 1,4 timmar. En fullständig förändring till 100 % tar bara två timmar.

Det är betydligt snabbare än de allra flesta liknande batteripaket. I verkliga tester höll dessa siffror lätt upp. Jag laddade från 0 till 80 på 82 minuter.

Du kan också utnyttja solens kraft med solcellsladdning. Genom att använda maximalt 1 000 W solenergi kan du pressa upp F2000 från 0 till 100 procent på 2,5 timmar. Om du är ny på reservbatterisystem och solenergiteknik, erbjuder Anker paket med solpaneler. F2000 använder en standard XT-60 solkontakt. Om du har en annan typ av solpanel, som jag gjorde, måste du köpa en adapter. Men de kostar mindre än $10 på Amazon. Min solpanel är bara 100W, men den ger en stadig laddning till batteripaketet en solig dag. Solix F2000 är kompatibel med alla solpaneler som matar ut i intervallet 11-60V, även om du vid 11-32V är begränsad till 10A (300W); för hela 1000W behöver du paneler i intervallet 32V-60V (eller köra några i serie).

Slutligen kan du även ladda batteripaketet med en billaddkabel. Det skulle ta cirka 20 timmar att helt ladda ett utarmat kraftverk med den här metoden, men det är bra att veta att det finns flera alternativ i en nödsituation.

  Så här åtgärdar du YouTubes "Ett fel uppstod" uppspelnings-ID-fel

Enkel appkontroll

Även om du är borta från F2000 kan du fortfarande få uppdaterad information om laddningsstatus och mer med Anker-appen för iOS eller Android.

Efter att ha laddat ner appen för första gången måste du trycka på Bluetooth-knappen nära batteripaketets skärm och sedan para ihop med appen. Varje efterföljande gång måste du också trycka på knappen på batteripaketet för att Bluetooth-modulen ska ansluta till din telefon.

Appen är praktisk för att styra batteripaketet och mer. Överst på sidan kan du se hur mycket batteritid som återstår i procent, tillsammans med en uppskattning i dagar, timmar och minuter. Du kommer också att se temperaturen på batteriet.

Under ingångsinformationen kan du se detaljerad information om alla utportar. För AC-portar och bilportar kan du stänga av dem på distans för att spara ström eller till och med schemalägga att de stängs av automatiskt efter en viss tid. Slutligen kan du också växla energisparläge och slå på eller av och justera ljusstyrkan på LED-remsan.

I menyn Inställningar kan du justera batteripaketet ytterligare, inklusive att ändra AC-laddningshastigheten, skärmens ljusstyrka och skärmens timeoutintervall.

Även om jag skulle ha önskat möjligheten att ansluta batteripaketet via Wi-Fi som andra konkurrerande alternativ, är appkontroll en fantastisk extrafunktion. I mina tester kunde jag ansluta till F2000 i garaget var som helst i mitt hus och från ett betydande avstånd utanför. Det är fantastiskt att kunna se batteriinformationen och mer med en snabb blick.

Anker Solix F2000: Ready to Get the Road

Anker Solix F2000 gör ett bra jobb med att bocka av alla lådor för alla som behöver en mångsidig och väldesignad kraftstation.

Även om den säljs för mer än dubbelt så mycket som en traditionell generator skulle kosta, är den mycket mer användbar och praktisk. Istället för att behöva oroa dig för om en generator kommer att starta i en nödsituation, eller om du har tillräckligt med gas för att driva den, håll Ankers alternativ inkopplad, så kommer den att vara redo att gå när det behövs.

Och om du är redo att ge dig ut på ett utomhusäventyr, eller resa i en husbil, är Solix F2000 också en fantastisk resesällskap. Ta bara ut handtaget och gå.

Anker SOLIX F2000

Anker Solix F2000 är en perfekt bärbar strömkälla för nästan vad som helst. Storleken på en liten resväska, 2 048Wh-batteriet har 12 portar. Den kan också mata ut på upp till 2 400 W med speciell SurgePad-utgång, vilket möjliggör induktiva belastningar på upp till 3 600 W utan att överbelasta batteriet. Även om den väger 67 pund finns det ett infällbart bärhandtag och hjul som hjälper till att göra batteripaketet bärbart och kan ta över tuff terräng. Den kan laddas med växelström, en billaddare eller med upp till 1 000 W solenergi.