Ett kostsamt tillägg till ekosystemet för hemsäkerhet

Viktiga takeaways

  • Ring Stick Up Cam Pro är väderbeständig och kan användas inomhus eller utomhus, med dual-band Wi-Fi för en stark signal. Det är enkelt att ställa in och installera med Ring-appen.
  • Bird’s Eye View-funktionen är en besvikelse, och den har ett mindre synfält jämfört med andra kameror i samma prisklass.
  • Ett abonnemang krävs för de flesta funktioner, men kameran är en del av det större Ring-ekosystemet som kan integreras med andra produkter.

Du känner säkert till Ring från den populära videodörrklockserien som kan hjälpa till att hålla ett öga på vad som händer vid din ytterdörr. Men företaget erbjuder ett brett utbud av andra säkerhetsprodukter för hemmet som Ring Stick Up Cam Pro. Kameran erbjuder några trevliga funktioner som dual-band Wi-Fi och Bird’s Eye View-video, men en liknande Ring-kamera är mycket mindre.

Ring Stick Up Cam Pro

Ring Stick Up Cam Pro ger 1080p-video och kan användas inomhus eller utomhus. Ringen innehåller både en nätsladd inomhus och utomhus tillsammans med all nödvändig utrustning för att montera kameran på väggen eller i taket. Den kan även användas på en plan yta. Dual-band Wi-Fi kan ge en stark trådlös signal även när du är utomhus. 3D-rörelsedetektion och fågelperspektiv använder inbyggd radar för att visa exakt var en person sågs i rörelsezonen.

Märke Ring

Upplösning 1080p

Anslutning 2,4GHz/5Ghz Dual-Band Wi-Fi

Appkompatibilitet Ja

Night Vision Ja

Driftsgränser -4°F till 120°F

Integrationer Amazon Alexa

Hub krävs nr

Synfält 155° diagonalt, 139° horisontellt, 80° vertikalt

Färger Svart eller vit

Spotlight nr

Väderbeständighet Ja

Tvåvägshögtalare Ja

Rörelsedetektering Ja

Krävs prenumeration? Frivillig

Mått 6,06 tum (15 cm) hög x 2,76 tum (7 cm) diameter

Fördelar

  • Väderbeständig och kan användas inomhus eller utomhus
  • Dual-band Wi-Fi ger stark signal även när du är långt borta från routern
  • Lätt att ställa in och installera med väldesignad Ring-app
  • Del av ett stort Ringekosystem som kan knyta an till andra produkter

Nackdelar

  • Fågelperspektiv är en besvikelse
  • Mindre synfält än konkurrenterna
  • Prenumeration krävs för de flesta funktioner

Gjord för användning inomhus eller utomhus

Hannah Stryker / MakeUseOf

Ring Stick Up Cam Pro är gjord för att hålla koll i stort sett var som helst förutom din ytterdörr.

Om storleken på en större aluminiumburk är Stick Up Cam Pro 6,06 tum lång och 2,76 tum i diameter. Den finns i en svart eller vit färg. Den ger 1080p-video, vilket är något av en besvikelse eftersom många andra videokameror på marknaden i samma prisklass erbjuder 2K och till och med 4K-videokvalitet.

Jag tog en titt på plug-in-versionen av Stick Up Cam Pro. Det inkluderar både en nätsladd för inomhus och utomhus. Det finns även en batteriversion för samma pris. Även om batteriversionen inte behöver en sladd, måste du oroa dig för att ladda batteriet. För att lindra problemet, om du placerar kameran utomhus, kan du köpa ett paket som kommer med en solpanel som kontinuerligt kommer att pressa upp batteriet med kraften från solen.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Tillsammans med båda strömkablarna innehåller Ring all monteringsutrustning du behöver installera inomhus eller utomhus. För en enkel installation kan du placera kameran på en plan yta med fästet. Du kan även installera på vägg eller tak. Fästet kan justera kameran för bästa möjliga vinkel.

Under mina tester inuti använde jag bara fästet på en plan yta. För användning utomhus använde jag fästet på en takfot. Det tog bara några minuter att installera och få kameravinkeln för att visa min bakgård.

När du har installerat kameran måste du ladda ner Ring-appen för iOS eller Android. Appen är överlag väldesignad och lätt att använda. Du måste lägga till kameran genom att skanna QR-koden i dokumentationen eller själva kameran. Det finns några fler steg, inklusive ytterligare anpassning av kamerans rörelsedetekteringsområden. Sekretessfokuserade funktioner inkluderar att ställa in en zon där kameran inte spelar in och inaktivera ljudinspelning helt. Du kan till och med skapa ett schema och välja när du vill ta emot ett rörelsemeddelande.

Rörelsezoner är en särskilt viktig funktion när du använder kameran utomhus. Jag kunde justera kameran för att bara hålla koll på min fastighet istället för vad som händer hos grannarna över den lilla tomten.

När jag använde inuti kunde jag skapa en zon som bara varnade mig när rörelse upptäcktes nära ytterdörren. Du kan också välja att spela in när bara en person upptäcks eller alla rörelsehändelser.

Även om det är ett bra alternativ att ha, fungerade det inte bra i verkliga tester. När jag använde både inomhus och utomhus fick jag ett meddelande om en person bara för att upptäcka att det var en av mina två hundar eller till och med en ekorre som sprang över min trädgård. Det är inte precis det du vill se. Andra kameror, som från Arlo, använder AI på enheten för att avgöra om rörelsen kommer från en person, ett fordon, ett djur eller något annat.

Godkänd videokvalitet som kunde vara bättre

När du använder den inomhus är Ring Stick Up Cam Pro-videokvaliteten omärklig. Även med HDR-video var många delar av videon nära mina fönster utblåsta och svåra att se, även under molniga förhållanden. På natten var det också svårt att se några finare detaljer innan färgaktiverat mörkerseende slog in. När det gjorde det var det stor skillnad och fungerade bra.

Jag blev också något besviken på det 139-graders horisontella synfältet. Stick Up Cam Pro ersatte min mycket äldre Apple HomeKit-kamera med ett helt 180-graders synfält, och skillnaden var mycket märkbar. Tidigare kunde jag se varje del av vardagsrummet. Men Ringkameran klippte av stora delar av videon.

Oavsett om det är inomhus eller utomhus bör en kamera i denna prisklass ha ett större synfält.

En annan fråga vid användning inomhus var hur stor den faktiska kameran är. Jag har många liknande kameror i mitt hem, och Ring Stick Up Cam Pro är minst dubbelt så stor som någon av dem. Det gör det svårt att dölja eller installera på en plats utan mycket utrymme, som på ett bord.

När den var utomhus var kamerans video bättre. En av höjdpunkterna med Ring Stick Up Cam Pro är dual-band Wi-Fi-stöd på både 2,4 GHz och 5 GHz. Dual-band ger en snabbare och mer stabil trådlös signal till kameran. Även med ett mesh-routersystem har jag vanligtvis problem med att ansluta ett liveflöde. Men jag hade inga problem med Ring Stick Up Cam Pro. Dina resultat kan variera beroende på flera faktorer.

Video som tagits med Ring Stick Up Cam Pro var av rimlig kvalitet, särskilt i soliga förhållanden. Jag kunde identifiera ansikten och till och med teamlogotyper på kläder när jag zoomade in. På natten och under dåligt väder fungerade mörkerseende och mörkerseende bra och gav mig en fantastisk titt på vad som hände på min bakgård.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Oavsett kvaliteten på videon, var beredd att betala ett månadsabonnemang för att få nästan all användning från kameran. Utan ett abonnemang är det enda du kan göra att se en livevy från kameran, använda samtalsfunktionen för att kommunicera med vem som helst i närheten och ta emot rörelseaviseringar. En grundprenumeration är $3,99 per månad eller $39,99 per år och täcker bara en kamera.

Med det kommer du att låsa upp videohistorik i upp till 180 dagar, möjligheten att spara och dela video, personaviseringar, omfattande aviseringar och mer. Det finns också dyrare prenumerationsplaner som utökar funktionerna till alla Ring-kameror på en plats och lägger till övervakning dygnet runt.

Prenumerationer är tyvärr en stor del av att leta efter en säkerhetskamera för hemmet. För varje år som går blir det svårare och svårare ett alternativ som ger möjlighet att komma åt sparade videor lokalt eller gratis i molnet. Det finns alternativ där ute utan prenumeration, men de är få och långt emellan. Ett Ring single-cam-abonnemang är rimligt, särskilt jämfört med de andra alternativen på marknaden.

Fågelperspektiv är en besvikelse, men Pre-Roll är bra

En av huvudfunktionerna i Stick Up Cam Pro är 3D-rörelsedetektion och fågelperspektiv. Med hjälp av inbyggd radar är funktionen utformad för att visa den exakta vägen för hur någon kom in i kameran, visad på en satellitvy av din plats. Så om någon hoppar över ett staket in på din bakgård kan du förmodligen se exakt var. Den visar dig sedan vägen personen tog med gula och röda prickar.

I praktiken var inslaget mest en byst. När han försökte ställa in den informerade Ring att det inte fanns något flygfoto över min plats och att processen kommer att vara mindre exakt. Istället för att kunna se vägen för någon i en Google Street-view-liknande konfiguration, är allt jag kan se ett block som representerar konturerna av mitt hem. Om jag bodde på landsbygden skulle jag vara mer förlåtande för förbiseendet. Men när han bor i en mycket befolkad förort till Dallas, finns det ingen anledning för Ring att inte ha någon typ av flygfotografering för inslaget.

Radardetekteringen fungerade bra, även utan ett flygfoto, och pekade ut var jag var på min bakgård. Men det är lite tröst för potentiella köpare som inte vet vilka platser som har verklig fotografering att använda.

När du spelar upp en rörelsehändelse kan fågelperspektiv-informationen visas i en bild-i-bild med videon. Men du måste välja mellan Bird’s Eye View och Pre-Roll-alternativet för PiP-funktionen. Pre-Roll på plug-in-versionen av kameran visar sex sekunder innan rörelsen till och med utlöstes; för den batteridrivna kameran visar den bara fyra sekunder. Det fungerade extremt bra och kan vara viktigt för att se vad som hände på några sekunder innan rörelse inträffade. Även om du väljer Bird’s Eye View för PiP, kommer Pre-Roll-videon alltid att vara tillgänglig att se senare.

Del av ett större säkerhetsekosystem, på gott och ont

Hannah Stryker / MakeUseOf

Som en del av det större Ring-ekosystemet, Stick Up Cam Pro, har flera styrkor och svagheter.

Positivt är att Ring-sortimentet av säkerhetsprodukter för hemmet fortfarande är oslagbart på marknaden. Tillsammans med den populära dörrklockkameran kan du lägga till en mängd andra enheter som kameror, larmsystem och till och med belysning. Alla produkter från det Amazon-ägda företaget kan fungera tillsammans och kan nås med den fantastiska smartphone-appen.

Men sedan leder det till några väsentliga problem. Medan marknaden för smarta hem fortsätter att vara mer öppen med Matter-standarden som växer, är Ring-enheter låsta till det Amazon Alexa-baserade smarta hemsystemet. Så om du är exalterad över att se en vy från kameran med bara ett röstkommando, måste du göra det med Alexa och en Amazon Echo Show.

Inga Ring-produkter, inklusive Stick Up Cam Pro, är kompatibla med de två andra stora smarta hemsystemen – Apple HomeKit och Google Home. Så om du använder en av de andra plattformarna är det inte så meningsfullt att köpa Ring Stick Up Cam Pro eftersom du inte kommer att kunna använda den tillsammans med andra produkter som inte kommer från Ring.

Om du är grundligt investerad i ringens ekosystem ger Stick Up Cam Pro ett bra sätt att övervaka vad som händer i ditt hem. Det är överdrivet att använda inuti, men det är ett trevligt väderbeständigt utomhusalternativ.

Även om rubriken Bird’s Eye View låter intressant på papper, tillför den ingenting till den totala upplevelsen. Rings vanliga Stick Up Cam erbjuder ungefär samma funktionalitet för en mycket mindre prislapp.

Ring Stick Up Cam Pro

Ring Stick Up Cam Pro ger 1080p-video och kan användas inomhus eller utomhus. Ringen innehåller både en nätsladd inomhus och utomhus tillsammans med all nödvändig utrustning för att montera kameran på väggen eller i taket. Den kan även användas på en plan yta. Dual-band Wi-Fi kan ge en stark trådlös signal även när du är utomhus. 3D-rörelsedetektion och fågelperspektiv använder inbyggd radar för att visa exakt var en person sågs i rörelsezonen.