Ett bra men kostsamt alternativ

Viktiga takeaways

  • Ugreen Revodok Max 213 är en högkvalitativ dockningsstation med Thunderbolt 4-stöd och 90W laddning för bärbara datorer.
  • Dockans kompakta aluminiumdesign är praktisk och har ett kylsystem för att förhindra överhettning.
  • Medan Ugreen Revodok Max 213 saknar en HDMI-port, erbjuder den ett brett utbud av andra portar för anslutning och kan ladda flera enheter samtidigt.

Ugreen erbjuder en övertygande stationär dockningsstation som har flera portar (inklusive Thunderbolt 4) och några andra nyckelfunktioner som gör den till ett bra val för många. Men det kommer att drabba din plånbok ganska hårt om du vill ha allt som dockan erbjuder.

Ugreen Revodok Max 213 Thunderbolt 4 dockningsstation

Ugreen Revodok Max 213 är en dockningsstation som är relativt kompakt, inkluderar Thunderbolt 4 och kan ladda dina enheter.

Märke Ugreen

Anslutning USB-C

Pris $399

Strömförsörjning ingår Ja

Portar Fyra USB-A, två Thunderbolt 4, en Displayport, Ethernet, microSDHC, SDHC, hörlursuttag, 20W PD USB-C-port, USB-C-värdport

Maximal skärmupplösning 8K

USB-C strömförsörjning Ja

Mått L2 x B4 x H6 tum (5 x 10 x 15 cm)

Fördelar

  • Aluminium design
  • Thunderbolt 4-stöd
  • 90W laddning för laptop

Uppackning och installation

Hannah Stryker / MakeUseOf

Uppacknings- och installationsupplevelsen för Ugreen Revodok Max 213 är grundläggande. I kartongen får du dockningstillbehöret, en Thunderbolt 4-kabel för att ansluta den till din dator och den medföljande laddaren som krävs för att driva den. När det gäller installationen är det så enkelt som att ansluta laddaren till dockan och koppla in laddaren i väggen, ansluta Thunderbolt 4-kabeln till USB-C-värdporten och sedan ansluta kabeln till din bärbara dator. Efter det borde du vara klar.

Design: Med aluminium och mångsidighet

Hannah Stryker / MakeUseOf

Som du förmodligen förväntar dig för priset har Ugreen Revodok Max 213 en premiumdesign. Den är huvudsakligen gjord av aluminium och har lite tyngd. Trots att den har många portar tar den inte mycket plats på mitt skrivbord. Ugreen Revodok Max 213:s mått är 4 tum i bredd, 6 tum på höjd och 2 tum i längd.

Jag kan enkelt placera den på min skrivbordshylla bredvid min Mac Studio. Dessutom behöver dockan inte bara vara upprätt. Den har fötter på vänster sida så att du kan vila den horisontellt. Detta kan tillåta dig att placera den precis under din bildskärm utan att hindra din sikt, eller så kan du stoppa undan den på ditt skrivbord, och den kommer inte att repa ditt bord.

En sak att notera om dockan är att den har ett kylsystem, enligt Ugreen. Systemet är avsett att hjälpa till att ta bort värme från produkten när den är ansluten till flera kringutrustning. I min användning, när jag hade mina två stationära bildskärmar anslutna till den och inget annat, var det något varmt, men det var inte för varmt att röra vid.

Ugreen Revodok Max 213:s design är utmärkt överallt. Den använder ett högkvalitativt material, kommer i en snygg mörkgrå färg och är praktisk med möjlighet att placera den på ditt skrivbord i flera riktningar.

Portval: Thunderbolt 4 ingår

Hannah Stryker / MakeUseOf

Ugreen Revodok Max 213 har flera portar som du kan använda med din bärbara dator. Den innehåller en DisplayPort som stöder upp till en 8K-skärm vid 30Hz, två Thunderbolt 4-portar (vad är Thunderbolt 4?), Ethernet, ett hörlursuttag, fyra USB-A-portar, en PD USB-C-port, en annan USB-C-port för att ansluta din bärbara dator till dockan, en SDHC-kortplats och en microSDHC-plats. Om du äger en Apple Studio Display kommer du att bli glad att veta att den kan ansluta till Ugreen Revodok Max 213, vilket vi noterade att du inte kan göra med Satechi Dual Dock Stand.

Ugreen Revodok Max 213 är välutrustad med de portar som många proffs behöver för sin arbetsyta. Jag är glad att den har Thunderbolt 4, så jag kan använda den med mina Studio-skärmar. Det skulle dock vara bättre om det inkluderade minst en HDMI-port, som den vanligare standarden för att ansluta skärmar.

Vad kan du ansluta till Ugreen Revodok Max 213?

Hannah Stryker / MakeUseOf

Naturligtvis kan du ansluta mer än bara Apples Studio Display till Ugreen Revodok Max 213. Thunderbolt 4-portarna kan även användas av externa SSD:er som stöder Thunderbolt för exceptionella dataöverföringshastigheter. Om du är en videoredigerare arbetar du troligen med stora videofiler och eventuellt lagrar dem på en extern enhet; att utnyttja Thunderbolt 4 kan vara användbart.

Om din bärbara dator inte har en SD-kortplats kan du använda den på dockningsstationen för att överföra foton och videor från din kamera till din dator. Du kan ansluta till två 4K-skärmar eller en 8K-skärm med Ugreen Revodok Max 213 också. Medan dockan saknar HDMI-portar för att ansluta skärmar, kan du ansluta bildskärmar till antingen Thunderbolt 4-portarna eller Displayporten. Tack och lov använder många bildskärmar USB-C eller en Displayport för anslutning.

Observera dock att om du äger en standard M1, M2 eller M3 MacBook kommer du fortfarande att vara begränsad till att endast använda en extern skärm, oavsett om du använder Ugreen Revodok Max 213.

Om din installation tillåter en trådbunden nätverksanslutning, kommer du att dra nytta av att använda Ethernet-porten istället för Wi-Fi. Slutligen kan PD USB-C-porten på dockan ladda din smartphone.

Tack och lov använder dockan bara en USB-C-port på din bärbara dator, vilket gör att du kan använda de flesta portarna på din dator förutom de på dockan. Med Ugreen Revodok Max 213 gör det att du enkelt kan använda massor av kringutrustning med din installation.

Håll din bärbara dator laddad med 90W snabbladdning

Hannah Stryker / MakeUseOf

Förutom att ge din dator ytterligare portar kan dockningsstationen Ugreen Revodok Max 213 även snabbladda din bärbara dator med 90W ström. Det gör den med hjälp av den medföljande 180W GaN-laddaren. Utöver detta stöder Ugreen Revodok Max 213:s PD USB-C-port upp till 20W laddning för en mobil enhet.

Självklart kan dockan ladda din bärbara dator och smartphone samtidigt. Möjligheten att göra det är utmärkt eftersom det eliminerar behovet av individuella laddare för flera enheter.

Kompatibilitet: Fungerar med många Mac- och Windows-bärbara datorer

Ugreen Revodok Max 213 fungerar officiellt med flera bärbara datorer. Den fungerar med MacBook Pros, MacBook Airs, Dell XPS 13 och 15, Surface Pro 8, Acer Swift Go 14, HP ENVY x360, Dell Latitude 5540 och Asus Zenbook 14X. Ugreen Revodok Max 213 är också kompatibel med iPads (både Air och Pro). Jag använde dockan med min 16-tums M3 Pro MacBook Pro, 15-tums M2 MacBook Air och en 2022 iPad Pro. Ugreen Revodok Max 213 fungerade med dem alla.

Även om Ugreen främst riktar sig till bärbara datorer med dockan, kan du också använda den med en stationär dator. Jag kopplade in mina Apple Studio-skärmar till dockan och kopplade till min Mac Studio, och det fungerade bra.

Ska du köpa Ugreen Revodok Max 213?

Ugreen Revodok Max 213 är en övertygande stationär docka som, även om den är dyr, tillhandahåller många portar som kan förstärka din arbetsyta. Den har också en utmärkt design som kan smälta in i din installation och låter dig ladda din bärbara dator och smartphone samtidigt med lätthet. Om du kan komma förbi prislappen på $400 är det en bra dockningsstation att äga.

Ugreen Revodok Max 213 Thunderbolt 4 dockningsstation

Ugreen Revodok Max 213 är en dockningsstation som är relativt kompakt, inkluderar Thunderbolt 4 och kan ladda dina enheter.