Engagera mer med Vonage Business Communication

Vonage aktiverar konversationer och erbjuder en enhetlig kommunikationsupplevelse genom röst, SMS, teammeddelanden, fax, sociala medier och möten för små och medelstora företag.

Små och medelstora företag spenderar en stor del av sin tid och sina resurser på att försöka bygga sina varumärken genom budskap som är skräddarsydda för deras målmarknader.

Oavsett om det är intern kommunikation för att bygga relationer mellan anställda, chefer och externa team eller dess starka, tydliga budskap om varumärke, kundservice och strategi, är de rätta verktygen för att underlätta effektiv kommunikation nödvändiga.

Förutom att vara avgörande för ett företags rykte och vinstmarginal, tillhandahåller en bra kommunikationsplattform lednings- och affärsproduktivitetsverktyg som kan hjälpa ett företag att fungera mer effektivt.

Om sådan kommunikation innebär att ringa billiga telefonsamtal var som helst i världen, är internetbaserade verktyg att föredra framför den föråldrade fasta telefonen.

Det är där Voice-over-Internet Protocol (VoIP) kommer in i bilden. Den här artikeln utforskar vad du kan förvänta dig av Vonage Business Communications angående samtalshanteringsfunktioner, kostnader och programvaruintegrationer. Vi kommer också att jämföra Vonage med andra populära VoIP-lösningar.

Introduktion

Vonage Business Communication (VBC) är en molnbaserad telefontjänstlösning som erbjuder enhetliga röst-, video- och meddelandefunktioner. För företag som är tekniskt kunniga, underlättar Vonage anpassningsbar kommunikation för deras distinkta affärsbehov.

Appen integrerar också funktioner som nummerpresentation, konferenssamtal, många integrationer och routingfunktioner som ett telefonsystem med flera nivåer.

Förutom att erbjuda användarna obegränsade samtal och SMS-meddelanden, är Vonage for business också kompatibel med Microsoft och Mac-skrivbordsappar, Google, Android och Apple iOS operativsystem.

Vonage har en funktion för arbete var som helst som erbjuder gratis mobilappar för Android och iOS, vilket innebär att ett företags anställda fortfarande kan ha full tillgång till telefonsystemet oavsett om de arbetar från sitt skrivbord, hemma eller någon annanstans.

Vonage är för närvarande rankad bland de ledande VoIP-tjänsterna och integreras med programvara som Google Workspace och Microsoft Teams och system för kundrelationshantering (CRM) som Hubspot CRM och Salesforce.

Ladda ner Vonage: iOS | Android

Nyckelfunktioner

Som nämnts på webbplatsen visar Vonage Business Communications webbplats 40+ anpassningsbara affärsfunktioner tillgängliga för dess olika betalningsplaner.

Företagets flexibla VoIP-funktioner som enkelt kan integreras med andra kommunikationsverktyg är utformade för att möjliggöra både intern och extern kommunikation. Några funktioner som gör det till ett utmärkt val för alla som driver ett litet eller medelstort företag inkluderar följande:

#1. Unified Communication

VBC erbjuder en unified communication (UC)-plattform som underlättar samarbete mellan teammedlemmar för att ge den bästa kundupplevelsen.

Dess VoIP-bas gör det lättare att distribuera, anpassa och använda än den vanliga telefonlinjen. Team kan enkelt komma åt VBC:s funktioner och tjänster var som helst så länge de har internet via en mobilapp eller skrivbordsanslutning, tack vare dess funktion från var som helst.

#2. SmartWAN

Software-Defined Wide Area Network (SD-WAN) är en unik funktion som erbjuder bandbreddspolarisering, förebyggande av överbelastning, brandväggsoptimering, kryptering och prestandastatistik.

Detta viktiga verktyg underlättar SmartWAN, som garanterar optimal samtals- och videokvalitet samtidigt som störningar i tjänsten minimeras.

HD-WAN-tekniken ger ett flexibelt och prisvärt hybridnätverk idealiskt för små företag som använder molnbaserade verktyg och tjänster, medan dess SmartWAN-funktion identifierar över 2 000 applikationer.

#3. Mobilitet och Omni Channel-funktioner

VBC tillåter användare att hantera sitt team eller kundkommunikation över enheter med hjälp av VoIP-baserade mobil- och stationära appar. En användare kan ansluta till tre telefoner, t.ex. en skrivbordstelefon, en datortelefon via en bärbar dator eller smartphone och en bordstelefon hemma.

Detta gör det möjligt för team och kunder att fortsätta ta emot informationsmeddelanden oavsett var de befinner sig.

#4. Ring Flip

Vonage Business Communication erbjuder en samtalshanteringsfunktion som gör att kunder kan nå ett företag även på språng. Systemet är utformat för att skicka ljud- och visuella röstmeddelandeinspelningar till en dedikerad e-postinkorg.

Ytterligare funktioner inkluderar samtalsdirigering, vidarekoppling av samtal eller mobiltelefonintegration, vilket säkerställer att dina team kan ta emot meddelanden, inklusive fax, röstmeddelanden och sms.

#5. Team Collaboration and Productivity Tool

Ett stort antal samarbets- och produktivitetsverktyg som gör det möjligt för företaget att hantera kundsamtal gör att Vonage Business Communication kan sätta upp samtalsgrupper som inkluderar flera anknytningar för vidarekoppling av samtal.

Arbetsledare kan använda det här verktyget för att övervaka samtal, viska till en gruppmedlem eller till och med pruta in när det behövs.

VBC:s samarbetsverktyg tillåter också användare att skicka meddelanden till teammedlemmar privat eller skapa specifika grupper inom team och avdelningar. Plattformen tillhandahåller smarta nummer som du kan använda för att anpassa alla molnbaserade verktyg för att matcha specifika telefonnummer relaterade till arbetsflödesbehov.

Andra samarbetsfunktioner inkluderar:

 • Transkription i realtid.
 • Programmatisk samtalsdirigering.
 • Arbetsflöden för röst och meddelanden.
 • Anpassade kommunikationsappar.
 • Chabot-aktivering.
 • Tredjepartsintegration.

Användare kan också njuta av smarta funktioner som samtalsmeddelanden, konferensbryggor, teammeddelanden, personsökningsgrupper och Vonage-möten.

#6. Programvaruintegration

VBC-plattformen ansluter till de ledande tredjepartsapparna, inklusive Google Workspace, Zoho och Zendesk, som tillåter användare att använda sina paket över olika nätverk.

Vonage Business Communications appcenter har minst 20 mjukvaruintegrationer från tredje part. Utöver de ovan nämnda grundläggande integrationerna kan premium- och avancerade prenumeranter komma åt CRM-appar som Salesforce, Microsoft Dynamics och Bullhorn.

Prissättning

Vonage Business Communication erbjuder olika serviceplaner baserade på användarnas behov. Tre serviceplaner är prissatta med en månadsavgift per användare, där priset blir relativt lägre när du har fler användare.

Samtidigt tillhandahåller alla serviceplaner de väsentliga verktygen som underlättar teamanslutning och samarbete. Ytterligare erbjudanden som papperslös faxning, avgiftsfria nummer, etc., kommer med avancerade planer.

Vonage mobilplan

 • Den billigaste planen börjar på $19,99 per användare och månad
 • Idealisk för företag med maximalt 100 användare
 • Instegsplan för fjärrlag
 • Erbjuder obegränsade samtal, textmeddelanden och teammeddelanden
 • Gruppchatt gör det möjligt för team att hålla kontakten var som helst med vilken enhet som helst

Premiumplan

 • Börjar på $29,99 per användare och månad
 • Bäst för team som vill kombinera mobilitet med IP-bordstelefoner
 • Perfekt för en typisk kontorsmiljö där anställda kan hålla kontakten med bordstelefoner och andra enheter
 • Automatisk telefonist på flera nivåer som gör att uppringare kan överföras automatiskt
 • Erbjuder tillgång till utvald CRM-programvara som Zendesk, Salesforce, Sugar CRM, Zoho och många fler

Förhandsplanen

 • Det börjar på $39,99 per månad och användare och kan minska till $34,99 per användare och månad för team med 20 till 100 användare
 • Alla funktioner i Premium-planen plus samtals- eller ringgrupp som dirigerar inkommande samtal till en grupp nummer
 • Visuella röstmeddelandetransskriptioner riktade till e-postadressen
 • Dedikerat supportteam för att hjälpa till med installation och introduktion

OBS! Lag med över 100 användare måste kontakta Vonage direkt för en exakt prisuppgift.

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Vonage 👍

Gratis provperioder: Till skillnad från andra tjänsteleverantörer som inte tillåter användare att prova innan de köper, erbjuder Vonage en 14-dagars testperiod för att avgöra om deras valda plan är lämplig för deras team. Användare som avbryter planen efter en 14-dagars provperiod utlovas en fullständig återbetalning utan frågor om de inte är nöjda.

Högupplöst samtalskvalitet: Vonage HD-röst optimerar samtalskvaliteten över alla enheter med hjälp av codecs för att överföra data snabbare och bättre än vanliga VoIP-standarder. Vonages nätverk av operatörsklass ansluter till de ledande USA-baserade operatörerna vilket innebär att det inte finns några mellanhänder som kan manipulera röstkvaliteten.

Obegränsade samtal och sms: Alla tre planerna har standardfunktioner som obegränsat antal samtal och textmeddelanden. Användare är inte bundna till bordstelefoner utan kan också ringa och ta emot samtal med smartphones, bärbara datorer, stationära datorer och surfplattor. Det gör det enkelt för kontoret att nå anställda på språng.

Gratis videokonferenser: Vonage Meetings-funktionen tillgänglig för stationära datorer och mobilappar underlättar virtuella möten som alla teammedlemmar kan använda sig av via sina webbläsare utan att ladda ner eller installera någonting. Deltagarna kan se talaren förutom att dela innehåll med ett klick. Grundplanen tillåter möten för upp till 16 deltagare, medan högre nivåer kan rymma upp till 100 användare.

Enkel installation: Att ha en VoIP-plattform innebär att du inte behöver sätta upp komplicerad utrustning eller anlita experter för att komma igång. Vonage tillhandahåller plug-and-play IP-telefoner som fungerar var som helst så länge det finns höghastighetsinternet för användare som är intresserade av det gammalmodiga sättet. Användare behöver bara ladda ner appen och kan omedelbart börja kommunicera med personal och kunder.

Användarvänligt gränssnitt: Desktop-appen är designad på ett enkelt, systematiskt och okomplicerat sätt vilket innebär att användare inte behöver svettas när de letar efter något.

Responsiv kundsupport: Vonage driver ett mycket beroende kundsupportteam som kan erbjuda en hjälpande hand via telefon, chatt eller e-post. Företaget tillhandahåller Vonage Support Plus, komplett IT-support från 9,99 USD per användare och månad, vilket är mycket billigare än att anställa ett dedikerat tekniskt supportteam. Vonage stödjer också ett communityforum med en omfattande kunskapsbas där användare kan få svar på nästan alla utmaningar de kan ställas inför.

Integrationer: De högre Vonage-planerna gör det möjligt för användare att integrera många tredjepartsappar genom att besöka Mina appar i Vonage-appen. De ledande apparna inkluderar Slack, Oracle, Google G Suite, Clio, Bullhorn, ConnectWise, JobDiva, NetSuite och Microsoft 365.

Förstklassig säkerhet: Vonage erbjuder end-to-end-kryptering för all textkommunikation, vilket gör att administratörer kan skapa regler för att skydda samtalsinspelningar. Det finns inget utrymme för spammare eller bedragare att infiltrera förutom att använda tvåfaktorsautentisering för att eliminera bedrägliga användare och skydda kunder.

Total upptidsgaranti: Vonage har satt upp många redundanser för att buffra eventuella risker för avbrott eller anslutningsproblem, vilket garanterar nästan 100 % samtalskontinuitet. Plattformen kan automatiskt upptäcka samtal som tappas på grund av anslutningsproblem och omdirigera dem omedelbart till angivna reservnummer.

Nackdelar med Vonage 👎

Oraffinerad videokonferens: Vonage Meetings-funktionen fungerar bara bra för grundläggande virtuella mötesbehov. Dess avsaknad av inbyggd videokonferens eller HD för sin video och andra avancerade funktioner sätter den på en lägre piedestal än sina konkurrenter. Dessutom kan upp till 100 deltagare för virtuella möten begränsa företag med större team.

Extra kostnad för ytterligare funktioner: Vonage är idealiskt för användare som bara behöver grundläggande samarbets- och kommunikationsverktyg eftersom de avancerade funktionerna kommer att kosta dig lite mer.

Grundplanen erbjuder begränsade funktioner: Mobilplanen, vars pris liknar vissa konkurrenters prissättning, erbjuder mycket färre funktioner än konkurrenterna. Till exempel erbjuder RingCentrals billigaste plan upp till 100 avgiftsfria minuter varje månad utöver obegränsade samtal och textmeddelanden. Nextivas motsvarande plan, även om den är dyrare, kommer med obegränsade röst- och videosamtal utöver över 1 500 avgiftsfria minuter och obegränsad papperslös fax.

Alternativ

VBC erbjuder det absoluta minimum som krävs för företag med team som är intresserade av att arbeta var som helst från vilken enhet som helst. Den är idealisk för små och medelstora företag som letar efter en primär kommunikationsplattform för samarbete utan att investera i extra dyr hårdvara.

Medan Vonage Business Communication erbjuder en kostnadseffektiv lösning, har den några begränsningar för användare som vill ha extrafunktioner som avgiftsfria nummer och röstbrevlåda till sms, som de måste betala mer för. Om ditt företag behöver lite mer, kolla hur VBC kan jämföras med några få konkurrenter i VoIP-världen.

RingCentral

Även om det har funnits sedan de ursprungliga PBX-maskinernas dagar, erbjuder RingCentral ett VoIP-telefonsystem för olika typer av företag. Deras plattform gör det möjligt för användare att ringa och ta emot samtal och hålla videokonferenser, förutom att skicka direkta SMS och MMS-meddelanden som liknar konkurrerande leverantörer av unified communications.

Funktioner

 • Lätt att växla från ljud till videosamtal i appen
 • Ett brett utbud av integrationer
 • Business SMS gör det möjligt för användare att skicka sms med hjälp av företagsnummer från datorer eller mobila enheter.
 • Videokonferenser

Medan RingCentral för det mesta erbjuder samma funktionalitet som andra enhetliga kommunikationsplattformar och VoIP-leverantörer, har det lagt till några premiumfunktioner som gör det till ett lönsamt alternativ till VBC.

RingCentrals billigaste plan kanske inte har funktioner som videomöten, men dess alternativ som DialPad, samtalsinspelning och automatisk telefonist gör mer än för det.

Nextiva

Leverantören av Unified Communications och VoIP företagstelefonsystem Nextiva har funnits på marknaden ett tag nu.

Precis som RingCentral inkluderar dess linje av lösningar telefonsamtal, meddelanden och videokonferensfunktioner. Observera dock att Nextiva är återförsäljare för sina två populära lösningar, UCaaS4 och CCaaS. Detta leder ofta till behov av mer intern support eller konsekventa användarupplevelser.

Funktioner

 • VoIP-baserade internationella samtal till överkomliga priser
 • Teamchatt som kopplar samman team som arbetar var som helst
 • En-mot-en- eller teamvideokonferenser
 • Automatisk telefonist som svarar och dirigerar samtal

Till priser som sträcker sig från $17,95 per månad till $52,95 per användare och månad för sin premiumplan, jämför Nextiva bra med VBC och dess kundsupportbas. Nextivas grundplan ger inte SMS/MMS, automatisk reception, videokonferensinspelning eller transkription av röstmeddelanden.

Slutord

Vonage Business Communication är en utmärkt ingångsplattform för en molnbaserad enhetlig kommunikationslösning.

Plattformen erbjuder utmärkta verktyg för teamsamarbete, och dess omfattande mobilapp fungerar bra för teammedlemmar som alltid är på resande fot. Det är också idealiskt för användare som är intresserade av prisvärda paket och tillgänglighet.

VBC förblir lönsamt om ditt team behöver en lösning som erbjuder flexibilitet framför skalbarhet. Användare som behöver ytterligare funktioner som samtalsgrupper och inspelning av samtal på begäran kan välja Premium eller Advanced betalningsplaner eller till och med köpa extra tilläggsfunktioner för att säkerställa att de får de funktioner som uppfyller deras behov.

Andra leverantörer som RingCentral och Nextiva, med fler erbjudanden när det gäller funktioner och integrationer, kan fungera bra för team vars företag kräver mer tekniska behov och ytterligare funktioner.

Därefter kan du kolla in work-from-home (WFH)-verktyg för små till medelstora företag.