En trevlig följeslagare för att bli frisk och vältränad

Viktiga takeaways

 • Withings Body Smart är en smart våg som spårar vikt, BMI, hjärtfrekvens, kroppssammansättning och basal ämnesomsättning.
 • Vågen kan anpassas med olika lägen, inklusive Eyes Closed, som döljer din nuvarande vikt på skärmen.
 • Den kompletterande appen fokuserar på trender snarare än bara data och kan synkroniseras med Apple Health och Google Fit.

Om du vill förbättra din hälsa och kondition, finns det en uppsjö av teknik på marknaden för att göra resan lite enklare. Withings Body Smart är en våg som hjälper till att spåra inte bara din vikt utan även nyckeltal som BMI och hjärtfrekvens. Det är billigt och lätt att använda, medan den medföljande appen hjälper till att göra en bättre känsla av all spårad information.

Withings Body Smart

Withings Body Smart är ett utmärkt sätt att övervaka din vikt och mycket mer. Som en smart våg synkroniseras all information till din Android- eller iOS-smarttelefon. Den kan spåra vikt, BMI, hjärtfrekvens, kroppssammansättning och basal ämnesomsättning. Vågen stöder användare upp till 440 pund (200 kg) och kan användas av upp till åtta medlemmar i en familj. Det finns flera olika lägen för att anpassa vågen, inklusive Eyes Closed-läge som inte visar din nuvarande vikt på skärmen men ändå överför data till appen.

Viktintervall Upp till 440 pund (200 kg)

Kroppssammansättning Bioelektrisk impedansanalys (BIA) Multifrekvens

Kroppssammansättningsenheter Kroppsfett %, total kroppsvatten %, muskelmassa, benmassa, Visceralt fettindex, basal ämnesomsättning

Användare Upp till 8 användare

Anslutningsmöjligheter Wi-Fi och Bluetooth

Appkrav Android eller iOS

Effekt 4 x AAA

Mått 12,8 x 12,8 x 1,1 tum (32,26 x 32,26 x 2,54 cm)

Fördelar

 • Spårar en mängd olika hälsoinformation tillsammans med vikt
 • Kompatibel med Apple Health och Google Fit
 • Väldesignad medföljande app fokuserar på trender istället för bara data
 • Ögonslutna läge hjälper till att trampa på vågen lite lättare
 • Kan se annan information i skala som väder och luftkvalitet

Nackdelar

 • Dyrt jämfört med icke-smarta modeller
 • Appen behöver en prenumeration för att låsa upp alla funktioner
 • Glasytan blir snabbt smutsig

Vad är Withings Body Smart?

Brent Dirks / MakeUseOf

Du känner säkert till den ödmjuka och klassiska vågen. Kliv på, se din nuvarande vikt och gå sedan av. Det är en stapelvara i de flesta badrum.

Men liksom andra enheter i hemmet har vågen fått en smart och modern uppdatering. Withings var banbrytande för den smarta vågen, och Body Smart ger ett billigt alternativ för att utnyttja hälsoteknologin. Att spåra din vikt är bara en del av ekvationen.

Stig på vågen utan strumpor, och den kan också spåra välbekanta mätvärden som hjärtfrekvens och BMI. Men det kommer också att ta en närmare titt på din hälsa genom att ta andra mätningar, inklusive din kroppssammansättning mellan muskler, fett och ben, tillsammans med ett visceralt fettindex. Den spårar också basal ämnesomsättning, vilket visar hur många kalorier din kropp förbränner medan du vilar.

Visceralt fett uppskattar fettet som lagras runt dina organ. Ett högre antal kan indikera en högre risk för vissa kroniska tillstånd. Jag tyckte att kroppssammansättningen var särskilt användbar eftersom du kan se hur mycket av din kropp som består av muskler eller fett.

Själva vågen finns i svart eller vit och ser bra ut. Den mäter cirka 12 tum (32 cm) i kvadrat, den är designad för att vara ultratunn och placeras nästan var som helst. En plattform av härdat glas är stark, robust och stor, designad för att tåla användare upp till 440 pund (200 kg). Den smarta vågens botten är täckt med en stark, färgfri plast.

Brent Dirks / MakeUseOf

Nära toppen av skalan finns en 2,8-tums färgskärm. Medan jag var orolig att skärmen kan vara svår att se, särskilt utan mina glasögon i badrummet, kunde jag läsa allt som visas, även i det starkaste ljuset. Det hela drivs av fyra AAA-batterier som ger i genomsnitt upp till 15 månaders användning innan de behöver bytas ut.

Medan vågen är gjord för hårda ytor som ett badrum, inkluderar Withings även mattfötter om det behövs.

Det tar bara några minuter att installera den smarta vågen. Du måste ladda ner den medföljande Withings Health Mate-appen för iOS eller Android. Det är där hälsodata som samlas in av vågen också synkroniseras, antingen via Wi-Fi eller Bluetooth.

Efter att ha angett lite information om dig själv kan du komma igång. Som ett stort plus synkroniseras appen med Apple Health och Google Health. Eftersom det mesta av min information redan fanns i Apple Health överfördes den till Withings-appen utan ansträngning.

Skalan är också mycket exakt. Jag hade två gamla vågar som jag vet är korrekta, och Body Smart registrerade min vikt inom 0,1 pund av dessa.

Ögonslutna läge är bara vettigt

Brent Dirks / MakeUseOf

Body Smart är mer än bara en enhet för en person. Upp till åtta medlemmar av din familj kan kännas igen på skalan. När en ny person har använt vågen går du till appen för att ange lite mer information om dem, då kan även deras data spåras. Både min dotter och fru tyckte om att kunna använda och anpassa skalan efter deras smak.

En mängd olika lägen är också en höjdpunkt på den smarta skalan. Atletläget justerar mätalgoritmerna för att bättre fungera med din kroppssammansättning. I Graviditetsläge kan du välja att följa dina framsteg under hela graviditeten och se tips i appen. När de väl är födda låter Baby Mode dig gå upp i vikt genom att bara stå på vågen och hålla i dem.

Men mitt absoluta favoritalternativ var Eyes Closed Mode. Det hjälper till att lindra ett urgammalt problem när man försöker komma i form – att se siffrorna på skalan. I det här läget, när du kliver på vågen, i stället för din vikt, kommer du att se en motiverande skärm och annan information som väderprognos och luftkvalitetsindex. All information finns fortfarande registrerad i appen för att se senare.

Det har varit den största hjälpen och motivationen för mig när jag använde Body Smart. Att gå ner i vikt är något jag vet att jag måste göra efter flera hälsonedgångar som inkluderade större operationer och en komplicerad återhämtningsprocess. Alla mina läkare sa att att gå ner i vikt skulle hjälpa min hälsa på lång sikt, särskilt med min stillasittande livsstil.

Jag har tagit de första stegen med att titta på vad jag äter och träna mycket mer, men det är fantastiskt att kunna spåra min vikt dagligen utan rädsla för att faktiskt se dessa resultat varje gång. När jag är redo att se mina framsteg, kan öppna appen. Det har ibland inte varit jättebra, men det är väldigt skönt att göra det på mina egna villkor.

Appen är en annan höjdpunkt i ekosystemet. Jag har alltid använt Apple Health för att spela in och visa hälsoinformation, men Withings-appen är lika väldesignad och lätt att använda. På fliken Hem kan du se alla de senaste mätningarna gjorda av vågen och importerade från Apple Health.

Om du bär en Apple Watch kan du se träningspass och annan information. Och appen är designad för att fokusera på trender istället för bara den hårda datan – som alla som försöker gå ner i vikt vet kan vara svåra att hantera. Min viktdata finns fortfarande kvar, men det är mer motiverande att se trender för veckan, månaden, kvartalet och året för att bättre förstå hur jag har förbättrats.

En annan trevlig funktion i appen är att den innehåller några korta artiklar som hjälper dig att bättre förstå den smarta skalan och olika träningsämnen som varför det är viktigt att vara aktiv.

Tyvärr behöver du ännu ett abonnemang för att få ut det mesta av appen. För $9,99 per månad eller $99,99 per år kan du låsa upp Withings+-nivån. Den viktigaste funktionen där är Health Improvement Score, som visar din allmänna hälsa.

Prenumerationen ger också tillgång till mer hälsorelaterat innehåll som träningsvideor och recept, men det är alltid en besvikelse att se en prenumeration för extra funktioner i en hårdvaruprodukt. Om innehållet på extra nivå inkluderades i köpet av Body Smart skulle det göra det till ett ännu mer väl avrundat ekosystem.

Withings Body Smart: Hjälper dig på en träningsresa

Låt oss inse det: att förbättra din hälsa och kondition är inte lätt. Det kräver mycket arbete och engagemang. Withings Body Smart kan inte tvinga dig att göra det tuffa arbetet, men det den gör är verkligen användbart. Du kan se data som vikt och mycket mer, inklusive BMI och puls.

Och med ögonstängt läge kan du minska din ångest att kliva på vågen. Oavsett hur du anpassar den kan den smarta vågen hjälpa dig att visa dig att allt ditt arbete lönar sig. Och det gör det värt varenda krona.

Withings Body Smart

Withings Body Smart är ett utmärkt sätt att övervaka din vikt och mycket mer. Som en smart våg synkroniseras all information till din Android- eller iOS-smarttelefon. Den kan spåra vikt, BMI, hjärtfrekvens, kroppssammansättning och basal ämnesomsättning. Vågen stöder användare upp till 440 pund (200 kg) och kan användas av upp till åtta medlemmar i en familj. Det finns flera olika lägen för att anpassa vågen, inklusive Eyes Closed-läge som inte visar din nuvarande vikt på skärmen men ändå överför data till appen.