En steg-för-steg-guide för teckensnittsintegration

Arbetar du med Photoshop och är du trött på att använda samma typsnitt? Har du ett typsnitt som du vill lägga till i Photoshop för ett projekt? Tack och lov för dig är det otroligt enkelt att lägga till teckensnitt i Photoshop med vår steg-för-steg-guide för teckensnittsintegration.

Även om Adobe Photoshop kommer med många fantastiska typsnitt, är det bara naturligt att vilja piffa upp saker och lägga till dina egna anpassade typsnitt. Dessutom kommandon Adobe Photoshop en nästan 50% marknad närvaro med sina transformationer med ett klick och revolutionerande verktyg. Därför, som designer, kommer du säkerligen att använda det mycket. Så varför inte lägga till dina favoritteckensnitt i Photoshop i fyra enkla steg och göra ditt liv enklare?

Men innan vi går direkt till stegen, låt oss börja med en uppdatering om hur man använder typsnitt och deras olika filtyper.

Vikten av teckensnitt i design

Kan folk läsa vad du skriver? Kan du fånga deras uppmärksamhet via typsnittet du använder? Matchar det budskapets underton i din grafik? Det är frågor som ofta ställs om typsnitt. Typsnitt är inte bara estetiska. De är användbara. De kan hjälpa till att bygga ett läge, förmedla en ton: lekfull, kvick, professionell, eller så kan de hjälpa till att skapa intresse.

Låt oss ta en snabb titt på några teckensnittsfakta:

 • Skapa en övergripande estetik och en varumärkesröst
 • Typsnitt framkallar känslor och känslor
 • Att använda för många teckensnitt kan vara förvirrande eller oläsligt
 • Att använda krockande typsnitt kan besegra syftet och bryta konsistensen
 • Att använda mycket liknande typsnitt kan misslyckas med att fånga uppmärksamheten
 • Att använda alla kepsar kan vara onödigt och olämpligt
 • Behandla typsnitt som konstnärliga element och ge dem andrum
 • Skapa en visuell hierarki så att de ser vad som är det viktigaste först

Typsnittsfiltyper du bör känna till

Typsnittsfiltyper är många, och att inte veta skillnaden kan vara en stor vägspärr för designers. Till att börja med måste vi börja med skillnaden mellan ett teckensnitt och en teckensnittsfamilj eller typsnitt. Ett typsnitt är ett individuellt typsnitt, medan en typsnittsfamilj eller typsnitt är en grupp/samling av liknande typsnitt.

#1. TrueType Font (TTF)

TrueType Font (TTF) utvecklades av Apple på 1980-talet och har .ttf-tillägget och kan kännas igen av det. Denna typsnittstyp är utmärkt för användning på Windows och Mac eftersom dess stöd är otroligt. Den stöder även smidig skalning. Även om du hittar fetstilar och kursiv stilar, är ligaturer och andra komplexa funktioner inte tillgängliga.

Men varje TTF-teckensnitt levereras med digital- och skrivardata i en enda fil. Det betyder att du får all data för tryckta och digitala produkter på samma plats. Photoshop är kompatibelt med TTF-teckensnitt.

#2. OpenType Font (OTF)

Utvecklat av Microsoft övertaget av Adobe, OpenType (OTF)-teckensnitt är plattformsoberoende. Till skillnad från TTF-teckensnitt kan de faktiskt innehålla tusentals glyfer i en enda fil.

Teckensnittet är superattraktivt för designers eftersom det kan hålla obegränsade stilvariationer och stöder Photoshop. Omfattande typografi och obegränsad storleksändring gör det till en fångst!

#3. Embedded Open Type (EOT)

Embedded Open Type (EOT) har utvecklats av Microsoft och försöker lösa upphovsrättsproblem som kan uppstå med TTF- och OTF-teckensnitt när de används för webbpublicering. Teckensnittsfilerna är också mindre.

Upphovsrättsskydd och ytterligare kryptering gör EOT lovande om det inte var för låg kompatibilitet. Det fungerar bara med Internet Explorer, som inte längre är mediet för sökning!

#4. Web Open Font Format (WOFF)

Web Open Font Format (WOFF) utvecklades 2009 och har snabbare laddningstyper än OTF och TTF och bättre kompatibilitet över alla plattformar. Naturligtvis är WOFF kompatibel med Photoshop.

Du kan dock inte ladda ner WOFF-teckensnitt på din PC. Du kan använda din egen webbplats eller en värd som Google Fonts för att ladda WOFF-typsnitt.

Nu med lanseringen av WOFF2 kan designers också förvänta sig komprimeringsalgoritmer, mer metadata och effektivare datalagring.

#5. Skalbart vektorgrafikteckensnitt (SVG)

Ursprungligen användes för webben, SVG är egentligen inte en typsnittstyp. Det är ett vektorbaserat grafikformat eller ett matematiskt uttryck, som låter dig skapa 2D-bilder.

Av denna anledning kan du använda SVG-teckensnitt i olika färger och OH-film. Dessutom kan vissa vara animerade. SVG-teckensnitt är mycket populära bland designers. Photoshop stöder SVG-teckensnitt av öppen typ.

Även om det finns många teckensnittstyper, stöder Adobe Photoshop endast teckensnitt som är TTF eller OTF.

Hur man lägger till teckensnitt i Photoshop

Processen att lägga till teckensnitt i Photoshop på Windows och Mac är densamma. Det är bara det att du kommer att använda olika applikationer för att ladda ner och installera teckensnittet på din enhet. Följ stegen nedan:

#1. Hitta ditt teckensnitt

Om du inte har typsnittet du vill lägga till i Photoshop, börja din sökning! En enkel Google-sökning kan hjälpa dig att hitta önskat typsnitt. Det finns många onlinebibliotek som har gratis och attraktiva typsnitt som kan användas i en rad olika projekt, från tryckning till webbpublicering.

Du kan också ladda ner teckensnitt från andra källor som Microsoft Store eller Google Fonts. Även om det är enkelt och okomplicerat att hitta typsnitt på webben, bör du leta efter välrenommerade webbplatser. Att inte välja välrenommerade webbplatser kan äventyra din säkerhet och äventyra dina designprojekt.

#2. Ladda ner ditt teckensnitt

När du klickar på Ladda ner kommer ditt valda teckensnitt eller teckensnittsfamilj att börja laddas ner. När du är klar kommer den att sparas som en .zip-fil.

#3. Leta upp och installera teckensnittet

När du har laddat ner typsnittet till din enhet är det dags att installera typsnittet. Gå till nedladdningar och hitta den komprimerade filen. Om du inte hittar den där kan du klicka på Nedladdningar i din webbläsare och välja: Visa filplats för att se var den har sparats.

För Mac

 • Du kan högerklicka på .zip-filen för att packa upp den
 • Du hittar en OTF- eller TTF-fil inuti
 • Dubbelklicka på den du vill installera
 • När du har laddat ner och installerat öppnas en skärm som visar dig alla tillgängliga typsnitt som du har laddat ner på Mac som Mina teckensnitt
 • Du kan söka efter dina teckensnitt efter namn, om du har flera teckensnitt nedladdade

För Windows

 • Du kan dubbelklicka på filen så hittar du en TTF- eller en OTF-fil
 • Klicka på filen så hittar du två alternativ: Skriv ut eller Installera.
 • Tryck på Installera så ser du att alternativet är suddigt, vilket betyder att det redan har laddats ner

När du installerar typsnittet genom att högerklicka på det gör du det tillgängligt i alla applikationer på din PC.

#4. Välj typsnittet i Photoshop

Eftersom ditt teckensnitt är tillgängligt på din PC kommer du att kunna välja det i Photoshop. Nu, vart ska du leta efter det?

 • Öppna programmet Adobe Photoshop
 • Klicka på den vänstra menyraden och leta efter det stora T; T står för det horisontella verktyget
 • Om du högerklickar på den kan du också välja Vertical Type Tool, Vertical Type Mask Tool och Horizontal Type Mask Tool

 • För detta ändamål kan du antingen välja horisontellt typverktyg eller vertikalt typverktyg beroende på om du vill skriva från vänster till höger eller uppifrån och ned
 • Klicka på det område där du vill lägga till texten
 • Ett popup-fält visas på skärmen

 • Sök efter teckensnittsnamnet du har laddat ner och välj det
 • Du kan också välja storlek och teckensnittsfärg när du har valt det
 • Börja skriva så kommer du att se din text visas i det teckensnitt du har laddat ner och installerat

Hur man lägger till Adobe-teckensnitt i Photoshop

Om du har problem med att komma åt eller lägga till Adobe-teckensnitt i Photoshop, följ stegen nedan och missa aldrig mer än 20 000 Adobe-teckensnitt som kan vara bra för personligt och kommersiellt bruk:

#1. Ladda ner Adobe Fonts

Även om du har aktiverat Adobe-teckensnitt kan du ladda ner ytterligare Adobe-teckensnitt från Adobe bibliotek. För att göra detta behöver du Creative Cloud-appen installerad på din Windows- eller Mac-enhet.

#2. Gå till Adobe Font Library

Gå sedan till din webbläsare och ta dig till Adobe Font Library

Du kan leta efter typsnitt som matchar din skrivstil. Sök efter teckensnitt via textstorlek, språk och skrivsystem, taggar, klassificering och andra egenskaper. Du kan också kryssa i rutan och se fler typsnitt som är tillgängliga med Creative Cloud.

Du kan också hantera dessa typsnitt genom att öppna dem med Creative Cloud eller använda dem i webbprojekt. Att ladda ner dem är ganska enkelt. Klicka bara på Lägg till familj.

Du kan också hjärtreagera på varje typsnitt du gillar och ha en lista med favoriter, som sedan kan nås under Hantera teckensnitt till höger.

#3. Aktivera teckensnitt

Du kan klicka på ett teckensnitt för att se hur det ser ut och licensdetaljer. För det mesta kommer licensinformationen att berätta om det är lämpligt för personligt eller kommersiellt bruk, i vilka typer av projekt kan detta typsnitt användas och hur du kan köpa ytterligare licenser.

Du kan också aktivera teckensnittsfamiljer tillsammans om du har Creative Cloud genom att klicka på Lägg till familj. Om du hellre inte vill lägga till hela familjen klickar du på Lägg till teckensnitt.

De aktiverade typsnitten laddas ner automatiskt och kan användas i alla Adobe-program. Du kan också ta bort teckensnittet senare. De kan enkelt hanteras inom Creative Cloud.

Saker att tänka på när du använder teckensnitt i Adobe Photoshop

Även om det kan vara enkelt att ladda ner ett teckensnitt från internets stora avgrund, kan det få dig i trubbel att använda det i en mängd projekt som du inte har tillåtelse att göra. Undvik problem genom att ta hänsyn till dessa viktiga tips:

#1. Kontrollera Licens

Ska du ladda ner ett typsnitt? Läs licensen. Se om det är lämpligt för kommersiellt bruk. För att använda typsnitt lagligt som designer behöver du typsnitt som är tillåtna att användas kommersiellt.

Dessutom är vissa typsnitt endast tillgängliga för aktuella projekt som PDF-filer eller webbpublicering. Om du vill använda dem i andra utskriftsprojekt kan du behöva köpa ytterligare licenser. Se därför upp för dessa och undvik juridiska problem.

#2. Leta efter en ReadMe-fil

I avsaknad av tydliga licensdetaljer kanske du vill leta efter en ”readme-fil”. Vissa webbplatser för nedladdning av teckensnitt låter dig ladda ner teckensnitt. Men bara som en demo. Misstag dem inte för behörigheter.

Kontrollera alltid deras ”readme”-fil för att veta om behörigheter. Om du inte kan hitta detaljer är det bäst att hoppa över ett teckensnitt istället för att använda ett piratkopierat teckensnitt och fastna i upphovsrättsfrågor.

#3. Lita endast på välrenommerade källor

Det är lätt att ryckas med när du ser ett bra typsnitt. Du kanske vill ladda ner den direkt, även om webbplatsen inte är för känd eller mainstream. Gör det inte.

Förutom juridiska och upphovsrättsliga frågor kan nedladdning av ett teckensnitt från en webbplats med spam vara korrupt. De flesta gratis typsnitt kommer med ett trojanskt virus. Den kan laddas ner som en legitim eller användbar app och sedan försöka få tillgång till din personliga eller konfidentiella information. Det kan skada ditt system och sätta dig i fara.

Om du verkligen gillar ett typsnitt och det inte finns någon tillgänglig information om licensiering, behörigheter eller upphovsrätt, kan du prova en sista utväg. Du kan försöka nå ut till skaparen.

Vissa typsnittswebbplatser nämner författarens namn eller hyperlänk till deras webbplats. Du kan lämna ett mail till dem och göra ditt bästa. Att gå ytterligare ett steg framåt innebär att söka efter författaren på Reddit, Facebook Group eller Quora.

Om du inte hittar författaren har du en stor chans att någon från designcommunityt hjälper dig med författarens uppgifter eller behörigheter.

#5. Kontrollera användarvillkoren även för Adobe Fonts

Du kan gå till Adobes typsnittslicens för att se behörigheter, eftersom de har mycket omfattande användarvillkor för Adobe-typsnitt.

Du kan till exempel inte använda Adobe-teckensnitt i någon mobilapplikation du bygger. Du har tillåtelse att använda dem för PDF-filer eller för videoinnehåll som har redigerats med Adobe After Effects eller Premiere Pro.

Det är viktigt att komma ihåg att om du avslutar din Creative Cloud-prenumeration försvinner typsnittet. Det kommer att visas som ett saknat teckensnitt och du måste prenumerera på Creative Cloud för att ersätta och återaktivera teckensnittet.

Du kan också läsa Adobe Creative Cloud – är det värt det?

Var försiktig med att använda nedladdade teckensnitt

Även om det är otroligt att lägga till nya föremål som sällsynta typsnitt till dina designprojekt, måste du vara noggrann i användningen. Kontrollera efter licensiering och var noggrann med användarvillkoren, även om du använder en gratis webbplats eller Adobe Fonts som vanligtvis är tillåtna för kommersiella projekt.

Vissa typsnitt är endast tillåtna för vissa projekt och kräver separata tryckta och digitala licenser. Du kan också hitta författaren och be om ett kommersiellt brukstillstånd om det inte är lättillgängligt. I avsaknad av hjälp, nå ut till designerns community och be någon hjälpa dig med det avgörande beslutet.

Var extremt försiktig med att ladda ner gratis typsnitt från små eller olagliga webbplatser, eftersom de kan skada din dator och leda till förlust av känslig data.

Därefter kan du också utforska några bästa Photoshop-plugins för att ta dina designkunskaper till nästa nivå.