En snabbguide om e-Learning Authoring för kursutveckling [+5 Tools]

Spread the love

En fantastisk inlärningsupplevelse behöver engagerande innehåll, en uppslukande miljö och kreativa verktyg för att göra det mer intressant. Ett författarverktyg ger dig möjlighet att göra allt detta utan att behöva teknisk expertis.

Även om det finns många verktyg, kan det vara svårt att välja rätt.

Den här guiden hjälper dig att välja rätt författarverktyg för e-lärande för ditt företag som kan höja upplevelsen av lärande och skala inlärningsproduktion.

Vad är e-learning Authoring och dess fördelar?

Ett e-learning-författarprogram gör det möjligt för användarna att skapa digitala kurser med hjälp av text, grafik och interaktioner.

Dessa verktyg erbjuder färdiga förbyggda mallar, verktyg och media som kan användas för att skapa digitalt innehåll. Detta gör det möjligt för användare med begränsad teknisk programmeringskunskap att använda programvaran efter deras behov.

Den främsta fördelen med e-learning-författarverktyg är att alla användare enkelt kan skapa anpassat läroinnehåll. Det finns dock mer i det.

Låt oss titta på några fördelar med att använda ett författarverktyg för e-lärande:

Förbättrade läranderesultat

Den största fördelen med författarverktyg för e-lärande är att göra det enkelt för en användare att skapa anpassat lärandeinnehåll. Med de inbyggda media- och designverktygen kan vem som helst skapa engagerande innehåll som djupt påverkar den övergripande inlärningsupplevelsen.

Enkelt samarbete

Att hantera ditt kursinnehåll kan vara stressigt när gruppmedlemmar arbetar från olika platser.

Författarverktyg gör det möjligt för skaparna att arbeta i en samarbetsmiljö. Detta gör att kreatörerna kan dela sina olika perspektiv, vilket resulterar i en bättre kvalitet på innehåll och engagemang.

Lägre installationskostnad

Författarverktyg för e-lärande kan spara mycket pengar. Om du använder den här programvaran behöver du inte ett klassrum eller en lärare som håller offlineföreläsningar.

Detta sparar den initiala investeringskostnaden för en organisation. Bortsett från det ger det också flexibilitet att skapa flera e-kurser utan att justera de anställdas scheman jämfört med en offline-inställning.

Sparar tid

Att lära sig genom onlinekurser kan spara cirka 60 % av en anställds tid jämfört med offlineinställningarna. Detta resulterar i högre effektivitet och övergripande tillväxt för medarbetaren och organisationen.

Varför behöver du ett e-Learning-författarverktyg?

Medan e-learning-författarverktyg möjliggör stressfritt innehållsskapande. Här är fler skäl till varför du bör ha dessa verktyg i ditt kit:

Uppfyller utbildningsbehov

Att träna dem online snarare än personligen är mer tillgängligt om du vill utveckla ditt växande team. Författarverktyg för e-learning gör att du kan hänga med efterfrågan på att skapa kvalitetsinnehåll för att tillgodose dina utbildningsbehov.

  Hur man lägger till flödesscheman och diagram till Google Dokument eller Slides

Samarbetsförmåga

Det möjliggör ett sömlöst samarbete mellan intressenter och ditt team, vilket resulterar i djupare engagemang och skapande av högkvalitativt innehåll.

Frihet att skapa

Om du börjar i det små och inte kan anlita en utvecklare kan författarverktyg vara en räddare. Med begränsad kunskap om kodning hjälper e-learning-författarverktyg dig att skapa anpassat innehåll.

Enkel åtkomst

Du skulle älska att dela dina lärdomar över hela världen på en gång. Författarverktyg för e-learning möjliggör en enkel utrullning av dina kurser på olika platser, i enlighet med nya regler.

Olika typer av e-lärande författarverktyg

Det finns flera författarverktyg för e-lärande, alla med unika funktioner för att göra din process för att skapa innehåll enkelt och problemfritt. Låt oss titta på några av dem:

#1. Molnbaserade verktyg

Molnbaserade författarverktyg är fria från alla stationära installationer. Dessa verktyg finns online, som användare kan komma åt på internet via ett säkert värdsystem.

Det förbättrar samarbete över plattformar och ger en idealisk lösning för kreatörer som arbetar på distans.

Men dess oförmåga att fungera utan internet gör den otillgänglig i en offline-inställning.

#2. Desktop eller traditionella verktyg

Dessa verktyg kräver skrivbordsinstallation innan du kan komma åt dem. Den erbjuder ett brett utbud av kreativa alternativ för professionella instruktionsdesigners som gillar att arbeta offline.

Trots många fördelar kan det komplexa användargränssnittet och beroendet av en enda enhet hämma hastigheten på innehållsskapandet.

#3. Snabba författarverktyg

Snabba författarverktyg gör att proffs kan skapa högkvalitativa webbinnehållskurser med inbyggda Microsoft PowerPoint-plugins.

Dessa plugins låter dig skapa interaktiva e-learning-designer, som att göra frågesporter och lektioner, med minimala kodningskrav.

Dessa verktyg behöver dock ett Microsoft-konto för att fungera, vilket kan vara en begränsande faktor. Articulate Studio och Adobe Presenter är några exempel på snabba plugins.

Faktorer att tänka på när du väljer ett e-learning-författarverktyg

Det är nödvändigt att ha några enkla saker i åtanke innan du väljer ett författarverktyg för e-lärande:

Intuitivt användargränssnitt

Teknikens primära syfte är att spara tid och öka effektiviteten. Ett enkelt och intuitivt användargränssnitt möjliggör omedelbart ett stressfritt skapande av e-kurser i några få steg.

Förbyggda funktioner

Att välja programvara med lämpliga inbyggda mallar och kreativa funktioner kan göra inlärningen smidig och engagerande. Detta gör det viktigt att välja ett författarverktyg för e-lärande för dina behov.

Multimedia-tillägg

Rik multimedia och grafik kan göra lärandet mer engagerande och spännande för eleverna. Därför skulle du alltid vilja välja verktyget som erbjuder videor, spel, ljud och många fler tillägg för att skapa en uppslukande inlärningsmiljö.

Smarta bedömningsverktyg

Utvärderingsverktyg online är viktiga för att utforma en ömsesidig inlärningsupplevelse. Funktioner som svepkort, frågesporter och svarsformulär gör utvärderingsprocessen enkel. På så sätt kan du identifiera svaga zoner och införliva specifika funktioner för att förbättra dem.

Prismodeller

Erbjuder programvaran en gratis provperiod? Inkluderar det några extra avgifter?

  Hur man ansluter till en PC med Bluetooth

Du måste ställa de två ovanstående frågorna medan du överväger ett författarverktyg. På grund av brist på forskning kan du betala mer än du behöver. För att undvika sådana saker bör du bestämma vilka prisplaner som passar dig och ditt team.

Frågor att tänka på när du väljer ett författarverktyg för e-Learning

#1. Behöver du LMS?

LMS – förkortning för learning management system, är programvara som hanterar olika aspekter av inlärningsprocessen som administration, automatisering, spårning av innehåll, etc. Den övervakar inlärningsprocessen genom att spåra framsteg och analysera organisatoriska mål.

Du kan berika kursinnehållet genom att effektivisera läroplanen från vilken plats som helst med hjälp av ett LMS.

Men många LMS-program kommer med inbyggda verktyg, vilket kan vara ett hinder för vissa författare som vill ha mer frihet att utforma sina kurser. Detta utgör en viktig fråga om du behöver ett LMS eller fristående programvara.

Obs: Fristående programvara ger designers mer kreativ frihet att skapa anpassat innehåll av hög kvalitet.

#2. Hur delar man kursen med kunder?

Du kan dela din e-lärande via moln och skrivbordsbaserad programvara. Du måste dock bestämma dig för vad som fungerar bättre för dig.

Båda har sina fördelar och nackdelar som kan påverka dina krav.

Genom att använda molnbaserad programvara kan du komma åt kursen på distans, men det fungerar inte i en offline-inställning.

Å andra sidan kommer traditionell datorprogramvara med olika kreativa funktioner och kan nås offline.

#3. Vad föredrar du – prenumeration eller licens?

Efter att ha färdigställt programvaran, fråga dig själv – vad som passar dig bäst, prenumeration eller licens.

Licensmodellen tillåter evig användning av programvaran efter engångsbetalning. Men programvaran blir föråldrad på nolltid och du kommer inte att kunna komma åt de nya funktionerna.

Prenumerationsmodellen låter dig använda verktyget under en bestämd period. Du kommer inte längre att ha tillgång till programvaran när prenumerationen upphör.

Nu när du vet allt om e-lärande, låt oss titta på några program som kan hjälpa dig att ställa in saker snabbt.

Adobe Captivate

Adobe Captivate gör att du kan skapa vackert designade banor på några minuter. Med sina färdiga bilder och fantasifulla interaktioner är det en av de flitigt använda programvarorna för att utforma kurser.

Funktioner

 • Ger verkliga scenarier för lärande genom att använda VR-headset
 • Asset Store låter dig ladda ner från 75 000+ resurser för dina lärandeprojekt
 • Förvandlar PowerPoint-bilder till videolektioner som fungerar sömlöst på alla enheter
 • Skapa grenade kurser med flera moduler utan programmering med hjälp av exempelmallar

Adobe Captivate är ett ledande författarverktyg som erbjuder en mängd olika tjänster. Du kan prenumerera på det i ett år och njuta av det roliga med att skapa utmärkt läroinnehåll.

Läraktig

Läraktig ger dig alla nödvändiga verktyg för att utveckla din coachingverksamhet. Det gör det enkelt att skapa och sälja en väldesignad kurs som kan tjäna pengar på.

Funktioner

 • Intuitiv dra och släpp skapare gör att du snabbt kan skapa kurser
 • Använder funktioner som frågesporter och kommentarer för att optimera elevernas engagemang
 • Avancerad datarapportering låter dig fatta proaktiva affärsbeslut
 • Ledande kryptering och säkerhetskopiering låter dig behålla kontrollen över dina data
 • Ett dedikerat kundframgångsteam ger personlig vägledning vid varje steg
  Vad är "Project Connected Home Over IP" för smarta hem?

Teachable erbjuder funktioner i världsklass som låter dig tjäna pengar på din undervisning i olika prismodeller. Du kan börja gratis och fortsätta att uppgradera enligt dina behov.

Klargörande

Klargörande ger alla med minimal kodkunskap möjlighet att leverera högkvalitativt lärande innehåll. Pålitlig av experter över hela världen gör det till ett av de mest pålitliga författarverktygen i branschen.

Funktioner

 • Ger ett folkcentrerat tillvägagångssätt genom att skapa personligt innehåll
 • Inlärningsacceleratorn säkerställer innehåll av hög kvalitet
 • Färdiga mallar säkerställer bästa praxis i inlärningsdesign
 • Molnbaserad distribution möjliggör fjärråtkomst till innehållet
 • Robust dataskyddspolicy upprätthåller total konfidentialitet

Du kan boka en gratis demo med Elucidat och, om du gillar det, fråga om priset enligt dina kurskrav.

Ispring

Ispring är ett författarverktyg för Powerpoint som låter dig designa vackra och interaktiva banor på kort tid.

Funktioner

 • Erbjuder mer än 2300 färdiga mallar för att skapa skräddarsydda kurser
 • Samarbetsfunktionen tillåter plattformsoberoende tillgång till ditt innehåll
 • Låter dig designa interaktiva frågesporter och bedömningar för enkel utvärdering av elevens framsteg
 • Video Studio-funktionen gör att du snabbt kan skapa en videohandledning med en screencast
 • Låter dig skapa interaktiva rollspelssimuleringar för effektiv kommunikation mellan anställda

Ispring erbjuder massor av författarverktyg för att designa din kurs sömlöst. Det kan dock bli dyrt jämfört med andra lösningar.

Enkel generator

Enkel generator tillhandahåller ett allt-i-ett-verktyg för att skapa och dela interaktivt innehåll utan förkunskaper om inlärningssystem.

Funktioner

 • Snabbstartar ditt skapande med förbyggda mallar som programvaran erbjuder
 • Dra och släpp-funktionen gör det enkelt att lägga till ditt innehåll på rätt plats
 • AWS-driven översättning låter dig automatiskt översätta din kurs till 75 olika språk
 • Tillhandahåller beteendemätningar för att optimera din kurs efter elevens behov
 • Låter dig styra din kursinställning beroende på elevens mål och behov

Easy Generator påskyndar din inlärningsutveckling med enkla författarverktyg. Du kan prova det gratis i 14 dagar. Dess automatiska översättningsfunktion är dock fortfarande i betafasen.

Avslutar

Syftet med ett författarverktyg för e-lärande är att ge alla, oavsett om det är en ämnesexpert eller en nybörjarförfattare, möjlighet att designa och producera engagerande lärandeinnehåll.

Listan ovan ger dig funktionerna i de bästa tillgängliga e-lärandeverktygen och hjälper dig att välja det som är mest lämpligt för dig och ditt team.

Du kan också titta på det bästa moodlehotellet för din lärplattform.