En överbelastning av regnbågsglimt

Viktiga takeaways

  • Govee Christmas String Lights erbjuder full kontroll och integration med det befintliga Govee-ekosystemet, inklusive möjligheten att synkronisera genom Music Sync Box.
  • Dessa lampor är tillräckligt starka för dagtid och ger gott om omgivningsbelysning på natten.
  • Även om lamporna är lysande, är de inte lätta att använda om de inbyggda scenerna inte uppfyller, och appen kan vara alltför komplex, särskilt för en julgran.

Lagom till semestern har Govee äntligen kommit med några klassiska ljusslingor. Govee Christmas String Lights är precis vad du kan förvänta dig av semesterlampor av god kvalitet: tillräckligt ljusa för att vara synliga på dagtid, avger en bra mängd omgivande ljus på natten, vattentäta och hållbara, och med en bra längd på kablage. Tyvärr, även om mängden färger och mönster de kan visa är imponerande, är smartphoneappen du behöver lika komplex som någonsin. I slutändan är de svåra att rekommendera för alla som är nya i Govee-systemet.

Govee julslingor

$63 $90 Spara $27

I längder på 33 eller 66 fot erbjuder Govee Christmas String Lights full kontroll och integration med det befintliga Govee-ekosystemet, inklusive möjligheten att synkronisera genom Music Sync Box. De är tillräckligt ljusa för dagtid och ger gott om omgivande belysning på natten. Du kan skapa en helt anpassad scen – men bara om du kan tolerera den uppsvällda Govee-appen tillräckligt länge.

Lamporna är lysande, men de är inte lätta att använda om de inbyggda scenerna inte tillfredsställer. Även om den komplicerade appen kan verka motiverad på annan smart belysning, på en julgran, är den exponerad som alltför komplex.

Märke Govee

Integrationer Govee Home-app, Google Assistant, Amazon Alexa

Hub krävs nr

Music Reactive Ja, inbyggd mikrofon

Färgkomposition RGB

Effekt 15W

Anslutning Bluetooth, Wi-Fi

Längd 10/20 m (33/66 fot)

Utomhus IP65 (endast lampor, kontroller måste förvaras inomhus)

Fördelar

  • Superljus, med en mängd underbara färger möjliga
  • Möjlighet att synkronisera med musik- eller spelbox för fantastiska skärmar
  • Djupgående anpassning
  • Hundratals inbyggda scener och användarskapelser
  • Beatdetektering på enheten för snabb musikreaktiv visning

Nackdelar

  • Appen är uppsvälld och komplex bortom grundläggande scener
  • Endast tillgänglig med en halvgenomskinlig vit kabel

Govee Christmas String Lights Design

James Bruce / MakeUseOf

Christmas String Lights erbjuder inga designöverraskningar. De har en relativt tunn kabel (men standard för julbelysning) gjord av något klibbig PVC, punkterad var 10:e cm av en LED-klump. Det är samma strängmaterial som används på Govee-gardinerna.

James Bruce / MakeUseOf

Du hittar String Lights tillgängliga i 33ft (10m) och 66ft (20m) versioner, och jag har testat ett par av 20m versionerna.

Just nu finns det bara en färgsättning tillgänglig, och det är en halvgenomskinlig vit. Det är bra om du monterar dessa i taklinjen, men de sticker ut lite på en julgran. Åtminstone behöver de ett grönt kabelalternativ.

James Bruce / MakeUseOf

Från stickkontakten till kontrollboxen har du 1 m (3,3 fot) kabel, sedan till där lysdioderna börjar har du ytterligare 1,5 m (4,9 fot). Kontrollboxen är dock inget annat än en strömknapp, mikrofon och hölje för Bluetooth / Wi-Fi-kretsen.

James Bruce / MakeUseOf

Du kan inte cykla mönster eller färger utan appen, så sätt gärna in lådan någonstans otillgänglig eftersom du nästan säkert inte kommer att röra den igen.

Appkontroll

Om du har några andra Govee-lampor kommer du att vara bekant med appen. Det är samma gränssnitt för Christmas String Lights och är lika uppsvälld som alltid. Det är dock superenkelt att lägga till nya enheter, eftersom det hela upptäcks automatiskt via Bluetooth när du klickar på plusknappen uppe till höger.

För det mesta kommer du att vara i scenemenyn och välja bland ett hundratal färdiga scener som finns i appen. Om du är som jag, kommer du förmodligen bara att hitta ett fåtal som är acceptabla på en julgran eller inte framstår som, ja, cheesy. Jag har särskilt problem med scenen som heter ”Twinkle”, som består av en enda roterande färg som blinkar på och av. Det är inte blinkande av någon definition!

Gör-det-själv-sektionen är där du förmodligen kommer att hitta dig själv härnäst. Detta låter dig välja från några grundläggande mönstertyper (eller kombinera två), välja några färger och ställa in hastigheten på animeringen. Det finns dock en ganska lång inlärningskurva, och gränssnittet är förvirrande, men fortsätt med det, så borde du kunna komma på något tilltalande. Det finns till och med en spelflik med lekfulla distraktioner som ”klappa för att få lamporna att tändas”. Vem behöver en PlayStation 5 när du har julbelysning, va?

Om du vill ha ett minidisco till din julfest, kommer du också att bli glad över att hitta en handfull musikreaktiva lägen som använder mikrofonen i kontrollboxen, så att du kan ställa in och glömma utan att behöva lämna telefonen i närheten. Den är också kompatibel med den separata Govee Music Sync Box, som låter dig skapa en sammanhängande skärm bland flera enheter (och du kan mixa och matcha andra Govee-ljus också, inte bara strängarna).

James Bruce / MakeUseOf

Därifrån, om du fortfarande inte är nöjd, gå tillbaka till startskärmen och klicka på ikonen Utforska (världen) längst ner. Detta tar dig till användarbidrag, där du kan bläddra, förhandsgranska och spara olika gör-det-själv-animationer som skickats in av andra användare. Jag tycker dock att många av dem är väldigt lika.

Vid det här laget kanske du tänker att tidsåtgången för att lära sig en ny app och göra dina egna gör-det-själv-scener är ganska överväldigande för vissa semesterljus, och det är absolut en giltig kritik. Govee Home-appen är långt ifrån perfekt eller användarvänlig, och även om jag kan tolerera det – som en nörd som älskar alla typer av smart belysning – kommer de flesta inte det.

Om du inte redan är väl bekant med Govee-appen, och det här är ditt första Govee-köp, misstänker jag att du kommer att bli väldigt frustrerad.

Alternativ

Naturligtvis är Govee inte det första smarta belysningsföretaget som vågar sig på traditionell jul- och granbelysning.

På premiumsidan av marknaden är den mest direkta konkurrenten Twinkly String Lights Generation II, kommer i en mängd olika längder och LED-densiteter från 8m / 100 lysdioder hela vägen upp till 48m / 600 lysdioder. En jämförbar längd som vi testade här (20m) har 50 fler lysdioder än Govee Christmas String Lights (25% mer), men till en betydligt högre kostnad på $140 jämfört med Govees $90.

Funktionsuppsättningen som erbjuds av Twinkly är dock nästan identisk, och de erbjuder till och med en musiksynkbox för att synkronisera flera produkter.

Ändå erbjuder Govee Christmas String Lights helt klart bättre värde, och om ditt hem redan är utrustat med andra Govee-blixtar är det en självklarhet att köpa.

Du hittar otaliga generiska ”smarta ljusslingor” på Amazon, som vid en snabb blick verkar erbjuda mycket bättre värde fortfarande, med så många som 200 fot / 600 LED-slingor för cirka $70. Appens funktionalitet är dock vanligtvis ganska blottad, och erbjuder grundläggande DIY-mönstertillverkning (du kan se det som positivt jämfört med Govee bloat).

Förvänta dig inte en uppsjö av färdiga scener, en gemenskap av andra kreatörer eller ett sätt att synkronisera flera uppsättningar. De är inte heller lika ljusa, med hela 600 LED-strängen använder bara 12W, jämfört med 15W av 200 LED Govee-strängen.

Ska du köpa Govee Christmas String Lights?

James Bruce / MakeUseOf

Mitt hus är täckt av smart belysning, smarta glödlampor och smarta sensorer av alla slag, men konstigt nog, när julen rullar runt, har jag fastnat för att sätta upp samma gamla enfärgade 6-mönster blinkande älvljus på vårt träd. Kommer jag äntligen att ersätta dem med några smarta Govee String Lights?

Om jag ska vara ärlig, förmodligen inte. Jag antar att jag är lite traditionell, men efter att ha provat dessa, har jag insett att jag inte vill ha några pråliga eller flashiga musikreaktiva mönster på vår julgran i vardagsrummet. Jag vill ha några delikat blekande vita ljus; en liten aning om glimten. Inte ett regnbågsöverflöd värdigt 90-talets rave-scen.

James Bruce / MakeUseOf

Om du letar efter några ljusslingor som kommer att integreras väl med resten av ditt Govee-system – du kanske har en julgran i ditt spelrum eller på bio – så är dessa ett utmärkt val. De synkroniseras med din DreamView-box och byter sedan tillbaka din vanliga julbelysningsscen när du är klar. De erbjuder en ljuspunkt av ljus som är tydligt synlig på dagtid och kommer att ge gott om omgivande belysning på natten.

James Bruce / MakeUseOf

De är inte bara till jul heller – jag satte upp en längd för ett Halloween-disco för att lysa upp på baksidan av lokalen, och de reaktiva lägena för ställ-och-glöm musik var fantastiska. Ser du den klarblå linjen i mitten av bilden nedan? Det är Govees strängljus som pulserar i takt till takten.

James Bruce / MakeUseOf

Om du vill ha mer granulär kontroll över din julbelysning och möjligheten att ställa in några olika anpassade scener som är omöjliga med tråkiga standardslingor, så passar dessa också bra. Du kan spendera timmar på att programmera din perfekta anpassade julgransupplevelse.

Men om dessa skulle vara dina första och möjligen enda Govee-lampor, skulle jag inte rekommendera dem. Appen är uppsvälld och överdriven för en sträng av fairy lights.

Govee julslingor

$63 $90 Spara $27

I längder på 33 eller 66 fot erbjuder Govee Christmas String Lights full kontroll och integration med det befintliga Govee-ekosystemet, inklusive möjligheten att synkronisera genom Music Sync Box. De är tillräckligt ljusa för dagtid och ger gott om omgivande belysning på natten. Du kan skapa en helt anpassad scen – men bara om du kan tolerera den uppsvällda Govee-appen tillräckligt länge.

Lamporna är lysande, men de är inte lätta att använda om de inbyggda scenerna inte tillfredsställer. Även om den komplicerade appen kan verka motiverad på annan smart belysning, på en julgran, är den exponerad som alltför komplex.