En omfattande guide [+ 4 Software]

Spread the love

Inneförsäljning är en känd modell inom försäljningsvärlden som företag från hela världen använder aktivt.

Resan från en lead till en deal är fylld med upp- och nedgångar.

Från att hitta en ledtråd till att få kontakt med dem och engagera sig i en konversation kräver mycket ansträngning. Sedan kommer ännu den svårare delen – att omvandla dem till betalande kunder eller avsluta en affär i försäljningsterminologi.

Mellan alla dessa finns det massor av saker att hantera och förbereda, vilket kan bli hektiskt om man gör allt manuellt som förr i tiden.

Nu har du massor av tekniker för att stödja din internförsäljning och göra dina säljare mer produktiva och effektiva.

Den här artikeln handlar om internförsäljning och några av de verktyg du kan inkludera i din försäljningsprocess.

Låt oss börja!

Vad är internförsäljning?

Inneförsäljning är en populär och allmänt använd försäljningsmodell som förekommer inom B2B, SaaS, teknik och olika B2C-industrier. Vid internförsäljning hanteras försäljningsprocessen på distans, vilket innebär att säljarna arbetar utanför kontoret. Det förlitar sig mer på teknik för att förstå kunden och deras beteende och engagera sig med dem för att förbättra omvandlingsfrekvensen. Det är till skillnad från traditionella system där försäljning kräver öga mot öga interaktioner.

Inom internförsäljning är representanternas roll att på distans hitta leads och vårda, kvalificera och omvandla dem till kunder. Detta kräver utmärkt kunskap om branschen de verkar i och de produkter de säljer till potentiella kunder. De måste ha både mjuka och hårda färdigheter för att svara på potentiella kunders och kunders frågor och hjälpa dem att lösa sina utmaningar.

Några av de vanliga uppgifterna för en internsäljare är:

  • Lead sourcing: Säljare behövs för att bygga en idealisk köparprofil genom att hitta företag och individer med stor sannolikhet att dra nytta av och använda din produkt eller tjänst. Att använda programvara och verktyg för försäljningsinformation kan hjälpa dig hitta potentiella kunder som matchar din ideala köparprofil.
  • Prospektering: Efter att ha hittat leads kan reps organisera dem och rada upp dem för den första kontakten. Du kan nå dem via e-post och kalla samtal och snabbt följa upp potentiella kunder som har frågat om dina lösningar via sociala medier, telefon eller e-post.
  • Schemaläggning av möten: Genom att schemalägga möten med potentiella kunder kan du lyssna på deras smärtpunkter och krav och ta itu med dem genom demonstrationer och presentationer av hur din lösning kommer att gynna dem.
  • Nära affärer: Säljare förhandlar med sina leads och strävar efter att omvandla dem till betalande kunder. Och om det behövs kan de vidarebefordra ledningen till en fältsäljare för stängning.

Inneförsäljning vs. Utomhusförsäljning

Inneförsäljning Utanförsäljare hämtar leads och vårdar dem, allt på distans. Reps ansluter till varje lead personligen, där leaden är välriktad men bara är ett fåtal. Den förlitar sig på e-post, telefon, webbkonferenser, CRM-programvara, etc., för att kontakta potentiella kunder. Den förlitar sig på e-post och telefon för att schemalägga möten personligen och använder CRM-programvara för att ange detaljer och uppdatera affärens status. Försäljningscykeln är kortare eftersom representanterna arbetar samtidigt på olika affärer och flyttar dem till stängning. Dess säljcykel är längre eftersom reps måste resa till olika platser och träffa kunder för att avsluta affärer. Det är en kostnadseffektiv modell med en stabil lön och fasta scheman för reps. Allt detta kräver en engångsinvestering i internet, dator och mjukvara. Det är en dyr modell med hög lön för reps och inkluderar kostnader för resa och boende.

Fördelar med internförsäljning för ett företag

Påskyndar försäljningen

Inre säljare får mer tid att sälja än externa säljare. Detta beror på att interna säljare inte behöver spendera tid på att resa till olika platser för att träffa kunder. De kan göra allt på distans, från leadsourcing till att vårda, träffa och avsluta affären. Så de kan använda den tiden till mer prospektering, uppföljning av leads och försäljning.

  Om du planerar att installera massor av Smarthome-enheter, hoppa över Wi-Fi

Snabbare svar

Inre säljteam kan snabbt svara på frågor via ett telefonsamtal eller e-post när potentiella kunder har några tvivel eller behöver hjälp. Det kräver inga personliga besök och låter prospekten vänta på att reps ska anlända till deras plats. Därför kommer potentiella kunder att uppleva en snabbare svarstid med en intern säljare.

Lägre kostnad för försäljning

Innesäljare arbetar på distans med engångsinvesteringar i verktyg och datorer utan behov av resor och boende för att möta kunder. Dessutom är deras lön stabil. Så den totala kostnaden för försäljning är mycket lägre än extern försäljning, vilket kräver höga resekostnader och kompensation.

Skalbart team

Utomstående säljteam är utmanande att skala eftersom anställningsrepresentanter är platsspecifika och du behöver representanter som är kunniga på platser och är flexibla för att byta territorium. Men det finns inget sådant när du anställer interna säljare och skalar upp dina team eftersom de arbetar på distans.

Effektivt samarbete

Innesäljare arbetar tillsammans. Om det behövs kan en säljare överföra samtalet till andra representanter för att hjälpa den potentiella kunden att få en bättre uppfattning om något eller förklara något på sitt föredragna språk. Men extern försäljning förlitar sig på att en person hanterar ett lead eftersom det involverar samtal ansikte mot ansikte.

Viktiga insiderförsäljningsteknologier

Telefon

Kommunikation via telefon är fortfarande utbredd i försäljningen. Säljare använder en CRM- eller automatisk uppringningsprogramvara med den inbyggda telefonen för att ringa potentiella kunder och potentiella kunder. Dessa verktyg gör kommunikationen mycket enklare samtidigt som du kan hantera samtalshistoriken, vilka leads som ska ringa nästa, följa upp och så vidare. Du kan ringa samtal med ett klick, överföra samtal till en annan representant, lämna röstmeddelanden och njuta av mycket mer funktionalitet.

Ledarpoäng

För företag som får ett stort antal leads dagligen blir det svårt att hantera dem. Det kan föda upp ineffektivitet och öka chanserna att förlora kvalitetspoäng på grund av bristande organisering och prioritering. Det är här du kan använda ett verktyg för leadscoring. Det hjälper dig att prioritera potentiella leads och identifiera bättre möjligheter baserat på leadsprofilen och interaktionen med din webbplats eller app.

CRM-programvara

Programvaran Customer Relationship Management (CRM) är ett verktyg med en centraliserad databas som låter dig komma åt och lagra prospektdata. På så sätt kan representanter få en tydlig bild av alla försäljningsaktiviteter och hantera pipeline bättre. Dessutom automatiserar programvaran administrativt och manuellt arbete för att frigöra tid som representanter kan ägna åt att sälja mer.

Händelsespårningsverktyg

Med hjälp av ett händelsespårningsverktyg kan du fånga besökarnas engagemang och aktiviteter genom att integrera dem med din produkt och webbplats. Det kommer att ge sammanhang till dina leads köpintentioner och hjälpa dig att engagera dig i meningsfulla samtal med potentiella kunder och bygga en utmärkt relation med dem. Du kan spåra deras webbplatsbeteende och visuellt förstå deras interaktioner, deras köpresor, hur goda deras chanser är att köpa din lösning etc. Du kan underhålla varje datalogg kronologiskt och hantera allt effektivt.

Rapporteringsverktyg

Rapporteringsverktyg låter dig spåra värdefulla mätvärden och få praktiska insikter. Det kommer också att hjälpa dig att identifiera de bästa inom ditt säljteam och relatera deras säljaktiviteter såsom ringde samtal, skickade e-postmeddelanden, schemalagda möten, utförda uppgifter etc. På så sätt kan du belöna dem samtidigt som du utbildar andra som behöver hjälp med att förstärka deras prestanda.

E-posthanteringssystem

E-post är en av de mest professionella och mest använda kommunikationskanalerna, även i sociala mediers tidsålder. Organisationer tar ofta första kontakt med e-post. Så med hjälp av ett e-posthanteringssystem kan interna säljteam skicka e-postmeddelanden i bulk, skapa e-postmallar och spara dem och spåra klick- och öppningsfrekvenser. Du kan till och med integrera den med andra verktyg för att undvika frekventa appbyten och hantera allt enkelt.

Strategier som används för internförsäljning

Använda CRM-programvaran effektivt

CRM-programvara är utformad för att hjälpa dig spåra dina kunder i din försäljningstratt. Den kommer med användbara funktioner och funktioner för att organisera uppsökande effektivt. Så när du använder den här programvaran, planera alltid det bästa sättet att nå dina potentiella kunder och schemalägg dem i förväg för att öka dina chanser att bli övervägda och inte irritera dem. Du kan också planera att följa upp och vara redo med all information som dina potentiella kunder kan behöva från dig.

  Så här schemalägger du ett Google Meet-möte

Använd Sales Intelligence Tools

Med hjälp av säljinformationsverktyg kan du hitta det bästa sättet att kommunicera och avsluta affärer. Dessa verktyg kan samla in data om antalet kontaktpunkter dina leads hade innan konverteringen. Detta hjälper dig att analysera antalet kontaktpunkter du kan förvänta dig för varje kund. Det kommer också att ge dig insikter om tillvägagångssättet du kan använda för att omvandla dem till en kund.

Utmärkta kommunikationskunskaper

Att sälja är en konst. Det kräver att du skaffar dig dina potentiella kunders förtroende. Det är därför du behöver utmärkta kommunikationsförmåga samtidigt som du pratar med dem och behåller ditt självförtroende. Du måste också vara redo att förklara allt på enklast möjliga sätt samtidigt som du är artig, professionell och vänlig. Oavsett om du tar den första kontakten, uppföljning eller efterförsäljning, måste du lyssna på dem noggrant och hjälpa dem där det är möjligt.

Kunskap om produkten/tjänsten

Allt kan gå förgäves om du inte har bra kunskap om produkten eller tjänsten du säljer. Du måste känna till för- och nackdelarna och vara redo att besvara dina potentiella kunders frågor korrekt.

Programvara för inre försäljning

Här är några av verktygen du kan prova för internförsäljning.

#1. Pipedrive

Håll koll på ditt spel genom att hantera din internförsäljning med Pipedrive. Det gör hela processen enklare, effektiv och mindre komplicerad när du hanterar internförsäljning. Denna flexibla och kraftfulla programvara för internförsäljning kommer med utmärkta funktioner och användbarhet.

Med Pipedrive får du mer tid att ägna dig åt försäljning än datahantering eller manuell datainmatning. Detta är en enkel lösning för hela dina krav på försäljningsspårning. Det förenar alla verktyg du använder med robusta integrationer. Den erbjuder dig också en enda, strömlinjeformad visning av försäljningsprocesser för att ge klarhet och hålla alla uppdaterade.

Du får ett helt anpassningsbart säljledningssystem som är flexibelt och lätt att anpassa. Så när du enkelt kan ändra allt kan du enkelt anpassa olika aspekter. Eftersom Pipedrive är tillgängligt på mobilen kan du sälja engagera dig i aktiv försäljning. Dess CRM-applikationer gör din försäljningshantering snabb och enkel så att ingen viktig information missas.

Pipedrive kommer med riktiga CRM-verktyg för att hantera potentiella kunder och driva försäljningen snabbare. Denna intuitiva programvara möjliggör maximal utmatning för minimal inmatning och erbjuder 200 sidor med olika funktioner utan att kräva någon utbildning. Så logga in på ditt konto, fyll i pipelineinformationen och börja sälja.

Du kan prova Pipedrive GRATIS för att få full åtkomst utan att avslöja din kreditkortsinformation.

#2. Freshworks

Freshworks erbjuder Freshsales CRM med AI-baserad programvara för leadscoring, automatisering, telefon, e-post, rapportering, händelsespårning och mer. Det hjälper dig att öka din produktivitet, förbättra samarbetet och sänka anskaffningskostnaderna.

Med Freshsales kan dina säljare samarbeta snabbt med olika avdelningar och flytta affärer genom försäljningstratten. Det gör det också möjligt för chefer att ge omedelbar feedback och genomföra regelbundna möten för att skissera strategier.

Du kommer att få verktyg som CRM-programvara, telefon, programvara för webbkonferenser, mjukvara för försäljningsacceleration och mer för att hjälpa dina representanter att vinna fler försäljningar och schemalägga möten och skapa en sund och snabbrörlig försäljningspipeline utan att spendera mer tid på att resa. Dessutom kan dina representanter använda ett e-posthanteringssystem för att skicka massmejl, utkast och spara fantastiska e-postmeddelanden att använda som mallar, spåra klick- och öppningsfrekvenser och vårda kundresan.

På samma sätt kan du med hjälp av ett verktyg för poängsättning av potentiella kunder lösa varje problem effektivt och prioritera dina potentiella kunder. Sätt dessutom poäng beroende på din leads egenskaper som jobbtitel, företag, land, etc., tillsammans med interaktioner med dina produkter, e-postmeddelanden och webbplats. Det här verktyget låter dig också identifiera potentiella leads som kan döljas och ger dig mer tid att engagera dig med dem.

Dessutom erbjuder Freshsales en programvara för händelsespårning som integreras med din produkt och webbplats för att fånga besökarnas engagemang och aktiviteter. Dessa insikter ger dig en visuell uppfattning om dina leads aktivitet, deras köpresa och om de är potentiella leads eller inte. Du kan använda deras rapportverktyg för att identifiera dina topppresterande och deras försäljningsaktiviteter. Det hjälper dig att förstå deras svårigheter så att du kan hjälpa dem och påskynda försäljningen samtidigt som du belönar artisterna.

  Hur man ser hur mycket RAM-minne som finns i din dator (och dess hastighet)

Den erbjuder en freemium-plan och 24×7 e-post- och telefonsupport för varje kund. Det erbjuder också en 21-dagars provperiod GRATIS.

#3. UpLead

Få 95 % datanoggrannhet för B2B-prospektering med UpLead. Det låter dig enkelt bygga prospekteringslistor utifrån dina oregelbundna data, lågkvalificerade potentiella kunder och lämpliga köpare.

Med UpLead kan du hitta de bästa leads korrekta kontaktuppgifter för att hålla dina försäljnings- och marknadsföringsinsatser starka. Du kan också använda mer än 50 sökfilter för att hitta företag och kontakter som matchar din kundprofil. Dessutom kan du enkelt samla in dina kontakters e-post och telefonnummer och data som teknik som de använder för din konversation.

UpLead låter dig verifiera leaddata i realtid med deras e-postverifieringssystem för att säkerställa att du alltid ansluter till kvalificerade, riktiga leads. Verktyget hjälper dig också att ta tag i mobilen och slå telefonnummer utan krångel. Hitta dessutom potentiella kunder som aktivt vill köpa din produkt eller tjänst och engagera köpare som tänker köpa innan konkurrenterna kan nå dem.

Hitta mer än 40 datapunkter för tusentals potentiella kunder samtidigt och exportera informationen direkt till ditt CRM. Intressant nog har UpLead en bestämmelse för att återbetala dig krediterna för dålig och studsad data, vilket är imponerande. Den integreras också sömlöst med lösningar som Zapier, Salesforce, Pipedrive, Zoho, Outreach, Woodpecker och mer. Du kan till och med använda chrome-tillägg, över 16 000 tekniska datapunkter och ett API för att skala prospektering.

#4. Koppar

Se hela din försäljningspipeline med Koppar. Det gör det möjligt för dig att förstå dina kundresor och försäljningsengagemang och spårar effektivt kunddata och möjligheter för säljare.

Koppar hjälper till att förbättra ditt säljteams produktivitet och effektivitet och förhindrar att möjligheter går förlorade. Det hjälper dig också att förstå vägen för att nå dina mål med en intuitiv plattform som ditt team enkelt kan anpassa inom några minuter.

Från att hitta ledtrådarna till att föra meningsfulla konversationer och avsluta affärerna, gör Copper CRM varje steg mindre komplicerat. Detta är ett användarvänligt verktyg som säljare kan använda för att hantera sina potentiella kunder och erbjudanden effektivt. Förutom att spåra och organisera försäljningsmöjligheter kan den automatisera din manuella, repetitiva datainmatning.

Du kan enkelt fånga leads med telefon och e-post och kvalificera dem snabbt. Du kan också spåra öppningshastigheter för e-post och få affärvarningar för att prioritera dina hetaste leads för att bygga en starkare pipeline. Du kan också dra och släppa pipelines som är lätta att anpassa och få varje försäljningsaktivitet och historik med ett klick. Du kommer också att få en visuell statusindikator för att se framstegen för varje lead och identifiera avstannade möjligheter.

Du får en inbyggd instrumentpanel och rapportsystem som integreras med Google Workspace.

Prova GRATIS i 14 dagar.

FAQ

Vad är cold calling in internförsäljning?

Cold calling är värvning av affärer från potentiella kunder som inte har haft någon tidigare kontakt med säljaren som genomför samtalet. Den försöker övertyga potentiella kunder att köpa säljarens produkt eller tjänst.

Slutsats

Inneförsäljningen blir allt större i försäljningsvärlden. Så det är viktigt att förstå mer om det så att du kan introducera det problemfritt i dina försäljningsprocesser. Och för att göra processen mindre komplicerad och effektivare kan du prova interna säljverktyg som kan spara tid och erbjuda massor av funktioner och fördelar.

Du kan prova dessa potentiella kunder för att starta försäljningsprocessen.