En kombination av eReader och Smart Notebook

Viktiga takeaways

 • Kobo Elipsa 2E är den bästa e-läsaren för att göra anteckningar med sin stora skärm och medföljande penna, så att användare enkelt kan kommentera PDF-filer och rita.
 • Enheten kommer med en stor 10,3-tums skärm och penna, vilket gör den bekväm att läsa och göra anteckningar direkt på e-böcker och dokument.
 • Kobo Elipsa 2E länkar till OverDrive, vilket gör att användare kan komma åt sitt lokala biblioteks katalog direkt på enheten för enkel åtkomst till digitalt innehåll.

Kobo Elipsa 2E är Rakutens svar på en e-läsare och en smart bärbar dator. Att kombinera läs-, antecknings- och anteckningsaktiviteter inom en enhet kommer att tilltala elever, lärare och de som strävar efter att aldrig sluta lära sig. Med en miljömedveten design har den en sammansättning av 85 % återvunnen plast, varav 10 % skulle ha varit på väg till haven, och en elegant design perfekt för dem som är på språng.

Kobo Elipsa 2E

Kobo Elipsa 2E är en e-läsare med en stor 10,3-tumsskärm med funktioner som gör den perfekt för anteckningar. Den kommer också med en utmärkt penna som låter dig skriva, rita och kommentera PDF-filer och e-böcker.

Märke Rakuten

Skärm E Ink Carta 1200 Pekskärm

Upplösning 227 PPI

Lagring 32GB

Anslutning WiFi 802.11 dual band, Bluetooth, USB-C

Frontljus ComfortLight PRO

Vikt 390 g (13,8 oz)

Mått 193 x 227 x 7,5 mm (7,6 x 8,9 x 0,3 tum)

Formatstöd Kobo ljudbok, EPUB, EPUB3, FlePub, PDF, MOBI, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, TXT, HTML, RTF, CBZ, CBR

CPU 2. GHz

Batterilivslängd veckor, beroende på användning

Skärmstorlek 10,3 tum

Portar USB-C

Fördelar

 • Kommer med stor 10,3-tums skärm och penna
 • Annotera direkt på e-böcker och dokument
 • Länkar med OverDrive

Nackdelar

 • Högt pris
 • Glitchy ibland, speciellt när du använder pennan för anteckningar
 • Inte vattentät

I lådan: Ett komplett paket

De Kobo Elipsa 2E by Rakuten erbjuder en kombination av eReader och digital notebook i ett smalt paket, som kommer med allt du behöver för att läsa och skriva med Kobo Elipsa 2E samt hålla den skyddad under resor.

Kobo Elipsa 2E Reader, tillsammans med en manuell, USB-C-laddningssladd, en penna och två pennbytesspetsar, ingår i grundpaketet. En SleepCover finns tillgänglig mot en extra kostnad för att skydda skärmen och automatiskt stängas av när den inte behövs. Det är viktigt att notera att en laddningsadapter inte ingår och måste köpas separat.

När den är monterad på det valfria SleepCover-tillbehöret, hittar du också en Kobo Stylus 2 magnetisk fästpunkt. SleepCover är ett snyggt och enkelt sätt att skydda din enhet samtidigt som det ger en säker plats att förvara pennan på.

Själva enheten mäter 193 x 227 x 7,5 mm (7,60 x 8,94 x 0,30 tum). Med en vikt på mindre än ett pund, gör den tunna och lätta designen av enheten det mycket lätt att släpa in i bärbara fodral på de flesta ryggsäckar och arbetsväskor. Den passar också bra ihop med andra böcker, eftersom omslaget sitter jämnt när det är öppet, och vinklas på lämpligt sätt för att undvika gungning när det är stängt. Denna design gör det också lätt att skriva på enheten med locket påsatt.

Kobo Elipsa 2E är utrustad med en stor 10,3-tums E Ink Carta 1200-pekskärm, som erbjuder 227 PPI 1404 x 1872 upplösning, och har ett mörkt läge och blått ljusreducering. Skärmen möjliggör justering av ljusstyrka och färgtemperatur, vilket gör den anpassningsbar för användning när som helst på dagen eller natten. Dessa funktioner lägger till en enhet som är mycket lättare mot ansträngda ögon än traditionella skärmar. En stor fördel med skärmen är dess matta finish, som är idealisk för användning av en penna och ger ytan en mer pappersliknande känsla.

För lagring erbjuder den 32 GB lokalt och möjligheten att lagra innehåll i molnet, men det finns ingen microSD-plats för expansion. Den är både Wi-Fi- och Bluetooth-aktiverad, och 2GHz-processorn tillåter minimal fördröjning av sidvändning.

Även om det bara erbjuds i en färg – svart – har designen på det yttre skalet en mjuk känsla med textur för att hjälpa till att greppa enheten. När den är ihopkopplad med den svarta SleepCover är den lätt att bära runt, och pennan förblir säker inuti locket.

Mångsidiga funktioner

Kobo Elipsa 2E har ett gränssnitt för anteckningstagare som inkluderar möjligheten att skriva direkt på e-böcker och PDF-filer. För många kan detta vara enhetens höjdpunkt, eftersom det möjliggör direkt interaktion med skriftligt innehåll, allt i ett digitalt format.

Elipsa 2E innehåller flera anteckningsbokmallar och ett lassoverktyg för en användarvänlig anteckningsupplevelse i stående och liggande orientering. Anteckningsbokmallar sträcker sig från tomma sidor som är perfekta för att skissa till klassiska anteckningsbokpapperslinjer, prickade sidor, grafer för att hjälpa till att lägga till diagram och block för matematiska ekvationer. Lassoverktyget låter användare välja text med pennan, vilket gör det enkelt att klippa och kopiera text. Användare kan också konvertera handskrivna anteckningar till maskinskriven text och söka efter handskriven text som snabbreferenspunkter vid behov.

Kobo Elipsa 2E gör det möjligt att organisera anteckningar i lokala filer, men på grund av dess 32GB lagring låter den dig också dela filer via Kobo molntjänster. Med den extra möjligheten att exportera via Dropbox är den här funktionen mycket fördelaktig för studenter eller lärare att enkelt lagra och dela anteckningar, diagram, PDF-filer och mer med en grupp.

2GHz-processorn tillåter minimal fördröjning vid vändning, medan den stora skärmstorleken gör Kobo Elipsa 2E till ett utmärkt alternativ för pedagogisk läsning eftersom innehåll inte behöver renderas på så litet utrymme. Jag fann också att den förbättrade hastigheten för sidvändning jämfört med konkurrerande enheter gav en mer sömlös upplevelse.

Kobos TypeGenius-funktion gör att innehåll kan visas i 12 teckensnitt och mer än 50 teckensnitt. Den här funktionen var särskilt användbar för att anpassa upplevelsen för vad jag tyckte var den mest enkla typsnittsstilen att läsa.

Lokala bibliotek är genomgående en utmärkt resurs för tillgängligt litterärt innehåll. Kobo Elipsa 2E drar nytta av detta genom att stödja OverDrive direkt på sin plattform. OverDrive är ett vanligt verktyg som används av offentliga bibliotek för att enkelt sprida digitalt innehåll, som e-böcker, till sina medlemmar. Kobo Elipsa 2E tillåter inte bara användare att läsa biblioteksböcker på enheten, utan bibliotekskortsinnehavare kan komma åt sitt biblioteks katalog direkt på enheten, vilket är en betydande förbättring av användartillgänglighet för glupska läsare.

Om du inte vill ansluta till ditt lokala bibliotek eller köpa direkt från Kobo-butiken, stöder Kobo Elipsa 2E även andra vanliga filformat som:

 • EPUB
 • EPUB3
 • FlePub
 • PDF
 • MOBI
 • JPEG
 • GIF
 • PNG
 • BMP
 • TIFF
 • Text
 • HTML
 • RTF
 • CBZ
 • CBR
 • Kobo ljudböcker

Det är dock viktigt att notera att om du väljer att använda din Kobo Elipsa 2E för ljudböcker, måste du para ihop den med hörlurar eller en högtalare; den har ingen intern högtalare. Dessutom är Kobo ljudböcker endast tillgängliga i utvalda regioner.

Användarupplevelse

Jämfört med liknande enheter jag har använt, fann jag att Kobo Elipsa 2E var väldigt snabb att slå på, till skillnad från många eReaders som har en initial fördröjning. Det gick också snabbare när man vänder blad eller byter från en publikation till en annan.

Dessutom är enheten designad mycket intuitivt, vilket lämpar sig för snabb adoption av användare. Det är välorganiserat och designat på ett sätt de flesta är vana vid. Till exempel har stylusdesignen ett fungerande suddgummi på änden, som fungerar som en traditionell penna. Den matta känslan på skärmen skapar en pappersliknande yta att använda pennan för, vilket gör hela upplevelsen att likna vid att använda traditionell penna och papper. Detta ledde till en trevligare upplevelse än att använda en traditionell glasplatta och smart stylus.

Enheten är utrustad med en mängd anpassningsbara funktioner, från pennans tjocklek till teckenstorlek och skärmens ljusstyrka. Alla dessa alternativ, när de väl har anpassats till användarens preferenser, möjliggör en mer skräddarsydd upplevelse. Dessa funktioner gynnar avsevärt dem som kan behöva en stor typuppsättning, ett specifikt teckensnitt eller en ljus skärm för att läsa material. Jag kunde enkelt anpassa texten efter mina önskemål. Dessutom är alternativet att läsa i liggande riktning, på en så stor skärm, bra för att njuta av digitala serietidningar. Av denna anledning föredrog jag Kobo Elipsa 2E-skärmens skarphet och orienteringsalternativ framför andra e-läsare som jag har använt tidigare.

För dem som tycker om att kommentera traditionella böcker har Kobo Elipsa 2E en enorm fördel jämfört med andra e-läsare. Användare kan inte bara kommentera direkt på sidan för sina köpta e-böcker eller uppladdade filer, utan de kan också kommentera biblioteksböcker de kan låna. Dessutom kan de söka efter sina kommentarer när som helst i framtiden. Vid sidan av en traditionell innehållsförteckning kan användare också bläddra igenom kommentarer som de har gjort i en e-bok eller ett dokument för att hitta en tanke eller passage som de kan ha markerat.

För dem som tycker om att sätta läsmål för det kommande året har Kobo Elipsa 2E en rolig funktion som ger användarna sin lässtatistik och tilldelar utmärkelser för milstolpar i enlighet med detta. Du kan se hur många timmar som gick åt till att läsa, hur många böcker som slutfördes och hur många minuter det tog i genomsnitt att läsa en sida.

Rakuten listar Kobo Elipsa 2E:s batteritid som flera veckor baserat på ägarens oberoende användning. Jag upptäckte att ett fulladdat batteri höll i cirka 11 dagar, i genomsnitt 3 timmar per dag av aktiv användning. Användningen varierade från att läsa e-böcker till att ta anteckningar och studsa mellan de två; Jag varierade också skärmens ljusstyrka för att passa olika ljusförhållanden. Eftersom alla dessa faktorer spelar en roll i den totala batteritiden, skulle jag säga att den genomsnittliga läsaren skulle ta sig runt två veckor, medan någon som använder enheten för både läsning och omfattande anteckningar kan förvänta sig närmare en vecka per laddning. Inom två veckor behövde jag inte ladda om pennan alls.

Nackdelar att överväga

När jag använde enheten blev några nackdelar uppenbara som jag inte förväntade mig att hitta i en enhet med ett så högt pris. För det första laddas inte pennan när den placeras i SleepCover; den måste vara ansluten till USB-C-laddningskabeln, samma som själva Kobo Elipsa 2E. Så du kan inte ladda båda samtidigt om du inte köper en annan kabel.

Pennan upplevde ibland en viss latens och fel, troligtvis på grund av dålig handflatans avvisning. Att vila min arm på enhetens skärm registrerades ibland som att skriva. Dessutom är pennan inte tryckkänslig. För att ändra linjetjockleken måste du justera inställningen på skärmen. Markeringsknappen är placerad på en något obekväm plats på sidan av pennan. Även om det är trevligt att snabbt kunna växla från att skriva till att markera, fann jag att där jag naturligt håller i pennan, använder jag ofta markeringsknappen.

Den stora skärmstorleken är en tillgång när du använder enheten som ett antecknings- eller studieverktyg. Men när den används för att bara läsa en e-bok, särskilt när den inte ligger på ett skrivbord eller bord, kan det bli besvärligt. Vikten, även om den fortfarande är relativt lätt, i kombination med den stora storleken, tillåter inte att enheten hållas i en hand under läsning, som en traditionell bok eller mindre eReader skulle kunna. Av denna anledning tyckte jag det inte var bekvämt att läsa i lutande ställning.

Dessutom, till skillnad från andra e-läsare på marknaden, är Kobo Elipsa 2E inte vattentät. Detta gör enheten kanske inte idealisk för strandläsning, utan mer lämpad för kontor eller akademisk miljö.

Avsaknaden av ett laddningsblock är ett litet klagomål, men något att ta med i köpeskillingen om du inte redan äger en.

Är Kobo Elipsa 2E rätt val för dig?

Sammantaget är Kobo Elipsa 2E ett utmärkt verktyg för dem som behöver läsa, skriva och samla idéer på ett och samma ställe – särskilt för dem som kan vara konsekvent på språng. Dessa attribut gör den till en tillgång för akademiker eller de som vill använda enheten inom en kontors- eller skolmiljö.

För fritidsanvändare som bara vill ha en e-läsare att njuta av e-böcker eller ljudböcker på, kan dess skärmstorlek vara mer besvärlig än fördelaktig, och det finns gott om mindre och mer ekonomiska enheter tillgängliga på marknaden.

Om du har lyxen att kunna bära flera enheter kan det vara bättre att välja en separat smart bärbar dator och e-läsare. Kobo Elipsa 2E är bra i teorin men har några eftersläpande och tekniska problem som kan göra den frustrerande att använda för tunga anteckningstagare.

Om du hoppas att i första hand använda enheten som en e-läsare, kanske med en och annan kommentar, är det ett utmärkt val av enhet och kommer troligen att tjäna dig väl. Men om du vill göra omfattande anteckningar, särskilt när du läser på samma enhet, kan du bli frustrerad över avsaknaden av ett sömlöst gränssnitt, behöva växla fram och tillbaka mellan anteckningsboken och innehållet du läser, eller det övergripande felet. pennfunktionalitet.

Jag tror att den här enheten är på väg åt rätt håll. Hårdvaran är väldesignad, den känns som en kvalitetsprodukt och tjänar säkert flera syften för konsumenterna. Men för prisklassen hade jag hoppats på en mer sömlös och felfri drift. Med framtida uppdateringar är jag säker på att Kobo Elipsa 2E kommer att bli ett utmärkt verktyg.

Kobo Elipsa 2E

Kobo Elipsa 2E är en e-läsare med en stor 10,3-tumsskärm med funktioner som gör den perfekt för anteckningar. Den kommer också med en utmärkt penna som låter dig skriva, rita och kommentera PDF-filer och e-böcker.