En bärbar kraftstation som kan laddas i en blixt

Viktiga takeaways

 • Anker Solix C1000 är en bärbar kraftstation med 11 portar, Wi-Fi-anslutning och en smartphone-app för enkel kontroll.
 • Den kan ladda från 0 till 100 procent på bara 58 minuter och har en maximal uteffekt på 2400W.
 • Batteripaketet är medelstort, lätt att bära och kan driva apparater som ett kylskåp i upp till 14 timmar eller en iPhone 91 gånger.

Att köpa ett bärbart batteri är ingen lätt bedrift. Du kan hitta en modell i alla storlekar och prisklasser du kan tänka dig. Men om du letar efter något som är bärbart, kan laddas snabbt och fullt av portar och andra fantastiska funktioner, bör Ankers Solix C1000 stå högst upp på din lista.

Anker SOLIX C1000 Portable Power Station

Anker Solix C1000 är en medelstor kraftstation att använda på camping eller under en nödsituation. Paketet på 1 056 Wh har 11 portar, inklusive sex AC och två USB-C. Speciell SurgePad-teknik tillåter upp till 2400W uteffekt. Du kan ansluta batteripaketet till Wi-Fi och använda smartphone-appen för att se laddningsstatus och mer från nästan var som helst. Paketet kan laddas från 0 till 100 procent på bara 58 minuter.

Märke Anker

Mått 14,8 x 8,07 x 10,5 tum (38 x 20 x 27 cm)

Vikt 28,4 lbs (13 kg)

AC-utgångar sex

AC-ingång 1300W

Solenergi effekt 600W

USB-portar 2 USB-C, 2 USB-A

Batterityp LiFePO4

Anslutningsmöjligheter Wi-Fi/Bluetooth

Visa Ja

Expanderbar Ja

Drifttemperatur -4°F till 104°F

UPS-läge Ja

Ljus Ja

Kapacitet 1056Wh

Fördelar

 • 11 portar att använda
 • Wi-Fi och Bluetooth-anslutning
 • Kraftfull app kan styra batteripaketet och mer
 • 2 400W maximal uteffekt
 • Utbyggbar till 2 112Wh
 • Kan ladda helt tom förpackning på 58 minuter

Nackdelar

 • Dyr
 • Kan vara för tung för att bära långa sträckor

En imponerande uppsättning portar och mer

Brent Dirks / MakeUseOf

Anker erbjuder ett brett utbud av bärbara batterier. I den lägre delen är enheter som Anker 548 som jag tidigare har recenserat gjorda för nödsituationer och för att slå på små elektronik som en smartphone eller bärbar dator. För mer omfattande behov, i den avancerade delen, kan Anker Solix F2000 köra större föremål som hushållsapparater i flera dagar.

Solix C1000 sitter stadigt i mitten av lineupen. Även om det säljs för $999, kan du ofta hitta det mindre till försäljning direkt via Anker och Amazon.

Ungefär lika stor som en stor ryggsäck är batteripaketet 14,8 tum (38 cm) brett, 8,07 tum (20 cm) långt och 10,5 tum (270 cm) djupt. Den väger under 29 pund (13,5 kg) och har en kapacitet på 1 056 Wh. Det räcker för att driva en stor apparat som ett kylskåp i upp till 14 timmar eller ladda upp en iPhone 91 gånger.

Med sitt lilla fotavtryck är det inte svårt att bära från plats till plats, tack vare inbyggda bärhandtag på båda sidor. I mina tester hade jag inga problem med att dra batteriet från min bil eller någon annanstans. Den lilla storleken gör den också lätt att förvara, speciellt om du bor där utrymmet är litet. Den är tillräckligt liten för att jag skulle kunna förvara den under min säng, vilket gör den lätt att komma åt under en nödsituation.

Brent Dirks / MakeUseOf

Och det finns 11 portar som erbjuds. Tillsammans med 6 AC-portar hittar du en 120W bilkontakt, två USB-A- och två USB-C-portar. En USB-C-port har en maximal effekt på 100W, medan den andra är begränsad till 30W. LCD-skärmen är där du kan hitta en mängd realtidsinformation, inklusive återstående batteriprocent, aktuell in-/utgångseffekt, beräknad tid tills urladdning och mer. Du kan också se på skärmen om en port någonsin är överbelastad. För att spara ström lyser skärmen bara i 30 sekunder som standard. Men medan den är på är skärmen ljus och lätt att läsa, även på en solig dag utomhus.

AC-porten längst till höger, märkt SurgePad, är vad du behöver använda med högeffektsapparater. Medan C1000 är klassad för upp till 1 800 W effekt, kan SurgePad hantera upp till 2 400 W effekt. Det gör den perfekt för något som en hårtork eller mikrovågsugn.

Brent Dirks / MakeUseOf

På vänster sida av C1000 finns strömuttaget för den medföljande AC-laddarkabeln, återställningsknappen och solenergiingången. Solix C1000 kan ta maximalt 600W solenergi för att laddas. Du kan använda alla solpaneler som matar ut 11-60V, men det är värt att notera att från 11-32V är begränsat till 10A max (~300W). För att använda hela 600W behöver du en spänning i intervallet 32-60V, med maximalt 12,5A. Med maximal solenergi kan du teoretiskt ladda ett helt dött batteripaket till 100 procent på lite mindre än två timmar.

Anker innehåller även en billaddkabel och solcellskabel med splitter för upp till två paneler.

Den motsatta sidan har en port där du kan ansluta det valfria expansionsbatteriet för att fördubbla kapaciteten till 2 112Wh. Möjligheten att öka batterikapaciteten med expansionspaketet är ett utmärkt sätt att uppgradera systemet senare om det behövs.

Nära toppen av C1000, ovanför skärmen, finns en LED-ljusremsa som sträcker sig över batteriets framsida. Du kan trycka på knappen för att tända ljusremsan och trycka på den igen för att växla mellan de tre tillgängliga ljusstyrkanivåerna. Tryck på knappen i två sekunder för att aktivera SOS-läget.

Precis som med Solix F2000, som jag tidigare recenserat, är ljusremsan en av mina favoritfunktioner hos C1000. Om du behöver använda batteriet under en nödsituation eller till och med när du campar på en mörk camping är det ett stort plus att ha det inbyggda ljuset. På den ljusaste nivån lyste ljuset lätt upp mitt garage och baksidan av min bil samtidigt som jag bara smuttade på energi från batteriet.

Juice Up på mindre än en timme

Brent Dirks / MakeUseOf

Medan jag testade kastade jag alla bärbara apparater jag kunde tänka mig på C1000, och det fungerade perfekt. För ett maximalt test kopplade jag in min bärbara dator, telefon och surfplatta för att ladda och slog sedan på en vakuum- och lövblåsare samtidigt. Batteriet hade inga problem alls.

Jag kunde inte ta C1000 camping, men jag är övertygad om att den lätt kan ge den kraft jag behöver för att hålla min elektronik laddad och driva små apparater.

En stor nackdel med många större kraftverk är den tid det tar att ladda upp dem helt. Så är inte fallet med C1000. Tillgänglig i den medföljande Anker-appen för iOS och Androidkan du slå på Ultrasnabbladdningsläget, som kan ladda upp ett helt urladdat batteri på bara 58 minuter.

Anker rekommenderar inte att du använder det läget konsekvent för att bevara batteriets livslängd. Men när du behöver det är det ett utmärkt sätt att se till att C1000 snabbt får full effekt.

Fläktljud kan ibland vara ett problem med ett bärbart batteri, men det högsta jag hörde när jag använde C1000 var när det var Ultrasnabbladdning. Andra gånger, när fläktarna startade, var ljudet minimalt.

En smartphone-app ger enkel kontroll

Precis som många andra Anker-batteripaket kan du styra C1000 med smartphone-appen. Och medan många andra batteripaket erbjuder någon typ av smart kontroll, använder många bara en Bluetooth-anslutning. Det betyder att du fortfarande måste vara någorlunda nära för att se en uppdatering, kontrollera laddningen och mer. Men en stor fördel med C1000 är Wi-Fi-anslutning. Så så länge som batteripaketet är inom Wi-Fi-räckvidden kan du se status och mycket mer från var som helst i världen.

Överst på sidan kan du se den återstående batteriprocenten och den aktuella temperaturen. Nedanför finns DC/AC-ingång och -utgång från olika portar. Du kan också styra både LED-ljusremsan och skärmen. För bilporten och AC-portarna kan du välja att stänga av dem automatiskt efter 1 timme, 2 timmar eller 3 timmars inaktivitet.

Du kan också anpassa inställningar som skärmens ljusstyrka och timeout, tillsammans med AC-laddningshastigheten och mer.

Anker Solix C1000: Ett batteripaket för i stort sett vad som helst

Det är svårt att gå fel med Anker Solix C1000 när man letar efter en medelstor, mångsidig reservkraftkälla.

Kombinationen av snabb laddning, ett stort antal portar och smartphonekontroll från i stort sett var som helst gör det till ett toppval. Även om det kan kosta lite mer än liknande alternativ på marknaden, gör funktionsuppsättningen det värt vartenda öre.

Anker SOLIX C1000 Portable Power Station

Anker Solix C1000 är en medelstor kraftstation att använda på camping eller under en nödsituation. Paketet på 1 056 Wh har 11 portar, inklusive sex AC och två USB-C. Speciell SurgePad-teknik tillåter upp till 2400W uteffekt. Du kan ansluta batteripaketet till Wi-Fi och använda smartphone-appen för att se laddningsstatus och mer från nästan var som helst. Paketet kan laddas från 0 till 100 procent på bara 58 minuter.