Ditt sätt att shoppa de omissbara erbjudandena

Kommer du ihåg att titta på TV-shoppingnätverk? Du kan plocka upp din telefon och boka en beställning. Föreställ dig det, men bättre – på dina favoritplattformar för sociala medier och mer. Det är Livestream-shopping.

Livestreamshopping är en trend som sätter sig riktigt snabbt över hela världen. Här kan en värd (en företagsägare, en influencer, en kändis eller ett internt team) hoppa på livestream och sälja exklusiva produkter till dig! Du kommer säkert att ha stött på livestreamshopping på dina sociala medieplattformar som Facebook, TikTok och Instagram.

Men nuförtiden kommer även Amazon och oberoende plattformar upp för att stödja livestream-shopping. Även om onlineshopping är bekvämt och smidigt, missar du ofta känslan av fysiskt eller direkt engagemang.

Du ser en produkt och antingen köper du den eller inte. Om du har några tvivel om produkterna, så går du bara förbi det och glömmer det.

Men livestreamshopping gör att du kan få dessa tvivel åtgärdade personligen. Du kan interagera med en värd som vanligtvis ger dig mer information om en produkt än du hittar på onlineplattformar, svarar på frågor och visar olika livevinklar för en produkt. Bilder kan vara restriktiva; det är därför videoinnehåll i realtid fungerar bäst.

På grund av deras enorma popularitet vill varumärken – stora som små – dra nytta av livestreamshopping. Om du också är en av dem bör du definitivt göra din research innan du sätter igång.

För att fungera behöver livestreamshopping dessa fyra element:

#1. Videoinnehåll

Kärnan i livestreamshopping bygger helt på videoinnehåll. Huvudmålet med denna trendiga shoppingmekanism är att sälja produkter på en livestream eller en liveshow. Därför är ett videoformat viktigt.

För att göra en livestream framgångsrik förlitar sig kreatörer eller varumärken ofta på kampanjerbjudanden, giveaways och exklusiva lanseringar för att skapa brådska och exklusivitet. Kampanjannonser kan släppas tidigare med händelsedetaljer för att dra fler publik till livestreamen.

Varje livestream-show varar i genomsnitt från 20 minuter till en timme. Även vissa shower kan ta upp till två timmar eller längre. Det har noterats att shower mellan en timme eller två presterar bäst, eftersom kreatörer och programledare kan visa upp fler produkter och en omfattande samling. Därför väcker det intresse och säkerställer att det finns produkter för nästan alla.

#2. Värd

Livestreamshopping är interaktionell, aktiv och LIVE! Så det behöver naturligtvis en värd som kan driva det. Värden visar upp produkter, delar priser, lanserar exklusiva eller nya produkter och bedriver även försäljning. Värden ansvarar för att meddela dig om en produkt är slutsåld eller slutsåld.

De flesta produkter har sina egna varukoder, och de kan bokas på en hemsida eller genom att ringa ett nummer. Men livestreamshopping fungerar också genom att många användare kommenterar för att boka en viss produkt.

Om en produkt är begränsad tas bokningar enligt först till kvarn-principen. Nu agerar småföretagare ofta som värdar för sina livestreamshower. Men för större varumärken fungerar influencers och kändisar som värdar.

De hjälper till att bygga tillförlitlighet, trovärdighet och förtroende hos publiken. En ny användare kanske inte känner till ditt varumärke men är säker på att känna till en populär kändis eller en framväxande influencer – vilket hjälper till att upptäcka varumärket och känna till varumärket.

#3. Produkter

Det säger sig självt att ett livestream-shoppingprogram behöver produkter som programledaren säljer i luften. Dessutom, om du undrar om du ska ge dig ut på livestreamshopping, kanske du är intresserad av att veta vilka produkter som säljer mest.

Det perfekta valet för livestreamshopping är modeprodukter – smycken, kläder och accessoarer. Möbler, möbler och matvaror hämtas också.

Marknaden börjar också leta efter tekniska produkter och prylar. Fler och fler influencers kommer med snygga nya prylar, konsoler och verktygsprodukter som får mycket dragning på Facebook eller TikTok Live.

Faktum är att människor också är värd för livestream-shoppingshower för fastigheter. Du kan se hus, villor och bilar också! Du kanske kan boka ett besök i hemmet eller provköra en bil när du väl har bokat produkten för att säkerställa att det är ett bra köp.

#4. Plattform

Livestream-program är ganska populära på sociala medier som Instagram och Facebook. Inte nog med det, du hittar dem också på e-handelssajter som Amazon.

Du kan också hitta oberoende shoppingplattformar som Grip, Bambuser och Livescale. Medan Livescale tillåter varumärken och återförsäljare att sälja sina produkter, tillåter andra plattformar som Grip vem som helst och var som helst att sälja sina produkter, inklusive oberoende entreprenörer och småföretag.

Du kan välja vilka plattformar som fungerar för dig genom att bedöma tre mätvärden:

  • Plattformen som är mest populär för din produktkategori
  • Plattformen/plattformarna där din målgrupp är eller där dina konkurrenter finns
  • En marknadsklyfta där plattformen har en stor publikbas men inga nuvarande säljare

Dessutom, om du börjar, är det mer vettigt att använda sociala medieplattformar som Facebook, Instagram eller TikTok. De skulle inte kosta dig ett öre! Du kan också prova oberoende webbplatser, men var redo att betala en minskning av din försäljning eller en prenumerationsavgift.

En influencer-värd kan sätta ditt varumärke på kartan. Detta är extremt användbart för att upptäcka varumärken för en nyare publik. Välj någon som är livfull och trovärdig. Om någon har ett positivt temperament och publiken ser att de marknadsför din produkt eller samarbetar med ditt varumärke, har de en bättre position att lita på ditt varumärke.

Därför är det en bra idé att anlita en influencer-värd. Till och med stora varumärken anställer influencers eftersom de är riktigt populära bland Gen Z eller tusenårspubliken. Dessutom anställer större varumärken kändisar för att upptäcka varumärken och bättre engagemang.

Låt oss ta en snabb titt på fördelarna som en influencer-värd eller en kändis kan ge dig:

  • Bättre engagemang och ökad konverteringsfrekvens
  • Varumärkeslojalitet när ett varumärke har upptäckts
  • Förbättrad varumärkeskännedom och en tydlig differentiering från liknande aktörer på marknaden
  • Ökad försäljning genom att uppmuntra impulsköp på grund av rädsla för att missa

Som stora marknadsförare ofta förstår köper folk inte människor från varumärken – de köper från människor. Att ha en värd som är populär och positiv kan därför hjälpa dig att skapa återkommande besökare. Känn dig dock inte tvungen att anlita en värd om det inte ligger inom din budget.

För småföretag kan det bästa alternativet vara att företagsägaren är värd. Det hjälper till att bygga förtroende och hjälper dig att bygga genuina säljarkontakter som köper produkten för att de litar på dig.

Som varumärke eller återförsäljare kan det se ut som en utmanande uppgift att komma igång med livestreamshopping. Låt dessa tips guida dig till framgång:

#1. Välj en plattform

Som varumärke är det viktigt att börja din shoppingresa livestream med en gratis plattform. Därför är sociala medieplattformar som Facebook, Twitter och Instagram de bästa alternativen.

När du väljer en plattform för sociala medier kan du bestämma dig för att förstöra livestreams på alla plattformar för att se hur de fungerar. Vilken plattform får mer trafik osv.

Om du inte har bandbredden för att göra det är det en bra idé att testa vattnet genom att välja en plattform där din varumärkessida har ett anständigt antal följare och engagemang. Den här plattformen bör också vara populär inom domänen du kommer att sälja i, och du bör ha några befintliga kunder eller varumärkestrojalister som kommer att logga in på dina första shower!

När du väl har fattat det kan du expandera till e-handelsplattformar för livestream shopping, samt sälja på flera oberoende plattformar för att öka din varumärkesnärvaro och försäljning.

#2. Testa livestream på organiska kanaler

Innan du väljer några betalda livestreamkanaler, rekommenderas det att testa på organiska kanaler. Det kan fungera som din övningsplats för att bli ett proffs!

Du kan också genomföra dessa testkörningar för att säkerställa att du inte har tekniska fel som håller dig tillbaka. Dessutom visar organiska kanaler dig om efterfrågan på livestreams finns och om dina befintliga varumärkesföljare och shoppare föredrar denna shoppingkanal.

#3. Välj rätt produkter

Du kanske har ett obegränsat antal produkter. Men din tid på en livestream är begränsad! Det är viktig information att komma ihåg när du är på väg in i en värld av livestreamshopping.

Välj noga en mängd produkter som kommer att göra bra i en livestream. Du kan till exempel välja produkter/varudesigner som är trendiga vid den tidpunkten för att få ut det mesta av ögonblicksmarknadsföring.

Dessutom kan du också välja produkter som visar vem du är som varumärke. Faktum är att ditt urval av produkter borde ha något för alla. Du kan välja ett tema för att visa upp produkter och ge användarna en tjuvtitt på andra produkter du måste väcka deras intresse.

#4. Välj rätt värd

Om du inte är värd för livestreamen som företagsägare eller varumärkesägare kan det bli svårt att välja värd. Du kan antingen välja en influencer eller välja någon från ditt interna sociala medieteam som är positiv, kan ha roliga konversationer och är en bra talare.

Om du väljer någon internt bör de veta hur man säljer genom att prata om produkter och engagera publiken. Men om du vill välja en influencer kanske du vill välja någon som är populär på plattformen.

Om du till exempel är värd för en livestream på Facebook, hitta en influencer som är populär på Facebook och inte Instagram, om inte båda. Du måste också välja någon som är rolig, populär bland folk och som inte anses vara oförskämd. Dessutom måste personen passa in i ditt varumärke. Om ditt varumärke handlar om överkomliga priser, och du anlitar en influencer som förknippas med glam eller lyx, kanske dina produkter aldrig säljs.

Det är för att det inte är vad din målgrupp vill ha. Om du vill bryta dig in i en ny demografi med nyare produkter kan det fungera att anlita en specifik nischinfluencer!

#5. Marknadsför evenemanget

Om du precis har börjat med en livestream kan vi inte betona vikten av att marknadsföra ditt evenemang före förfallodatumet. Du vill att folk ska gå med i din livestream. Högt engagemang, högre försäljning och fler chanser att återvända kunder.

Gör reklamannonser och lägg till inlägg och berättelser som leder till evenemangen. Glöm inte att markera tiden (med tidszon) och kanalen. Du kan också inkludera andra viktiga detaljer som vilka produkter du kan förvänta dig, utan att ge bort för mycket!

Du kan också bygga upp förväntan på trendiga eller eftertraktade produkter, särskilt genom eventkampanjer. Eventkampanjer, om de görs rätt, står för hälften av framgången för dina livestreamshower.

#6. Fånga och behålla uppmärksamheten

Du ska aldrig underskatta vikten av de första minuterna. Presentera dig själv, säg vad du säljer och be folk att interagera med dig via kommentarer eller gilla-markeringar. Det är ett sätt att få dem att delta och engagera sig under de första minuterna för att skapa intresse.

Du måste också göra ett bra jobb för att behålla deras uppmärksamhet hela tiden. Så förvandla livestreamen till en rolig konversation där det verkar som att du chattar med dina kompisar om en fantastisk produkt.

Glöm dock inte att nämna viktiga detaljer om produkten: pris, storlek, begränsad upplaga, lager och vad du än tycker är viktigt för att folk ska göra ett köp. Ta frågor på luft från kommentarer och svara på dem för att skapa intresse för produkter.

För publik som kommer att gå med mitt i din livestream, fortsätt att presentera dig själv, ditt varumärke och vad du säljer. Dela också länkar till var de kan handla tidigare visade föremål eller hitta fler samlingar i allmänhet.

Du kan inte komma igång med livestreamshopping om du inte känner till plattformarna där det är stort. Ta en titt på de plattformar du bör styra under de kommande månaderna:

Facebook

En hel del livestreamshopping startade från Facebook. Det är organiskt, och varumärket lägger också till e-handelsfunktioner som alternativ för att lägga till din webbplatslänk för att stödja livestream shoppingaktiviteter.

Instagram

Ett annat ställe där trenden tar fart är Instagram. Du kan skapa onlinebutiker, visa upp produkter eller handla direkt från en knapp medan livestreamen pågår.

Tick ​​tack

Tick ​​tack låter dig schemalägga ett livestreamevenemang i kalendern. Detta hjälper dina tittare att upptäcka om ditt kommande evenemang om de besöker din sida eller interagerar med ditt innehåll. TikTok har också många livestream shoppingformat du kan välja mellan. Det finns bakom kulisserna-demos/självstudier, produktsläpp, frågor och svar och en mängd olika program.

Du kan också lägga till en moderator på program, se analyser, bjuda in en medvärd och få hjälp att öka ditt engagemang. Dessutom kan du använda filter, musik, effekter och andra funktioner för att visa upp dina produkter bättre!

Rycka till

Rycka till brukade vara känt för streaming av videospel. Men med sina miljontals användare har den integrerad musik och shoppingvänliga funktioner och klarar sig ganska bra för livestreamshopping.

Livescale

Livescale är en oberoende live shoppingplattform som låter vem som helst sälja. Med användbara integrationer som Shopify kan Livescale hjälpa dig att anställa en livlig värd som passar ditt varumärke och göra andra reklamaktiviteter. Det är en enda lösning för livestream shoppingbehov.

Amazon Live

Amazon Live, e-handelslösningen, har en dedikerad livestreamtjänst nu med utvalda skapare och populära produkter, alla integrerade med Amazon. Du kan se nya produktsläpp, lanseringar och försäljningar och få dina favoritskapare att testa och rekommendera produkterna de svär vid.

Livestream Shopping’s the Rage

Livestreamshopping är otroligt populärt, och varför skulle det inte vara det? Den blandar skönheten i fysisk shopping med bekvämligheten med onlineshopping. Onlineshopping saknar ett inslag av personlighet, och det är vad livestreamshopping kompenserar för!

Du behöver dock inte lämna bekvämligheten av ditt hem. Du kan handla från din soffa, sittande i ett annat land, och få det skickat till din dörr. Varumärken letar ständigt efter nyare sätt att sälja, och det här ser ut som ett av sätten som kommer att förbli.

Livestream-shopping tillåter också användare att hitta likasinnade användare och få vänner. Ökningen av online-gemenskaper ökar; därför kan man säga att livestreamshopping inte visar några tecken på att sluta.

Du kan också utforska några andra webbplatser för onlineshopping än Amazon för att handla smart och spara stort.