Din Sugar Daddy är falsk – bli inte lurad

Bedragare är snabba att följa efter när en tjänst dyker upp som gör att människor kan överföra pengar på internet. Onekligen kan en ny ökning av sugar daddy-bedrägerier göra människor utan fickor och olyckliga.

Är sugar daddies på riktigt? Ja, de är och kan lura dig snabbt, speciellt om du inte märker de röda flaggorna. Så vad är sugar daddy-bluffen, hur fungerar det och hur kan du försvara dig?

Vad är en Sugar Daddy?

Sugar daddy-bluffen drar fördel av ett befintligt system. Detta involverar äldre, rikare människor som identifierar sig som sugar daddies eller mammor. Dessa människor vill använda sina rikedomar för att hitta kamratskap.

Sugar daddies och mammor träffar ofta yngre människor, så kallade sugar babies, som behöver pengar. Suckerbebisarna ger sina respektive sugar daddy eller mamma kärlek och uppmärksamhet, och i gengäld ger sugar-föräldern dem pengar, betalar för dejter eller erbjuder andra ekonomiska incitament.

När det utförs med goda avsikter är förhållandet mellan sugar daddy och deras baby produktivt, och sugar baby bedrägerier förekommer tekniskt sett inte. Men bedragare utnyttjar nu detta system och hittar sätt att extrahera pengar från människor.

Hur fungerar Sugar Daddy Scams

Bildkredit: yamel photography/Shutterstock.com

Sugar daddy-bluffen kommer i olika attackvektorer, men de har alla samma grundprocess och resultat.

Den falska sugar daddy-bedragaren får sugar baby att tro att de har fått eller kommer att få en stor summa pengar. Då ber den falska sugar daddy om lite pengar i gengäld. När de har fått betalt lämnar den falska sugar daddy och tar med sig pengarna som de falskt lovat och lämnar sockerbarnet ur fickan.

Det finns två sätt på vilka sugar daddies sköter sockerbarnsbedrägerierna.

Den första innebär att de lovar en enorm summa men ber om en förskottsbetalning först. Den andra vägen innebär att bedragaren betalar sockerbarnet en enorm summa pengar som försvinner efter en tid, men inte innan bedragaren ber om lite tillbaka först.

När bedragaren ber Sugar Baby om en förskottsbetalning först

Den första metoden är den lättare av de två att nosa upp. Det beror på att det använder ett vanligt pengarelaterat bedrägeri som vi har sett i flera år i andra tjänster, som Venmo-relaterade bedrägerier. Det finns många andra kontantbedrägerier i den senaste historien, till exempel Cash App-bedrägeri, som är notoriskt känd av alla fel skäl.

Bedragaren börjar med att posera som en sugar daddy eller mamma. De kontaktar sedan människor på webbplatser och sociala medier som vill bli en sockerbebis.

Bedragaren skickar ett meddelande till användaren och berättar att de är villiga att betala av alla räkningar eller köpa dyra varor. Detta får offret att tro att bedragaren har lösningen på sina problem.

Bedragaren förklarar sedan att de är redo att hjälpa offret att fly från röran de befinner sig i, men det finns en hake.

Av någon anledning kommer sugar daddy-bedragaren att kräva betalning från sugar baby innan han skickar pengarna. Orsaken kan ändras från bedragare till bedragare. Vissa kommer att spela maktkortet och säga att den lilla betalningen fungerar som ett ”bevis på lojalitet.” Andra kommer att använda en ursäkt som betalningsavgifter eller andra utgifter som är involverade i att skicka över pengarna.

Naturligtvis är den första betalningen inte för någonting: det är bara nyansen av en sockerbabybedrägeri. När bedragaren väl får pengarna försvinner de utan att skicka de utlovade pengarna och lämnar offret ur fickan.

Till exempel, Avast rapporterade om ett försök med PayPal sugar daddy-bedrägeri. Den falska sugar daddy berättade för offret att innan han kunde skicka över en betalning på 1 500 USD var mottagaren tvungen att skicka pengar till honom för att hjälpa till att verifiera hans PayPal-konto. Lyckligtvis visste offret att det var en bluff och skickade ingenting över; Ändå är det ett bra exempel på hur falska sugar daddies och mammor fungerar.

När Sugar Daddy Scammer gör en tillfällig betalning till Sugar Baby

Den här metoden är mycket farligare än den som beskrivs ovan, eftersom den på ett tillförlitligt sätt lurar användaren att tro att de fått betalt. Problemet är att pengarna som offret får försvinner efter ett tag och lämnar dem med ingenting igen.

Bedragare skapar denna ”tillfälliga betalning” på ett av två sätt. De kan använda stulna kreditkortsmedel för att betala sockerbarnet. Pengarna landar visserligen på barnets konto, men när kreditkortsföretaget inser att kortet var stulet tar de tillbaka pengarna och lämnar offret utan någonting.

De kan också välja att använda en check som de vet kommer att studsa. När checken har lösts in visas den på ett bankkonto, men den ”räknas” inte riktigt förrän pengarna är klara. Om checken inte rensas försvinner pengarna från kontot igen.

Men om bedragaren betalar ett offer med dessa tillfälliga pengar, hur tjänar de pengar på dem? Nyckeln här är att en bedragare har ett litet fönster mellan betalningen och pengarna som förångas där offret verkligen tror att de har fått betalt. De kan utnyttja detta fönster och be om pengar tillbaka innan det försvinner.

Till exempel kan en bedragare skicka ett offer $2 000 i checkar för att täcka offrets räkningar. Sedan kommer bedragaren att säga att de vill ha ett tecken på uppskattning eller betalning för att finansiera ett speciellt tillfälle. De kommer sedan att be offret att betala tillbaka dem lite (säg, $100), vanligtvis i presentkort.

Presentkortsbetalningar är en enorm röd flagga att du är mitt uppe i en bluff. Till skillnad från pengaöverföringar har presentkort mindre pappersspår och är lättare att skicka. Det är därför telefonbedragare alltid ber om betalning via den här metoden. När du känner dig fast i ett sådant scenario bör du alltid försöka känna igen presentkortsbedrägerier genom att analysera symptomen på begäran.

Om sockerbarnet går med på det skickar de över pengarna och tror att de fortfarande har en mängd pengar som bedragaren skickade över som backup. Tyvärr kommer checkarna att studsa och lämnar offret 100 $ färre än de började.

Om detta låter för långsökt för dig att tro, finns det exempel från verkliga världen på att detta händer. Som rapporterats av ABC7 Nyheter, blev en 17-årig pojke offer för en Snapchat-sockerbabybedrägeri efter att han fick 4 000 dollar och en check på 4 500 dollar av en sockermamma. Efter att han hade växlat in dem, blev han tillsagd att donera $8000 till en sekundär källa och behålla $500.

Tyvärr, efter att pojken hade donerat pengarna, studsade checkarna. Pengarna som pojken trodde att han hade fått ”dunstade” över natten och lämnade honom i skuld.

Hur man upptäcker en falsk Sugar Daddy eller Sugar Momma-bluff

Bildkredit: Tanya Antusenok/Shutterstock.com

Problemet här är inte sugar daddies och mammor själva. Även om sällsynta, legitima människor finns där som vill spendera pengar på andra i utbyte mot komplimanger och dejter.

Därför vilar problemet mer på att sålla bort de som inte vill stötta dig. Sådana människor missbrukar systemet för att lura ekonomiskt desperata människor på deras surt förvärvade pengar.

Se upp för Sugar Baby-lojalitetstester och avgiftsförfrågningar

Om en sugar daddy eller mamma ber dig att betala dem innan de betalar dig, var omedelbart uppmärksam. Detta inkluderar betalningar för att ”bevisa din lojalitet” eller för att täcka transaktionsavgifter.

Om någon ger dig pengar, bör det inte vila på dig att skicka pengar till dem för att täcka något. Som sådan är det mycket troligt att om någon ber om en symbolisk betalning innan de betalar dig, de vill ta de pengarna och springa.

Lita inte direkt på några inkommande medel

Om någon skickar pengar till dig, agera inte på dem eller spendera dem omedelbart, särskilt om de betalades med check. Bedragare har ett sätt att ge dig tillfälliga medel som kan försvinna med ett ögonblicks varsel.

Som sådan, när du får en stor betalning från någon online, ge det tid att lösa först. Om de betalar med check, ge det tid att rensa innan du spenderar det. Om de betalade in pengar direkt till ditt konto, använd inte dem omedelbart för att säkerställa att pengarna inte betalades via ett stulet kreditkort.

Håll dina relationer söta genom att upptäcka Sugar Daddy och Sugar Momma-bedrägerier

När de är legitima kan sugar daddies och mammor erbjuda människor ekonomiskt stöd och en relation. Bedragare är dock angelägna om att missbruka systemet, så håll ögonen ute efter dessa falska föräldrafigurer.

När relationer är inblandade, är bedragare inte alltför långt efter. Även på nätdejtingsajter finns det överflöd av bedrägerier som kan förstöra din önskan att hitta kärlek eller kamratskap