Din One-Stop-guide för att bli en bättre YouTuber

Spread the love

Du vet redan hur viktigt YouTube är för företag om du är här. Låt oss kolla in vår guide om hur du blir en bättre YouTuber.

YouTube är mer än bara näst största sökmotorn och a liknande sociala nätverk.

Många företag vänder sig mot denna videoplattform för att skapa innehåll eller annonsera.

Så du har inte fel att tänka på att skapa en YouTube-kanal.

Men du har en armé av kreatörer att kämpa mot. En svindlande 500 timmar innehåll laddas upp på YouTube per minut.

Ursäkta att jag berättade detta för dig, men realistiskt sett borde du inte ens försöka om du inte är strategisk i planering och genomförande.

Men om du har sinnet hos en strateg och hjärtat hos en kreatör, låt oss formulera receptet för att bli en framgångsrik YouTuber.

Vänta inte. Dyka i.

Fixa nischen

Varför bara YouTube? Den här guiden kan också inkludera hur man lyckas på Facebook, Instagram, Pinterest, Tiktok, Vimeo, Snapchat och fem andra sociala nätverk.

Blir inte det bra? Allt i ett.

Ja, det blir bra, men för ingenting och ingen.

Istället fokuserar jag bara på hur man blir en bättre YouTuber.

YouTube, det är målet.

Det kallas att begränsa din publikbas. Eller specialiserat sig på något speciellt. Eller fixa nischen. Definiera detta för dig och din YouTube-kanal.

Vad vill du skapa? Och varför?

Att bygga på dina styrkor är tillgängligt. Men det kommer att ta mycket tid och ansträngning om din expertis är supervanlig.

Alternativt kommer dina framtidsutsikter att bli bättre om du förbättrar din inte så vanliga talang. Gör ett val.

Det mer tekniska skälet bakom att fixa nischen är att bygga auktoritet. När du börjar rikta in dig på specifika sökord har du bättre chanser att ta en högre plats i YouTubes sökresultat.

För det är meningslöst att sitta längst ner där ingen kommer och klickar. Så bygg en auktoritativ kanal som syftar till en unik färdighet/trend innan du sprider dig på andra domäner.

Evergreen innehåll är bra. Den behöver inte uppdateras och drar trafik hela livet.

Men tyvärr söker och längtar folk mycket mer.

Om du är bland de första att ladda upp uppdaterat innehåll på din domän kommer du att sökas igenom och klickas betydligt mer. Det är poängen med att ta första-mover-fördelen.

Men var man ska leta efter vad som är trendigt kan vara knepigt för nykomlingar.

Google drar nytta av sin sökmotordata och ger dig Google Trender. Du kan söka efter de populära YouTube-söktermerna för vilken period som helst på varje plats.

Det håller dig relevant för marknaden och möjligen högt upp i sökresultaten.

Till exempel har jag gått in på iPhone för att kolla in betydelsen av denna term för USA. Jag behöll tidsintervallet som de senaste 30 dagarna, kollade efter YouTube-sökresultat och jag fick detta:

Quora

Quora är en plattform för att få svar på vad som helst. Och det ökar i popularitet. För närvarande finns det 300 miljoner människor ombord på detta sociala nätverk. Du kommer att hitta intellektuella till idioter, som alla delar sin visdom på Quora.

Quora har utrymmen för varje domän. Bloggare använder det ofta för att hitta nya titlar. Och det finns ingen anledning till varför du inte kan göra detta för din YouTube-kanal.

Processen liknar den vi gjorde på Google Trends. I ett nötskal kan Quora ge dig de efterfrågade ämnena för att göra videor.

Och det är en körsbär på kakan om du redan är en mest sedd Quora-skribent.

Du kan utnyttja din Quora-popularitet för att underblåsa YouTube-ambitioner.

UberSuggest

UberSuggest är en snygg applikation för att hitta de rankade sökorden. Se detta som en avancerad version av Googles kostnadsfria sökordsplanerare.

  Får din gamla router fortfarande säkerhetsuppdateringar?

Du kan använda det här verktyget för att skapa lockande titlar. UberSuggest ger dig en lista över rankade sökord, deras sökvolym, rankningssvårigheter, etc.

Men kom ihåg att ha sökavsikten i åtanke när du använder sökord från UberSuggest.

Det är till exempel bra att göra en video om att göra en pizza på 5 minuter. Men en video om hur man skriver ett blogginlägg är mer lämpad som en artikel snarare än en videoguide.

Skapa en innehållsplan

Konsekvens är nyckeln. Det får dig att se professionell och seriös ut när det gäller ditt arbete. Dessutom kan du inte skapa uppdaterat innehåll om du själv är inkonsekvent.

Och att bara nicka instämmande hjälper inte heller. Göra en plan.

Du kan använda gratis kalkylblad och webbapplikationer som Google Kalkylark att hålla dig på rätt spår. Eller så kan du använda YouTube schemaläggare som Hootsuite.

Det senare alternativet är ett mycket mer robust val för alla professionella YouTubers. Det hjälper till att hantera flera YouTube-konton från en enda instrumentpanel och samarbeta om du har ett team.

Dessutom kan du schemalägga YouTube-videor så att de går live i föredragna slots. Den här funktionen är utmärkt om du har en publik över flera tidszoner.

Applikationer för att göra/redigera video

Medan en anständig uppsättning hårdvara är en no-brainer för en blivande YouTuber, har programvaran sin betydelse.

Bra videoredigerare kan få dig att se professionell ut även under en icke-studioinställning. Ta del av några av de bästa verktygen för att registrera din kreativitet.

iMovie

Apple-folk har det här standardprogrammet att starta gratis. Den har ett förenklat användargränssnitt för nybörjare. Även om det inte är den mest kraftfulla videoredigeraren på marknaden, är det utmärkt och enkelt.

iMovies Förbättringar med ett klick kan spara tid och ansträngning, särskilt för personer som är nya inom videoredigering. Om du är mer intresserad, prova eller läs detta PC mag recension av iMovie.

Wondershare Filmora

Detta är en avancerat alternativ för människor i och utanför Apples ekosystem.

Men jag kommer inte att definiera avancerad; bättre att se detta:

Filmora är inte gratis men har en gratis provperiod. Du bör definitivt prova detta för att höja din produktion.

VideoStudio

Corel VideoStudio är ett toppmodernt redigeringsprogram för nybörjare till genomsnittliga användare. VideoStudio är enkelt, till att börja med, och har verktyg för att komma igång inom några minuter.

Noterbart är VideoStudio endast för Windows OS. Det kommer med en engångsbetalning och en 30-dagars gratis provperiod.

Debutvideoinspelning och skärminspelare

Debutvideoinspelning är i första hand ett videoinspelnings- och exportverktyg för Windows och Mac. Den kan användas för att spela in videor för vidare redigering i olika program.

Förutom inspelning har detta vissa standardfunktioner som att lägga till bildtexter, färgjusteringar etc. De har också en gratisversion för icke-kommersiell användning.

DaVinci Resolve

DaVinci Resolve är direkt för avancerade till expertanvändare, som experter i Hollywood-stil. Detta är en allt-paketerad-i-ett-lösning. Du hittar video- och ljudredigering, rörlig grafik, färgkorrigering och mycket mer i det här omfattande verktyget.

Du kanske har sett olika scener i flera filmer som har använt dess kapacitet. Ta en titt:

Visserligen har den en inlärningskurva och en gratisversion för att stödja det. Prova detta, och förhoppningsvis kommer du inte att behöva något i framtiden. Och ja, det är tillgängligt för Mac, Windows och Linux.

Adobe Premiere

När du kommer till det dyrare alternativet till DaVinci Resolve har du Adobe Premiere. Denna branschstandard videoredigeringsprogramvara kommer endast med prenumerationsplaner. Och det är inte lika komplett som det tidigare alternativet.

Till exempel har du inte kraftfulla färgkorrigeringar och ljudredigering med Premiere. Du är skyldig att använda ytterligare programvara för det.

Som sagt, den är fortfarande väldigt kraftfull. Den har ett mycket flexibelt användargränssnitt och en relativt mild inlärningskurva. Men du måste prova dess 30-dagars gratis provperiod för att veta varför detta är en eftertraktad videoredigeringslösning.

Skapa & Optimera

Vad ser du när du anger någon sökterm på YouTube?

Lista över videor? Nej.

Det är Thumbnails. Det första handslaget är alltid med miniatyrerna. Dessa är portarna för att kalla in tittarna. Om du inte ser bra ut där kommer du att scrollas vidare.

  Hur du laddar upp dina Google Apps med Script Editor

Så det är bäst att designa dina miniatyrer med största omsorg och uppriktighet. Och du kan praktiskt taget börja gratis med verktyg som SnappaCanva, etc.

Förutom miniatyrbilder kan dessa grafiska designapplikationer användas för att professionalisera din kanallogotyp, bannerbild, profilbild och vattenstämpel.

Du hittar dessa alternativ i YouTube Studio sektion.

Det finns ett par sätt att marknadsföra din YouTube-kanal. Dessa alternativ kan betalas och gratis. Låt oss börja med en no-brainer-reklam.

Reklam

Annonsering medför extra kostnader. Men det är det snabbaste sättet att bygga en publik om ditt innehåll är bra. Börja med en låg budget för att se effekten.

Dessutom är YouTubes annonseringspolicy väldigt nybörjarvänlig. Du kan börja för så lite som 10 USD per dag. Och du betalar bara om någon ser din annons i minst 30 sekunder eller klickar på något element.

Kolla här för en mer detaljerad insikt om YouTubes annonseringskostnader.

Nätverk

Ditt nätverk är ditt nettovärde är inte bara ett fint citat – det är en verklighet som passar alla företag.

Trevliga, duktiga människor, blir uppringda överallt. Vem vill inte ha dem?

Ett sunt nätverk är en halv vunnen kamp. Så ta kontakt med rätt personer.

Gästframträdanden på vissa etablerade kanaler kan ge dig ett välbehövligt försprång. Din direkta konkurrent kommer sannolikt inte att marknadsföra dig. Men vissa relaterade kanaler med vissa överlappande strömmar kan vara värdiga värdar.

Alternativt kan du ringa några experter till din kanal för crossovers. Detta hjälper dig att utnyttja deras publikbas med liknande intressen.

Slutligen, nätverk är inte en sak över en natt. Var strategisk och ha lite tålamod.

Korsfrämjande

Korsmarknadsföring kan fungera inom eller utanför YouTube.

Om du till exempel har en pizzareceptkanal kan du prata något om pepperoni Pizza (med en länk som kort, mer om det senare) i din video om hur man gör en cheese burst pizza.

Detta kallas korsmarknadsföring inom din kanal.

Den andra handlar om att använda din icke-YouTube publikbas från Facebook eller Twitter för att popularisera din YouTube-kanal.

Så helst bör dina marknadsföringsstrategier vara en blandning av båda.

Bygg din målgrupp

Detta är det mest planeringsorienterade du kan göra med din kanal förutom själva skapandet.

Jag hoppar över det mest uppenbara – skapa bra innehåll. Det är väldigt grundläggande och absolut. Du vet att det är viktigt, och det finns ingen väg runt det.

Lär känna din målgrupp

Jag kan inte betona detta nog!

Du måste veta att de flesta av kanalerna trivs eftersom de tjänar ett syfte. Det är inte bara planenkel underhållning.

Till och med underhållarna måste ta hänsyn till det knasiga om sin publik. Du kan till exempel inte sjunga på arabiska för att rikta in dig på dina engelska prenumeranter. Det är helt enkelt dumt.

Så det bästa är att identifiera luckorna och utbudet samtidigt som efterfrågan är i sikte.

Vattenstämpel, kort, CTA:er och slutskärmar

Det slutliga syftet med detta avsnitt är att hjälpa dig att dra maximal nytta av dina skapelser. Och att inte låta det vara en engångsgrej.

Vad ser du på följande bild?

Fortfarande från vidIQ YouTube Channel

Först, uppe till höger finns en länk till hans andra video. Det är korsreklam inom din kanal. Han pratar om det och använde kortfunktionen i det ögonblicket.

För det andra är vattenstämpeln längst ner till höger för att förbättra antalet prenumeranter.

Eftersom folk glömmer att prenumerera, och när en tittare trycker på prenumerera, skickar det en enorm signal till YouTubes sökalgoritm om vikten av din kanal.

I ett nötskal, prenumeranter är viktiga. De ger upphov till din tittarsiffra vilket gör din bank. Så fler prenumeranter översätter helt enkelt till fler visningar.

Därefter kommer slutskärmar. Förutom kort är dessa pelarna för att hopa antalet prenumeranter. Slutskärmar är videons senaste 20 sekunder (eller mindre). Kolla in det här:

Fortfarande från RazorSocial YouTube Channel

Målet är enkelt. Låt inte användarna flyga iväg för någonting.

De sista sekunderna är värdefulla. Om tittaren fortfarande är här gav du något värdefullt. Nu är det dags att bygga vidare på det intrycket.

  Topp 10 bästa appkontrollerade julgransbelysning

RazorSocial-killen gör tre saker med slutskärmarna.

Först ett kort för att öka antalet abonnenter.

Den andra är en extern länk till Razor Social-webbplatsen, en digital marknadsföringsbyrå.

Och för det tredje, en relaterad video får tittarna att titta på hans kanal.

Den externa länken är ett levande exempel på korsmarknadsföring mellan olika plattformar.

Dessa knappar eller skärmlänkarna kallas Call-To-Action (CTA). Enkelt uttryckt uppmanar de tittarna att vidta en specifik åtgärd.

Kolla in den här videon om hur du lägger till kort:

Förlova sig

Om du inte redan är en superstjärna, gör dig redo att umgås med några riktiga människor. Eftersom YouTube inte har någon brist på bra innehåll.

Så, förutom att skapa fantastiska videor, måste du hålla fötterna på jorden.

När du förnuftigt svarar på dina fans kommentarer, skapar du en bild av dig själv som en bekant person. Detta har stor tilltalande eftersom din publik lätt kan relatera till det.

Ditt innehåll kommer att delas och folk kommer tillbaka för mer. Men visa lite arrogans så faller du platt utan en andra chans.

Så nyckeln är – var snäll.

Och när du når 500 prenumeranter kan du ha gemenskapssektionen. Detta hjälper dig att interagera med din nya fanbas på annat sätt än genom vanliga videor.

Betrakta din kanals communitysida som en mini-privatversion av Twitter. Läs mer om det här:

Icke-prenumeranter

Jag tittar personligen så mycket på YouTube men prenumererar sällan på ens 10 % av innehållsskaparna.

Varför? Enkelt, jag behöver inte.

Detsamma kommer att hända dig. Folk kommer, tittar och går om du inte har något speciellt för prenumeranter, som frekventa giveaway-evenemang.

Men kom ihåg att visningar är viktigare än prenumerationer. Ergo, kom ur lusten att omvandla varje tittare till en prenumerant.

Uppskatta därför även icke-prenumeranter och översälj inte prenumerationer.

Vissa människor tenderar att bli känslomässiga och oberäkneliga när de kommenterar YouTube-videor. Det blir riktigt rörigt snart.

Och allt detta nonsens har en avvisande effekt på genuina kommentatorer. De kommenterar eller diskuterar inte, till stor förlust av kanalen.

Så låt inte din kanalkommentarsektion bli ett offer. Använd istället YouTubes kommentarsfilter för att moderera kommentarsektionen.

Du kan välja att godkänna varje kommentar manuellt. Eller så kan automatisk filtrering av stötande ord också användas. Bara att de automatiska funktionerna inte fungerar varje gång, försök bibehålla atmosfären för en sund diskussion.

Ladda upp och utvecklas

Oavsett hur mycket du läser om YouTube SEO är erfarenhet en lärare oöverträffad.

I ett nötskal, tänk som en tittare. Optimera din titel, beskrivning, taggar och allt kring sökorden.

Din sökordsdistribution bör räcka för att signalera YouTube om videon, men samtidigt vill du inte låta onaturlig. Viktigast av allt, se vad som fungerar för dig YouTube-analys och försök experimentera med det.

När jag kommer till YouTube SEO är det inte bara några få tips som jag kan ge dig och få dig att flyga. Nej.

Så låt oss lära av de bästa i branschen, kolla in Brian Deans guide om YouTube SEO. Det är väldigt detaljerat och baserat på Brains framgångar på YouTube.

Slutsats 📽️

Du kanske är en fantastisk kreatör, men det finns mycket mer bakom framgång. Hemligheten ligger i att hitta en balans mellan mannen och maskinen.

Om du ber mig att sammanfatta allt i en rad, skulle det vara Plan-Skapa-Främja-Analysera-Upprepa.

Jag önskar dig inget annat än en givande resa för att bli en bättre YouTuber.

Hasta la vista. Det är inget annat tips utan adjö på spanska.😎

Du kanske också är intresserad av de bästa YouTube-verktygen för att utöka din publik.