Din guide till platsbaserad inriktning

Ingen aning om hur geofencing kan vara ett effektivt verktyg för platsbaserad inriktning? Den här omfattande guiden hjälper dig att förstå Geofencing, hur det fungerar, dess applikationer och allt däremellan.

Tänk på ett scenario. En shoppare går in i ett köpcentrum och får omedelbart ett sms eller en push-notis som informerar om att en nyöppnad restaurang erbjuder gratis drinkar efter lunch. En lovande marknadsföringstaktik är att locka in närliggande kunder.

Men vad gjorde det möjligt att rikta in sig på kunderna utifrån deras plats? Geofencing är svaret. Så, vad exakt innebär termen geofencing?

Geofencing är en kraftfull platsbaserad teknik som gör det möjligt för alla företag eller e-handelsapplikationer att använda kommunikationsbaserade tjänster som radiofrekvensidentifiering (RFID), Wi-Fi eller GPS, och sätta upp en virtuell perimeter eller staket runt målområdet och utföra en programmerad åtgärd när en mobil enhet går in i eller lämnar en virtuell geografisk gräns.

Att rikta in sig på användare baserat på deras nuvarande plats är ett otroligt sätt att göra marknadsföringskampanjer till en framgång, och geofencing är verktyget som låter dig utföra platsbaserad inriktning. Men det är inte allt som geofencing hjälper dig som företag att uppnå. Nyfiken på att veta mer? Stanna hos oss när vi går igenom artikeln.

Hur fungerar Geofencing?

Geofencing använder kommunikationsteknik som GPS, RFID, Wi-Fi, mobildata och IP-adressintervallet för att sätta upp ett virtuellt staket. För det första använder en utvecklare eller marknadsförare GPS eller RFID-driven programvara för att sätta upp ett virtuellt geofence runt en geografisk plats som en byggnad, butik, restaurang eller till och med en stad eller stat.

En polygonal geofencing-mjukvara krävs också för att markera punkter på kartan, som fungerar som ett geofence för att spåra platsen.

Generellt skapas virtuella geofences som en cirkel runt den riktade platsen på Google Maps, integrerade under apputvecklingen. Den fungerar som en gräns som automatiskt utlöser ett korrelerat svar, till exempel att skicka ett sms eller e-post, visa en reklam i sociala medier eller leverera en appavisering, närhelst en användare eller en mobil enhet går in i eller lämnar det geoskyddade området.

Det utlösta svaret tilldelas av en administratör eller en marknadsförare, beroende på var tekniken implementeras. Intressant nog är det möjligt att spåra olika aktiviteter, såsom in- och utträde i varje geofence, och specificera ett distinkt svar för varje trigger.

Geofencing tillåter utvecklarna att ställa in och övervaka flera geofences vid en given tidpunkt, och den övre gränsen är 100 geofences per app och enhetsanvändare.

Användningar och tillämpningar av Geofencing

Geofencing kan implementeras i olika scenarier, allt från marknadsföring och reklam till platsspårning, och det kan också hjälpa till att upprätthålla lagen. Låt oss ta en närmare titt på de mest populära tillämpningarna för geofencing.

Bättre marknadsföringsresultat

Företag kan utnyttja geofencing-teknik för att rikta in sig på kunder baserat på plats och erbjuda exklusiva erbjudanden för att fånga deras uppmärksamhet och överträffa sina konkurrenter. Geofencing kan vara ett värdefullt marknadsföringsverktyg för att visa annonser för användare som korsar geofencen och leverera push-meddelanden.

Asset Management och fordonsspårning

Geofencing gör det möjligt att spåra värdefulla tillgångar som datorer och fordon och utlöser varningar när de tas utanför den geofencerade platsen.

Arbetsplats och anställd tidsspårning

Företag implementerar snabbt geofencing-teknik för att veta när en anställd går in på geofencing-arbetsplatsen och automatiskt klocka in dem.

På samma sätt får cheferna ett meddelande omedelbart när medarbetaren klockar ut eller lämnar platsen på plats. Det hjälper också till att avgöra om medarbetaren har lämnat arbetsplatsen efter att ha klockat ut.

Identifiera brottslingar

Brottsbekämpande organ implementerar geofences för att spåra medborgare som kan ha begått ett brott. Det klargör också om den påstådda brottslingen var närvarande under den givna tiden.

Leverera personliga resultat

Företag kan implementera geofencing för att förbättra kundupplevelsen och leverera personliga resultat. De kan rikta in sig på användare som för närvarande är närvarande på evenemangsplatsen och be dem att skriva en snabb recension på sociala medieplattformar.

Annonsering i sociala medier

Sociala medieplattformar som Facebook, Instagram, Snapchat och Twitter har inbyggd geofencing-teknik. Dessa annonsplattformar gör att du kan sätta upp ett geofence och rikta in dig på de personer som för närvarande befinner sig i det området.

Fördelar med Geofencing

Nu när vi har en bra uppfattning om hur geofencing fungerar och var du kan implementera geofencing, fortsätt för att kolla in fördelarna med att använda Geofencing-teknik.

Rikta in dig på kunder vid perfekt tid och plats

Marknadsförare kan marknadsföra sina produkter och visa sin försäljning till målkunderna efter att ha geofencerat sina konkurrenter. På så sätt kan de fånga kundernas uppmärksamhet när de vill göra ett köp.

Förbättra produktiviteten

Arbetsgivare kan fjärrstyra personalstyrkan, använda geofencing för att förbättra teamsamarbetet och fatta datadrivna beslut för att överföra anställda från en plats till en annan baserat på geofencing.

Säkerställer informationens säkerhet

Geofencing underlättar ansvarsskyldighet och hjälper till att begränsa anställdas åtkomst till enheter och applikationer, vilket skyddar deras värdefulla data.

Förbättrar noggrannheten

Geofencing-drivna varningar och påminnelser effektiviserar det dagliga arbetet och gör det lättare att spåra tid.

Öka lokal försäljning

Geofencing-aktiverade reklamkampanjer som erbjuder exklusiva rabatter och flera andra förmåner till de lokala köparna tar med sig enorma folkmassor till butiken mer än vad traditionell reklam kan göra.

Förbättrad dataanalys

Geofencing möjliggör bättre spårning och analys av kunddata baserat på olika mätvärden som visningar, engagemang, visningar och konvertering.

Förhindrar stöld

Geofencing hjälper organisationer att skydda tillgångar och undvika stölder genom att varna tjänstemännen när det inkräktar på den inhägnade platsen.

Slå dina konkurrenter

Geofencing av din konkurrents varumärke för att erbjuda lovande erbjudanden är en effektiv marknadsföringsstrategi för att introducera ditt varumärke och fånga kundernas uppmärksamhet.

Öka försäljning och intäkter

Geofencing-baserade omnikanal-marknadsföringskampanjer ökar försäljningen och intäkterna för verksamheten eftersom de kan rikta in sig på målgruppen baserat på plats.

Typer av Geofencing

Beroende på syftet med applikationen den används för är geofencing huvudsakligen av två typer, nämligen. Aktiv och passiv.

#1. Aktiv Geofencing

I denna typ av geofencing öppnas appen på kundens smartphone och GPS-tjänsterna fortsätter att vara igång hela tiden. Detta gör det möjligt för företag att spåra enskilda kunder efter latitud och longitud. Det är hög batteriförbrukning i den aktiva geofencing-tekniken på grund av att GPS alltid är på under hela tiden för appanvändning.

#2. Passiv Geofencing

Passiv geofencing, i motsats till aktiv geofencing, behöver inte applikationen vara i ett konstant aktivt tillstånd eftersom den är utformad för att fortsätta köras i bakgrunden. Passiv geofencing är inte beroende av GPS-teknik; istället förlitar de sig på Wi-Fi eller mobildata.

Passiv Geofencing kan inte fungera i realtid, och därför är det inkompetent att skicka omedelbara annonser och notiser på användarens enheter. Denna typ av geofencing används främst för att samla in användardata eftersom den inte kan utföra realtidsåtgärder.

Geofencing-teknikens utmaningar

Geofencing erbjuder massor av fördelar men i likhet med andra tekniker har det också sin del av utmaningar. Följande är de utmaningar som Geofencing kämpar för att övervinna.

Tekniken behöver underhåll som verkar monotont efter en tid, och inte att förglömma är buggig, även om användare har sagt att den levererar ganska exakta resultat för det mesta.

Geofencing är känt för att orsaka oro för den personliga integriteten. Anställda och kunder kan vara tveksamma till att dela sin platsdata, vilket är kärnfaktorn bakom geofencing-baserad marknadsföring och affärsrelaterad taktik.

Geofences är starkt beroende av positioneringstekniker som GPS, mobilnät och Wi-Fi som bara kan leverera exakta resultat i en kort parameter.

Geofencing leder till hög strömförbrukning och batteriförbrukning, vilket kan vara oroande för anställda som använder sina smartphones.

Geofencing Future Scope

Genom att hjälpa företag att sätta upp virtuella geografiska gränser och övervaka de anställda i realtid, är geofencing ikapp populariteten. Under de kommande åren kommer geofencing, i kombination med teknologier som GPS, Wi-Fi och RFID, att hjälpa företag att uppnå många mål.

Enligt undersökningen Geofencing Market by Solution, Technology, Industry & Region – Forecast 2022 – 2032, förväntas Geofencing-marknaden uppnå en värdering på 9 596,6 miljoner USD år 2032 från 1 867,2 miljoner USD 2022.

Denna accelererade tillväxt kommer att drivas på av tekniska framsteg, som kommer att hjälpa företag att anamma geofencing för att ge en bättre användarupplevelse, förbättra kundretention och öka den totala försäljningen. Införandet av 5G-teknik kommer att erbjuda höghastighetsdata och platsnoggrannhet, vilket ytterligare kommer att öka användningen av geofencing i platsbaserade marknadsföringsscenarier.

Summering

Det är i stort sett allt du behöver veta om Geofencing, som sakta håller på att bli en medfödd del av vår virtuella värld. Geofencing gör det möjligt för företag att utnyttja kommunikationstjänster för att geoinrikta potentiella användare för att uppnå flera viktiga mål. Onödigt att säga att geofencing föreställer sig en lovande framtid.

Du kan också tillämpa Guerrilla-marknadsföring med målbaserad marknadsföring för att fånga kundernas uppmärksamhet och viral exponering.