Det nya sättet att bli anställd på den konkurrensutsatta marknaden

Den nuvarande IT-marknaden är oförutsägbar. Om du är ny på marknaden blir det svårt att få uppmärksamhet från företag eller startups. Säsongsbetonade talanger kan ha svårt att få ett nytt jobb 💼, speciellt när man försöker få en avlägsen position.

Det finns flera skäl bakom detta, inklusive tillkomsten av artificiell intelligensmodeller som GPT-4 eller ökad konkurrens på grund av marknadsdynamiken.

Hur ökar du dina chanser att bli anställd? Tja, du kan använda öppen källkod till din fördel. Öppen källkod hjälper dig att öppna upp nya möjligheter och få nya färdigheter.

I den här guiden kommer vi att lära dig hur du kan använda öppen källkod för att förbättra dina möjligheter att söka jobb. Låt oss börja.

Vad är programvara med öppen källkod?

”Öppen källkod” hänvisar till allt allmänt tillgängligt som kan ändra och dela dess design. När vi engagerar oss i tekniska aspekter av öppen källkod är vi mer intresserade av ”öppen källkod”.

Därför hänvisar programvara med öppen källkod till allmänt tillgänglig källkod som vem som helst kan ändra, förbättra eller inspektera för inlärning. Källkoden är det som gör att programvaran fungerar som den är tänkt att göra. Den allmänna användaren ser dock aldrig koden och vet förmodligen inte om den finns där i första hand.

Som programmerare är källkoden det du är intresserad av. Genom att modifiera, lägga till eller fixa den kan du ändra hur applikationen eller programmet beter sig, i syfte att göra det bättre för slutanvändarna.

Många företag följer modellen med öppen källkod. På så sätt gör de det möjligt för samhället att lägga till ett värde till projektet. Det öppnar också vägen för jobbjägare som du att få chansen att arbeta med källkoden.

Open Source Jobs Statistical Outlook

Innan vi går på djupet om hur du kan använda öppen källkod för att få ett jobb, låt oss titta på lite statistik.

Enligt Jobbrapport 2022 med öppen källkod, ser saker lämpliga ut för bidragsgivare med öppen källkod. Den anmärkningsvärda statistiken i rapporten inkluderar följande:

  • 86% av cheferna vill ha öppen källkod i sitt team.
  • Nästan 46 % av cheferna vill öka anställningen med öppen källkod.
  • 93 % av rekryteringscheferna har svårt att ansöka om kandidater med erfarenhet av öppen källkod.

Denna statistik säger mycket om hur viktiga jobb med öppen källkod har blivit. Genom att lära dig hur man öppnar källkod förbättrar du dina chanser att bli anställd.

Jobb med öppen källkod är de jobb som erbjuds av projekt med öppen källkod. Dessa projekt vill distribuera utvecklare som är väl insatta i arbetsflödet med öppen källkod, inklusive tweaking, förbättring eller skapande av ny funktionalitet eller mjukvara för organisationen han anlitade.

Fördelar med öppen källkod när du söker jobb

Programvara med öppen källkod gynnar organisationer, inklusive community-driven support, mer flexibel iteration, enklare licenshantering och lägre kostnader.

Men vad har det för dig, speciellt när du söker jobb?

Bidrag med öppen källkod erbjuder ett enkelt sätt att fördjupa sig i relevant teknik med efterfrågan på marknaden.

Ta till exempel Web3. Det sägs vara internets framtid. Och du hittar massor av unika Web3 open source-projekt på GitHub. Om du är intresserad av Web3-teknik kan du börja med projekt som Solidity, Truffle, Metamask och Solana. Förutom dessa kan du också gå till andra Web3-projekt som du tycker är intressanta. På samma sätt kan du hitta öppen källkodsprojekt relaterade till andra tekniker.

När du börjar bidra kommer projektledare med öppen källkod att märka dig. Eftersom de ligger bakom projektledningen kan de också se hur dina kodändringar påverkade projektet. Dessutom kommer de att märka hur snabbt du lär dig utan deras hjälp, dvs din förmåga att lära dig saker med minimal vägledning.

Om du inte gillar kodning kan du också bidra på ett annat sätt. Du kan till exempel kolla in dessa projekts tekniska dokumentation om du gillar att skriva. Du kan också bidra genom bloggar och hjälpa företaget du vill anställa att se dina kunskaper.

Den viktigaste fördelen med bidrag med öppen källkod är avlägsna positioner. Distansarbete blev mycket populärt under pandemin; Men när allt var klart flyttade företagen till kontor. Eftersom naturen hos projekt med öppen källkod i första hand är avlägsen, har du större chanser att få ett distansjobb med detta tillvägagångssätt. Du får också fördelen av bättre intäkter och olika möjligheter.

Ansöker eller blir inbjudna

Fantastisk! Du började bidra till projekt med öppen källkod. Härifrån har du olika sätt att bli uppmärksammad.

➡️ Fortsätt att bidra tills någon från projektteamet kontaktar dig för en eventuell intervju.

➡️ Ansök till de lediga jobb som listas av företaget. När du ansöker, se till att du nämner dina bidrag uttryckligen så att de vet vad du kan göra för dem.

➡️ Slutligen, om det inte finns några lediga jobb, kontakta dem via e-post, sociala medier eller något annat medium som du tycker passar.

Om dina bidrag är exceptionella, kommer du att fånga utvecklarnas uppmärksamhet direkt. De ser din passion för projektet och förmågan att göra genomgripande förändringar med minimal hjälp. Dessutom, om din påverkan liknar en heltidsutvecklare eller bättre, ökar chanserna att du blir anställd många. I dessa fall kontaktar de dig och försöker få dig ombord.

Harikirat Singh, en YouTuber och bidragsgivare med öppen källkod, fick sitt jobb genom att följa denna metod. Han ville vara med Ryggsäck, ett Web3-företag som nyligen tog upp stora investeringar. Han fick dock inga ledtrådar för att gå med dem.

Harikirat fick dock sin chans när Backpack gick från stängd till öppen källkod. Han började bidra till projektet. Med några bidrag på vägen lade Amrani Ferrante, VD för Backpack, märke till honom. Amrani kontaktade Harkirat och efter ett litet samtal gav han Harikirat ett distansarbetskontrakt. För att lära dig mer om det, kolla in hans historia här.

En annan fallstudie du kan läsa är av Josh Wulf; du väljer sökvägen med öppen källkod till föra fram sin karriär.

Hur kan man bidra till öppen källkod?

Att bidra till öppen källkod kräver inga specialkunskaper. Det kräver dock att du förstår några koncept och plattformar.

Det första steget är att lära sig GitHub-plattformen. För det måste du skapa ett GitHub-konto. Här hittar du massor av projekt med öppen källkod. Till en början kan du starta de arkiv som du tycker är intressanta.

Därefter måste du lära dig hur ett projekt med öppen källkod fungerar. Dess nyckelelement inkluderar:

✅ Anatomi med öppen källkod inkluderar projektets huvudförfattare, underhållare, ägare, bidragsgivare och communitymedlemmar.

✅ Lär dig mer om projektlicenstyper.

✅ Alla projekt med öppen källkod innehåller en README-fil som du måste läsa för att känna till projektet. Den innehåller vanligtvis instruktioner för slutanvändarna, men du kan också hitta användbar information som bidragsgivare. Många projekt med öppen källkod har också en CONTRIBUTING-fil tillägnad bidragsgivare som deltar i projektet. Filen CONTRIBUTING listar de steg som behövs för att börja bidra till projektet.

✅ Slutligen, kolla in CODE_OF_CONDUCT som erbjuder kritiska punkter om projektets deltagares beteende.

Bortsett från dessa, kolla in projektdokumentationen. Det ger dig tillgång till genomgångar, handledningar och andra guider.

Du måste också lära dig nyckelkoncept med öppen källkod, inklusive Issue Tracker, Pull Requests, Mailing Lists eller Diskussionsforum och Synchronous chat-kanaler.

När du väl är bekant med allt ovan måste du nu hitta ett projekt som du brinner för. Helst ska det vara till företaget du vill anställas på. Men det kan bara vara fallet ibland. Många projekt med öppen källkod kan fånga din uppmärksamhet. Om något projekt med öppen källkod gör det, fortsätt och bidra till det.

Du kanske också vill filtrera projekt baserat på den teknik du vill arbeta med, de projekt du känner kommer att ha en betydande inverkan. Det finns många sätt att söka efter projekt med öppen källkod. Dessa inkluderar GitHub Explore, Endast för första gången, Open Source fredagetc.

Viktiga färdigheter du lär dig när du gör bidrag med öppen källkod

Det finns många färdigheter du lär dig när du gör bidrag med öppen källkod. Dessa inkluderar:

  • Förbättra befintliga färdigheter: När du börjar bidra lär du dig mycket mer. Detta förbättrar befintliga färdigheter, oavsett om det är tekniskt skrivande, kodning eller specifika tekniska färdigheter.
  • Förbättra dina nätverksfärdigheter: Med öppen källkod kan du arbeta med olika människor. Det ger dig också nätverksmöjligheter när du träffar intressanta människor med liknande intressen.
  • Dela kunskap: Med öppen källkod lär du dig och lär andra. När du väl har blivit erfaren kan du vägleda andra genom att vägleda dem om hur man lyckas med öppen källkod.
  • Lär dig människors färdigheter: Att interagera med samhällen lär dig olika färdigheter som hantering, konfliktlösning, etc.

Slutord

Att bidra till öppen källkod är ett av de bästa sätten att bli uppmärksammad. Leder det till att man blir anställd? Jo, det gör det. Det kan dock vara olika för alla där ute.

Det bästa sättet är att se detta som att öppna nya nätverksmöjligheter som kan leda till intervjuer eller chattar. Nu är det upp till dig hur du konverterar detta nätverk till kontrakt eller heltidsjobb.

Efter att ha lämnat några bidrag kommer du också att känna dig säker. Så sluta inte bidra; du kommer snart att få ditt drömjobb. Och du gör också världen till en bättre plats!

I slutändan kommer du att ha en konkurrensfördel gentemot människor som inte gör bidrag med öppen källkod. Det lär dig nyckelfärdigheter, både tekniska och interpersonella färdigheter. Du lär dig också att samarbeta med främlingar och arbeta i agila miljöer, där förändringar sker snabbt.

Kolla sedan in tips för att anställa en WordPress-utvecklare för ditt företag.