Det bästa bärbara RAM-minnet 2024

En snabb RAM-uppgradering kan blåsa nytt liv i din åldrande bärbara dator och förvandla den från ett trögt drag till ett mäktigt kraftpaket som kan hantera allt du kastar på den. Men inte alla RAM-moduler fungerar med bärbara datorer. Från prisvärda DDR4-kit till banbrytande DDR5-kraftverk, här är det bästa SODIMM-minnet (Small Outline Dual In-line Memory Module) för bärbara datorer.

Avgörande

Om din bärbara dator stöder DDR5, Crucial DDR5-4800 SODIMM är en kostnadseffektiv uppgradering som erbjuder utmärkt prestanda utan att kompromissa med hastigheten. Med en hastighet på 4800MT/s vid CL40 matchar den de flesta RAM-kit för bärbara gaming-datorer och ger utmärkt prestanda för spel- och innehållsskapande uppgifter.

Tillgänglig i enkla stickor eller kit på 8GB, 16GB och 32GB, kan du enkelt hitta den perfekta kapaciteten för dina behov. Dessutom kan du förvänta dig att nå de maximala 4800MT/s-hastigheterna på nästan alla bärbara datorer med DDR5-stöd, vilket ger exceptionellt värde för priset.

Avgörande DDR5-4800 SODIMM

Bäst överlag

$86 $91 Spara $5

Crucial DDR5-4800 SODIMM har en hastighet på 4800MT/s med CL40-timing och en låg 1,1V-spänning, och levererar otrolig DDR5-prestanda utan att bryta banken.

Fördelar

 • Prisvärt DDR5-kit
 • Utmärkt prestanda
 • Enkel installation och pålitlig
 • Brett kapacitetsområde

Nackdelar

 • Snabbare DDR5-kit tillgängliga

LAGGRUPP

Alla bärbara datorer är inte utrustade för den banbrytande prestandan hos DDR5-minne. Om din pålitliga följeslagare är några år gammal kan ett pålitligt DDR4-kit som TEAMGROUP Elite DDR4 Laptop Memory ge den en betydande prestandauppgradering till kraften genom krävande spel- och multitasking-arbetsbelastningar.

Detta RAM-minne har den snabbaste hastigheten i DDR4-sfären och når 3200MT/s med snäva CL22-timinger, och det är perfekt skräddarsytt för den bärbara datorns formfaktor med sin SODIMM-design. Dessutom låter den budgetvänliga prissättningen dig få en högre kapacitet, som 32 GB, utan att bryta banken, så att du kan hålla din åldrande maskin igång som ny i många år framöver.

TEAMGROUP Elite DDR4 Bärbar datorminne

Bästa budgeten

TEAMGROUP Elite DDR4 Laptop Memory är ett rimligt prissatt DDR4-3200 SODIMM RAM som är perfekt för att uppgradera äldre bärbara datorer.

Fördelar

 • Budgetvänligt
 • DDR4-prestanda i toppklass
 • Bra latens
 • Buntar upp till 64GB

Avgörande

Om din bärbara speldator är frustrerande trög eller inte kan hänga med i moderna spel, kan detta DDR-5600-kit från Corsair vara ett bra och prisvärt sätt att förvandla det till ett konkurrenskraftigt spelodjur. Tillgängligt i paket på upp till 96 GB, detta RAM-minne fyller kraften du behöver för att erövra även de mest krävande titlarna.

Körsbäret på toppen är att Crucial DDR5-5600 SODIMM stöder både Intel XMP 3.0 och AMD EXPO, så att du kan pressa ut varenda droppe prestanda från din rigg. Den klockar också automatiskt ned till 5200MT/s eller 4800MT/s för att säkerställa felfri prestanda på alla DDR5-aktiverade bärbara datorer, oavsett deras kapacitet.

Avgörande DDR5-5600 SODIMM

Bäst för spel

$99 $110 Spara $11

Crucial DDR5-5600 SODIMM utmärker sig som en av de bästa laptop RAM-modulerna för spel, med snabbare 5600MT/s hastigheter och kompatibilitet med Intel XMP 3.0 och AMD EXPO.

Fördelar

 • Stark prestanda för spel och produktivitet
 • Öst till överklocka i både Intel- och AMD-system
 • Brett utbud av kapaciteter och paket upp till 96 GB

Nackdelar

 • Moduler med hög kapacitet kan bli dyra

Kingston

Kingston FURY Impact SODIMM tänjer på gränserna för DDR5 och låser upp blixtrande överklockade hastigheter på 6400MT/s, vilket ger kraft till även de mest krävande uppgifterna. Med snäva CL38-40-40-timinger för exceptionell lyhördhet, är detta kraftfulla kit tillgängligt i en enda 16GB-sticka eller en dubbelkanals 32GB-konfiguration, redo att hantera de mest intensiva spel- och kreativa arbetsbelastningarna.

Byggt av Kingston, en branschledare inom minne och lagring, och Intel XMP 3.0-certifierad för garanterad stabilitet, ger detta RAM-kit jämn, bekymmersfri prestanda varje gång. Den enda förbehållet är att din bärbara dator måste stödja Intel XMP 3.0, annars kommer RAM-minnet att ha DDR5-4800 JEDEC-hastigheter som standard.

Kingston FURY Impact DDR5 SODIMM

Bäst för överklockning

$157 $167 Spara $10

Detta Intel XMP 3.0-certifierade kit kan ha hastigheter upp till 6400MT/s med en mycket respektabel CAS-latens på CL38 och är det snabbaste RAM-minnet du kan köpa för din bärbara dator.

Fördelar

 • Topplista prestanda
 • Enkel och stabil minnesöverklockning
 • Intel XMP 3.0-certifierad

Nackdelar

 • Kräver Intel XMP 3.0 för topphastigheter

G.SKILL

G.SKILL Ripjaws DDR5 SO-DIMM kommer i flera konfigurationer, men paketet på 64 GB framstår som det perfekta valet för avancerade användare, särskilt innehållsskapare och till och med hardcore-spelare. Med ett par dubbelrankade 32 GB-minnen ger den snabbare prestanda för uppgifter som kräver stor bandbredd, som 3D-rendering och videoredigering i flera lager.

Klockar in på 5600MT/s med blygsamt snäva 40-40-40-89 timings och en låg spänning på 1,10V, erbjuder Ripjaws en välbalanserad blandning av hastighet och stabilitet. Och som de flesta avancerade DDR5 SODIMM-kit är den helt kompatibel med Intel XMP 3.0 och AMD EXPO, redo att låsa upp ytterligare överklockningspotential om du vill ha ännu högre prestanda.

G.SKILL Ripjaws DDR5 SO-DIMM

Bästa DDR5 RAM

G.SKILL Ripjaws DDR5 SO-DIMM kontrollerar alla rutorna för högpresterande RAM, inklusive design med dubbla rangord, hög kapacitet på 64 GB (2×32 GB) och blixtsnabb 5600MT/s hastigheter med ytterligare överklockningsutrymme, vilket gör den perfekt för avancerade användare och hardcore spelare.

Fördelar

 • Hög kapacitet
 • Dual-rank design
 • Snabb prestanda och bra timing
 • Stöd för överklockning

Nackdelar

 • Alla bärbara datorer stöder inte 64 GB

FAQ

F: Hur vet jag om jag kan installera RAM på min bärbara dator?

Medan de flesta bärbara datorer för spel och produktivitet tillåter användarens RAM-uppgraderingar, kan vissa tunna och lätta modeller ha RAM-minnet lödat på moderkortet. Kontrollera alltid din bärbara dators manual eller produktsida, eller använd onlineverktyg som Crucials rådgivareför att bekräfta om du kan uppgradera RAM-minnet för din specifika bärbara modell.

F: Behöver jag en professionell för att infoga RAM i min bärbara dator, eller kan jag göra det själv?

Att installera RAM på en bärbar dator är en relativt enkel process som de flesta användare kan göra själva. Om det är första gången rekommenderar vi att du följer vår detaljerade guide om hur du uppgraderar din bärbara dators RAM för att säkerställa en smidig och framgångsrik installation.

F: Hur mycket RAM behöver jag för spel?

För en bärbar dator i mellanklassen vill du ha minst 8 GB RAM. Men någonstans mellan 16 och 32 GB RAM är bättre, eftersom detta kommer att erbjuda en mycket smidigare upplevelse, både i och utanför spel.

F: Hur mycket RAM behöver jag för kodning?

Kodning kan vara krävande för din bärbara dators minne, särskilt när du använder stora IDE:er som Android Studio. För en smidig upplevelse rekommenderar vi minst 16 GB RAM-minne för de flesta kodningsprojekt. Om du arbetar med komplexa projekt eller flera program samtidigt, erbjuder 32 GB en sweet spot för optimal prestanda och framtidssäkring.