Den ultimata robotdammsugaren på ingångsnivå

Spread the love

Viktiga takeaways

 • Yeedi Cube är en flaggskeppsenhet från ett respekterat smart robotdammsugare, som erbjuder funktioner för dammsugning, moppning och självrengöring.
 • Det är ett bra alternativ för nybörjare i robotdammsugaren eller de som vill uppgradera, med sin bekväma moppfunktion och självtömmande station.
 • Med utmärkt VSLAM-teknik, kraftfullt sug och ett oscillerande ljudmopphuvud ger Yeedi Cube handsfree rengöring till ett konkurrenskraftigt pris.

Robotdammsugare är mycket ”i sak” nuförtiden, och det finns många på marknaden som passar alla plånböcker. $699 Yeedi Cube är den senaste i Yeedis linje av robovacs, och denna jämförelsevis billiga enhet kommer med flera funktioner som gör den till ett utmärkt köp för nybörjare i robotens vakuumutrymme, såväl som de som vill uppgradera.

Yeedi Cube är tillgänglig nu från Yeedi butik. Om du är på marknaden för din första robotdammsugare och vill ha en enhet som lägger till bekvämligheten med en moppfunktion och självtömmande station, bör Yeedi Cube vara högst upp på din lista.

Yeedi Cube

Redaktörens val

Yeedi Cube är den senaste flaggskeppsenheten från det respekterade varumärket för smarta robotdammsugare. Den tar hand om att dammsuga, torka och till och med rengöra sig själv med den medföljande Omni Station. Om du vill ha handsfree-städning till ett pris som inte kommer att bryta banken, och du söker premiumfunktioner, behöver du inte leta längre än till Yeedi Cube.

Mått 13,3 x 13,3 x 3,7 tum (vakuum)

Sopbehållare Kapacitet 2,1 liter

Batteritid 150 min arbetstid

Märke Yeedi

Pris $699

Effekt 4300 Pa

Kompatibla enheter Android/iOS

Ytrekommendation Matta och hårda golv

Anslutning 2,4 GHz trådlöst

Rengöringslägen Tyst/Medium/Max (både moppning och dammsugning)

Tangle Detection Ja

Laddningstid 4 timmar

Mop Sonic oscillerande mopphuvud

Fördelar

 • Stor sugkraft
 • Konkurrenskraftig prissättning
 • Självtom station
 • Självrengörande
 • Skicklig VSLAM
 • Sonic oscillerande mopphuvud
 • Effektiv kartläggning

Nackdelar

 • Lite stökigt i maxeffektläge och vid tömning

Vad finns i boxen?

Yeedi Cube kommer i en mycket stor låda. Det måste det dock, eftersom det har massor av stort innehåll! Hittar du:

 • Yeedi Cube robotdammsugare och mopp
 • Omni självtömning/laddstation
 • Rengöringstillbehör
 • Kraftledning
 • Enhetslitteratur

Yeedi Cube Design

Ste Knight / MakeUseOf

När du har packat upp din Yeedi Cube och Omni Station kommer du att se att robotdammsugaren följer en ganska standardformfaktor. Enheten är vit och cirkulär, på ungefär samma sätt som många av robotdammsugarna på marknaden är.

På toppen hittar du kontrollpanelen, som har spot clean, auto clean och hemknappen. Du kommer också att se sensorn för V-SLAM-tekniken, vilket är vad roboten använder för att navigera runt i ditt hem. UFO-vattentanken med stor kapacitet på 1 liter är också på toppen, med en snabblåsningsmekanism och ett bärhandtag i gummi för att göra det enkelt att lyfta enheten. Förmodligen kallas detta en UFO-vattentank på grund av dess form, och inte för att den kan flyga.

Ste Knight / MakeUseOf

De yttre kanterna på roboten bär stötfångaren, syn- och laserstyrningssystemet, kantdetekteringssensorer, strömbrytaren, dammavfallsporten, soptunnellåsmekanismen och de två laddningskontakterna (dessa är på sidan snarare än under).

  Hur man låser upp skrivskyddade PowerPoint-presentationer

Vänd roboten på huvudet så ser du vad som händer under vakuumet. Nära framsidan av basen ser du anti-droppsensorerna. Sedan finns det universalhjulet framtill, flankerat av de två kantborstarna, och ytterligare två sensorer; en för mattdetektering och en för golvspårning. Sedan, i mitten, finns huvudborsten med flera ytor, med drivhjulen på vardera sidan. Baktill sitter det oscillerande mopphuvudet.

Ganska standard utseendemässigt alltså. Roboten mäter en touch över 13 tum i diameter och är strax under 4 tum hög, så den borde inte ha några problem att ta sig under soffor och skåp så länge gapet under är över 4 tum.

Ste Knight / MakeUseOf

Omni-stationen är ganska kompakt som självtömmande stationer. Den sträcker sig 17,7 tum från väggen, med en höjd på 14,7 tum och en bredd på 15,7 tum. Detta är mycket mindre än andra självtömda stationer, som Roborock G10s och Dreame S10, och så du borde inte ha några problem med att hitta ett utrymme att leva på.

Framsidan av Omni-stationen har en löstagbar bas som roboten kan sitta på när den är dockad, och portalen för roboten 4 att gå in i. När du tittar inuti portalen ser du den blå skrubben för rengöring av mopphuvudet, suginloppen för att tömma dammpåsen och det smutsiga vattnet samt laddningskontakterna.

Ste Knight / MakeUseOf

Ovanpå finns smutsvattentanken till vänster och dammpåsen och soptunnan till höger. Observera att det inte finns någon rentvattentank här; du måste fylla på det rena vattnet själv. På baksidan av Omni-stationen finns strömkabelingången med två stift (så se till att du placerar den nära ett eluttag när du installerar den).

Med framträdanden behandlade, låt oss gå vidare till att ställa in enheten.

Enkel installation

Ste Knight / MakeUseOf

Tack vare den lätthet med vilken du kan ställa in din Omni-station och Cube-robot är detta en utmärkt enhet för alla som är nya med robotdammsugare. Bestäm först var enheten ska bo. Som nämnts måste detta vara inom räckhåll för ett eluttag så att du kan koppla in Omni-stationen.

Så slå på Omni-stationen och slå på Cube-roboten. Ett snabbt tryck på hemknappen skickar tillbaka roboten till Omni-stationen och här kan roboten ladda helt innan den används för första gången. Laddningen går relativt snabbt, så du kan låta den göra sitt här medan du tar en kaffe och väntar på nästa steg.

Medan du väntar laddar du ner appen från Google Play Store eller Apple App Store. Du behöver detta för att ansluta till roboten och instruera den att rengöra på distans, plus ställa in enheten med avancerade funktioner. Du kan registrera dig för ett Yeedi-konto och ställa in appen redo att ansluta till roboten.

När roboten har full laddning kan du starta anslutningsprocessen. Det här är så enkelt som att öppna appen, trycka på kommandot Skanna och sedan skanna QR-koden på vakuumet, som finns under UFO-vattentanken. Ta bara ut den ur fördjupningen, skanna QR-koden, så kommer appen att identifiera vakuumet och vägleda dig genom resten av installationsprocessen. Under detta kommer den att ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk och så vidare, så förbered dig på att ange lösenordet. Du kan också namnge din robot under installationsprocessen. Jag har roligt döpt min till Dustbin Hoffman.

  6 ritkurser online för att bli konstnär

Innan du börjar din första rengöring, se till att marken är fri från hinder som t.ex. Som nästan alla robotdammsugare kan Yeedi inte upptäcka ledningar och kommer troligen att täppa till huvudinloppet och linda dem runt borsten. Öppna dörrarna till alla rum du vill att den ska städa och se till att stolar och bord är i sina vanliga positioner.

Ste Knight / MakeUseOf

Med allt anslutet till din smartphone och ditt bostadsutrymme förberett är du redo att kartlägga ditt hem. Så ställ in robovacen i vakuumläge (i motsats till vakuum/moppläge) och tryck på ren-knappen (den har samma pilsymbol som en uppspelningsknapp på en musikenhet, för sammanhang). Roboten kommer nu att lämna stationen och göra en vakuumkörning, samtidigt som den kartlägger utrymmet.

När den har kartlagt golvytan kommer roboten att återvända till Omni-stationen för att ladda upp igen, plus att eventuellt damm sugs ut ur soptunnan ombord. Grundinställningen är nu klar!

Yeedi Cube: Prestanda

Ste Knight / MakeUseOf

Yeedi Cube presterar perfekt när det gäller både dammsugning och moppning, och alla som letar efter sin första robotdammsugare med en självtömmande station kommer att älska den här enheten. Yeedi-kubens praktiska natur gör den otroligt bekväm; du ska inte behöva röra den om den inte fastnar eller om du får en underhållsvarning i appen.

Jag ställer in kuben för att utföra ett vakuum kl. 09:30 varje dag, med hjälp av schemafunktionen i appen. Detta är en nödvändighet i mitt hem, eftersom jag har fyra katter, så att ta bort deras hår och mjäll från mattan är ett måste om jag vill behålla ett rent hem och ha ren luft att andas. Det gläder mig att kunna rapportera att Cube gör ett enkelt jobb med att rengöra mina mattor.

Jag använde enheten på dess starkaste vakuuminställning och även om den var lite högljudd, gjorde den ett utmärkt jobb med att plocka upp alla katthår, små bitar av skräp och allt annat skräp som hade hittat sin väg till min matta eller kök lino. Alla smulor av kattbitar som tenderar att skräpa ner i köket runt deras matplats var borta, och området var fläckfritt när Yeedi-kuben hade gjort sin magi.

Ste Knight / MakeUseOf

Observera att enheten är betydligt tystare om du använder den i det lämpliga namnet ”Tyst”-läge, eller om du använder den i ”Medium”-inställningen. Om du har husdjur (särskilt katter, som tenderar att vara lite skrämmande kring autonoma enheter), föreslår jag att du gör några rengöringar i tyst läge först, helt enkelt för att vänja dina lurviga vänner vid tanken på dammsugaren.

Sammantaget fungerar dammsugning med Yeedi Cube effektivt, och det går också snabbt, och avslutar städningen av mitt utrymme på nedervåningen på så lite som 30 minuter. Detta är bra, eftersom det betyder att du kan ställa in dammsugaren med en schemalagd rengöring på morgonen, och det kan göras och dammas (ordlek helt avsedd) innan du ens sätter din fot ner till ett smutsfritt golv.

  Palett väljer färger från vilken bild som helst och ger dig HEX- eller RGB-koden [Web]

Över till moppning, och det är här Yeedi Cube lyser (liksom ditt hårda golv, laminat, kakel eller lino), som med den tidigare Vac 2 Pro som vi granskade 2022. Det oscillerande soniska mopphuvudet är utmärkt för att ge din icke- matta golv en bra skrubb, och finishen är också bra, lämnar inga ränder.

Ste Knight / MakeUseOf

Tack vare sitt oscillerande soniska mopphuvud skurar den till och med ditt golv, istället för att bara patetiskt glida moppen över golvet som de flesta andra robotmoppar/dammsugare på marknaden. Detta är idealiskt, eftersom det innebär att du kommer att spendera mindre tid på faktisk moppning; kuben har tack och lov förmågan att hantera tuffare fläckar och smuts.

Jag testade den med torkad frukt och (kanske lite djävulskt) rött vin. Kuben tog bort båda från golvet och lämnade den glittrande efteråt. Detta är ett bevis på den utmärkta design som Yeedi har anammat vid utvecklingen av mopphuvudet för sitt nya flaggskepp robotdammsugare/mopp.

Ste Knight / MakeUseOf

När rengöringen är klar, kommer Cube vac att gå tillbaka till den självtömda stationen. Saker och ting kan bli lite högljudda igen här eftersom Omni-stationen tar bort smutsen från kuben och även tömmer vattnet från UFO-tanken. Den lägger den förra i en dammpåse och den senare i en vattentank som du måste tömma.

När tömningen är klar, rengör och torkar Omni Station mopphuvudet. Detta är en enastående funktion i denna prisklass. Det hjälper till att hålla bakterier borta, vilket i sin tur förhindrar att mopphuvudet luktar illa, vilket det skulle göra om du låter det torka själv. Ingen vill rengöra sitt golv med en mopp som luktar fukt; det besegrar objektet helt!

Sammantaget är jag väldigt nöjd med resultatet när jag städar med Yeedi Cube, och jag vågar att många andra också kommer att vara det.

Rekommenderar Yeedi Cube och Omni Station

Skulle jag rekommendera Yeedi Cube och Omni Station? Det skulle jag verkligen. Om du är ny på robotdammsugare, letar efter en enhet som kan ta hand om moppning och som själv töms på en dedikerad station, då är det här enheten för dig. Om du redan har en robotdammsugare, men du behöver tömma den själv ofta, gör dig själv en tjänst och ta en Yeedi Cube; du kommer inte ångra det.

Med utmärkt VSLAM-teknik, kraftfullt vakuumsug och ett oscillerande ljudmopphuvud kan du vara säker på att Yeedi Cube lämnar dina golv fläckfria medan du inte ens behöver lyfta ett finger. Perfekt!

Yeedi Cube

Yeedi Cube är den senaste flaggskeppsenheten från det respekterade varumärket för smarta robotdammsugare. Den tar hand om att dammsuga, torka och till och med rengöra sig själv med den medföljande Omni Station. Om du vill ha handsfree-städning till ett pris som inte kommer att bryta banken, och du söker premiumfunktioner, behöver du inte leta längre än till Yeedi Cube.