Den bästa smarta termostaten för ditt hem i 2024

Spread the love

Vårt hem är vår fristad utifrån, och när vi återvänder till det från en hård dag på jobbet vill vi att atmosfären ska vara perfekt, och en av de största faktorerna som kan bidra till detta är temperaturen.

Termostaten har blivit en stapelvara i varje modernt hem, och även om den smarta termostaten inte är så ny (den första dök upp 2009), blir de också stadigt den nya normen för 2000-talets hushåll.

Alla som har bläddrat i ämnet minst en gång känner till Google Nest, som låter dig fjärrstyra uppvärmningen eller kylningen av ditt hushåll på distans, men de är inte längre de enda leverantörerna på marknaden.

Hur ska jag välja min smarta termostat?

Till att börja med måste du veta det inte alla termostater är likadana, med vissa avsedda att uppfylla de mest grundläggande funktionerna, såsom värme och kyla, medan andra nu erbjuder mer komplexa tjänster, såsom avfuktning, ventilation, aktivering baserat på din plats och mer.

Som ni vet är till och med en icke-smart termostat tänkt att minska uppvärmnings- och kylkostnaderna för ett hus genom att reglera innetemperaturen när den når vissa trösklar. Detta innebär att din uppvärmning inte kommer att starta under sommarens värmeböljor, och din AC kommer inte att starta under de kalla vintermånaderna, och detta selektiva beteende leder så småningom till minskade energikostnader som ökar med tiden.

Grundläggande smarta termostater är billiga, men de kräver fortfarande att du har Wi-Fi i ditt hem för att fungera och fjärrstyras, som att styras från en mobil enhet, och medan vissa stöder dedikerade appar för att styra dem, vissa är t.o.m. enklare att använda, kräver bara en webbläsare.

Det säger sig självt att ju fler funktioner en termostat har, desto mer stiger priset, även om de funktionerna inte har direkt med temperaturreglering att göra.

Ju smartare enhet, desto högre pris

Kostnaden ökar också närhelst en termostat erbjuder tjänster som eliminerar direkt användarinmatning, eller ”smarta” funktioner. Till exempel övervakar Nest Learning Thermostat din dagliga aktivitet för att själv ta reda på när den ska börja värma eller kyla ditt hus, till exempel när du kommer hem från jobbet under vardagarna.

Termostater med ljusa och färgglada displayer och snyggare menyer kostar mer, medan de dyraste av dem har rörelsesensorer som tänds när du går in i ett rum. Vissa modeller kommer med fjärrstyrda rumsgivare så att den reglerar temperaturen i hela ditt hus, inte bara i rummet där termostaten är placerad.
Andra termostater stödjer geo-fence, vilket innebär att de övervakar var din mobiltelefon befinner sig så att de vet exakt när du går in eller lämnar huset.
Vissa termostatmodeller som Nest Learning Thermostat fungerar med i stort sett alla andra Nest-enheter i ditt hus, som rökdetektorn eller Nest-kameror, medan andra modeller fungerar med belysningssystem, AC, personliga röstassistenter (Google, Alexa, Siri, etc. ).

På tal om röstassistenter, de dyraste rösttermostaterna kommer till och med med sina egna inbyggda röstassistenter, och du kan be dem att göra saker långt utöver kapaciteten hos en vanlig smart termostat, som att spela musik.

Slutligen, om du ska köpa en smart termostat, försök leta efter modeller som fungerar med så många andra smarta enheter som möjligt, eftersom många av dem kan synka på ett eller annat sätt för ökad effektivitet.

Hur installerar jag en smart termostat?

Trots att de är märkta som smarta enheter är det inget komplicerat med att installera de flesta moderna termostater.

Men även om det inte finns mycket du behöver veta om att installera själva enheten, måste du fortfarande veta några saker om ditt hemsystem när du installerar det, till exempel kablarna.

Faktum är att ett bra tips när du installerar en ny smart termostat är att ta en bild av den gamla och hur kablarna kopplades ihop innan du tar bort den, för att få en bra referenspunkt för vart allt går.

VVS-hus

Om ditt hus har ett komplext flerkomponents VVS-system, vilket betyder avfuktare för hela huset, värmepumpar och ventilationssystem, måste du se till att du köper en termostat som stöder alla dessa funktioner.

Tyvärr innebär ett så komplext system också att du bättre överlåter termostatinstallationen till en fackman.

Smart termostat strömförsörjning

Om du äger ett äldre hus, är en av nyckelkomponenterna som du måste leta efter när du installerar en ny termostat om du har en C-ledning eller inte, som används för att förse termostaten med ström, vilket är något som är äldre termostater behövde inte, så det är stor chans att ett äldre hus inte har en.

Tack och lov behöver du inte göra om hela husets ledningssystem bara för att du vill ha en ny termostat, eftersom många modeller kommer med förlängningssatser som låter dig installera en strömkälla själv.

Vissa modeller som Nest-termostaterna behöver ingen C-kabel installerad för att fungera, men de kommer att stjäla ström från ugnens styrkretsar för att hålla det interna batteriet laddat, och även om detta normalt inte skulle vara ett problem, men det har rapporterats att det kan orsaka problem med vissa VVS-system, och i vissa sällsynta tillfällen kan de till och med sluta steka ditt kretskort.

Om du vill undvika det, skulle den bästa lösningen vara att anlita en professionell för att installera en C-tråd åt dig, men kom ihåg att det kommer att kosta dig runt $150.

Vilka är de bästa smarta termostaterna av 2024?

Eftersom en termostat har en så viktig roll i våra vardagliga liv, har vi bestämt oss för att sammanställa en lista över de bästa tillgängliga på marknaden idag, och dessa poster kommer att väljas utifrån flera kriterier:

Ecobee Smart Termostat med röststyrning
Google Nest-termostat
Honeywell Home T9 Smart Termostat
Google Nest Learning Thermostat
Lux Kono Smart Termostat
GLAS Smart Termostat
Sensi Touch Smart Termostat ST75
Sensi Smart Termostat ST55
Bosch Connected Control BCC100

1. Ecobee Smart Termostat med röststyrning

Toppar vår lista över bästa smarta termostater 2024 är Ecobee Smart Thermostat, den 5:e versionen av Ecobees serie av smarta termostater, och den mest fullt utrustade hittills.

Den har fullt stöd för röstassistent samt multimediastöd, kraftfulla ljudhögtalare och mikrofon, dubbelbands Wi-Fi-stöd för både 2,4 GHz och 5 GHz-nätverk och mer.

Design

Enheten mäter bara 4,2 x 4,2 x 1,0 tum, och den är för närvarande endast tillgänglig i svart, och den verkar glänsande på grund av glasskärmen som täcker enhetens stora färgpekskärm.

Under skärmen finns högkvalitativa högtalare genom vilka termostaten kommer att kommunicera med dig, och de fungerar även som högpresterande mikrofoner som hjälper dina kommandon att höras även från andra änden av rummet.

Paketet innehåller inte bara själva termostaten, utan även en dedikerad SmartSensor som hjälper dig att kontrollera temperaturen i rum som ligger långt utanför huvudtermostatens räckvidd.

  Hur man inaktiverar Motion Smoothing på en LG TV

Du kan köpa extra fjärrsensorer om du vill, eftersom enheten kan stödja upp till 10.

Kontroller

Ecobee Smart Thermostat är mer i linje med en minidator, som drivs av 1,5 GHz quad-core CPU, 4 GB flashminne och 512 MB DDR4 RAM.

När det gäller vad den kan göra, den här enheten höjer eller sänker inte bara omgivningstemperaturen, eftersom den är utrustad med temperatur-, luftfuktighets-, närhets- och närvarosensorer, och avancerad röstteknik som den utnyttjar med stor effekt.

Ecobee Smart Thermostat är också den mest mångsidiga när det kommer till hur många röstassistenter den kan styras med, inklusive:

Amazon Alexa
Google Assistant
Samsung SmartThings
Siri
Apples HomeKit-plattform och mer…

Dessutom kan du integrera den med de flesta andra smarta hemenheter, eftersom den fullt ut stöder alla IFTTT-applets, och du kan till och med lägga till den i alla vanliga hemautomationssystem, som SmartThings, Vera och Wink.

En annan snygg funktion är att termostatens högtalare kan användas för att spela musik, och det som gör den så bra är att du kan koppla den till populära streamingtjänster som Spotify.

Faktum är att i stort sett alla Alexas funktioner ingår i den här appen, så att lyssna på musik, radio eller lokal väderprognos kommer inte att vara något utöver det vanliga.

Slutligen är Ecobees app också något värt att nämna, eftersom ingen av de andra termostaterna som vi har testat hade ett gränssnitt som var så komplext, heltäckande och ändå lätt att använda som den här, och njöt av att kalibrera termostaten för att möta alla våra behov.

Dom

Det råder ingen tvekan om att Ecobee Smart Thermostat är den bästa du kan köpa in 2024, och vi har specifikationerna för att bevisa det.

Medan prislappen februari vara lite högre än våra andra poster, det kommer att vara värt det flera gånger om när du inser hur effektivt det är att använda, hur bra det är att kontrollera, och hur du också i princip får en Alexa-assistent som en 2-för- 1 affär.

Om du funderar på att berika ditt liv med en fantastisk ny smart hemenhet, gå vidare och köp fjärrsensorerna över.

2. Google Nest-termostat

Förmodligen ett häftklammernamn i någon lista över smarta termostater, Google Nest lanserade i princip trenden, och även efter 10 år sedan den första modellen kom ut på marknaden håller den fortfarande ganska starkt.

Den första fördelen som kommer att tänka på med denna termostat är det faktum att den anses vara en nybörjarenhet ur pris- och funktionssynpunkt, eftersom den är den mest prisvärda av alla Nest-termostatmodeller.

Precis som alla andra smarta termostater på vår lista låter den här enheten dig styra temperaturen och kylningen av ditt hus via telefon eller röst, och du kan till och med ställa in arbetsscheman för att spara energi och inte starta när det inte behövs.

Den varnar användare närhelst HVAC-problem upptäcks, och den stöder till och med Nest Temperature Sensor som låter dig övervaka andra rums temperatur och kontrollera dem också, inte bara det där Nest är inrymt.

Design

När det gäller estetik har Nest Thermostat en mycket elegant design, med en rund spegelskärm där den kan visa dig omgivningstemperaturen, din måltemperatur och om den värmer eller kyler ner rummet.

Den är 1,07 tum tjock och 3,3 tum i diameter, den är gjord av 49 % återvunnen plast och kommer i 4 olika färger som passar nästan alla hushåll:

På tal om estetik, Nest kommer också med trimsatser som hjälper dig att dölja alla hål och sprickor som lämnats kvar från att ta bort den gamla termostaten.

Kontroller

Du kan styra enheten antingen via sin egen pekskärm eller via Google Home-appen, Google Assistant och Amazon Alexa röstkommandon.

Att styra enheten direkt kan göras via dess pekfält på höger sida, eftersom skärmen endast är till för visningsändamål och inte för kontroll.

Pekfältet låter dig ställa in temperaturen genom att svepa uppåt eller nedåt, och genom att trycka på den öppnas andra användbara menyer på skärmen, såsom kalendern, inomhus- och utomhustemperaturer och mer.

Google Home-appen har alla funktioner i enhetens inbyggda meny, och till och med några extra funktioner, som grafer utformade för att visa dig hur termostaten fungerade under en viss tidsperiod, hur du kan spara energi och mer.

Dom

Sammantaget har Google Nest alla funktioner som du kan förvänta dig av en bra smart termostat, från en modern design till djupgående klimatkontroller, och med tanke på hur det är så prisvärt, förtjänar det mer än väl vår topplacering.

Du kan köpa en Nest Thermostat från Googles officiella butiker, eller så kan du till och med dra nytta av en och annan Amazon-rea, eftersom de ibland säljer den ännu billigare.

3. Honeywell Home T9 Smart Termostat med sensorer

Nästa post på vår lista är en smart termostat som är kompakt, lätt att installera, är C-wire-kompatibel och använder fjärrsensorer (upp till 20) för att säkerställa att hela ditt hus värms eller kyls på ett enhetligt sätt. Möt Honeywell Home T9.

Dessa sensorer övervakar också när en person kommer in i ett visst rum så att den kan få temperaturen i det till samma nivå som rummet där termostaten är placerad.

Det är lite dyrare än vårt nummer 1 inträde med cirka 70 dollar, även om det kommer packat med några extra funktioner som vi kommer att diskutera mer i detalj nedan.

Design

Termostaten är mycket liten i storlek, och den övergripande formen är en kvadrat med rundade kanter, mäter 4,9 x 3,7 x 0,9 tum och har en 3,3-tums (diagonal) färgpekskärm.

Tyvärr finns det inte mycket variation när det gäller vilka färger den finns i, eftersom användarna bara måste hålla sig till T9:s traditionella vita färgschema.

Kontroller

Förutom de uppenbara temperatursensorerna kommer den också med fuktighetssensorer, och den är 2,4 GHz och 5 GHz-kompatibel, vilket gör att den kan ansluta till alla hemmanätverk som för närvarande är tillgängliga.

När det gäller installation av termostaten har du allt du behöver i lådan när du beställer den, inklusive:

Den trådlösa smarta rumssensorn
C-Wire adapter
Monteringsskruvar
Monteringsplatta
Trådetiketter
En installationsguide

På grund av det här kompletta paketet marknadsförs termostaten som en modell som vem som helst kan installera själv, och ärligt talat hade vi inga svårigheter med att montera den i stället för vår gamla termostat.

Viktigast av allt är att T9 är kompatibel med de flesta moderna VVS-system.

T9 kan styras via pekskärm, röst (Amazon Alexa, Google Assistant och Microsoft Cortana) eller app, och den kan ansluta till andra smarta hemenheter via IFTTT-applets.

En nackdel med den här modellen är att den inte verkar fungera med andra Honeywell-enheter, såsom säkerhetskameror eller vattenläckor eller frysdetektorer.

Dom

Alla aspekter i beaktande är Honeywell Home T9 Smart Thermostat utmärkt för alla som har ett stort hus som behöver få sin värme reglerad därefter, och det breda utbudet av kontrollalternativ gör den till ett utmärkt val för användare med olika röststyrda enheter.

Den officiella hemsidan också.

4. Google Nest Learning Thermostat

Troligtvis undrar du förmodligen varför Google Nest Learning Thermostat inte är någonstans högre upp på vår lista, särskilt med tanke på hur Google Nest är vårt andra val.

Svaret är ganska enkelt: även om den här enheten verkligen kommer med många extra funktioner jämfört med sin grundläggande motsvarighet, är prislappen nästan dubbelt så stor.

När det gäller funktionalitet är den största skillnaden mellan de två posterna något som du ganska mycket kan gissa från namnet: den här enheten lär sig av sig själv till den punkt där den kommer att kräva minimal mänsklig input (eller till och med ingen).

  Hur man spelar in röstberättelse i PowerPoint

Design

Google Nest Learning Thermostat har samma kärndesign som vanliga Google Nest, med en cirkulär form och glasskärm, även om den är lite tunnare med bara 1,2 tum tjock och 3,2 tum i diameter, med en mycket större 2,1-tums skärm.

Termostatens kropp är också av mycket högre kvalitet, den är gjord av metall snarare än återvunnen plast, och färgschemana är också lite annorlunda på grund av det:

Svart
Vit
Rostfritt stål
Koppar

Kontroller

Den här enhetens främsta höjdpunkt är Auto-Schedule-funktionen som lär sig vad dina dagliga uppvärmnings- och kylningstemperaturer är, och den gör detta under den första veckan av användningen.

Du kan fortfarande justera dessa inställningar manuellt senare, även om den här funktionen kan vara praktisk för dem som hatar att sitta och schemalägga sina termostater manuellt.

Precis som Google Nest använder inlärningsvarianten en yttre ring för att styra enheten manuellt, och att använda den är ungefär densamma (svepa upp och ner för att reglera temperaturen, trycka för att komma åt menyer, etc.)

Google Nest Learning Thermostat har också fler sensorer inuti den jämfört med grundversionen, och dessa inkluderar ljus-, fukt- och aktivitetssensorer.

Som nämnts i inledningen lyser vissa termostater sin skärm när du går in i rummet, och Google Nest Learning Thermostat är en av dem.

Detta gör det lättare att bedöma statusen för ett rum, eftersom du inte längre behöver gå upp till termostaten i sig och interagera med den för att se skärmen.

När det gäller kompatibilitet fungerar Google Nest Learning Thermostat med alla andra Nest-enheter, och du kan styra den via Google Home, Amazon Alexa och IFTTT appletar.

Dom

När vi testade den här termostaten var vår främsta oro hur väl Auto-Schedule fungerade, men vi blev glatt överraskade över att se att den gjorde ett bra jobb med att övervaka vår exakta rutin och preferenser.

Den större skärmen och Fairsight-funktionen gjorde det mycket lättare att läsa termostaten, och färgscheman gjorde att rummet såg mycket modernare ut och i samklang med 2000-talet.

Så om du inte störs av den mycket högre prislappen och anser att extrafunktionerna är mer än värda det, skaffa Google Nest Learning Thermostat direkt.

5. GLAS Smart Termostat

GLAS Smart Thermostat från Johnson Controls är en välutrustad smart hemenhet som stoltserar med en mycket unik och modern design, även om detta inte betyder att den betonar form framför funktion.

Även om företaget som skapade denna termostat inte är så välkänt som våra andra poster, gör det ett bra jobb med att upprätthålla en trevlig hematmosfär för att motivera den en plats på vår lista.

Design

Till skillnad från våra andra poster som vanligtvis har själva termostaten med en skärm/pekskärm på, har Glas Smart Thermostat en genomskinlig OLED-pekskärm från vilken du kan hantera din termostats inställningar manuellt.

Termostatens bas varifrån du monterar den på väggen är silver och svart, vilket gör den till ett utmärkt val för nästan alla rum.

Den mäter 1,18 x 5,51 x 5 tum, och användargränssnittet är modernt och vackert, med en nästan Windows 10/Android/iOS-känsla.

Kontroller

En av glastermostatens nyckelfunktioner är övervakningsverktyget för luftkvalitet som fungerar både inomhus och utomhus, så att du kan veta hur varmt eller kallt det är ute, men också kvaliteten på själva luften.

Enheten fungerar med Amazon Alexa och Google Assistant, och du kan också styra den, tillsammans med många andra Glas-termostater via en dedikerad app som finns på både Android och iOS.

På tal om appar så får termostaten kontinuerligt uppdateringar så den blir i princip bättre med tiden.

Precis som Nest Learning Thermostat har GLAS Smart Thermostat sin version av Auto-Schedule som kallas Smart Scheduling, och de fungerar på ungefär samma sätt, anpassar sig till ditt dagliga liv och leder så småningom till lägre elräkningar.

När det gäller vilka system den fungerar med, vet att GLAS Smart Thermostat fungerar med nästan alla VVS-system, och du kan se exakt om ditt system är kompatibelt genom att besöka GLAS webbplats.

Dom

GLAS Smart Thermostat får överlägset flest poäng på vår lista i den visuella avdelningen, med den genomskinliga OLED-pekskärmen som ser bra ut i nästan vilken rumsdesign som helst.

Mer så, det faktum att den övervakar inte bara temperaturen utan också kvaliteten på din omgivande miljö gör den till ett måste för alla som bor i stora förorenade städer.

Sammantaget är det en mycket pålitlig smart termostat, den hanterar temperaturen i ditt hus väldigt bra, och det faktum att du kan programmera den via röstassistenter eller dedikerade appar gör den till ett utmärkt tillskott för alla moderna hushållsanvändare.

Du kan få Glas Smart Thermostat direkt från den officiella Johnson Controls Amazon-webbplatsen eller från deras officiella webbplats, så fortsätt och gör ditt smarta hem ännu smartare och snyggare idag!

6. Lux Kono Smart Termostat

Lux Kono är en basprodukt som skapats av Lux Products, och representerar ett steg framåt när det gäller smarta enhetsteknologi, och är ljusår före sina tidigare enheter.

Design

Lux Kono är ganska unik när det gäller design, och medan andra termostater faktiskt ser ut som klimatkontrollenheter som du behöver i ditt hus, ser den här enheten så bra ut att du känner att den faktiskt får rummet att se bättre ut.

Vid 4,5 x 4,5 x 1,0 tum är den i stort sett samma storlek som andra standardtermostater, och frontplattan är avtagbar och finns i 6 olika färgscheman:

Midnattssvart
Djupblå
Hibiskus Röd
Havsgrön
True White
Måla-det-själv (så att du kan anpassa det som du vill)

En bra funktion är att nya frontpaneler kan köpas separat, så att du inte behöver oroa dig för att termostaten inte längre är i samklang med ditt rum ifall du någonsin skulle renovera.

Kontroller

Du kan styra Lux Kono från själva enheten med en aluminiumratt, eller så kan du välja att använda Amazons Alexa, Google Assistant eller Siri för att styra den via rösten.

Den har också geo-stängsel, så att den fungerar av sig själv när du går in i eller lämnar ett rum, bara så länge du har det bra med att dela din plats med Googles tjänster.

Lux Kono kan också ställas in och hanteras via deras dedikerade app, och du kan använda den för att ställa in ditt anpassade uppvärmnings-/kylningsschema, justera dina temperaturbehov, slå på och av geofecing och mer.

Tyvärr är det här listan över kontrollfunktioner slutar, eftersom Lux Kono inte är gjord för att fungera med andra smarta hemenheter, och den kommer inte heller med några funktioner för fjärravkänning av rum.

En annan nackdel är att det inte tillåter dig att övervaka väderförhållanden utomhus och luftfuktighetsnivåer, och som du februari vet, dessa kan i hög grad påverka hur din termostat kan värma upp eller kyla av ett hus.

Att installera det är inte mycket av en stor sak, även om de som är helt obekanta med hur elektriska ledningar fungerar rekommenderas att söka professionell hjälp.

Den använder en C-kabel som strömkälla, men den kommer också med en C-kabeladapter om ditt hus inte har en.

Dom

När allt kommer omkring är Lux Kono en väl avrundad termostat som har alla funktioner du kan förvänta dig av en sådan enhet.

Du kan styra det genom flera metoder, både manuellt eller via röstkommandon eller app, det stöder geo-fence för att styra rumstemperaturen baserat på din plats, och priset är ganska rimligt.

  Hur man portar vidare genom brandväggen på Ubuntu

Även om vi ger den extra poäng för hur väl vi kan anpassa den med vår heminredning, kan vi inte låta bli att ta tillbaka några av dessa poäng för dess bristande kompatibilitet med andra smarta enheter, såväl som avsaknaden av några mycket användbara sensorer .

Ändå fungerade det bra under tester, vilket gjorde det möjligt för användare att ändra temperaturer snabbt och enkelt.

Gå över till Amazon och prova Lux Kono själv, och du kommer inte ångra det.

7. Sensi Touch Smart Termostat ST75

Om du vill ha en smart termostat som verkligen är smart, men som fortfarande har en klassisk design, behöver du inte leta längre än Sensi Touch Smart Termostat ST75.

Den här enheten är lätt att installera, ställa in och styra, och du kan använda den för att ställa in ditt hems temperatur från nästan var som helst, så att du kan hitta ditt hus precis som du vill ha det på insidan.

Design

Det finns inte många designalternativ för ST75 förutom möjligheten att välja mellan en blank svart och blank vit exteriör, och om du inte har en riktig fest för prylar som ser ut på ett visst sätt så räcker den här termostaten mer än väl.

Den fullfärgade pekskärmens kontrollpanel är mycket stor på cirka 4,2 tum, vilket gör den synlig på långt håll, och enheten som helhet mäter 3,4 gånger 5,6 gånger 1,0 tum.

Jämfört med ST55 som kommer att dyka upp i vår lista senare är designen mycket modernare, och det första du kommer att märka är avsaknaden av några faktiska fysiska knappar.

Kontrollera

Termostaten kommer med en inbyggd Wi-Fi-radio som låter den ansluta till ditt hemnätverk och kan styras via Amazon Alexa, Apple Siri och Google Assistant röstkommandon.

Den kommer med geo-stängsel, du kan ställa in den för att varna dig när temperaturer och luftfuktighetsnivåer sjunker under en viss punkt, och du kan skapa ditt alldeles egna 7-dagars uppvärmnings-/kylaschema så att du kan spara så mycket på dina elräkningar som möjligt.

Tyvärr stöder ST75 inte IFTTT-appletar, och därför inga andra IFTTT-kompatibla smarta hemenheter.

En annan nackdel är att ST75 inte kommer med fjärrstyrda rumssensorer, så du måste installera en enhet i varje rum där du vill att din temperatur ska kontrolleras.

Dom

Sensi Touch Smart Thermostat ST75 utmärkte sig i stort sett allt vi försökte sätta igenom den, och den gör ett bra jobb med att värma upp eller kyla ner dina rum så fort du ger kommandona.

Den daterade designen och begränsade funktionaliteten (avsaknad av IFTTT-stöd och fjärrstyrda rumssensorer) är dock de enda verkliga anledningarna till att denna produkt inte är högre på vår lista.

Icke desto mindre, om dessa nackdelar inte är så viktiga och du bara vill ha en termostat som gör sitt jobb rätt, gå vidare och köp Sensi Smart Thermostat ST75 just nu.

8. Sensi Smart Termostat ST55

Prisvärdhet och en klassisk design är det som gör Sensi ST55 så populär bland användare, och med sin egen beskärda del av funktioner och temperaturkontrollverktyg under bältet är det inte konstigt att den hamnade på vår lista.

Design

När det kommer till mode är det här Sensi Smart Thermostat ST55 tappar flest poäng, eftersom den vid första anblicken ser ut som en klassisk icke-smart termostat.

Den mäter 3,7 x 5,8 x 1,0 tum och är endast tillgänglig i en vanlig vit färg med en monokrom LCD-skärm tillsammans med knapparna Mode, Fläkt och Schema (dessa är faktiska fysiska knappar, eftersom enheten saknar pekskärmar av något slag).

Kontroller

Ovannämnda knappar kan användas för att reglera rumstemperatur, och designen är ganska intuitiv (om man trycker uppåt höjs rumstemperaturen, trycks ner den etc.).

Du kan använda knapparna för att konfigurera dina Wi-Fi-inställningar, växla mellan Fahrenheit- och Celsius-skalor, konfigurera inställningar för värme, kyla och befuktning och mer.

När det gäller kraven är denna termostat kompatibel med de flesta HVAC-system, även om en C-kabel är ett måste om du vill installera den.

Anslutningen är också ganska begränsad jämfört med våra andra poster, eftersom den bara stöder 2,4 GHz Wi-Fi-radio, även om kommandoinmatning fortfarande varierar eftersom den fungerar bra med Alexa, Google och Siri röstkommandon, men inte IFTTT-applets.

Du kan ytterligare integrera den i ditt hushåll med HomeKit-, SmartThings- och Wink-system, och den har någon form av geo-stängsel, även om den är ganska begränsad när det gäller funktionalitet.

Dom

Priset är rimligt och funktionerna är många, det är lätt att installera och programmera, kan styras på många olika sätt, och det fungerade även felfritt under tester.

Faktum är att den enda verkliga nackdelen med denna smarta termostat är den daterade designen och närvaron av fysiska knappar, men om du värdesätter funktion framför form, så fortsätt för all del och prova den här termostaten.

Du kan köpa Sensi Smart Thermostat ST55 från Amazon, och du kan till och med dra nytta av blixtförsäljningen som de erbjuder ibland.

9. Bosch Connected Control BCC100

Bosch Connected Control BCC100 sticker inte ut med något speciellt, eftersom den är välutrustad när det gäller verktyg och funktioner, så att du kan kontrollera temperaturen i ditt hem var som helst så länge du har din telefon till hands. .

Design

Hela enheten mäter 3,0 gånger 5,1 gånger 1,0 tum, och skärmen är stor och färgad, så att använda den är ganska lätt oavsett om du gör det manuellt, via röstkommandon eller genom den dedikerade appen.

Tyvärr kan inte mycket sägas om det yttre skalet, eftersom det bara kommer i en standard matt vit finish

Kontrollera

Bosch Connected Control BCC100 är kompatibel med nästan alla 24V HVAC-system, och den använder en 2,4GHz Wi-Fi-radio för att anslutas till ditt nätverk.

Tyvärr finns det många nackdelar med denna termostat också, eller åtminstone när du jämför den med vad de andra posterna på vår lista har att erbjuda.

Till exempel saknar den fjärrstyrda rumssensorer, så du måste installera en termostat i varje rum, och den har inte heller några geofencing-möjligheter, så du måste programmera termostaten enligt ditt schema själv.

Slutligen saknar den någon form av Smart Home-integration, och den enda röstassistenten som den fungerar med är Amazons Alexa, och även då är du ganska begränsad till att bara höja och sänka rumstemperaturen.

Dom

Av alla smarta termostater på vår lista är den här visserligen den mest grundläggande av dem alla, både när det gäller hur den ser ut och vad den kan göra, men det är inte nödvändigtvis en dålig sak.

Om du är den typ av användare som fortfarande föredrar den klassiska termostaten, är BCC100 den perfekta produkten som kan hjälpa dig att gå över till något bättre och mer avancerad.

För de av er som verkligen är intresserade av den här modellen kan du få Bosch Connected Control BCC100 från Amazon, och till och med dra fördel av den tillfälliga försäljningen som de har

Smarta termostater: Slutsats

Nya termostatmodeller dyker upp varje år, men alla är inte tillräckligt bra för att komma med på vår lista.

Vissa enheter ser bra ut och kan enkelt anpassas, andra är supereffektiva på vad de gör, och slutligen finns det de som helt enkelt är prisvärda och därför tillgängliga för alla.

I slutändan är valet helt upp till dig, och utifrån våra korta beskrivningar hoppas vi att du ska kunna välja ut den perfekta termostaten som passar ditt hushåll.

Tänk dock på att priset på en smart termostat är högre än för en traditionell, men avkastningen på investeringen kommer snart nog när du ser hur el- och gasräkningarna går ner.

Känner du till någon annan termostat som förtjänade en plats på vår lista? Om så är fallet, berätta för oss om det i kommentarsfältet nedan, vi kommer att granska det, och om vi är imponerade av dess specifikationer lägger vi till det i vår lista.