Den bästa NAS för din hemmediaserver 2024

NAS-enheter (nätverksansluten lagring) erbjuder det bästa alternativet för att ställa in en hemmediaserver, men alla klarar inte av streamingkraven från episka filmkvällar eller non-stop familjemaraton. Om du vill ställa in ditt privata Netflix, kommer en NAS för din mediaserver för hemmet att hålla ditt innehåll flytande smidigt till din smarta TV, surfplatta eller smartphone utan en buffrande hicka i sikte.

QNAP

Den idealiska NAS:en för en mediaserver har en kraftfull processor som kan hantera flera strömmar, även med omkodning inblandad. Utrustad med en Intel Celeron N5095-processor och 8 GB RAM, hanterar QNAP TS-464-8G utan ansträngning 4K-omkodning utan problem. Detta innebär att du inte längre stammar eller buffrar, bara ren, oavbruten njutning av dina favoritfilmer och -program, oavsett din enhet.

Behöver du mer lagringsutrymme? TS-464-8G levereras med fyra enhetsfack som erbjuder upp till 66 TB och ståtar med otroliga filöverföringshastigheter, tack vare sina 2,5 GbE-portar och dubbla M.2-platser för snabb cachelagring. När det gäller anslutning överträffar TS-464-8G konkurrenterna, med fyra USB-portar, en HDMI-utgång för direkt TV-anslutning och en PCIe 3.0-plats för utbyggbarhet. Du kommer att få svårt att hitta en NAS med dess funktioner, prestanda och uppgraderingspotential till den här prisklassen.

QNAP TS-464-8G

Bäst överlag

$590 $616 Spara
26 USD

Komplett med en kraftfull Intel-processor, integrerad grafik för omkodning och olika anslutningsalternativ som 2,5G Ethernet-portar, HDMI och M.2-platser för cachning eller extra lagring, är QNAP TS-464-8G perfekt för att skapa det ultimata hemmediet server.

Fördelar

 • Kraftfull Intel CPU
 • Stöd för 4K-omkodning
 • Intuitiv programvara med en utmärkt appkatalog
 • Många I/O-portar

Nackdelar

 • Enhetens installation kräver verktyg

TERRAMASTER

Budgetkategorin för NAS-enheter är full av alternativ, men två sticker ut: TerraMaster F2-223 och Synology DiskStation DS224+. Dessa prisvärda NAS-enheter med två fack kan strömma och omkoda 4K-media, men TerraMaster går framåt genom att underskrida Synology samtidigt som de erbjuder bättre specifikationer, inklusive en överlägsen Intel-processor, mer RAM, M.2 SSD-platser och en HDMI-utgång.

Den erbjuder också snabbare filöverföringshastigheter och en mycket lyhörd upplevelse, även för flera användare, med 2,5 GbE nätverk och stöd för SSD-cache. Det enda område där TerraMaster F2-223 kan komma att missa något är dess mjukvara. Medan TerraMaster har gjort framsteg i att förbättra sitt operativsystem nyligen, om du prioriterar ett intuitivt gränssnitt och ett stort app-ekosystem, kan det vara värt den extra investeringen att välja Synology DiskStation DS224+.

TerraMaster F2-223

Bästa budgeten

Om du vill sätta upp en budgetvänlig mediaserver, sticker TerraMaster F2-223 ut från mängden för sin enastående funktionsuppsättning, inklusive en kraftfull Intel-processor, M.2 SSD-cachekapacitet, snabbare 2,5 GbE-nätverk och HDMI-utgång – allt till ett överkomligt pris.

Fördelar

 • Stöd för 4K-omkodning
 • Snabb och lyhörd prestanda
 • HDMI- och USB-portar för direktanslutning
 • Uppgraderbart RAM

QNAP

Efter seriösa avancerade specifikationer? QNAP TVS-h674-i3-16G-US har en överkill quad-core CPU med 16 GB RAM och SSD-cachekapacitet, en kraftfull kombination som kan hantera över tio samtidiga 4K-strömmar, även med omkodning inblandad. Du kan också utöka din lagring efter behag med sex hot-swappable fack, som rymmer även de mest glupska medieaptiten.

Mer än en grundläggande mediaserver, TVS-h674-i3-16G-US kan hantera allt från att vara värd för virtuella maskiner till att köra populära applikationer som Home Assistant för sömlös kontroll av dina smarta enheter. Den är väl specificerad ur lådan med 2,5 GbE-nätverk, tre 10 Gbps USB-portar och en HDMI-port för direktanslutning, men du kan utöka dina horisonter ytterligare med en PCIe Gen 4-kortplats och lägga till funktioner som 10 GbE-portar.

QNAP TVS-h674-i3-16G-US

Bästa premium

QNAP TVS-h674-i3-16G-US har en Intel-processor av datorklass med kraftfull integrerad grafik och M.2 SSD-cache, perfekt för smidig mediaströmning. Den kan leverera 4K-innehåll till flera enheter samtidigt som den hanterar avancerade applikationer som virtualisering och hemautomation via Docker-behållare.

Fördelar

 • Kraftfull Plex 4K mediaserver
 • Högklassig hårdvara
 • PCIe-kortplatsuppgraderingar
 • M.2 SSD-cache

Synologi

Om dataskydd är ditt största intresse, men du fortfarande längtar efter smidig 4K-mediaströmning, kan Synology DiskStation DS620slim vara din perfekta match. Även om den inte har den mest kraftfulla hårdvaran, har den en kraft när det kommer till streaming och omkodning av 4K-videor. Det innebär smidig medieuppspelning på din bärbara dator, smartphone eller till och med en lågspecifik HDTV.

Men DS620slims verkliga kraft ligger i dess flexibilitet. Dess sex enhetsfack tillåter olika RAID-inställningar, inklusive RAID 5/6/10, vilket ger dig friheten att prioritera prestanda för blixtsnabb åtkomst eller vrida upp dataskyddsratten för ultimat sinnesfrid. Den är också mycket kompakt och överraskande prisvärd jämfört med liknande sexfack NAS-enheter.

Synology DiskStation DS620slim

Bäst för RAID

Synologys DiskStation DS620slim är en kompakt och relativt prisvärd NAS-lösning som erbjuder sex enhetsfack, så att du kan experimentera med olika RAID-nivåer för att hitta rätt balans mellan redundans och hastighet.

Fördelar

 • Kompakt och prisvärd för en NAS med sex fack
 • 4K-omkodningsmöjligheter
 • Bra operativsystem (DSM OS)
 • Uppgraderbart RAM
 • Dubbla USB- och 1GbE-portar

Nackdelar

 • Ingen HDMI-utgång
 • Lite mindre kraftfull CPU

Asustor

Asustor Lockerstor 4 Gen2 AS6704T påminner mycket om vårt toppval, QNAP TS-464-8G, men har några avgörande uppgraderingar som befäster dess position som den bästa fyra-fack NAS som finns. Båda utmärker sig vid mediastreaming och stöder 4K-omkodning för felfri uppspelning på vilken enhet som helst. Du hittar också 2,5 GbE nätverk, 10 Gbps USB-portar, HDMI-utgång och PCIe-expansion på båda enheterna.

Där Lockerstor 4 Gen2 AS6704T verkligen lyser är dess uppgraderingsbarhet. Även om det börjar med 4 GB RAM jämfört med TS-464-8G:s 8 GB, låser det upp möjligheten att utöka RAM till 16 GB om dina behov skulle utvecklas. Dessutom har den fyra M.2 SSD-platser, dubbelt så många som konkurrenten, och erbjuder flexibilitet för cachelagring eller utökad lagringskapacitet. Det är en övergripande kraftfull NAS med fyra fack som kan hålla jämna steg med ditt ständigt växande mediaimperium.

Asustor Lockerstor 4 Gen2 AS6704T

Bäst för 4-bay NAS

$610 $656 Spara
46 USD

Asustor’s Lockerstor 4 Gen2 AS6704T är en av de toppspecifika NAS-enheterna med fyra fack som finns tillgängliga. Den erbjuder robusta omkodningsmöjligheter, och tack vare sitt uppgraderbara RAM-minne, fyra M.2-platser och PCIe-expansion kan den utan ansträngning växa tillsammans med ditt mediebibliotek.

Fördelar

 • Kan hantera flera strömmar utan ansträngning
 • Kraftfull Intel CPU
 • Lättare att uppgradera i framtiden
 • Gott om anslutningsmöjligheter

FAQ

F: Kan en NAS användas som en mediaserver?

Du kan använda en NAS som en mediaserver för att strömma eller komma åt dina videor, musik och bilder var som helst. De flesta NAS-enheter har inbyggda appar som låter dig visa och spela upp innehåll på olika enheter. Du kan också installera en tredjeparts mediaserver som Plex på en NAS och njuta av dina filmer och TV-program i bekvämligheten av ditt hem utan de återkommande månadsavgifterna.

F: Kan en smart TV komma åt din NAS?

Det finns två sätt som en Smart TV kan komma åt en NAS. En med en HDMI-utgång där du ansluter NAS direkt till din TV via en HDMI-kabel. Om din NAS inte har en HDMI-utgångsport kan du använda Wi-Fi eller LAN. Anslut TV:n och NAS:en till ditt hemnätverk och installera Plex- eller Kodi-klientappar (förutsatt att du använder Plex- eller Kodi-mediaservrar) på din TV för att strömma innehåll från din NAS. Vissa NAS erbjuder inbyggda klientappar som DS Video i Synology för att enkelt streama innehåll trådlöst.

F: Vad står NAS för?

NAS står för Network Attached Storage, en praktisk enhet som fungerar som din egen personliga Google Drive tillgänglig via ditt lokala nätverk. Den lagrar alla dina filmer, musik, foton och mer på ett ställe och strömmar dem sedan sömlöst till alla enheter i ditt nätverk, från TV-apparater till telefoner. Till skillnad från Google Drive, eller andra molntjänster, är en NAS en fysisk enhet du äger och hanterar själv, som erbjuder fullständig kontroll och flexibilitet.

F: Ska jag använda en NAS för Plex?

En NAS kan vara ett utmärkt val för Plex. Med dedikerade processorer, gott om lagring och användarvänlig hantering, ger NAS en smidig och pålitlig streamingupplevelse jämfört med att köra Plex på en PC. Dessutom levereras många NAS-enheter förinstallerade med Plex för enkel installation.

F: Måste en NAS anslutas till en router för att fungera?

Ja, en NAS är designad för att vara en nätverksansluten lagringsenhet, så den kräver en router för att fungera fullt ut. Routern tilldelar en IP-adress till NAS:en som gör att andra enheter i nätverket kan hitta och komma åt den.

Du kan fortfarande ansluta NAS direkt till din dator via en Ethernet-kabel, men om du vill låsa upp hela NAS-upplevelsen, inklusive fildelning, mediastreaming och fjärråtkomst, måste du ansluta den till en router.