Den bästa ljusutrustningen för vloggning och fotografering

Belysning är en avgörande del av alla foto- eller videoinspelningar, vilket ger fotografer och vloggare ett sätt att öka bildkvaliteten och ställa in en scen precis som de vill ha den. Med många typer av belysning, från ring- till panellampor, kan det dock vara lite av ett minfält att hitta rätt belysningsutrustning.

För att göra saker enklare har vi samlat ihop den bästa ljusutrustningen för vloggning och fotografering som finns tillgänglig idag.

Våra bästa belysningsutrustning för fotografer och vloggare 2023

Elinchrom D-Lite RX 4/4 To Go

Bäst överlag

Ett heltäckande paket med allt du behöver

Elinchrom D-Lite RX 4/4 to Go är ett utmärkt val för att balansera värde och kvalitet. Satsen innehåller två 400W blixthuvuden med stativ, en 66 cm fyrkantig softbox, en 56 cm åttkantig softbox och en deflektor för ett omfattande kit med tillräckligt med funktioner för att tillfredsställa proffs och enkel användbarhet lämplig för nybörjare.

Fördelar

 • Utmärkt byggkvalitet
 • Enastående prestation
 • Lätt att använda
 • Autoavkännande kylfläkt

Nackdelar

 • Triggeruppgradering krävs för HSS-flash

Om du letar efter det bästa av det bästa är Elinchrom D-Lite RX 4/4 to Go ett utmärkt val. Det medföljande paret 400W blixthuvuden, 66 cm fyrkantig softbox, 56 cm åttkantig softbox, deflektor och stativ kommer säkerligen att kryssa i alla rutorna för den bästa ljusutrustningen för fotografering.

Med en räckvidd på upp till 200 m tillåter RF-triggern fotografer att göra justeringar av blixthuvudets inställningar på långt håll. Detta innebär att du kan justera belysningen utan att manuellt behöva ingripa runt setet.

Tryckknappskontrollpanelen är otroligt intuitiv, så även om du är nybörjare är Elinchrom D-Lite RX 4/4 to Go lätt att använda. Du kan justera uteffekten via ett femstegsintervall i steg om 1/10. Och, bara för att lägga till körsbäret på toppen, har detta kit en automatisk avkännande kylfläkt som är inbyggd i huvudet.

Rotolight NEO 2 LED kameraljus

Bästa 3-Light Kit

Ett kit med tre ljus för att fånga alla vinklar

Du kan se till att du träffar alla ljusvinklar med detta treljussats från Rotolight. Satsen innehåller en utmärkt bärväska, och du kan driva den från ett vägguttag eller använda AA-batterier, vilket ger den mångsidighet i studion eller på plats. Den har en exakt justerbar färgtemperatur och belysning på 2 000 lux på tre fot.

Fördelar

 • Paketet innehåller färgfilter
 • Extremt ljus
 • Massor av utmärkta funktioner
 • Säker fodral ingår
 • Batteridrivet läge ger 85 000 blixtar

Nackdelar

 • Filter kan vara besvärliga att fästa

Om du letar efter det ultimata inom belysning för fotografering eller vloggning kommer du inte att bli mycket bättre än Rotolight NEO 2 LED-kameraljus. Med tre lampor är det enklare än någonsin att se till att alla vinklar är perfekt upplysta.

Rotolight NEO 2 LED-kameraljus kommer med justerbar temperatur, från 3 150 till 6 300 K, vilket gör det enkelt att skapa de idealiska ljusförhållandena. Välj mellan det superljussta nätdrivna läget, som kan ge intensivt starkt ljus, till det mer bärbara batteridrivna läget för bilder på språng.

Rotolight NEO-satsen innehåller också flera fysiska filter, samt en bekväm och säker bärväska, batterier och nätadaptrar.

UBeesize videokonferensbelysningskit

Mest prisvärd

Utmärkt värde för nybörjare vloggare

$21 $27 Spara
$6

Ubeesize Video Conference Lighting Kit är ett utmärkt val för vloggare som inte vill spendera på dyra lampor. Det är en prisvärd belysningslösning som är enkel att installera och använda och har fem färg- och tio ljusstyrkainställningar.

Fördelar

 • Liten och bärbar
 • Perfekt för nybörjare
 • Klämmer enkelt fast på bärbara datorer
 • Flera färg- och temperaturlägen
 • Anti-halk klämma

Nackdelar

 • Inte bra för erfarna vloggare

Om du är en förstagångsvloggare, är det sista du vill ha ett obscent dyrt kit. Medan du lär dig repen skulle det förmodligen vara överdrivet att investera i något för dyrt.

UBeesize Video Conference Lighting Kit är inte bara en mycket mer prisvärd lösning, utan den är också snabb, enkel och bekväm att använda. Fäst helt enkelt UBeesize Video Conference Lighting Kit till stativet, den bärbara datorn eller skärmen, koppla in USB och starta din nya onlinevideoupplevelse med fantastisk belysning.

Med ett urval av fem färger och tio inställningar för ljusstyrka finns det många alternativ för att hitta den perfekta miljön för din första vloggningsupplevelse.

Godox ML60Bi

Bästa värde

Ett prisvärt LED-ljus med utmärkt färgnoggrannhet

För en prisvärd, lätt LED-lampa lämplig för fotografering och vloggning, överväg Godox ML60Bi. Det är en tvåfärgsversion av ML60 och har en 60W LED-modul med en uteffekt på 10 100 Lux på en meter med den medföljande reflektorn. Den har också ett bra färgtemperaturområde och sju olika lägen som hjälper dig att bli kreativ.

Fördelar

 • Nät- eller batteriströmalternativ
 • Effektivt tyst läge
 • Sju ljuseffekter
 • Konsekvent ljus
 • Lätt och bärbar

Nackdelar

 • Rotationen är begränsad när lampan sitter i hållaren

Godox ML60Bi är en tvåfärgsversion av den välkända ML60. Det är ett prisvärt val för vloggare och fotografer och har en ljus utgång med hög färgnoggrannhet. Den är också lätt och rimligt hållbar, vilket gör den till ett utmärkt budgetvänligt val för både arbete i studion och på plats.

Exakt och naturlig färg garanteras med ljusets CRI på 96+ och en TLCI på 97+. Den har också ett färgtemperaturområde på 2 800 K till 6 500 K. Detta breda omfång gör att du enkelt kan anpassa dig till alla omgivande ljusförhållanden och erbjuder mångsidighet när du skapar olika stämningar och atmosfärer. Du kan också bli kreativ genom att simulera olika ljusscenarier med sju tilltalande effekter, allt från fyrverkerier till ljuslägen.

Trots 60W LED-modulen producerar Godox ML60Bi en respektabel effekt på 10 100 Lux på en meter med den medföljande reflektorn. Lamphuvudet förblir lätt på strax under 1,7 pund och är lätt att bära. Ljuset har även andra kontrollmetoder förutom den inbyggda kontrollpanelen. För enkelhetens skull kan du även använda Godox-appen eller den medföljande fjärrkontrollen.

Profoto B10X Plus

Bäst för proffs

Ett lätt och kompakt premiumval för proffs

$2499 $2794 Spara
295 USD

Profoto B10X Plus är en kraftfullare men dyrare uppdatering på B10. Den packar kraften hos tio hastighetsljus i ett litet, lätt paket som erbjuder enkel portabilitet. Med integrerad AirX-teknik kan fotografer och vloggare njuta av kontroll från sina smartphones. Dess kraftfulla kontinuerliga ljus med exakt färgtemperatur, ljusstyrka och kompatibilitet med många ljusformande verktyg erbjuder obegränsade kreativa alternativ.

Fördelar

 • Överlägsen byggkvalitet
 • 3250 LED lumen
 • 10 f-stopp (f/1.0 – f/10)
 • Kraftfullt kontinuerligt ljus

Förutom den ganska rejäla prislappen finns det lite annat att klaga på med Profoto B10X Plus-blixthuvudet. Den är lätt, kompakt, sladdlös och bärbar och erbjuder kraften hos 10 hastighetsljus i ett paket. Med denna kraft är det ett idealiskt val för alla typer av fotografering, från porträtt till evenemang.

Andra utmärkta funktioner inkluderar dess kraftfulla, kontinuerliga ljus med exakt ljusstyrka och färgtemperaturkontroll, vilket är idealiskt för kreativa vloggare och fotografer. B10X är också kompatibel med en rad Profotos ljusformande verktyg, inklusive reflektorer, galler och ladugårdsdörrar, vilket ger fotografer bättre kontroll över ljusets riktning, hastighet och kvalitet.

Blixten utanför kameran har också integrerad AirX Bluetooth-teknik, vilket gör att fotografer och vloggare kan fjärrstyra och övervaka via Profoto-appen. Du kan också spara och dela ljusrecept för extra bekvämlighet. Sammantaget är det ett utmärkt val för proffs som söker exakt kontroll och obegränsade kreativa möjligheter.

NYARE Uppgraderad 660 PRO II RGB LED-videoljussats

Mest mångsidig

Ett utmärkt kit för alla nivåer

Den nyare uppgraderade 660 PRO II RGB LED Video Light Kit är ett utmärkt val för fotografer och vloggare, både nybörjare och erfarna. Det är ett tvåpack med 50W videolampor med justerbara stativ och inkluderar tippfästen och ladugårdsdörrar. Du kan styra lamporna via Bluetooth, medan belysning och färgnoggrannhet är imponerande. Det är ett hållbart kit, och alternativ för batteri eller nätström ökar dess mångsidighet.

Fördelar

 • Uppgraderat dimbart RGB-ljus
 • Prisvärd
 • Tyst
 • Lätt och bärbar
 • Energieffektiva

Nackdelar

 • Lampan kan vara instabil på stativet

Med sitt förbättrade ljusstyrningssystem är NEEWER 660 PRO II verkligen en anmärkningsvärd uppgradering. Den har ett ljusstyrkeomfång på en procent till 100 procent ultraljus, ett färgtemperaturintervall från 3 200 K till 5 600 K och ett helt 360-graders RGB-intervall. De två 50W videolamporna har en hög CRI-klassning på 97+ och en imponerande belysning på upp till 7000 lux på 0,5 meter. Justeringarna är jämna och exakta, utan flimmer eller färgskiftningar.

Satsen innehåller två justerbara stativ, var och en med en 180-graders tiltbar U-formad konsol och fyra ladugårdsdörrar för balkmodifiering. Integreringen av Bluetooth-kontroll genom NEEWER-appen förbättrar användbarheten ytterligare. Du kan styra enstaka eller flera lampor inom en räckvidd på 49 fot och spara två favoritbelysningsrecept. Du får också alternativ för olika filmningsscenarier med nio förinställda scener, inklusive polisbil, fest, levande ljus och fyrverkerier, som alla bidrar till att skapa olika videoinnehåll.

Paneldesignen i aluminiumlegering säkerställer effektiv värmeavledning, och möjligheten att driva lamporna via nätadapter eller litiumjonbatterier ger flexibilitet. Det är ett utmärkt paket för både nybörjare och proffs, tack vare dess överkomliga prislapp, hållbarhet och utbud av funktioner.

Neewer Led Video Light Panel Lighting Kit

Bästa panelsatsen

Dimbara, tvåfärgade och mjuka LED-paneler till ett överkomligt pris

Neewer LED Video Light Panel Lighting Kit är ett tvåpack med dimbara tvåfärgade mjuka lampor med stativ med ett färgtemperaturområde på 3 200 K till 5 600 K. Du kan justera ljusstyrkan från noll till 100 procent, och du får exakta färgåtergivningar av CRI 95+. Panelerna är smala, lätta och lätta att bära.

Fördelar

 • Bärbar (inkluderar väska)
 • Användbar LCD-display
 • Lättvikt
 • Bra batteritid

Nackdelar

 • Stativen är inte så robusta som de skulle kunna vara

För priset är det svårt att hitta anledningar att gnälla här. Neewer LED Video Light Panel Lighting Kit kommer med två ljuspaneler, två stativstativ och ett fodral för förvaring och bärbarhet. Och tack vare LED-ljuspanelerna som körs på uppladdningsbara batterier, behöver du inte vara ansluten till ett eluttag för att driva dem.

Om du är en professionell fotograf kommer du förmodligen att tycka att det är ganska enkelt att justera panelerna för att uppnå rätt höjd och vinkel. Men för nybörjare kan detta ta lite mer att vänja sig vid. Ändå finns det ett brett färgtemperaturområde att leka med för att få rätt ljus för ditt motiv.

Tack vare hur portabel Neewer LED Video Light Panel Lighting Kit är, kan du faktiskt använda denna belysning för andra ändamål. Naturligtvis skulle vloggning eller fotografering vara den främsta anledningen till att investera i dessa, men eftersom batteriet kan räcka ett par timmar kan du använda dem för utomhusfester eller camping också.

Hitta rätt vlogg- och fotoutrustning för dig

Det finns alla möjliga olika belysningsutrustningar du kan använda, och vad du köper beror på dina behov, engagemang och nivå. Du kan använda lampor på kameran, ringljus eller softboxar, och du vill inkludera tillbehör som stativ, reflektorer och diffusorer.

Det finns dock många andra överväganden för att få rätt utrustning för dig. Typen av belysning är avgörande. Vill du ha kontinuerlig belysning, vilket är bättre för videoinspelning, eller är blixtbelysning att föredra? De flesta belysningsutrustningar har justerbara färgtemperaturer och ljusstyrkanivåer. Du måste också välja lampor som kan nå de ljusstyrkanivåer som du behöver för dina ändamål.

Att välja antalet lampor i en förpackning är också ett övervägande. Om du behöver fler än två, innehåller Rotolight NEO 2 LED-kameraljussatsen tre lampor för att hjälpa dig att få bästa möjliga belysning från alla vinklar.

Budget är också en primär faktor, särskilt om du är nybörjare. Att investera i en budgetvänlig ringlampa som UBeesize Video Conference Lighting Kit är en bra början. Om du skulle bestämma dig för att din nya hobby inte är något för dig, kommer du inte att ha stänkt ut för mycket pengar.

Proffs behöver dock bästa möjliga utrustning. Ett blixthuvud som Profoto B10X Plus kommer att kosta en arm och ett ben, men kvaliteten är också premium. Utmärkt utrustning som Elinchrom D-Lite RX 4/4 to Go är dock ett enastående kit som erbjuder fantastiskt värde. Det är enkelt för nybörjare men erbjuder kvalitet som proffsen kommer att nöja sig med.

Elinchrom D-Lite RX 4/4 To Go

Bäst överlag

Ett heltäckande paket med allt du behöver

Elinchrom D-Lite RX 4/4 to Go är ett utmärkt val för att balansera värde och kvalitet. Satsen innehåller två 400W blixthuvuden med stativ, en 66 cm fyrkantig softbox, en 56 cm åttkantig softbox och en deflektor för ett omfattande kit med tillräckligt med funktioner för att tillfredsställa proffsen och enkel användbarhet lämplig för nybörjare.

Fördelar

 • Utmärkt byggkvalitet
 • Enastående prestation
 • Lätt att använda
 • Autoavkännande kylfläkt

Nackdelar

 • Triggeruppgradering krävs för HSS-flash