Den bästa bärbara kraftstationen med hög kapacitet hittills

Viktiga takeaways

  • Ugreen PowerRoam GS2200 är en mycket portabel kraftstation med en kapacitet på 2 kWh och förmågan att driva apparater upp till 2400W.
  • Den har en avtagbar hjulbas och utdragbart vagnhandtag, vilket gör den lätt att flytta runt och idealisk för camping eller andra aktiviteter.
  • Kraftverket erbjuder snabbladdning via AC och solenergi, med en maximal solenergi på 1200W. De enda nackdelarna är bristen på konfigurerbar laddningshastighet och en trådlös Qi-laddare.

Att hitta ett kraftverk som har hög kapacitet, hög effekt och som inte bryter ryggen kan vara svårt. Men Ugreen PowerRoam GS2200 har en imponerande kapacitet på 2 kWh, kan driva apparater upp till 2400W och har en uppsättning löstagbara hjul med ett vagnhandtag som gör det enkelt att flytta den. Sammantaget är denna Ugreen kraftstation ett snyggt paket.

James Bruce / MakeUseOf Ugreen PowerRoam GS2200

Med en bra kapacitet på 2048Wh (som går att utöka om det behövs), hög effekt för alla dina apparaters behov och snabb solenergiladdning upp till 1200W… normalt skulle du ge upp portabilitet för allt det. Men även om den är tung, kommer PowerRoam GS2200 med en avtagbar hjulbas och utdragbart vagnhandtag, vilket gör den superlätt att flytta runt. Lägg till en uppsjö av portar, anständig appkontroll, och du har en nästan perfekt bärbar kraftstation.

Det enda som saknas är konfigurerbar laddningshastighet (det är en fast 1800W, eller 550W om du aktiverar tyst läge), och en trådlös Qi-laddare – som ingen av dem är deal breakers.

Märke Ugreen

Mått 54 x 25 x 29 cm (21,3 x 9,8 x 11,4 tum)

Vikt 25 kg (56 lbs)

AC-utgångsportar 4 (UK/EU), 6 (USA)

AC-ingång 1800W

DC-utgångar 2x DC5521 (120W), 12V bilport (120W), RV/Anderson (300W)

Solenergieffekt 1200W (två ingångar på 600W)

USB-portar 4x USB-C (1x 140W, 1x 100W, 45W/2), 2x USB-A (22,5W)

Batterityp LFP

Anslutning Bluetooth och Wi-Fi

Utbyggbar Upp till 12kWh med fem expansionsbatterier

UPS-läge Ja – 10ms omkoppling

Ljus Ja, men inte särskilt starkt

Fördelar

  • Avtagbara hjul och utdragbart handtag gör den lätt att flytta runt
  • Växelriktare med hög effekt för upp till 2,4 kW effekt (och potentialen för ännu mer kraftfulla apparater)
  • Dubbel solingång, upp till max 1200W
  • Snabbladdning
  • Utbyggbar till 12kWh

Nackdelar

  • Ingen Qi-laddning
  • Laddningshastigheten är inte konfigurerbar

Bärbarhet

Vi kommer att ta itu med det största försäljningsargumentet först. De elektriska specifikationerna för PowerRoam GS2200 är fantastiska – särskilt när det kommer till att driva större apparater – men där den verkligen överträffar konkurrenterna är portabiliteten.

2000Wh kapacitet är ungefär den punkt där vikten blir för otymplig att bära med sig, även för korta sträckor. GS2200 väger cirka 25 kg (56 lbs) ensam och mäter 54 x 25 x 29 cm (21,3 x 9,8 x 11,4 tum), så den faller definitivt i den svårhanterliga kategorin, även med handtagen på båda sidor.

James Bruce / MakeUseOf

Även om den har god kapacitet att köra en mängd olika växelströmsenheter ett tag och ge massor av ström till din bärbara dator och smarta enheter – och den lätt kan lyftas av en enda person bak i din lastbil eller husbil – men vikten är inte tillräckligt bärbar för att motivera långa campingturer eller en kort vandring från ditt fordon.

James Bruce / MakeUseOf

Men GS2200 inkluderar en valfri vagn. Huvudenheten kan enkelt klippas på plats eller tas bort igen om du inte längre behöver hjulen – inga skruvar och bara några sekunder krävs. Samtidigt gör det utdragbara vagnhandtaget att det är lätt att skjuta runt.

James Bruce / MakeUseOf

Hjulen är tjocka, solida och har ett bra grepp, så de borde vara bra på en mängd olika ytor. Naturligtvis ska du inte ta ett batteri nära några stora vattendrag, men vagnen höjer det tillräckligt högt för att hantera en och annan pöl utan problem.

James Bruce / MakeUseOf

Så om du campar en kort promenad från din bil bör transporten av Ugreen PowerRoam GS2200 vara enkel för ens en enda person att släpa runt.

Väggladdning

Från AC laddas GS2200 med cirka 1800W, vilket leder till full laddning på ungefär en och en halv timme. Kostnaden kan dock inte justeras, vilket är lite irriterande och en funktion du hittar hos många konkurrenter. Ofta vet jag att jag till exempel har 300W reservdelar från husets solenergi, så jag laddar något i den specifika hastigheten för att undvika att dippa i vårt huvudbatteri.

PowerRoam har dock ett tyst läge, vilket minskar laddningshastigheten till 550W. Om du inte särskilt behöver ladda i en hast, skulle jag rekommendera att du använder den låga laddningshastigheten eftersom det kommer att orsaka mindre stress på battericellerna.

För att växla till tyst läge måste du använda Ugreen-appen. Det är ganska grundläggande (det är trots allt ett kraftverk), men väldesignat och enkelt att förstå. Du kan ändra några inställningar, slå på eller stänga av utgångar och se samma information som du annars skulle få från frontdisplayen. Det fungerar över Bluetooth eller Wi-Fi, och jag hade inga problem med att ansluta.

Om du behöver ladda snabbt i händelse av en nödsituation är AC-laddning ett utmärkt alternativ. Men om du kan, dra nytta av de rikliga solladdningsmöjligheterna för gratis energi.

Alla AC-laddningskretsar är inbyggda i GS2200, så det behövs ingen extern strömkälla – bara en högströms IEC-kabel som enkelt kan bytas ut om det behövs.

Solar laddning

PowerRoam GS2200 har två XT60 solar laddningsportar, var och en med en separat MPPT-kontroller. Dessa portar kan hantera maximalt 600W vid 12-60V 15A (alltså 1200W totalt), vilket är mer än tillräckligt för kapaciteten på detta batteri och låter dig använda mindre bärbara paneler, eller större statiska paneler (eller båda samtidigt ). Inställningen med två portar möjliggör mer flexibilitet genom att blanda och matcha olika specificerade paneler utan att förlora effektivitet.

James Bruce / MakeUseOf

Eftersom det är höst i Storbritannien nu och solen sällan dyker upp, finns det ingen chans att jag maxar dessa ingångar. Men jag kunde ansluta en blandning av en 550W statisk panel och 400W bärbara paneler.

James Bruce / MakeUseOf

Intressant nog ingår även två adaptrar i 3-vägsserien i paketet, som delar upp var och en av dessa två ingångsportar i ytterligare tre XT60-portar, vilket gör att du enkelt kan ansluta upp till sex 200W paneler totalt.

Det är värt att komma ihåg att serieanslutningar kommer att multiplicera spänningen på de anslutna panelerna, så tre paneler på 15V skulle bli 45V. Se till att dina paneler fortfarande är inom specifikationerna om du ansluter flera.

Hjälpsamt är en av dessa portar på trevägsdelaren täckt med ett gummiskydd, medan de andra två är exponerade. Det beror på att om du använder den här kontakten så beror det på att du har minst två paneler men kanske inte har tre. Det är såna här små designdetaljer som jag verkligen uppskattar.

Om du specificerar detta för solcellsladdning, kom ihåg att inga paneler kommer att producera 100 % av vad de är klassade för, även under idealiska förhållanden. Med 1200W paneler anslutna och i full sol är det mer sannolikt att du får runt 800W totalt. Det skulle fortfarande räcka för att ladda enheten på mindre än en halv dag.

Gott om output

På den amerikanska modellen erbjuder Ugreen hela sex växelströmsuttag, även om detta minskas till fyra på den brittiska modellen vi har på grund av den fysiska storleken på våra (väldigt överlägsna!) kontakter.

James Bruce / MakeUseOf

Dessa växelströmsuttag kan producera ett enormt maximum på 2400W, men kom ihåg att detta skulle ta ur ditt batteri på mindre än en timme.

Med U-Turbo-läge (som är aktiverat som standard, men inaktiverat i tyst läge) kan du till och med driva vissa apparater som är klassade upp till 3500W. Observera att detta faktiskt inte kommer att använda ström vid 3500W – istället kommer det att justera uteffekten för att köra dessa saker lite långsammare eller mindre heta än vanligt. Detta fungerar bara med en enda induktiv apparat – det vill säga de med ett stort värmeelement eller motor som en vattenkokare eller borrhammare. Du kommer att upptäcka att ditt vatten tar lite längre tid att koka än vanligt när det körs på det här sättet, men det kommer fortfarande att fungera.

James Bruce / MakeUseOf

Även om jag skulle älska att visa att U-Turbo-läget fungerar, är min apparat med högsta watt en 2,4 kW vattenkokare, som gick utan problem. Jag provade också en airfryer, kokplatta, grill, dammsugare och rumsvärmare. Allt fungerade bra, och jag misstänker att du, precis som jag, verkligen kommer att kämpa för att hitta en enda apparat som den här inte kunde köra.

USB-utgångarna är lika generösa, med fyra USB-C-portar (max 140 W på den första, 100 W på den andra och 45 W över de två sista), samt två USB-A (upp till 22,5 W vardera). Utöver det hittar du 2 DC5521-uttag (120W max), ett DC 12V biluttag (120W) och till och med en RV/Anderson-port (300W).

Slutligen finns det ett litet ljus på framsidan, men det är en enda lysdiod och en besvikelse svag. Se det som en bonusfunktion för nödsituationer snarare än en fullt tänd campinglampa.

20ms UPS-funktion

Om du kör en bärbar dator med ett eget internt batteri har du inga problem när strömmen bryts och du behöver byta till en nödströmkälla – men annan känslig elektronik skulle göra det. Det är här en UPS kommer in. En avbrottsfri strömförsörjning säkerställer att när ett strömavbrott inträffar kommer dina enheter sömlöst att kopplas över till reservförsörjningen utan avbrott.

Ugreen PowerRoam GS2200 påstår sig erbjuda en 20ms switch över tid, och även om jag inte har utrustning för att mäta det, var det mer än gärna att hålla mitt skrivbord strömlöst sömlöst när jag drog ur laddningskontakten.

Expanderbar

Om 2kWh inte räcker kan GS2200 utökas upp till totalt 12kWh med tillägg av fem EB2C00-batterier, som staplas ovanpå. Naturligtvis blir den här mycket mindre portabel vid den tidpunkten (du kommer inte att kunna köra runt den längre), men du kan alltid ha en expansion eller två i din husbil och använda huvudenheten endast när du behöver bärbarhet .

Livslängd

Lithium Iron Phosphate (LiFePO4 eller LFP) batteriteknik säkerställer att cellerna ger dig bästa möjliga prestanda i många år framöver. De är klassade till 80 % efter 3 000 cykler, så det är cirka nio år av daglig laddning och urladdning innan kapaciteten försämras något (och även då fungerar batteriet fortfarande, bara med en lägre kapacitet).

Ska du köpa Ugreen PowerRoam GS2200?

PowerRoam GS2200 är så nära perfekt som du kan komma för ett batteri av denna storlek.

Dess växelriktare med hög kapacitet och hög effekt betyder att du kan driva i princip vad som helst, men den förblir eminent bärbar tack vare ett utdragbart bagagehandtag och hjulbas. Under tiden, om du behöver mer kapacitet, kan du ta bort den från hjulen och lägga upp extra batterier.

1200W solenergi är mer än tillräckligt för en liten stuga, campingplats eller husbil, medan snabb AC-laddning finns för nödsituationer.

Det enda som saknas är en konfigurerbar laddningshastighet och en trådlös Qi-laddare. Med tanke på den annars enastående bärbarheten och specifikationerna kan jag förlåta dem.

James Bruce / MakeUseOf Ugreen PowerRoam GS2200

Med en bra kapacitet på 2048Wh (som går att utöka om det behövs), hög effekt för alla dina apparaters behov och snabb solenergiladdning upp till 1200W… normalt skulle du ge upp portabilitet för allt det. Men även om den är tung, kommer PowerRoam GS2200 med en avtagbar hjulbas och utdragbart vagnhandtag, vilket gör den superlätt att flytta runt. Lägg till en uppsjö av portar, anständig appkontroll, och du har en nästan perfekt bärbar kraftstation.

Det enda som saknas är konfigurerbar laddningshastighet (det är en fast 1800W, eller 550W om du aktiverar tyst läge), och en trådlös Qi-laddare – som ingen av dem är deal breakers.