De fem bästa lösningarna för filtrering av skräppost för e-post 2023

E-postspam är ett stort problem: det är inte bara en olägenhet, utan det kan också vara en del av en nätfiskekampanj. Det är därför alla behöver en effektiv lösning för skräppostfiltrering. Att lära sig om de bästa spamfiltren för e-post är det första steget för att slå tillbaka mot e-postspammattacker och leda till effektivare riskbedömningar.

Låt oss titta på de bästa e-postfiltreringstjänsterna du kan använda för att skydda mot nätfiske och skräppost.

Hur kan lösningar för filtrering av skräppost gynna dig?

Eftersom e-postanvändningen har ökat i en exponentiell takt, har skräppost (dvs. oönskad, irrelevant e-post) också ökat dramatiskt, vilket innebär att e-postfiltersystem för skräppost är avgörande för att öka din säkerhet och produktivitet.

Spam-e-postmeddelanden innehåller ofta skadliga länkar och bilagor som kan utlösa skadlig programvara, nätfiske och andra onlinerisker. Att radera sådana e-postmeddelanden med hjälp av skräppostfiltreringsteknik skyddar dig och hjälper till att upprätthålla säkerheten för dina system och viktiga data.

Spam-e-postmeddelanden slösar också mycket tid och resurser. Att fysiskt identifiera och ta bort skräppostmeddelanden kan vara en tråkig uppgift som minskar arbetets effektivitet. Framgångsrika system för skräppostfiltrering automatiserar denna process, vilket minskar den tid som ägnas åt att hantera oönskade meddelanden och låter dig koncentrera dig på viktigare uppgifter.

Du kämpar förmodligen ofta med att hitta och sortera igenom viktiga e-postmeddelanden i dina inkorgar på grund av ett överväldigande antal reklammeddelanden och irrelevanta meddelanden. Skräppostfiltreringsverktyg ger dig en mer organiserad och förfinad e-postupplevelse genom att separera skräp från äkta meddelanden och rensa ut inkorgar.

Skräppostmeddelanden belastar även e-postservrar i onödan, slösar dataöverföring och sätter en begränsning av kapaciteten. Genom att filtrera skräppost på servernivå, underlättar filtreringssystem för e-post skräppost på nätverket och förbättrar hastigheten och effektiviteten i hela e-postsystemet.

SpamTitan är ett av de mest populära systemen för filtrering av skräppost för e-post, med cirka 12 500 kunder.

Den använder en flerskiktad metod som blandar nyare teknologier som artificiell intelligens och maskininlärning med traditionella tekniker. Dessa inkluderar svartlistning och vitlistning, som är en säkerhetslista som begränsar åtkomsten, så att endast appar, IP-adresser eller e-postadresser som har förgodkänts kan ta sig igenom.

SpamTitans robusta algoritmer kan noggrant identifiera och blockera skräppostmeddelanden samtidigt som de minskar falska positiva resultat och erbjuder exceptionellt skydd. Det ger också flexibla riktlinjer och konfigurationer för att anpassa filtreringssystemet för att passa dina krav.

Abnormal Security använder beteendemässig artificiell intelligens för att känna igen och stoppa e-postattacker. Den analyserar avsändarens beteende, språkliga trender och e-postinnehåll för att exakt identifiera giltigheten av inkommande meddelanden.

Vad detta betyder i huvudsak är att det identifierar spam-e-postmeddelanden genom att titta på deras innehåll, till exempel när de kommer från oidentifierade leverantörer utan företagsnamn eller när de skickas till flera mottagare inom samma företag, och tar vidare hänsyn till meddelandeprejudikat. Denna detaljnivå innebär att Abnormal Security generellt sett är bättre på att identifiera riktade attacker som spjutfiske.

Avanan är en molnbaserad e-postsäkerhetslösning som integreras med välkända e-postklienter som Microsoft Office 365 och Google Workspace. Det erbjuder skydd mot skräppost, skadlig programvara, nätfiske och dataförlust.

Avanan använder hotintelligensflöden och maskininlärningsalgoritmer, så det kan känna igen nolldagsattacker, definitivt en av dess starkaste egenskaper. För att fastställa avsändarens och mottagarens historiska trovärdighet kan Avanan titta tillbaka på alla tidigare e-postmeddelanden. Detta ökar sannolikheten för att användares identitetsstöld eller på annat sätt bedrägliga meddelanden kommer att upptäckas.

Genom användningen av molnet erbjuder Avanan e-postsäkerhet i realtid utan några förseningar eller avbrott.

Cisco Cloud Email Security erbjuder avancerade funktioner för e-postkryptering (det finns många skäl att använda krypterad e-post, så definitivt något att vara medveten om), attackskydd och Data Loss Prevention (DLP). Tack vare dess kraftfulla filter förhindrar den att skräppost, nätfiskeförsök och skadliga bilagor hamnar i din inkorg.

Anti-spam-skyddet som erbjuds av Cisco Cloud Email Protection använder IronPort Anti-Spam-filtrering och Cisco Intelligent Multi-Scan-filtrering, som syftar till att hålla användarens inkorg ren genom att stoppa skräppost helt eller skicka den till skräppost- eller skräppostmappen.

Barracuda Essentials analyserar kontinuerligt inkommande meddelanden med hjälp av avancerad artificiell intelligens och maskininlärningsalgoritmer, så att den kan identifiera och blockera skräppost, nätfiskeförsök, virus och andra e-postbaserade hot.

Den använder flera säkerhetsnivåer, inklusive analys av avsändarens rykte, innehållsinspektion och mönsterigenkänning, för att ge en stabil nivå av noggrannhet vid identifiering och eliminering av skräppost. Barracuda Essentials tillhandahåller också flexibla kontroller och metoder, så att du kan ändra separationsreglerna enligt dina krav.

Välj rätt lösning för filtrering av skräppost för e-post

Oavsett om du är en individ som letar efter förbättrad inkorgshantering eller ett företag som skyddar viktig information, kommer en investering i en kraftfull lösning för e-postspamfiltrering att hjälpa dig att effektivt bekämpa skräppost och förbättra hela din e-postsäkerhetsställning.

Det är viktigt att välja en pålitlig och effektiv filtreringslösning när du bekämpar skräppost.