De bästa vita PC-fodralen 2023

Svarta fodral ser bra ut, det råder ingen tvekan om det, men det är dags att bryta formen med ett iskallt vitt fodral. Det ser exceptionellt ut när du slänger in lite RGB (men inte för mycket) och väljer ett fodral som ogenerat visar upp din dyra GPU. Vi har samlat de bästa vita PC-fodralen som passar alla konstruktioner, oavsett om du har en liten mini-ITX eller en massiv E-ATX.

Bästa vita PC-fodralet totalt: HYTE Y60

HYTE

När det kommer till funktionalitet, design och estetik är det svårt att överträffa vad HYTE Y60 säljer. Den har designats sakkunnigt för att visa upp de viktigaste aspekterna av din PC-konstruktion, täckt med en härlig vit finish.

HYTE Y60:s tredelade panoramaglas ser inte bara fantastiskt ut, utan det är också som att ha en helt egen miniutställning. Komponenter som din GPU, CPU, RGB, fläktar och AIO är placerade fram och mitt, medan din PSU, kablar, moderkort och ytterligare lagring är smart gömda av förkammaren på baksidan.

Med HYTE Y60 är du välkommen att använda den traditionella horisontella GPU:n, men med den medföljande PCIe 4.0-höjaren och vertikala GPU-fästet kan du ha den stående hög och stolt – inklusive halvhöga PCIe-kort. Se bara till att dyka in i de bästa RGB-fläktarna, eftersom du behöver ordentlig kylning för detta fodral.

HYTE Y60

Bäst överlag

Tack vare en panoramavy med tre paneler ger HYTE Y60 dig möjligheten att visa upp dina surt förvärvade komponenter på ett smakfullt (och funktionellt) sätt. Genom att kombinera den slående vita finishen och superb kabelhantering, är det ett otroligt rent utseende som kommer att locka till sig många ”ohs” och ”ahs”.

Fördelar

 • Som att ha en egen teknisk utställning
 • Inkluderar ett vertikalt GPU-fäste och PCIe 4.0-riser-kabel
 • Underbar design och kabelhantering

Nackdelar

 • Kan bli lite varm utan ordentlig kylning

Cooler Master

Om du är någon som älskar en budget-PC-konstruktion som är kompakt, är Cooler Master NR200 en sovande jätte. Det tar bort glansen hos härdat glas och sätter prestanda och funktionalitet i centrum.

Trots att det är ett mer kompakt vitt fodral, gör Cooler Master NR200 några allvarliga tunga lyft. Du kan få plats med GPU:er i full storlek upp till 330 mm i längd och 156 mm i bredd, tillsammans med möjligheten att fästa ett vertikalt fäste (som medföljer NR200P-modellen, tillsammans med en stigare.) Och ändå har den fortfarande plats för radiatorer upp till 280 mm på sidan och 240 mm längs med botten.

Med all den hårdvaran i ett kompakt utrymme låter det som att det kommer att vara jobbigt att nå allt. Tvärtom. varje panel – topp, botten och sidor – kan tas av med minimal ansträngning tack vare dess verktygslösa design.

Cooler Master NR200

Bästa budgeten

$85 $110 Spara
25 USD

Cooler Master NR200 är ett vitt, kompakt PC-fodral som är rymligt nog att hantera både stora GPU:er och radiatorer samtidigt. Det bästa av allt är att dess verktygslösa design gör att du snabbt kan nå viktiga komponenter utan att slita isär datorn.

Fördelar

 • Bra luftflöde för ett kompakt fodral
 • Stöder fullstora GPU:er
 • 360-graders tillgänglighet

Nackdelar

 • Kräver en SFX-strömförsörjning

Thermaltake

Att bygga din egen dator är som en övergångsrit; delarna du använder valdes av dig. Och det finns inget bättre sätt att förbättra den upplevelsen än med ett anpassningsbart vitt PC-fodral som Thermaltake Core P6.

Thermaltake Core P6 åstadkommer detta genom att vara modulär i designen. Du får en uppsättning paneler, ställ, konsoler och monteringsuppsättningar för att bygga det vita PC-fodralet som du vill. Du kan till och med välja att ha din GPU vertikal eller horisontell, tack vare det extra GPU-stödet.

Det viktigaste är att Thermaltake Core P6 inte har ont om luftflöde. Du kan hålla dig strikt till luftkylning med stöd för 120 mm och 140 mm fläktar eller gå flytande tack vare stödet för 280 mm och 360 radiatorer. Vår guide om de bästa AIO-kylarna kan hjälpa dig där.

Thermaltake Core P6

Mest anpassningsbara

$186 $200 Spara
14 USD

Thermaltake Core P6 tar anpassning till nästa nivå med sin modulära design. Det är i princip två datorer i en, med den extra fördelen av fantastiskt luftflöde och massor av stöd för stora fläktar och radiatorer.

Fördelar

 • Modulär design och kan monteras på väggen
 • Stjärnigt luftflöde
 • Stöder ATX, micro ATX, mini ITX och SSI CEB

Nackdelar

 • Anpassning kommer till ett pris

Corsair

För de av er som väljer en mindre, men inte kompakt konstruktion, faller Corsair Crystal 280X perfekt i Goldilocks-zonen. Den har inte ett gäng negativt utrymme, och den är inte heller så liten att den hindrar prestanda eller stryper luftflödet.

Magin med Corsair Crystal 280X ligger i dess tvåkammardesign. Dina kärnkomponenter är blottade för alla att se. Resten är inrymt i en sekundär kammare, som i sig har praktiska funktioner som två separata enhetsburar, massor av utrymme för kablar och ett fäste för din PSU. Med tre härdat glaspaneler ber det dig att gå den extra milen med färgglad hårdvara, ända ner till RGB-RAM.

Corsair Crystal 280X hanterar luftflödet exceptionellt bra, förutsatt att du utnyttjar det tillgängliga utrymmet. Du kan ha hela sex 120 mm kylfläktar eller tre stora 240 mm radiatorer eller till och med blanda och matcha de två.

Corsair Crystal 280X

Bästa layouten

Corsair Crystal 280X presenterar ett unikt svar på kabelhantering med inkluderandet av en andra kammare. Den är lite bredare men ändå liten och rymlig, vilket ger dig gott om utrymme för fläktar, radiatorer och kraftfulla grafikprocessorer.

Fördelar

 • Intressant design med två kammare
 • Luftflödet är bra, så länge du förser det med ordentlig kylning
 • Perfekt balans mellan storlek och tillgängligt utrymme

Nackdelar

 • Allt det härdade glaset kan bli smutsigt
 • Att montera sidopanelen är jobbigt

Fractal design

Det är något vackert med ett fodral som låter dig gå skinka med din PC-konstruktion, speciellt om du väljer avancerad hårdvara. För att matcha all extra värme som oundvikligen kommer att generera Fractal design torrent är en mästarklass i kylning.

Fractal Design Torrent är ett mycket större vitt PC-fodral jämfört med andra på vår lista, och av goda skäl. Den har kylning på toppnivå bara från sina vanliga fläktar, med två 180 mm fläktar på framsidan, som du sällan ser nuförtiden. Ännu bättre, du kan välja extra tjocka AIO:er med radiatorer så stora som 420 mm på framsidan eller undersidan (men inte båda). Hur som helst, mycket luft leds rakt igenom till baksidan av fodralet.

För att linda en båge på Fractal Design Torrent, kommer du att vara glad att veta att den inte snålar med kabelhantering. Det är lite tight längs sidan, men Fractal Design inkluderar routingklämmor med kabelband. Du hittar också fyra 2,5-tumsenheter och två 3,5-tumsenheter också.

Fractal design torrent

Bästa E-ATX

Fractal Design Torrent är inte bara ett smakfullt konstverk utan har superb kylning designad för att hålla din mycket dyra avancerade hårdvara cool. De fem medföljande fläktarna är en bra början, men du kan också förgrena dig till stora 420 mm radiatorer.

Fördelar

 • Stöder E-ATX, samt SSI-EEB och SSI-CEB
 • Fenomenalt luftflöde
 • Smakfull design

Nackdelar

 • Fläktar blir högljudda vid högre hastigheter

FAQ

F: Hur rengör och underhåller jag mitt vita PC-fodral?

Oavsett om ditt fodral är vitt, svart eller flerfärgat, är rengöring av ett vitt PC-fodral inte annorlunda från normen. Du skaffar dig en mikrofiberduk för utsidan och en elektrisk dammduk (eller tryckluft) för att blåsa bort eventuellt damm från insidan. Komponenterna kommer att kräva en mycket finare touch, till exempel en mjuk tandborste. Om det är första gången har vi en mycket användbar guide om hur du rengör din stationära PC.

F: Blir ett vitt PC-fodral gult med tiden?

Det varierar beroende på materialet i det vita fodralet, samt kvaliteten. Om den vita finishen är målad över metall kan du vara säker på att den aldrig blir gul; men om det är plast är det möjligt. Värme är döden för ett vitt PC-fodral, så håll det borta från sol och rök och håll en sval rumstemperatur.

F: Är det lättare att se damm på ett vitt PC-fodral?

När damm är mörkt, ja, det är lättare att se dammet på ett vitt PC-fodral på grund av kontrasten, särskilt när det börjar samlas, men inte mycket jämfört med ett svart fodral. Men det du kommer att märka mest på ett vitt fodral är inte damm utan alla repor och repor som kommer att samlas med tiden.