De bästa vattentäta telefonpåsarna 2024

Oavsett om du är ute på semester eller är ute och vandrar i naturen kan du få sinnesfrid att ha en vattentät telefonväska. Många är specialbyggda för att tåla väder och vind och undervattenstryck och ändå låta dig sms:a och ta bilder och filma. Med rätt vattentät telefonväska kan du enkelt dokumentera dina utomhus- och undervattensäventyr.

CaliCase

När det gäller undervattensäventyr, den CaliCase Universal Waterproof Floating Phone Pouch följer mer än gärna med på resan. Den har en IPX8 vattentät klassificering och tål djup på 100 fot samtidigt som du behåller din smartphones fulla funktionalitet, inklusive att ta bilder och spela in videor.

CaliCase Universal Waterproof Floating Phone Pouch är precis hemma under vattnet, och sinnesfriden är oöverträffad. Om du tappar greppet om din smartphone kommer snodden att hålla ett hårt grepp runt handleden. I händelse av att du inte fäste den vid handleden kommer din telefon istället att flyta säkert till toppen, så länge den väger under 400 gram.

CaliCase Universal vattentät flytande telefonväska

Bäst överlag

Att åka på äventyr under vattnet har aldrig varit enklare med CaliCase Universal Waterproof Floating Phone Pouch. Den säkrar din dyra smartphone i en IPX8 vattentät påse, och den flyter till och med.

Fördelar

 • Perfekt för undervattensäventyr
 • Dämpning runt kanten för stötdämpning
 • Fullt fungerande under vattnet
 • Lite skrymmande men ändå lätt att använda

Nackdelar

 • Overkill om du bara vill ha grundläggande vattenskydd

Härligt coolt

Om du inte dränker din smartphone i vatten har du råd att släppa vissa funktioner. Lyckligtvis erbjuder Hiearcool Waterproof Phone Pouch ett betydande skydd mot vatten och väder. Den har ett låssystem i tre lager och IPX8 vattentät klass, vilket gör underverk för att hålla din telefon torr, även om du tar ett dopp i havet.

Utöver det får du också rep- och snötätt skydd — ett välkommet tillskott om du också älskar att vandra. Hiearcool Waterproof Phone Pouch är också så rymlig att den kan rymma både större telefoner och skrymmande fodral. Se bara till att du justerar linan korrekt eftersom den här telefonväskan inte flyter.

Hiearcool universal vattentät telefonväska

Bästa budgeten

Två till priset av en, Hiearcool Universal Waterproof Phone Pouch börjar på höger fot. Ännu viktigare är att båda påsarna har ett skyddssystem i tre lager, vilket höjer dess vattentäthet till IPX8.

Fördelar

 • IPX8 vattentät klass, förutom snö- och repskydd
 • Välkomnar större telefoner
 • Case-vänlig
 • Kommer i förpackningar om två eller fyra

Nackdelar

 • Kommer inte att flyta
 • Begränsad användning av pekskärmen under vattnet

Bästa flytande vattentäta telefonväska: Pelican Marine

Pelikan

Pelican Marine gör sitt namn rättvisa bara från dess IP68 vatten- och dammklassificering, men den går ett steg längre. Inte nog med att den är riktigt hemma i vattnet, utan den tål en meter under vattnet i 30 minuter åt gången och håller sig torr. Det bästa av allt är att inbyggda luftkuddar ger den flytkraft, ifall du skulle tappa telefonen i poolen.

Även om Pelican Marine utmärker sig i öppet vatten, är den lika användbar utomhus också. Ja, den är dammtålig, men ytterhöljet skyddar även mot snö och repor. Detta samtidigt som du låter dig behålla fullständig kontroll över din telefon. Den rymmer även större telefoner, och med universell kompatibilitet kan du lägga in en valfri iPhone eller Android.

Pelican Marine IP68 vattentät telefonväska

Bästa flytande telefonväska

$17 $25 Spara $8

Om skräcken över att din telefon sjunker i det djupblå havet skrämmer dig, lägger Pelican Marine den rädslan på sängen. Inbyggda luftkuddar håller den flytande, medan resten av fodralet håller din smartphone torr.

Fördelar

 • Stort fönster för din kamera
 • Tjock, justerbar snodd
 • Fungerar som en utomhusväska
 • Universell kompatibilitet

Nackdelar

 • Du måste trycka ganska hårt för att använda telefonens pekskärm

AiRunTech

Om du vill bära mer än bara din telefon, erbjuder AiRunTech Waterproof Waist Pack en mycket rymligare upplevelse. Det finns tillräckligt med utrymme för att förvara din telefon, pass, plånbok och kreditkort och fortfarande ha utrymme över. Oavsett vad du förvarar är remmen som fäster den i midjan ganska bekväm och kan justeras i farten.

Viktigast av allt, AiRunTech Waterproof Waist Pack kommer med en IPX8 vattentät klassificering, som tål 32 fot nedsänkt. Den är utformad med tre vattentäta tätningar med dragkedja eftersom du aldrig kan få för mycket skydd. Du får även flera färger att välja mellan, och den kommer i ett paket om två.

AiRunTech vattentät påse med midjerem (2-pack)

Bästa vattentäta midjepåsen

Även om det inte är precis på modet kan du lita på AirRunTech Waterproof Waist Packs tillförlitlighet och funktionalitet. Den rymmer inte bara en myriad av föremål, inklusive din smartphone, utan har ett trippelt blixtlåsskydd för att ytterligare förhindra att vatten kommer in.

Fördelar

 • Mycket förvaring
 • Bekväm rem
 • Trippelt blixtlåsskydd
 • Du får två påsar

Nackdelar

 • Inte stiligare än ett fannypack

Stash7

Många väljer större smartphones, och det är förståeligt. Det betyder dock att det är mycket svårare att hitta en tillmötesgående telefonväska. Det råkar vara så att Stash7 Waterproof Phone Pouch gör det med lätthet. Så länge din telefon är under 7,5 tum har du inga problem att förvara den, även med ett telefonfodral.

Naturligtvis är Stash7 Waterproof Phone Pouch inte bara ett överdimensionerat fodral. För priset du betalar får du en ganska säker låsmekanism som är förvånansvärt enkel att använda. Den typen av skydd präglas av en 44-tums stötsnöre av nautisk kvalitet som är resistent mot skavsår. Tillsammans med en stark karbinhake kommer farliga vatten att ha svårt att skilja snöret från fodralet.

Stash7 vattentät telefonväska

Bäst för större telefoner

För de av er som valde den större telefonmodellen och har ett fodral bifogat, är Stash7 Waterproof Phone Pouch så tillmötesgående som den blir. Den kan ta emot ett brett utbud av telefoner upp till 7,5 tum långa. Och du kan fortfarande sms:a och mer under vattnet.

Fördelar

 • Passar telefoner med skal så långa som 7,5 tum
 • Slitstark stötsnöre av nautisk kvalitet
 • Tät låsmekanism
 • Telefonen fungerar bra under vattnet

Nackdelar

 • Svårt att lossa
 • Dyr

FAQ

F: Är vattentäta telefonväskor värda det?

Vattentäta telefonfickor skyddar inte nödvändigtvis dina prylar till 100 procent, men de ger dem en mycket större chans att överleva. Om något kan det vara ett extra lager av skydd för ännu mer sinnesfrid.

F: Vad är det högsta betyget för vattentäthet?

IP68 är det högsta vattentäta betyget du kan få för vattentäta telefonväskor. En IP68-klassificering innebär att en enhet är helt skyddad mot damm och tål att nedsänkas i vatten upp till 1,5 meter (4,9 fot) i 30 minuter. Denna skyddsnivå finns ofta på enheter som smartphones och smartklockor som är designade för att användas i alla miljöer, både våta och torra.

F: Kan du fortfarande använda din telefon i en telefonväska?

Ja, men tänk på att det varierar mellan fallen. Vissa undervattenstelefonfickor är märkbart bättre, medan andra gör det ganska svårt för din telefon att svara på beröring.

F: Finns det ett vattentätt telefonfodral?

Ja, det finns gott om vattentäta fodral på marknaden, där Otterbox är ett av de bättre märkena. Om du väljer en vattenpåse kan det vara överdrivet att ha ett vattentätt fodral, men din dyra enhet kommer åtminstone att vara dubbelt säker.