De bästa väderapparna för Windows 10 och 11

Windows 11 har en inbyggd väderwidget som visar grundläggande väderinformation, inklusive temperatur, prognos för den kommande veckan och nederbörd.

Men en bra väder-app kan mycket mer. Det kan ge dig varningar om orkaner eller extrema väder och luftkvalitetsinformation så att du kan planera dina utflykter därefter. Här är de bästa väderapparna för Windows 10 och 11 för att matcha ditt syfte och din stil.

Windows 11 har en väderwidget i det nedre vänstra hörnet av aktivitetsfältet. Håll muspekaren över eller klicka på widgetikonen för att se alla widgets.

Väderwidgeten visar väderinformation som är nödvändig för att planera din dag. Den visar temperaturen för den aktuella regionen, den lägsta och högsta temperaturen för dagen och de närmaste dagarna samt information om molntäcke.

Den hämtar information från webbappen MSN väderprognos. Klicka på valfritt väder för att se detaljerad information om webbappen. Som sagt, det är en rudimentär app för den som behöver veta temperaturen för dagen och om det kommer att regna.

För att anpassa widgeten, klicka på menyn med tre punkter och välj Anpassa. Här kan du ändra platsen och växla mellan Celsius och Fahrenheit. Du kan använda Microsofts MSN Weather-app för Windows om du behöver mer.

MSN Weather är en väderapp utvecklad av Microsoft. Den ger dig den senaste väderinformationen och hjälper dig att planera din dag baserat på väderprognosen.

Den har ett elegant gränssnitt som visar din region, aktuell temperatur och molntillstånd med en blick. Dessutom kan du också se andra detaljer som vindhastighet, luftfuktighet, sikt, luftkvalitetsindex (ACI) och daggpunkter.

Du kan se upp till tio dagars data på timbasis. Avsnittet Dagdetaljer erbjuder prognosinformation under dag-, natt- och månfaserna. Scrolla ner längst ned så kan du se väderhistorik om regn och temperatur för samma dag under de senaste tre decennierna.

Klicka på väderkartan för att se hur temperaturen har förändrats under de senaste 24 timmarna. Du kan också se molnbildning via satellit och nederbörd under samma period.

Ladda ner: MSN väderapp (Fri)

Foreca Weather är en väderprognosapp för Windows med ett rent användargränssnitt och många anpassningsalternativ. Med automatisk platsdetektering kan den visa väderprognoser från över 140 000 imponerande platser.

Det som skiljer Foreca Weather från andra appar är fem-dagars och 10-dagars väderprognosfunktionen. Med en blick kan du se aktuell väderleksinformation, inklusive temperatur, uppfattning och vindinformation. Men det går miste om funktioner för fuktighet, sikt och luftkvalitetsindex.

Du kan också se en regn- och molnkarta under hela dagen och få aviseringar om nederbörd. Lägg till platser i Favoriter för att visa väderprognoser för flera platser samtidigt.

Dessutom kan du anpassa appen för att aktivera nederbördsaviseringar för din nuvarande och favoritplats, ändra temperaturskalan i Fahrenheit och Celsius, tidsformat och måttenhet för vind och regn.

Ladda ner: Foreca väder (Fri)

The Weather 14 Days är en snyggt designad väderprognosapp för Windows. Den visar väderprognosen för 14 dagar och stöder flera platser, regnkartor, animerad radar och vädervarningar.

Appen upptäcker automatiskt din plats och visar grundläggande väderinformation, inklusive temperatur, luftfuktighet och väderinformation per timme för de kommande 12 timmarna. Klicka på valfritt datum inom de närmaste 14 dagarna för att se detaljerad information för det valda datumet. Den moderna layouten visar väderförhållanden, inklusive vind, högsta och lägsta temperatur och mer.

Dessutom kan du lägga till flera platser, visa regn- och snökartor och animerade prognoser på radar- och satellitbilder.

Ladda ner: Vädret 14 dagar (Fri)

5. MyRadar

MyRadar är kanske inte lika populär bland Windows-användare, men den har över 50 miljoner nedladdningar på iOS- och Android-plattformar. Det är en väderprognosapp som visar animerad väderradar för din nuvarande plats.

Du kan välja din region eller se andra delar av kartan med bläddra för att zooma. Med regionen vald klickar du på ikonen Prognos för att se temperaturen, luftkvalitetsindex och nederbördsprognos med en överblick.

Du kan också se timprognosen för dagen och upp till 10 dagars prognos för temperatur, nederbörd, vindar och molntäcke. Den erbjuder också vädervarningar och varningar i ditt område via push-meddelanden.

Å andra sidan är MyRadar inte tillgängligt i alla länder, vilket också kan påverka dess noggrannhet. Det är till exempel mer sannolikt att visa en korrekt väderprognos för någon som bor i Santa Fe än för någon som bor i Indien. Så din körsträcka kan variera beroende på var du bor.

Ladda ner: MyRadar (Gratis, premiumversion tillgänglig)

SimpleWeather, som namnet indikerar, är en enkel väderapp för att få prognosen för din nuvarande och andra platser. Hemskärmen visar dagens aktuella, högsta och lägsta temperatur. När du rullar nedåt kommer den att visa prognosen för de närmaste dagarna, väderinformation per timme, UV-index och luftkvalitetsindex.

Under installationen kan du välja plats, väderprognosuppdateringsfrekvens och önskad temperaturmätenhet för att ställa in appen. I den vänstra rutan kan du se varningar om svåra väderförhållanden, väderradarn och dina favoritplatser.

SimpleWeather fungerar bra för det mesta, förutom när det väljer att krascha när du försöker komma åt radarfunktionen. Det misslyckas inte heller med att spara din ursprungliga konfiguration och kräver att du gör om det.

Ladda ner: SimpleWeather (Fri)

StrawBerry Weather är en lätt väderprognosapp för Windows. Den har ett grundläggande användargränssnitt och erbjuder upp till fem dagars väderinformation, inklusive temperatur, molninformation, vind, luftfuktighet och tryck.

Som standard använder den OpenWeatherMap för att komma åt aktuellt väder och femdagarsprognos som uppdateras var tredje timme. Du kan dock ändra väderdatakällan till Dark Sky för mer exakta hyperlokala väderprognoser med tätare uppdateringar.

Ladda ner: Strawberry väder (Fri)

Den bästa väderappen för Windows 10 och 11

Oavsett om du planerar att göra ett snabbt ärende eller nästa familjeresa kan dessa väderappar i Windows hjälpa dig att kontrollera de aktuella förhållandena, inklusive temperatur, luftfuktighet, vind och långtidsprognoser för att hjälpa dig att planera.

Alternativt är en väderskal ett utmärkt komplement till ditt Windows-system. En bra väderskal kan ge dig ett mer detaljerat och bekvämt sätt att kontrollera väderprognosen utan att använda en specifik väderapp.