De bästa USB-hubbarna för PS5 2024

Oavsett om du är en casual gamer eller ett konkurrenskraftigt proffs, kan de fyra USB-portarna på PS5 fyllas snabbt om du använder mycket kringutrustning. Som tur är kan du utöka anslutningsalternativen med en USB-hubb för PS5 och ladda upp din spelupplevelse.

Jason Fitzpatrick / MakeUseOf

De Anker Ultra Slim 4-Port USB 3.0 Data Hub är utan tvekan den bästa USB-hubben för alla med en PS5. Den ansluts till en av USB-A-portarna på konsolen och erbjuder fyra vanliga USB-A-portar som du kan använda för att ansluta olika PS5-tillbehör, så att du inte längre behöver byta ut enheter hela tiden.

Den stöder hastigheter på 5 Gbps istället för 10 Gbps som med PS5:s USB-portar, men det är ingen dealbreaker eftersom de flesta PS5-tillbehör inte kräver USB 3.2 Gen 2-hastigheter. Endast externa SSD-enheter kan dra full nytta av 10Gbps, men Sony rekommenderar att du ansluter dem direkt till konsolen.

Byggkvaliteten är solid och den kommer med en relativt lång (2 fot) kabel, vilket ger dig mycket flexibilitet om var du ska placera navet på ditt skrivbord. Även om den inte är strömförsörjd kan den här hubben ladda dina kontroller och headset så länge som konsolen är på.

Anker Ultra Slim 4-ports USB 3.0 Data Hub

Bäst överlag

$10 $18 Spara $8

Anker Ultra Slim 4-Port USB 3.0 Data Hub är en enkel, enkel USB-hubb som kan förvandla en enda USB-A-port på din PS5 till fyra, så att du kan ansluta fler kringutrustning.

Fördelar

 • Fyra 5 Gbps USB-A-portar
 • Utmärkt kvalitet från ett pålitligt märke
 • Bra sladdlängd
 • Bra pris

Nackdelar

 • Inte idealiskt för laddning av flera enheter

IQIKU

IQIKU PS5 USB Hub är ett utmärkt tillägg för PS5-ägare med flera tillbehör. Hubben är designad speciellt för PS5 och passar direkt på konsolens främre USB-portar, så att du kan ansluta upp till fyra USB-A-enheter och en USB-C-enhet sömlöst och ladda en kontroller eller headset.

Hubben stöder USB 2.0-hastigheter men fungerar bra med headset, tangentbord, spelkontroller och högtalare. Dessutom gör snabbladdningsporten det enkelt att ladda din handkontroll. Den enda nackdelen är att det inte fungerar med PSVR-enheten eller kameran på grund av den lägre bandbredden, men du kan koppla in dem i de fria portarna på baksidan. Byggkvaliteten är imponerande, särskilt med tanke på den överkomliga prislappen, och den har en elegant svart-vit design som kompletterar PS5:s estetik.

IQIKU PS5 USB-hubb

Bästa budgeten

Sugen på en rörig PS5-installation? Denna eleganta IQIKU USB-hub ansluts direkt till konsolens främre portar och utökar dina alternativ med fyra USB-A-platser och en blixtsnabb USB-C-port, allt utan att skapa en trasslig röra.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Blandning av både USB-A och USB-C-portar
 • Kan ladda kontroller
 • PS5 estetik

Nackdelar

 • Långsamma USB 2.0-hastigheter
 • Endast en port stöder laddning

Anker

Om du behöver fler portar och pålitlig laddningskraft är Anker 7-Port USB 3.0 Hub en spelväxlare. Denna kraftfulla hubb har häpnadsväckande sju USB-portar, som låter dig ansluta allt du behöver för spel och mer, från kontroller och headset till tangentbord och USB-mikrofoner.

Hubben drivs av en kraftig 36W strömadapter som säkerställer en solid prestanda även med flera enheter anslutna. Dessutom levererar en dedikerad port upp till 2,1A laddningskraft, tillräckligt för att hålla din telefon, surfplatta eller kontroller laddade och redo att köra .

Även om den stöder långsammare 5 Gbps-hastigheter, är den mer än tillräckligt för de flesta speltillbehör. Dessutom kan du alltid koppla in krävande enheter till de fria 10 Gbps-portarna på din PS5. Resten av navet är välbyggt och kompakt, och det har en löstagbar värdkabel för enkel förvaring.

Anker 7-portars USB 3.0 Hub

Bäst för laddning

$45 $50 Spara $5

Anker 7-portars USB 3.0 Hub kan rymma alla dina PS5-tillbehör med sina sju höghastighetsportar och levererar pålitlig laddning för kontroller och kraftfulla enheter som telefoner.

Fördelar

 • Sju USB-portar för ultimat anslutning
 • Pålitlig prestanda
 • Höghastighetsladdning

StarTech

StarTech.Com 4-portars USB-C 10 Gbps Hub erbjuder många funktioner som gör att den sticker ut från konkurrenterna, särskilt dess stöd för USB 3.2 Gen 2 överföringshastigheter på upp till 10 Gbps. Den lägger till ytterligare fyra SuperSpeed ​​USB-portar till konsolen, som Sony rekommenderar för att ansluta PS5-tillbehör som HD-kameran och PSVR2.

En annan utmärkande egenskap hos denna hubb är att den kommer med en extern strömförsörjning. Oavsett om du vill ansluta flera kraftfulla tillbehör eller ladda dina enheter, kommer denna hubb att få dig igång på nolltid. Tack vare den alltid påslagna snabbladdningsporten kan du fortsätta ladda dina tillbehör även när PS5 är avstängd.

Även om det kan komma till en högre kostnad än andra hubbar, erbjuder det lite av allt för seriösa PS5-spelare, med en blandning av både USB-C och USB-A-portar, snabbare 10 Gbps hastigheter och möjligheten att ladda anslutna tillbehör. Den kommer också med en löstagbar USB-C-kabel och en universell strömadapter, vilket gör den idealisk för användning på språng.

StarTech.com 4-portars USB-C 10 Gbps Hub

Bäst för Speed

Med fyra blixtrande snabba SuperSpeed ​​USB 3.2 Gen 2-portar (10 Gbps) är denna kompakta, drivna hubb från StarTech.Com idealisk för att ladda och driva krävande tillbehör som PSVR2 utan att svettas.

Fördelar

 • Höghastighetsportar på 10 Gbps
 • Ansluter både USB-C och USB-A kringutrustning
 • Snabbladdning
 • Löstagbar kabel

UGRÖN

Medan den nya PS5 Slim ger dig en extra USB-C-port, kan standardmodellen göra att du vill ha mer. UGREEN 10Gbps USB-C Hub kommer väl till pass, så att du kan ansluta flera USB-C-speltillbehör till din konsol, inklusive trådlösa hörlurar, kontroller och mer.

Detta nav är elegant och kraftfullt och förvandlar en enda USB-C-port till två, tillsammans med två bonus-USB-A-portar, vilket avsevärt utökar dina tillbehörsalternativ. Det som gör den ännu bättre är dess blixtsnabba 10 Gbps hastigheter, vilket säkerställer noll prestandadipp jämfört med att ansluta dina prylar direkt.

UGREEN 10 Gbps USB-C Hub

Bästa USB-C-hubben

$20 $30 Spara $10

UGREEN 10Gbps USB-C Hub är ett utmärkt alternativ om du vill utöka din PS5 med både USB-C och USB-A-portar. Även om den inte stöder laddning, kompenserar den mer än för det med snabbare överföringshastigheter.

Fördelar

 • Både USB-C och USB-A-portar
 • Snabbare USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) hastigheter
 • Premiumdesign med en hållbar kabel

Nackdelar

 • Laddar inte strömkrävande enheter

FAQ

F: Fungerar USB-hubbar på PS5?

Ja, USB-hubbar fungerar perfekt på PS5, och erbjuder ett utmärkt sätt att utöka dina anslutningsalternativ bortom de fyra ynka portarna som följer med konsolen.

F: Är USB-hubbar bra för spel?

Ja, du kan använda en USB-hubb för att ansluta olika speltillbehör till din PS5, inklusive tangentbord, headset, racinghjul och mer. Vi rekommenderar dock en USB 3.0-hubb eller snabbare för pålitlig prestanda.

F: Fungerar en USB-hubb med PSVR2?

Sony rekommenderar att du ansluter PSVR2 till den främre USB-C-porten på PS5, men du kan också använda en driven USB-C-hubb med minst 10 Gbps hastigheter.