De bästa tåliga och vattentäta kamerorna

Robusta och vattentäta kameror är designade för att klara missöden och de tuffaste förhållanden. Från att skydda sig själv från enkla droppar till att ha förmågan att fånga undervattensvärldar, en robust och vattentät kamera är den idealiska enheten för den äventyrlige fotografen.

Din dyra smartphone kan ta bättre bilder, men det är osannolikt att du vill utsätta den för de förhållanden som en robust kamera kan ta. Din iPhone kommer säkerligen inte att överleva havet, och du kommer förmodligen att tänka två gånger på att utsätta den för frysförhållanden.

Här är en titt på några av de bästa robusta, vattentäta kamerorna 2023.

Våra favorit robusta och vattentäta kameror 2023

Olympus Tough TG-6

Bäst överlag

En tuff tank för land- och vattenfotografering

Olympus Tough TG-6 är en mycket hållbar kamera som tål tuffa väder- och terrängförhållanden. Dess robusta och vattentäta design kan hantera stötar, klämningar och minusgrader. Du kan också ta den upp till 50 fot under vattnet, vilket gör den idealisk för utomhusäventyr och vattenaktiviteter.

Fördelar

 • Bra makrolägen
 • Mikroskopkontrollläge för 44x förstoring
 • Djupt och strukturerat handgrepp med handledsrem
 • Enkel layout av knappar
 • Stabil batteritid på 340 bilder

Olympus Tough TG-6 anses allmänt vara den mest robusta kameran som finns. Den är stötsäker till sju fot, krosssäker upp till 100 kgf och fryssäker till 14 grader Fahrenheit. Och även om den kanske inte har den bästa vattentäta djupklassificeringen du kan hitta, är den fortfarande IP68, och du kan sänka den upp till 50 fot. Den är perfekt för alla andra vattenbaserade aktiviteter än dykning djupare än 15 meter, och dess IP-klassning betyder också att den är helt dammtät.

Den har ett vidvinkelobjektiv med 4x optisk zoom som motsvarar 25-100 mm i 35 mm termer, en 2x digitalomvandlare och en snabb f/2.0 bländare. Kamerans 12 MP bildupplösning är tillräckligt bra för de flesta, och de större pixlarna bidrar till dess goda prestanda i svagt ljus.

ISO sträcker sig från 100 till 12 800, och färgerna förblir levande upp till ISO 3 200. Bildstabilisering ingår också och är ganska användbar. Den har en enkel på/av-inställning och fungerar när du tar stillbilder eller videor. Autofokusen är också ganska bra för priset; det är enkelt men snabbt, samtidigt som det stöder serietagning med hastigheter på upp till 20 FPS för upp till 14 bilder.

Du kan också spela in skarpa videor i 4K vid 30FPS. Dessutom, om du vill ta några fantastiska slow-motion-bilder kan du välja mellan 1080p vid 120FPS eller 720p vid 240FPS.

GoPro HERO11

Bästa actionkamera

Fantastiska actionvideor från en robust actionkamera

$399 $500 Spara
101 USD

GoPro HERO11 har enastående videoprestanda. Dess högupplösta alternativ och slowmotion-inspelningar gör det möjligt för användare att ta bilder av professionell kvalitet. Med HyperSmooth 5.0-stabilisering, en utmärkt Horizon Lock-funktion och 10-bitars färgstöd, levererar denna robusta actionkamera skarpa, livfulla videor för att göra dig avundsjuk på sociala medier.

Fördelar

 • Alternativ för bildförhållande 8:7
 • Vattenavvisande linsskydd,
 • 27 MP skärmgrepp
 • Pekgränssnitt och röstkommandon

Nackdelar

 • Inga frys- eller krosssäkra klassificeringar
 • Begränsad batteritid

Den senaste GoPro-modellen, HERO11, är robust, hållbar och har en IP68-klassning, vilket gör den dammtät och vattentät till ett djup av 33 fot. Du kan också köpa hölje separat, vilket gör att du kan ta kameran till ett djup av 200 fot. Den är också stötsäker och tål fall från upp till tre fot.

Även om den inte är perfekt för att ta stillbilder, är den en enastående actionkamera för att fånga videor av professionell kvalitet. Du kan filma dina högoktaniga äventyr i strålande 5,3K vid 60FPS, spela in slomo-videor i 4K vid 120FPS eller 2,7K med häpnadsväckande 240FPS.

Dessutom genomsyrar dess HyperSmooth 5.0-stabilisering och 360-graders inbyggda Horizon Lock dig kompetensen hos en professionell filmfotograf. Dina videor blir skarpa och detaljerade och, med kamerans nya 10-bitars färgstöd, levande och energiska.

HERO11 inkluderar nu det en gång sålda separata Enduro-batteriet, som har bättre prestanda i kallt väder om du åker HERO11 på skidor eller snowboard. Du bör dock förmodligen fortfarande hålla kameran varm när den inte används, eftersom den inte har någon officiell fryssäker klassificering.

RICOH WG-6

Bästa värde

En Robust Point-and-Shoot Med All-Around Bra värde

Ricoh WG-6 erbjuder hållbarhet, prestanda och värde, vilket gör den till ett utmärkt val för äventyrliga fotografer på en budget. Dess IP68-klassning säkerställer vattentäthet upp till 65 fot, samtidigt som den är motståndskraftig mot fall, extrema temperaturer och kraftiga stötar. Dess högkvalitativa sensor och andra avancerade funktioner bidrar ytterligare till dess övergripande goda värde som en mångsidig peka-och-skjut-kamera.

Fördelar

 • Kameran kan fungera som en webbkamera
 • 4K vid 30FPS video
 • Robust, lätt plastkonstruktion
 • Inbyggd GPS
 • 340-shots batteritid

Nackdelar

 • Ingen Wi-Fi-anslutning
 • Skakreduktion är endast digital

Ricoh WG-6 balanserar perfekt robusthet, prestanda och värde. Det är en enkel peka-och-skjut men erbjuder imponerande hållbarhet med sin IP68-klassning. Med detta avsevärda motståndsvärde får du ett vattentätt djup på upp till 65 fot och fullständig dammtäthet. Den kan också överleva fall från nästan sju fot, temperaturer så låga som 14 grader Fahrenheit och krafter upp till 100 kgf.

Denna kamera har en utmärkt 20MP BSI CMOS-sensor som producerar detaljerade bilder. Fotografering i tillräckligt solljus säkerställer fin färgmättnad, medan prestanda i svagt ljus är anständigt. Med sitt ISO-intervall på 100 till 6 400, en f/3,5-bländare och ett rimligt digitalt skak-reduceringssystem kan du övervinna en del utmanande belysning.

Undervattensläge förbättrar mörka bilder vid snorkling eller dykning. Det gör färgerna på koraller och fiskar mer levande, medan Digital Microscope Mode gör makrofotografering till en lek. Med sex justerbara LED-lampor som cirklar runt linsen kan du hitta den perfekta ljusstyrkan för närbilder av varelser som gömmer sig i det grumliga djupet.

Med sitt 5x optiska zoomobjektiv som täcker en brännvidd på 28-140 mm möjliggör den också mångsidig fotografering. Autofokusen är bra i den kortare änden av skalan, även om den saktar ner när du zoomar in. Den har också ett 3FPS ​​burst-speed-läge, perfekt för att fånga måttligt snabbrörliga motiv som fiskstim.

Ricoh WG-80

Mest prisvärd

En tuff, prisvärd, lätt peka-och-skjut

Ricoh WG-80 är en budgetvänlig, robust kamera som ger utmärkt hållbarhet och prestanda utan att kompromissa med kostnaden. Med sin överkomliga prislapp kan äventyrssökande fotografer med säkerhet fånga spännande ögonblick, i vetskap om att de har en pålitlig kamera som klarar olika utmaningar.

Fördelar

 • ISO-intervall på 125 – 6 400
 • 300-shots batteritid
 • IP68 och frys- och krosssäker
 • Bärbar och lätt
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Ingen 4K-video
 • Ingen Bluetooth eller Wi-Fi

Ricoh WG-80 erbjuder ungefär samma kvalitet som WG-6 men till ett ännu mer överkomligt pris. Den har samma IP68-klassificering och är en annan utmärkt peka-och-skjut som orädd tar på sig missbruk. Även om dess vattentäta djup och stöttäta betyg är mindre än WG-6, kan du fortfarande ta ner den till 46 fot, och dess 5,2 fot stöttäta betyg säkerställer att den överlever fall och stötar.

Den har en 16 MP CMOS-sensor och en 5x optisk zoom som sträcker sig från 28 till 140 mm i fullformat med f/3,5 bländare. När du är nere på svagt upplysta djup optimerar Underwater Mode färg och kontrast, samtidigt som du kan få samma makrobilder som WG-6 erbjuder. De sex LED-lamporna som cirkulerar linsen hjälper till att lysa upp havets liv på nära håll.

Dess digitala skakningsreducering är effektiv när slutartiderna inte är för långa, medan Movie SR håller dina Full HD-filmer jämna. Kontrastdetekterings-AF är grundläggande men ändå effektiv och har automatisk spårning med ansiktsdetektering, och den känner till och med igen ett enda husdjursansikte.

Ingen tillskrivning – Walmart-skärmdump

https://www.walmart.com/ip/Fujifilm-FinePix-XP140-Waterproof-Digital-Camera-Silver/737823329

Fujifilm FinePix XP140

Enklast att använda

Out-of-the-box användbarhet

Fujifilm FinePix XP140 är en robust och användarvänlig kamera byggd för äventyr. Med vattentäta möjligheter upp till 82 fot, en 5x optisk zoom med digitala alternativ, bra optisk bildstabilisering och mångsidiga autofokusalternativ är det den perfekta kameran för att fånga oförglömliga ögonblick i alla miljöer.

Fördelar

 • Lätt och kompakt
 • Stötsäker och fryssäker
 • Wi-Fi och Bluetooth bildöverföringar
 • Enkel att använda

Nackdelar

 • Genomsnittlig batteritid på 240 bilder
 • Endast 4K-video vid 15FPS

Enkel att använda med lite krångel, Fujifilm FinePix XP140 levererar bra bildkvalitet direkt ur kartongen. Med sin IP68-klassning är det ytterligare ett bra exempel på en robust, vattentät kamera. Detta betyg gör den också helt dammtät, men det är den vattentäta djupklassen som är mest imponerande. Den här kameran kan komma ner till grumliga djup på 82 fot, vilket innebär att den överstiger till och med Olympus Tough TG-6 med över 30 fot.

Medan dess bredaste bländare på f/3.9 är smalare än vissa andra robusta kameror, fördubblar dess intelligenta digitala zoomfunktion effektivt dess 5x 28-140 mm zoom. Bildkvaliteten kommer dock naturligtvis att försämras ju mer du zoomar in, men det har sina användningsområden. Till exempel när man försöker att inte skrämma en fågel eller fisk.

XP140 drivs av en 16,4 MP bakbelyst CMOS-sensor och har en effektiv CMOS-shift optisk bildstabilisering. Dessutom, med ett ISO-intervall på 100 till 12 800, presterar den ganska bra i svagt ljus.

Den har också mångsidig autofokus med tre fokuslägen. Dessa är Area AF, Center AF och Tracking AF, med den senare idealisk för att fånga snabbt rörliga motiv. Dessutom har den en dedikerad seriebildslägesknapp som gör att du kan fånga fartfylld action vid 10FPS för upp till sex bilder eller 3FPS ​​tills ditt kort är fullt eller batteriet tar slut.

AKASO Brave 8

Bäst för Timelapses

Ett GoPro-alternativ med kvalitet Timelapse och stillbilder

$300 $400 Spara
100 USD

AKASO Brave 8 är ett övertygande alternativ till GoPro HERO11 för dem som söker en budgetvänlig actionkamera. Dess 8K timelapse-kapacitet och effektiva bildstabilisering säkerställer att du kan fånga fängslande ögonblick med enastående klarhet och precision. Det är ett utmärkt val för äventyrliga kreativa.

Fördelar

 • Färgskärmar fram och bak
 • 90 minuters batteritid för 4K-inspelning
 • Två batterier och dubbelbatteriladdare ingår
 • Stänksäker fjärrkontroll

Om GoPro HERO11 ligger utanför din prisklass, eller om du vill ha en actionkamera som tar bra stillbilder, är AKASO Brave 8 ett värdigt alternativ. Även om dess 4K vid 60FPS-video inte kan konkurrera med HERO11, producerar dess halvtums 48MP 1,6μm Quad Pixel-sensor utmärkta bilder, även i svagt ljus.

Det betyder inte att dess videokvalitet är fruktansvärd; GoPros är ganska svåra att slå i detta avseende. Brave 8 erbjuder dock en fin balans. Och med enastående 8K timelapse-fångster kan du bevara fascinerande ögonblick i fin tydlighet och exceptionella detaljer. Du kan också dra nytta av dess 16x Slo-Mo-funktion för fantastiska actionbilder, medan dess SuperSmooth-bildstabilisering är effektiv.

Hållbarhetsmässigt har den en robust konstruktion och du kan ta den under vattnet till 33 fot utan hölje – som matchar HERO11. Det är också damm- och fryssäkert till 14 grader Fahrenheit, och du kan också tappa det från höjder på 6,6 fot utan efterverkningar. Som sagt, kameran har mjukvaruproblem, medan filöverföringar är långsamma och trådlösa anslutningar kan orsaka överhettningsproblem.

SeaLife Micro 3.0

Bäst för dykning

Spela in extrema djup utan behov av kamerahus

SeaLife Micro 3.0 är en exceptionell undervattenskamera designad för dykare. Det möjliggör utforskning till 200 fots djup utan att behöva bostad. Med sina användarvänliga kontroller och hållbara design är den här kameran idealisk för att fånga det mångfaldiga marina livet som lever i havets djup.

Fördelar

 • Bra ergonomi
 • Lätt att använda
 • Hållbar konstruktion
 • Lång batteritid
 • Liten och lätt

Nackdelar

 • Ingen inbyggd blixt
 • På den dyra sidan

SeaLife Micro 3.0 sticker ut bland undervattenskameror som ett utmärkt val för dykare. De flesta vattentäta kameror kan inte nå det djup som denna kamera kan. Den är uttryckligen utformad för dykare som vill gå så mycket längre utan att placera sina enheter i ett besvärligt hölje. Med Micro 3.0 kan du komma så djupt som 200 fot, betydligt djupare än sina konkurrenter.

Den har en 16 MP CMOS-sensor och en 19 mm motsvarande f/2.8 fast lins. Du kan spela in utmärkta videor i 4K-kvalitet vid 30FPS, och stillbildskvaliteten är bra och låter dig fånga djupets livfulla färger och rikliga marina liv. Det finns inställningar för både undervatten och på land, så fotograferingen behöver inte upphöra när din tank har slut på luft.

Kontrollerna är enkla och lätta att använda. Dessutom klipper menysystemet bort mycket av faffet, och efter en kort bekantskapsperiod är det lätt att navigera. Denna enkelhet uppskattas särskilt av dykare, som har mer kritiska problem att ta hand om när de utforskar havsbotten.

Det finns få potentiella läckagepunkter, och kameran ger till och med 64 GB lagringsutrymme för att eliminera behovet av en SD-kortplats. Dessutom är dess imponerande batteritid på upp till tre timmar mer än tillräckligt för längre dyksessioner.

Överväganden innan du köper en robust och vattentät kamera 2023

När du köper en robust och vattentät kamera måste du kompromissa med vissa aspekter som vanliga kameror erbjuder. Det mest uppenbara är bildkvaliteten. Robusta och vattentäta kameror har mindre sensorer och mindre kraftfulla bildprocessorer, vilket påverkar detaljer, färgnoggrannhet och kontrast. Men det betyder inte att bilder är hemska. Tvärtom, de matchar helt enkelt inte fler premiumenheter med större sensorer.

De har också färre funktioner för att behålla en lätt och kompakt design. Vattentäta och robusta kameror kan dock komma till förvånansvärt angenäma prisklasser. En av de mest behagliga är Ricoh WG-6. Den erbjuder fantastiskt värde och prestanda, medan dess yngre syskon, WG-80, är ​​ännu mer prisvärd.

Men många vill ha en hållbar actionkamera för att spela in sin äventyrliga livsstil. Oavsett om du är cyklist, vandrare, surfare, snorklare eller till och med dykare, är GoPro HERO11 det enastående valet för de flesta. Den är hållbar och prisvärd och erbjuder otrolig videokvalitet.

Ändå är HERO11 inte känd för att ta stillbilder. Om du vill ha en kamera som balanserar båda men ändå förblir otroligt robust och vattentät, är Olympus Tough TG-6 kameran att slå. Det kan överleva alla extremer, och du behöver inte heller belåna ditt hem för att ha råd.

Olympus Tough TG-6

Bäst överlag

En tuff tank för land- och vattenfotografering

Olympus Tough TG-6 är en mycket hållbar kamera som klarar tuffa förhållanden. Dess robusta och vattentäta design kan hantera stötar, klämningar och minusgrader. Du kan också ta den upp till 50 fot under vattnet, vilket gör den idealisk för utomhusäventyr och vattenaktiviteter.

Fördelar

 • Bra makrolägen
 • Mikroskopkontrollläge för 44x förstoring
 • Djupt och strukturerat handgrepp med handledsrem
 • Enkel layout av knappar
 • Bra batteritid på 340 bilder