De bästa smarta Soundbars

Smarta soundbars är ett utmärkt sätt att förbättra ditt hemunderhållningsljud, lägga till röstkommando och musikströmningsmöjligheter i mixen, samt ge imponerande filmiskt surroundljud.

Dessa eleganta och intelligenta enheter kombinerar sömlöst överlägset ljud med banbrytande teknik för att få fram det bästa i din hemmabio. Oavsett om du är en cinefil, en musikentusiast eller bara letar efter ett bättre sätt att njuta av dina favoritmedia, kan det revolutionera din upplevelse att välja rätt smart soundbar.

Här är våra val för de bästa smarta soundbars för 2023.

Våra favoritsmarta Soundbars 2023

Sonos Beam Gen 2

Bäst överlag

En väl avrundad soundbar för din hemunderhållning

Med Dolby Atmos för 3D-surroundljud, plus röststyrning via Alexa och Google Assistant, är Sonos Beam Gen 2 en av de bästa smarta soundbars i mellanklassen du kan få. Och med stöd för Apple AirPlay 2 också, är det också ett bra sätt att få ut det mesta av din favoritmusik.

Fördelar

 • Dolby Atmos-stöd
 • Alexa inbyggd
 • Fungerar med Google Assistant
 • Perfekt för musik
 • Lätt att ställa in

Nackdelar

 • Fungerar bäst för mindre eller medelstora utrymmen

Med sin en-två-kombo av Dolby Atmos och Alexa inbyggd är Sonos Beam Gen 2 en av de bästa smarta soundbars i mellanklassen du kan få. Den fungerar också med Google Assistant och kan styras med Sonos-appen, Apple AirPlay 2 eller din TV-fjärrkontroll.

Beam Gen 2 har finjusterats för att leverera en kristallklar dialog, som kan förstärkas ytterligare med funktionen Speech Enhancement i Sonos-appen. Naturligtvis ger Dolby Atmos 3D stereoljud för att ge dig en rik, uppslukande tittar- eller lyssningsupplevelse. Och det finns massor av andra snygga funktioner som Night Sound, som minskar intensiteten av högljudda effekter och förstärker tystare. Perfekt för sena kvällsvisningar om du har sovande barn att tänka på.

Installationen är trevlig och enkel, med bara två kablar att koppla in och steg-för-steg-vägledning från Sonos-appen. Sonos Beam Gen 2 är en utmärkt smart soundbar, perfekt för TV och filmer och fantastisk för musikströmning. Denna mångsidiga högtalare ger otrolig ljudkvalitet och flera kontrollmetoder och är oslagbar i sin prisklass.

Sonos ARC

Bästa premium

En förstklassig smart soundbar för optimerat filmiskt surroundljud

Sonos Arc väcker din underhållning till liv med otroligt Dolby Atmos 3D-ljud. Dess integrerade TruePlay-teknik optimerar all akustik i rummet för att ge dig en oöverträffad ljudupplevelse.

Fördelar

 • Dolby Atmos
 • Automatisk optimering med TruePlay-teknik
 • Alexa inbyggd
 • Elva inbyggda högtalare

Om du letar efter en avancerad, funktionsrik smart soundbar för att omsluta ditt vardagsrum med underbart 360-graders ljud, så är Sonos Arc fortfarande en av de allra bästa man kan köpa för pengar. Denna eleganta och eleganta högtalare kan monteras på bord eller vägg, har Dolby Atmos och har Amazon Alexa inbyggd. Den kan också styras via Sonos-appen, Apple AirPlay 2 och Google Assistant.

Sonos Arc har elva interna högtalare, inklusive två dedikerade höjdkanaler, som projicerar ljud åt alla håll. Resultatet är att varje nyans återges med kristallklarhet. Det finns en Enhanced Trueplay-funktion som optimerar ljudet för att komplettera akustiken i rummet, plus ett Speech Enhancement-alternativ i Sonos-appen för att erbjuda extra anpassning.

Musikströmning stöds också av Dolby Atmos Music, så att du vet att dina öron är ute efter en riktig njutning när du slår dig ner med dina favoritlåtar. Denna kraftfulla soundbar erbjuder en exceptionell filmupplevelse, med massor av tarmrumlande bas precis när du vill ha det. Och även om prislappen kan vara ganska brant, är det ett smart val som dina bild- och ljudmedia kommer att tacka dig för.

Roku Streambar

Bästa värde

En kanalhoppares dröm

$99 $130 Spara
31 USD

Roku Streambar erbjuder fantastisk 4K-strömning över mer än 300 TV-kanaler och är perfekt för TV-älskare. Plus, med Dolby Audio kan du njuta av suverän ljudkvalitet för din favorit-TV och musik. Och en anpassningsbar hemskärm låter dig placera alla dina favoritappar för streaming på ett ställe.

Fördelar

 • 4K streaming
 • Dolby Audio
 • Över 300 streamingkanaler tillgängliga
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Inget energisparläge när den är inaktiv

Så prisvärt som smarta soundbars kan bli men ändå erbjuder högkvalitativt 4K-ljud, är Roku Streambar det självklara valet för köpare på en budget. Kopplad till din TV:s HDMI ARC-port erbjuder denna soundbar en inbyggd 4K-streamingtjänst, med en anpassningsbar startskärm och dedikerade knappar för dina favoritstreamingtjänster på den medföljande Roku-röstfjärrkontrollen.

Den erbjuder ett stort urval av gratis och live-TV (över 300 kanaler), och tack vare sina fyra 1,9-tums inbyggda drivrutiner, plus Dolby Audio, är ljudkvaliteten förvånansvärt bra. Du hittar fem olika ljudlägen att välja mellan, inklusive film- och musiklägen, samt praktiska livskvalitetsfunktioner, som den automatiska tysta funktionen för reklam.

Roku Streambar är TV-älskarens dröm. Strömma en nästan oändlig mängd TV-innehåll i HD, 4K och HDR. Njut av rikt Dolby Audio för alla dina favoritprogram och anpassa dina inställningar för att få mixen precis rätt för dina media. Med allt detta som erbjuds för runt 100 $, erbjuder Roku Streambar utmärkt värde för pengarna.

Sony HT-A3000

Mest mångsidig

Ger bästa möjliga ljudkvalitet, oavsett din inställning

$498 $700 Spara
202 USD

Sony HT-A3000 stöder Dolby Atmos och DTS:X, S-Force Pro Front Surround och 360 Spatial Sound Mapping, som anpassar sig till din miljö. Kalibrera den till ditt rum med ljudfältsoptimering och ge din musik liv med 360 Reality Audio. Få ut det mesta av all din underhållning med denna mångsidiga smarta surroundljudhögtalare.

Fördelar

 • Kan optimeras för att passa alla inställningar
 • Dolby Atmos och DTS:X
 • Chromecast inbyggd
 • 360 Reality Audio för musik

Nackdelar

 • Kan kräva ytterligare bakre högtalare för större utrymmen
 • Dyr

Sonys HT-A3000 3,1-tums Dolby Atmos Soundbar markerar alla rätt rutorna för en förstklassig smart soundbar. Med Dolby Atmos, DTS: X, S-Force Pro Front Surround och 360 rumslig ljudkartläggning kan du förvänta dig en verkligt sublim ljudupplevelse här. Den fungerar med Google Assistant och Alexa, har Chromecast inbyggd och erbjuder stöd för Spotify Connect och Apple AirPlay 2.

Sound Field Optimization kalibrerar HT-A3000 till ditt rum och 360 Spatial Sound anpassar sig till din miljö för att ge dig bästa möjliga flerdimensionella ljudkvalitet. HT-A3000 har inbyggda dubbla subwoofers samt tre främre högtalare, som inkluderar en mittkanal för supertydlig dialog.

Om du råkar äga en Sony Bravia XR TV är detta definitivt den smarta soundbaren för dig, eftersom de paras ihop och låter dig använda funktionen Acoustic Center Sync, vilket ger dig enkel åtkomst till soundbarens kontroller. För alla andra är detta en förstklassig smart soundbar som ger wow-faktorn till ditt vardagsrum och är fullproppad med ytterligare funktioner för att uppgradera ditt ljud.

Bose Smart Soundbar 600

Bästa multikanal

Ger en intelligent uppgradering för varje identifierad signal

$449 $499 Spara
50 USD

Utrustad med Boses TrueSpace-teknik identifierar Bose Smart Soundbar 600 alla signaler i rummet och uppskalar dem för att skapa en uppslukande flerkanalsupplevelse. Njut av röststyrning med Alexa eller Google Assistant och njut av otroligt Dolby Atmos 360-ljud.

Fördelar

 • Uppskalar ljud över hela linjen
 • Alexa inbyggd
 • Dolby Atmos soundbar
 • SimpleSync paras ihop med andra Bose-produkter
 • Omedelbar tillgång till ditt Bose Music-bibliotek

Nackdelar

 • Enstaka anslutningsproblem med vissa TV-apparater

Bose Smart Soundbar 600 är en annan utmärkt mellanklassprospekt om du är på jakt efter en smart soundbar. Det är en Dolby Atmos soundbar med TrueSpace-teknik och kommer med Alexa och Chromecast inbyggd. Den fungerar även med Google Assistant och ger stöd för Apple AirPlay 2 och Spotify Connect.

Boses TrueSpace-teknik kommer intelligent att analysera andra ljudsignaler än Dolby Atmos (som 5.1 och stereo). Det uppskalar sedan dessa ljud och separerar dem, vilket ger dig en intensiv flerkanalsupplevelse. Och med två uppåtriktade givare inbyggda (fem totalt) reflekteras ljudet även från taket och fyller rummet med ljud.

När den väl har parats, kommer Bose Music-appen att guida dig utan ansträngning genom installationsprocessen. Det ger dig också snabb åtkomst till din musik på ett ställe. Med integrerad Voice4Video-teknik som låter dig styra din TV och kabelbox med röstkommandon, gör Bose Smart Soundbar livet enklare och låter bättre.

SAMSUNG HW-Q990B/ZA

Bästa högtalarsatsen

En trådlös soundbar som kommer med ett trådlöst bakre högtalarset

$1000 $1400 Spara
400 USD

Med en central smart soundbar och trådlöst bakre högtalarset projicerar Samsung HW-Q990B surroundljud till varje hörn av rummet. Med Spacefit Sound+-funktionen analyserar den akustiken i rummet och optimerar ljudet för att passa utrymmet, vilket ger dig en verkligt uppslukande upplevelse.

Fördelar

 • Komplett trådlös högtalarsats
 • Dolby Atmos
 • Dynamiskt optimerat ljud
 • Active Voice förstärkare
 • Alexa-aktiverad

Nackdelar

 • Dyr
 • SmartThings-appen är inte särskilt intuitiv

Samsung HW-Q990B/ZA Smart Speaker har världens första inbyggda Dolby Atmos-anslutning. Med 11 kanaler, en subwoofer och fyra uppåtriktade kanaler kan du njuta av trådlöst surroundljud som verkligen imponerar på dig. Den kommer med Alexa och AirPlay 2 inbyggd och inkluderar även ett trådlöst bakre högtalarsats för ännu mer energi.

Denna smarta soundbar analyserar rummet och kalibrerar automatiskt ljudet så att du kan njuta av ett helt optimerat ljud för ditt utrymme, inklusive förbättrad rösttydlighet. Plus, om du äger en kompatibel Samsung-TV, översvämmer Q-Symphony-funktionen rummet med fullt synkroniserat ljud från alla Samsung-högtalare i rummet för ännu mer fördjupning.

Det finns ett Game Pro Mode för att ge dig 3D-ljud för spel och ett Tap Sound Mode, som spelar upp musik eller poddsändningar från din telefon till soundbaren med bara ett enkelt tryck på högtalaren. Tillägget av den bakre högtalarsatsen ger grädden på denna stora blomstrande tårta, vilket ger dig allt du behöver för att fördjupa dig i ett fantastiskt ljud.

Polk MagniFi Mini AX

Mest kompakt

Bevisar att några av de bästa sakerna kommer i små förpackningar

Njut av stort ljud från en kompakt smart högtalare med Polk MagniFi Mini AX. Denna smarta högtalare inkluderar en kraftfull subwoofer och är Dolby Atmos- och DTS:X-certifierad. Med en enkel installation med en kabel kan denna utrymmesbesparande smarta högtalare vara igång på nolltid och hjälper dig att få ut det mesta av din underhållning.

Fördelar

 • Kompakt, platsbesparande design
 • Inkluderar subwoofer
 • Dolby Atmos och DTS:X certifierade
 • Alexa-aktiverad

Nackdelar

 • Fjärrkontrollen kunde vara mer lyhörd

Med en kompakt design som fortfarande ger en kraft, är Polk MagniFi Mini AX soundbar ett utmärkt utrymmesbesparande val. Den har en array med fem högtalare och levererar Dolby Atmos och DTS: X-certifierat filmljud med en anständig mängd bas.

Polks VoiceAdjust-teknologi finns här för att ge klarhet till talnivåer, med hjälp av den integrerade centerkanalhögtalaren för att förstärka röstnivåerna utan att påverka resten av utsignalen. Det isolerar dialogen och säkerställer att du aldrig kommer att kämpa för att höra vad som sägs på skärmen. MagniFi Mini AX kommer också med en trådlös subwoofer som ger basen och som enkelt kan justeras med funktionen Bass Adjust för att finjustera balansen mellan soundbar och subwoofer.

Musikströmning är också väl tillgodosedd, med Apple AirPlay 2, Chromecast och Spotify Connect som alla stöds. Och du hittar dedikerade ljudlägen för både musik och filmer för att säkerställa att du får ut det bästa av båda. Det ger mycket valuta för pengarna och är en bra lösning om du är ute efter något mer diskret som inte kommer att dominera rummet.

Att välja rätt Smart Soundbar för dig

När det kommer till hemmabio finns det ingen gräns för hur mycket du kan lägga ut för att få ut det allra bästa från dina underhållningsmedier. Men för de flesta av oss kommer vår budget att begränsa det valet för oss. Lyckligtvis finns det gott om smarta soundbars i mellanklassen som ger utmärkt ljud utan att det kostar dig en mindre förmögenhet.

Om du är mindre begränsad av budget eller bara är försiktig, är Sonos Arc en av de allra bästa premium smarta soundbars du kan få. Den har Dolby Atmos 3D-ljud och kommer med Alexa inbyggd för enkel röststyrning åt dina favoritmedia. En mängd ytterligare funktioner, som Speech Enhancement, gör att varje ljud kan finjusteras så att du inte missar någonting. Med sina elva inbyggda högtalare skjuter den ut ljud i alla riktningar och fördjupar dig i en absorberande ljudupplevelse som fyller hela rummet.

Ett mycket mer budgetvänligt alternativ är Roku Streambar som seglar in runt $100-strecket och lägger till en kanon av 300+ streamingkanaler till din TV-lista, som du kan njuta av i fantastiskt 4K. Själva högtalaren ger Dolby Audio och kommer att representera en betydande uppgradering från de flesta integrerade TV-högtalare, och Roku-fjärrkontrollen låter dig njuta av röststyrning av din favorit-TV.

Men för den söta punkten i mitten av Venn-diagrammet för ljudkvalitet, funktionalitet och prispunkt, får Sonos Beam Gen 2 vår röst. Med Dolby Atmos-surroundljud och Alexa inbyggt är den bekvämt högspecifik i mellanregistret. Förutom röststyrning kan du använda den med Sonos-appen, Apple AirPlay 2 eller fjärrkontrollen. Njut av kristallklar dialog genom att använda dess talförbättringsfunktion, med smart Trueplay-inställning som automatiskt optimerar ljudet för att passa rummet. Det är ett bra sätt att njuta av din favoritmusik också, med stöd för de flesta streamingplattformar, och den har en Bass Boost-funktion för att ge saker och ting en extra duns.

Sonos Beam Gen 2

Bäst överlag

Den bästa smarta soundbaren överlag

Med Dolby Atmos för 3D-surroundljud, plus röststyrning via Alexa och Google Assistant, är Sonos Beam Gen 2 en av de bästa smarta soundbars i mellanklassen du kan få. Och med stöd för Apple AirPlay 2 också, är det också ett bra sätt att få ut det mesta av din favoritmusik.

Fördelar

 • Dolby Atmos-stöd
 • Alexa inbyggd
 • Fungerar med Google Assistant
 • Perfekt för musik
 • Lätt att ställa in

Nackdelar

 • Fungerar bäst för mindre eller medelstora utrymmen