De bästa skivspelarestillbehören för vinylentusiaster

CD-skivor ersatte till en början kassettband och vinyl på nittiotalet eftersom de lät bättre och var lättare att ta hand om. Det senare är utan tvekan sant; vinyl behöver ta hand om. Men med den omsorgen belönas du med fylliga och varma ljud som saknas på CD-skivor.

När du väl har din skivspelare och favoritvinylskivor, vad mer behöver du för att dina skivor ska låta bra och i gott skick? Det finns massor av skivspelare tillbehör som kan hjälpa till att förbättra din upplevelse, från hörlurar till förstärkare.

Här är de bästa skivspelarestillbehören som finns tillgängliga idag.

Våra bästa skivspelarestillbehör för 2023

Goldring E3 Phono Cartridge

Bäst överlag

En kvalitativ Phono-kassett på nybörjarnivå som levererar exceptionellt ljud

En kvalitetspatron är en av de viktigaste tillbehören en vinyljunkie kan köpa. Goldring producerar några av de bästa, och E3-patronen med rörlig magnet är ett utmärkt val för skivspelare i prisklassen till mellanklass. Den är lätt att montera och erbjuder ett välbalanserat ljud med bra bas, uttrycksfull sång och detaljerade höga toner.

Fördelar

 • Lätt att montera
 • Välbalanserat ljud
 • Lättvikt
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Inte lika hållbara som premiumpatroner

Goldstone har tillverkat patroner av hög kvalitet i decennier. Det ger alternativ i hela prisskalan från budgetvänligt till lyx. E3-patronen på ingångsnivå är prisvärd men erbjuder ändå de välbalanserade ljuden som företaget är känt för. Det är ett utmärkt val att para ihop med en skivspelare som är lämplig för priset, så det här är kassetten att använda om du har ett prisvärt till mellanregisterdäck.

E3 har en fribärande aluminium med en superelliptisk spets på 0,3 x 0,7 mil. Nederkanten av patronen är en ganska iögonfallande violett färg som skiljer den från sina E1 och E2 syskon. Den är relativt lätt på 0,24 oz och bibehåller stabil spårning på 2,0 gram.

Ljudkvaliteten är välbalanserad och kontrollerad. Låga frekvenser har en bra energinivå men utan den extra styrka som fler premiumalternativ kan leverera. Mellantonerna ger sång med djup och känslor, medan topparna är detaljerade. Sammantaget finns det fler premiumalternativ från Goldring med ljud för att hålla även den kinkigaste audiofil glad, men E3 är bland de bästa alternativen för de flesta vinylälskare.

Sony WH-1000XM5

Bästa hörlurarna

Oavbruten vinylglädje med kvalitets-ANC

$348 $400 Spara
52 USD

Ett par brusreducerande hörlurar säkerställer att du kan fokusera fullt ut på dina dyrbara vinylskivor. De uppgraderade Sony WH-1000XM5s erbjuder betydligt bättre ljudkvalitet än sina föregångare, WH-1000XM4s. De är särskilt förtjusande när du lyssnar på basinfunderad musik och erbjuder komfortnivåer oöverträffad på dagens hörlursmarknad. De är den idealiska uppsättningen burkar för vinyllyssningssessioner hela dagen.

Fördelar

 • Extremt bekväm
 • Utmärkt ANC
 • Strålande ljudkvalitet, speciellt för basgenrer
 • Bra batteritid

Att uppskatta dina vinylskivor är desto bättre när du kan stänga ute omvärldens brus och rörelse. Brusreducerande hörlurar, som ett par Sony WH-1000XM5-burkar, hjälper dig mycket att vandra i det där kaninhålet av vinyllycka.

Med sin starka basrespons är det en fröjd att få ut de gamla soul-, funk- och reggaeskivorna. För mer samtida musik ger dessa hörlurar house, drum and bas, techno, hiphop och andra lågfrekventa genrer all kraft de behöver. Audiofiler kommer att uppskatta frekvensområdet 4Hz till 40kHz. Men de kan känna sig lite besvikna att USB-C-porten endast är till för laddning och inte erbjuder någon trådbunden digital uppspelning.

Du kan avsätta en hel dag för att ta dig igenom den vinylsamlingen också. Batteritiden är 30 timmar med ANC på (40 timmar med avstängt), vilket gör att du kan slappna av en hel dag. Om du också lyssnar när du är på språng anpassar ANC sig till din miljö, vilket säkerställer maximal effektivitet oavsett om du går på trafikerade gator eller reser med tåg eller flyg. Men att byta till Ambient Sound Mode är definitivt tillrådligt när du går på livliga gator.

Komforten med dessa burkar bidrar också till din förlängda dag för att lyssna på dina skivor. Öronkåporna och pannbandet med memoryskum är mjuka och täckta av konstläder, med bandet som erbjuder en skonsam men stadig klämma. De är bland de bekvämaste hörlurarna du kan köpa just nu.

Digitnow Stylus Force Gauge

Mest prisvärd

En prisvärd, lättanvänd gadget för att säkerställa vinylens livslängd

$12 $18 Spara
$6

En styluskraftmätare är ett praktiskt och prisvärt tillbehör för vinylälskare. Du kan använda den för att säkerställa att du tillämpar den optimala spårningskraften på dina poster. Den är enkel att använda och håller länge samtidigt som den garanterar livslängden på din vinylsamling också.

Fördelar

 • Noggranna avläsningar
 • Kapacitet 5 gram
 • Prisvärd
 • Lättläst LCD-skärm
 • Skyddsfodral i konstläder

För att behålla livslängden på din vinyl och penna måste du se till att rätt spårningskraft appliceras. Du kommer att märka att ljudkvaliteten äventyras om den är för låg. Men om det är för lätt riskerar du att pennan åker över skivan, vilket inte kommer att vara trevligt för varken pennan eller dina dyrbara vinylskivor. Att investera i en ekonomiskt prissatt styluskraftmätare ger dig det bästa och enklaste resultatet.

Du måste känna till patrontillverkarens rekommendation om kraften. Du placerar sedan pennan på kraftmätaren och justerar motvikten på tonearmen om det behövs. Sedan kan du helt enkelt kontrollera och behålla trycket då och då för frisk och glad vinyl.

Digitnow stylus kraftmätare har en lättläst, blå LCD-skärm och högprecisionsavläsningar på upp till fem gram. Med den rekommenderade kraften för de flesta pennor som faller mellan ett och tre gram, kommer denna mätare att ge exakta avläsningar varje gång och är ett praktiskt verktyg som inte bryter banken.

Rega Research Fono MM Mk5 Phono Stage

Bästa Phonoscen

En extern Phono-scen för att vitalisera vinylljud

En extern phono-scen är en bra idé om din skivspelare är av sämre kvalitet eller inte har en inbyggd. Rega Research Fono MM Mk5 levererar djärva, kraftfulla låga frekvenser med uttrycksfull sång och detaljerade höga toner. Det är en enkel, kompakt förförstärkare med en minimalistisk design som kan bli din skivspelares bästa vän.

Fördelar

 • Bra basrespons
 • Livliga toner
 • Robust konstruktion
 • Bra prissatta

Nackdelar

 • Saknar funktioner
 • Minimal anslutning
 • Inkompatibel med rörliga spolpatroner

Din skivspelare kanske inte redan har en inbyggd phono-scen, eller så kan den ha en av sämre kvalitet. I båda fallen är du bäst betjänt av att köpa en förstklassig extern phonoscen. Med Rega Fono Moving Magnet Mk5 kommer du att ha en förförstärkare som presterar på ungefär en premiumnivå men till ett mer angenämt pris.

Den är liten, kompakt och relativt lätt och du kan enkelt placera den utom synhåll. Den erbjuder begränsade funktioner och anslutningsmöjligheter, med enkla RCA-ingångar och -utgångar och en strömknapp. Den slår dock över sin vikt i bygg- och ljudtermer för en i den här prisklassen.

Basen är tight och kraftfull utan att vara överväldigande, samtidigt som den driver energisk musik genom att avslöja små detaljer och nyanser. Det finns fler premium phono-förförstärkare med bredare och rymligare ljudscener, men Rega Research Fono MM Mk 5 uppnår mer än acceptabla resultat som du kommer att ha svårt att förbättra i den här prisklassen.

Denon PMA-600NE effektförstärkare

Bästa effektförstärkare

En effektförstärkare med inbyggd förförstärkare och DAC

$450 $499 Spara
49 USD

Du behöver en effektförstärkare för att förstärka signalen från ditt phono-steg. Denon PMA-600NE förenklar dock processen genom att ha en integrerad. Den kan driva högtalare med upp till 70W per kanal och förbättrar din vinylnjutning tio gånger. För digitalt innehåll har den också en högupplöst 24-bitars/192kHz DAC.

Fördelar

 • Enkel, robust konstruktion
 • 70W effekt per kanal
 • Utmärkt ljud för vinyl
 • Inbyggd förförstärkare och DAC
 • Bas och diskant EQ

Nackdelar

 • Dåligt designad fjärrkontroll

Enbart en phono-scen räcker inte för att driva dina högtalare. För denna uppgift behöver du en kvalitetsförstärkare. Effektförstärkaren är det sista steget av ljudförbättring innan den når högtalarna och till dina uppskattande öron.

Men många slutsteg har inbyggda phono-steg, som Denon PMA-600NE Integrated Amplifier. Det förbättrar avsevärt ljudkvaliteten för vinyl som kommer från en rörlig magnetpatron. Dessutom kan du stänga av alla digitala ingångar genom att använda analogt läge. Detta läge minskar bakgrundsbrus och distorsion och tar ljudkvaliteten till en annan nivå.

PMA-600NE är kompatibel med ett brett utbud av högtalare och driver dem med 70W per kanal. Den inbyggda 24-bitars/192kHz DAC:n låter dig också uppleva högsta kvalitet på ljud från digitala format. Dessutom kan du finjustera ljuden med roterande bas- och diskantkontroller.

Pro-Ject VC-SU ALU Record-Cleaning Machine

Bäst för rengöring

En robust och effektiv rengöringsmaskin för dina skivor

En skivrengöringsmaskin är ett måste för att ge dina skivor lång livslängd. Dessutom är nyrensad vinyl fri från ytbrus, förbättrar klarheten och förbättrar detaljer. Det är inte bara för audiofiler; nybörjare i vinylvärlden måste också visa kärlek till sina skivor. Det är en robust och hållbar maskin som går tyst och effektivt.

Fördelar

 • Förlänger pennans livslängd
 • Supersnabb men ömtålig rengöring
 • Motor med lång livslängd
 • Robust aluminiumkonstruktion

Nackdelar

 • Behöver köpa en extra arm för 7-tumsskivor

När det gäller skötsel är en skivrengöringsmaskin ett utmärkt komplement till alla vinyljunkies samling av tillbehör. Project VC-SU ALU skivrengöringsmaskinen charmar inte precis med sitt namn, men det gör den med sin prestanda.

Oavsett om den är ny på vinylsamlare eller ett erfaret proffs, kommer denna maskin att ge dina skivor och pennor mycket längre liv. Utöver detta kommer din lyssningsupplevelse att bli tiodubblad. Den robusta vakuumarmen suger upp all rengöringsvätska i bara en eller två enkla varv och rengör spåren ömtåligt men ändå djupt. Resultatet är en förbättrad lyssningsupplevelse fri från ytbrus.

Den långvariga motorn och den mycket hållbara aluminiumkroppen erbjuder utmärkt byggkvalitet som säkerställer att din maskin kommer att rengöra dina skivor i många år framöver. Den lyckas dock vara lättare än tidigare iterationer, och med ett körljud på 86 decibel är den också tystare.

En annan fördel, särskilt för de långvariga vinylguruer, är att den här maskinen också kommer att rengöra din shellac 78s. Men för att rengöra 7-tumsskivor måste du köpa en annan vakuumarm separat.

QED Reference Audio 40 sammankopplar

Bästa sammankopplingar

Premium sammankopplingar för att få fram dolda detaljer

Kvalitetsanslutningar är en annan viktig kugg i hjulet för att uppnå vinylljudslycka. QED Reference Audio 40 Interconnects kan vara dyr, men de är där uppe med de bästa. De kommer att bidra till att avslöja dolda detaljer i dina poster som du aldrig skulle ha hört med sämre sammankopplingar.

Fördelar

 • Analoc2-tekniken förbättrar mikrotiming
 • Dielektrisk polyetenskum upprätthåller ljudsignalenergin
 • Kompletterande ledningsteknik
 • Guldpläterade RCA-kontakter
 • Lågt ljud

Nackdelar

 • Kablarna är bara två fot långa

Ett annat sätt att få ut det mesta av din skivspelares ljudpotential är att använda premiumljudkablar. Med lågkvalitativa sammankopplingar som utan tvekan är den största boven för dålig ljudkvalitet, kommer den resulterande förskjutningen mot sonisk lycka med dessa utmärkta sammankopplingar att motivera priset.

Det finns inspelade ljud som finns men som aldrig hörs helt när man använder de flesta ljudsystem. Du kan fixa detta med dessa utmärkta QED Reference Audio 40 Interconnects. Subtil reverb och väsande cymbaler kommer till sin rätt för att ge ett mer uppslukande ljud och en touch av detaljer som annars kanske saknas.

Dessa sammankopplingar förbättrar ljudkvaliteten genom att använda två ledare med olika diametrar. QED hävdar att detta förhindrar tidsutstryk genom att erbjuda högfrekventa signaler en sekundär väg. Dessutom minskar de guldpläterade kopparledarna som ingår i Analoc2-tekniken på virvelströmmarna som påverkar mikrotimingen av ljudsignalerna.

Kort sagt, dessa sammankopplingar kommer att vara den sista pusselbiten i ditt sökande efter ljudperfektion.

Vilka tillbehör för skivspelare är bra för dig?

Audiofiler kräver bästa möjliga ljudkvalitet och ignorerar ofta priset på utrustning och tillbehör som hjälper dem att uppnå ljud-nirvana. Men de flesta av oss vill inte betala de priser de gör. Och låt oss vara ärliga, du kanske är en vinyljunkie, men de flesta av oss kan inte riktigt höra vad den rutinerade audiofilen gör heller. I detta avseende är det inte nödvändigt att betala för mycket för skivspelarens tillbehör.

Att ta hand om din samling är lika viktigt som att få det perfekta ljudet. Tillbehör som Digitnow Stylus Force Gauge och Pro-Ject VC-SU ALU Record Cleaning Machine säkerställer att din vinyl håller länge och bidrar även till förbättrad ljudkvalitet.

Men att lyssna på din vinylsamling är förstås den största glädjen med att ha en skivspelare. En kvalitetsuppsättning hörlurar är absolut nödvändig. För att få ut det mesta av din lyssningstid är aktiv brusreducering i hörlurar en lyx som många inte kan vara utan. Sony WH-1000XM5 ANC-hörlurar erbjuder suverän ljudkvalitet och klassledande brusreducering.

Vissa tillbehör ger dock märkbar ljudförbättring. En utmärkt patron är en bra början. För vinylnybörjare och noobs är Goldring E3 Phono Cartridge ett idealiskt val för nybörjare. När dina öron lyssnar på subtila detaljer kan du ta dig upp i patronvärlden när du sprider ut på fler premium skivspelare. Men för de flesta är E3 en utmärkt patron.

Goldring E3 Phono Cartridge

Bäst överlag

En kvalitativ Phono-kassett på nybörjarnivå som levererar exceptionellt ljud

En kvalitetspatron är en av de viktigaste tillbehören en vinyljunkie kan köpa. Goldring producerar några av de bästa, och E3-patronen med rörlig magnet är ett utmärkt val för skivspelare i prisklassen till mellanklass. Den är lätt att montera och erbjuder ett välbalanserat ljud med bra bas, uttrycksfull sång och detaljerade höga toner.

Fördelar

 • Lätt att montera
 • Välbalanserat ljud
 • Lättvikt
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Inte lika hållbara som premiumpatroner