De bästa ROG Ally-fallen 2023

Asus ROG Ally är ett dyrt köp. Det är desto större anledning att hitta inte bara ett passande fodral utan det bästa fodralet för Asus ROG Ally.

DOBEWINGDELOU

Dobewingdelou TPU-skyddsfodralet är speciellt designat för att hålla din dyra Asus ROG Ally så bra som ny och skydda mot repor och skador.

Med Dobewingdelou TPU-skyddsfodral tillverkad av ganska tjock TPU är det inte förvånande att det är mycket hållbart. Ännu viktigare är att fodralet inte hindrar åtkomst till knapparna eller blockerar ventilerna, så det kommer inte att orsaka någon onödig överhettning samtidigt som dess stötskydd bibehålls.

Sist men inte minst kommer det inbyggda stödstället till nytta oftare än du kan föreställa dig. Du kan ställa den till din favoritfilm, plocka upp en handkontroll eller lämna den till en kompis för soffco-op.

Dobewingdelou TPU skyddsfodral

Bäst överlag

Oavsett om du slappar av hemma eller pendlar, erbjuder Dobewingdelou TPU skyddsfodral ett snyggt, ganska tjockt skal för din ROG Ally. Den har till och med spår och texturer för bättre grepp och exakta utskärningar för knappar och kylventiler.

Fördelar

 • Sitter väldigt bra och täcker inte ventiler eller knappar
 • Strukturerad baksida för bättre grepp
 • Kickstand kommer väl till pass

Nackdelar

 • Lägger till en märkbar tjocklek till ROG Ally

ZHUOVERCI

Om ditt största bekymmer är att hålla Asus ROG Ally i perfekt skick, är Zhuoverci Silicone Protective Case det mest uppenbara alternativet, speciellt om du planerar att para ihop det med en bärväska.

Zhuoverci Silicone Protective Case ger en fin balans mellan skydd och tjocklek. Eftersom den är gjord av silikon är dess stötdämpning ganska bra utan att lägga till så mycket bulk att du inte kan förvara den i ett resväska.

Vad du kommer att njuta mest av är, till skillnad från TPU, silikonmaterialet är det överlägsna alternativet för grepp på grund av dess halkskydd. Dessutom, längs kanterna på Zhuoverci Silicone Protective Case, kommer du att känna en fin textur som ytterligare förbättrar din kontroll.

Zhuoverci silikonskyddsfodral

Bästa budgeten

Zhuoverci Silicone Protective Case är ett helkroppssilikonfodral som erbjuder bra stötdämpning samt skydd mot repor och damm. Med sitt silikonmaterial ger den också utmärkt kontroll.

Fördelar

 • Mjuk, bekväm och halkskyddad
 • Täcker inte ventiler eller knappar
 • Omsluter enheten helt utan att lägga till en massa bulk

Nackdelar

 • Något löst baktill

Spigen

Kanske är du någon som inte accepterar något annat än det bästa skyddet, eller så är du bara olycksbenägen. Hur som helst, Spigen Rugged Armor Pro är byggd för att ta ett seriöst stryk, samtidigt som du håller din Asus ROG Ally i toppform.

Vad Spigen Rugged Armor Pro gör annorlunda än andra fall är dess användning av ett hårt, riggat yttre skal i motsats till bara lite tyg och dämpning. Detta säkerställer att fodralet inte spänns när du förvarar det i en resväska och kan skada ROG Ally.

Insidan av Spigen Rugged Armor Pro är lika imponerande. Extra kuddar i hörnen och sidorna ger ännu mer stötdämpning om du råkar tappa fodralet i en konstig vinkel.

Spigen Rugged Armor Pro

Mest skyddande

För maximalt skydd drar Spigen Rugged Armor Pro ut alla knep, som ett hårt skal för att förhindra bucklor och extra dämpning för extra stötdämpning. Du får till och med en praktisk ficka för förvaring av tillbehör som microSD-kort och laddaren.

Fördelar

 • Utmärkt skydd
 • Förvaringspåse för tillbehör
 • Bärrem och inbyggd karbinhake

Tomtoc

Om du har utrustat din handdator med de bästa Asus ROG Ally-tillbehören och reser ofta, är Tomtoc-väskan det enda valet som verkligen är vettigt.

Trots sin ganska kompakta storlek skulle du bli förvånad över hur mycket Tomtoc-väskan faktiskt kan lagra. Du kan slänga in en mus, laddare, hopfällbart tangentbord och en ROG Ally-docka och fortfarande ha ett dedikerat utrymme för själva handenheten. Det finns till och med en separator för att hindra ROG Ally från att blandas med andra tillbehör och orsaka oönskad skada.

Körsbäret på toppen är Tomtoc-väskans hållbarhet. Den är både stänkbeständig och använder YKK-dragkedjor, varav den senare skapar en mycket säker tätning för att ytterligare förhindra att vatten sipprar in i din dyra elektronik.

tomtoc bärväska

Bäst för resor

$40 $53 Spara
$13

Med hur lätt det är att soppa upp Asus ROG Ally med tillbehör, är Tomtoc Carrying Case det de facto resealternativet. Den har en bekväm rem för omfattande användning, är vattenavvisande och har ett gäng utrymme för att hantera de flesta kringutrustning.

Fördelar

 • Överraskande mycket utrymme
 • Lätt, minimalistisk design
 • Bekväm rem

SOM OSS

Om du är någon som bara reser vid enstaka tillfällen och är generellt bra på att hantera enheter, kanske tanken på att bära ett skrymmande fodral inte är särskilt tilltalande. För ett smalare, lätt alternativ som fortfarande erbjuder ett solidt skydd, slår Asus ROG Ally Travel Case alla toner vackert.

Asus ROG Ally Travel Case lägger till ett anständigt lager av skydd tack vare dess skumdämpning och fleecefoder. Så länge du inte packar din ROG Ally med tunga, besvärliga föremål kommer det att gå bra. Dessutom säkerställer det vattenavvisande yttre höljet att enheten förblir väl skyddad i händelse av spill eller lite väder.

Allt handlar inte om skydd med Asus ROG Ally Travel Case. På insidan hittar du en praktisk tillbehörslucka för microSD-kort eller större kreditkort. Du kan till och med använda den för att stötta upp fodralet och använda den som stöd.

Asus ROG Ally reseväska

Bästa lågprofil

Vad passar bättre att para ihop ROG Ally med än Asus officiella väska? Den är speciellt utformad för att passa enhetens dimensioner samtidigt som den ger anständig förvaring och skydd.

Fördelar

 • Designad av ASUS
 • Vattenavvisande tyg
 • Smal, lätt och tät passform

Nackdelar

 • Erbjuder inte mycket rörelseutrymme för ett fästbart fodral

FAQ

F: Kan jag använda ett Steam Deck Case på ROG Ally?

Det beror på typen av fall. För fodral som fästs på själva Steam Deck, liknande ett telefonfodral, då nej. ROG Ally och Steam Deck har olika dimensioner och knapplayouter. Vissa reseväskor, som Tomtoc-väskan, kan dock rymma en mängd olika enheter.

F: Har Asus ROG Ally en SD-kortplats?

Ja det gör det. Asus ROG Ally kommer med en inbyggd UHS-II microSD-kortplats. Som jämförelse är både Steam Deck och Steam Deck OLED begränsade till UHS-I.

Vad det betyder i det långa loppet är att Asus ROG Ally kommer att ge dig tillgång till mycket högre prestanda microSD-kort, vilket resulterar i kortare laddningstider och snabbare dataöverföringshastigheter.

F: Hur kan jag rengöra mitt Asus ROG Ally-fodral?

Oavsett om ditt ROG Ally fodral är av plast eller silikon är det faktiskt ganska lätt att få det rent!

Du behöver fem saker:

 • En skål med varmt vatten

 • Diskmedel

 • Tandborste (mjuka borst, som en barntandborste)

 • Mikrofiberduk

 • Bakpulver (valfritt)

När fodralet har tagits bort, tillsätt en droppe tvål i det varma vattnet och börja skrubba. Håll trycket lätt, skonsamt och skrubba i cirkulära rörelser. Det är allt som behövs för att lyfta någon otäck gunk. Om det finns en särskilt envis plats, släpp bara en klick bakpulver på området och skrubba försiktigt igen. Torka ordentligt med mikrofiberduken och du är klar!