De bästa reseadaptrarna 2023

Oavsett om du behöver din bärbara dator för jobbet, din kamera för att ta tidlösa minnen eller din smartphone för navigering och andra appar, är en reseadapter ett viktigt tillbehör som är lätt att glömma. Här är de bästa reseadaptrarna som finns att köpa idag.

Bestek

De Bestek International Power Adapter är ett utmärkt val för resenärer eftersom den ger 220 till 110V stegnedkonvertering för alla nationer till nordamerikansk spänning. Med sina fem inkluderade internationella adaptrar (typ G, D, M, AU och USA) tillåter den också användare från USA och Kanada att driva och ladda sina prylar i över 160 länder över hela världen.

Adapterns tre AC-uttag och fyra USB-portar möjliggör samtidig strömförsörjning av upp till sju enheter. Medan effektgränsen är 250W, uppfyller adaptern internationella säkerhetsstandarder och är TUV SUD-listad och NRTL-säkerhetstestad. Den har integrerat överströms-, övertemperatur-, överbelastnings- och kortslutningsskydd för att skydda dina enheter och är konstruerad av brandhämmande material.

Bestek International strömadapter och spänningsomvandlare

Bäst överlag

$40 $50 Spara
10 USD

Bestek International Power Adapter är en mångsidig, kompakt grenuttag som erbjuder spänningsomvandling i över 160 länder. Med tre AC-uttag, fyra USB-portar och inbyggda säkerhetsfunktioner ger den bekvämlighet och skydd för att driva flera enheter samtidigt som den uppfyller internationella säkerhetsstandarder.

Fördelar

 • Täcker över 160 länder
 • TUV SUD listad och NRTL säkerhetstestad
 • Kompakta mått
 • Tre AC-uttag och fem adaptrar

Nackdelar

 • 250W gräns
 • Ingen USB-C-port
 • Högljudd fläkt

OREI

Om du letar efter ett mer budgetvänligt alternativ och dina enheter har dubbla spänningar, är OREI Full European Travel Adapter Set perfekt för att hålla laddad på europeiska eskapader. Det här setet innehåller tre stickadaptrar som täcker kontinenten, inklusive Storbritannien och Irland. Det finns även alternativ i detta sortiment för olika andra destinationer.

Med ultrakompakta mått kommer du knappt att märka dem i ditt bagage. De är också extremt lätta och finns i tre olika färger för enkel identifiering. Adaptrarna har dubbla ingångar; en ingång på baksidan accepterar vanliga nordamerikanska 2/3-stifts plattstiftskontakter (inklusive polariserade), medan de också har dedikerade platser på undersidan för amerikanska 2-stiftskontakter. Med en maximal belastning på 10A/250V ger de också gott om ström till dina enheter.

OREI Full European Travel Adapter Set

Mest prisvärd

OREI Full European Travel Adapter Set är ett budgetvänligt alternativ för resenärer med enheter med dubbla spänningar. Den erbjuder tre stickadaptrar som täcker hela Europa, inklusive Storbritannien och Irland. Med sin kompakta storlek, lätta design och överensstämmelse med säkerhetsstandarder säkerställer detta set enkel och pålitlig kraft på dina äventyr.

Fördelar

 • Budgetvänligt
 • Täcker hela Europa
 • Lätt och kompakt
 • Innehar CE-certifiering och uppfyller RoHS-standarder

Nackdelar

 • Designad endast för enheter med dubbla spänningar
 • Inga USB-portar

FOVAL

FOVAL Power Voltage Converter och Adapter har en 100-240V, 50/60Hz step-down omvandlare som gör att nordamerikaner kan använda sin elektronik i över 160 länder utan några bekymmer. Med en EU-strömkabel och fyra internationella adaptrar är den perfekt för resor till Europa, Australien, Asien och många afrikanska länder.

Med två växelströmsuttag för amerikanska kontakter och fyra USB-portar, möjliggör denna adapter samtidigt strömförsörjning av flera enheter. Säkerhet har också högsta prioritet. Adaptern har olika skyddsfunktioner, inklusive skydd mot överhettning och kortslutning, en automatisk avstängningsmekanism för överspänningsskydd och en fläkt som aktiveras när adaptern når 105 grader Fahrenheit.

FOVAL Strömspänningsomvandlare och adapter

Bäst med spänningsomvandlare

$34 $43 Spara
$9

FOVAL Power Voltage Converter och Adapter är en mångsidig resesällskap som gör att nordamerikaner kan använda sin elektronik i över 160 länder. Med flera skyddsfunktioner och möjligheten att driva upp till sex enheter samtidigt, garanterar den en säker och bekväm upplevelse utomlands.

Fördelar

 • CE-, FCC- och RoHS-certifierad
 • Bred täckning
 • Flera uttag och portar
 • Step-down spänningsomvandlare

Nackdelar

 • 230W kapacitet
 • Fläkten kan bli lite högljudd
 • Ingen USB-C

Conair

Conair Universal Travel Adapter är en kompakt och prisvärd allt-i-ett-resekontakt som erbjuder ett omfattande utbud av pluggtyper från hela världen. Den täcker de 3-stiftade stiften som finns i Storbritannien, Irland och delar av Afrika, såväl som de platta bladen som används i Nord- och Sydamerika.

Dessutom rymmer den de vinklade bladen som vanligtvis används i Kina, Australien och Nya Zeeland, tillsammans med de runda stiften som finns i Kontinentaleuropa, Mellanöstern och andra asiatiska destinationer. Med sådan mångsidighet säkerställer den sömlös anslutning vart du än reser dig.

Den har också en USB-A-laddningsport, så att du enkelt kan driva små enheter under din semester. Dessutom har den integrerat överspänningsskydd och ett EMI/RFI-nätfilter, vilket effektivt skyddar dina prylar från potentiella skador orsakade av strömfluktuationer.

Conair Universal reseadapter

Mest användarvänlig

$19 $25 Spara
$6

Conair Universal Travel Adapter är en kompakt och mångsidig allt-i-ett-lösning för att driva och ladda enheter under resan. Den stöder ett brett utbud av pluggtyper över hela världen och erbjuder integrerat överspänningsskydd och säkerhetsluckor för extra bekvämlighet och enhetsskydd.

Fördelar

 • Resepåse ingår
 • Integrerade säkerhetsfunktioner
 • Bred täckning

Nackdelar

 • Enkel USB-port
 • Lite skrymmande

Nyckelkraft

Denna mångsidiga adapter erbjuder steg-down-konvertering, vilket gör att du bekvämt kan använda dina amerikanska enheter i otaliga länder över hela världen. Dess EU-nätsladd och fyra olika adaptrar täcker ett brett spektrum av länder, vilket gör den lämplig för olika resmål.

Vad sätter Key Power Voltage Converter & International Travel Adapter Bortsett från dess förbättrade kompatibilitet med moderna smarta enheter. Den har en Power Delivery USB-C och tre USB-A-portar. Oavsett om du behöver ladda din smartphone, surfplatta eller andra USB-drivna prylar ger denna adapter.

Den innehåller också flera skyddsfunktioner, som överströms-, övertemperatur-, kortslutnings- och överbelastningsskydd. Dessa säkerställer säker laddning av dina enheter och ger dig sinnesfrid under dina resor. Dessutom är USB-utgångarna helt isolerade från växelström, vilket ger ett extra lager av säkerhet.

Key Power Voltage Converter & International Travel Adapter

Mest mångsidig

$41 $49 Spara
$8

Key Power-reseadaptern är ett utmärkt val för internationella resenärer som söker en mångsidig, säker laddningslösning. Dess spänningsomvandlare, omfattande landstäckning och säkerhetsfunktioner säkerställer sömlös laddning och sinnesfrid.

Fördelar

 • Steg ned spänningsomvandling
 • Power Delivery USB-C och tre USB-A-portar
 • Isolerade USB-utgångar och andra säkerhetsfunktioner
 • EU-nätsladd och fyra olika adaptrar

FAQ

F: Vad är en universell reseadapter?

En universell reseadapter är en enhet som låter dig ansluta dina enheter till ett vägguttag var du än är i världen. Du kommer förmodligen att behöva en när du reser utomlands eftersom vägguttag över hela världen finns i olika former och storlekar. Du ansluter helt enkelt din enhet till adaptern och sedan adaptern till det lokala vägguttaget.

F: När behöver jag en reseadapter?

Du kommer förmodligen att behöva en reseadapter när du reser utomlands. För nordamerikaner behöver du inte en när du besöker varandra (USA, Kanada och Mexiko) eller något centralamerikanskt land, inklusive Guatemala, Costa Rica och El Salvador.

Vissa sydamerikanska länder, inklusive Colombia och Venezuela, använder också samma pluggtyp som Nordamerika. Och om du reser till Karibien har de flesta större öar där också samma uttag, inklusive Jamaica, Puerto Rico och Dominikanska republiken.

En resa till någon annan kontinent kräver dock en reseadapter, och beroende på din enhet kan du behöva en med en spänningsomvandlingsfunktion också.

F: Vad är skillnaden mellan en reseadapter och en omvandlare?

Adaptrar och omvandlare anses ofta vara desamma. Men de är olika verktyg och de gör olika jobb.

En reseadapter är något du ansluter din enhet till för att fysiskt ändra formen på enhetens kontakt. Detta gör att du kan passa in enheten i vägguttag över hela världen.

En reseadapter ändrar dock inte spänningen. Medan de flesta moderna enheter nu är flerspänningsenheter, om du har en äldre enhet, behöver du en omvandlare för att matcha den med spänningen i landet du reser. Det finns step-up och step-down omvandlare för att öka eller minska spänningen, eller så kan du välja en automatisk omvandlare för att upptäcka och justera spänningen efter behov.

F: Vilka adaptrar behöver jag för Europaresor?

När du besöker de flesta europeiska länder behöver du en typ-C-adapter. Denna adapter har två runda stift och du kan använda dem i de flesta europeiska länder. Men om du planerar att besöka Storbritannien eller Irland, behöver du typ-G-adaptern med sina tre rektangulära stift. Du behöver samma adapter för Malta och Cypern också.

F: Behöver jag en spänningsomvandlare för att ladda mina enheter utomlands?

Detta beror på om du har en- eller dubbelspänningsenheter. De flesta moderna enheter har dubbla spänningar och kräver ingen spänningsomvandlare.

Men om du har en äldre enkelspänningsenhet kanske den inte matchar spänningen i ditt destinationsland. I så fall behöver du en spänningsomvandlare för att ladda dina enheter när du är utomlands.

Du kan snabbt kontrollera om din enhet har enkel- eller dubbelspänning genom att leta efter ingångsspänningen på nätadaptern. En nordamerikansk enhet med en spänning kommer att läsa ”Input 110V.” En enhet med två spänningar kommer att läsa ”Input 100-240V.” Du kan till och med hitta din enhet som reklam som dubbel spänning, antingen på enheten eller dess förpackning.